Θεματα για newbies και λινουξ υπαρχουν πολλα οποτε θα ηθελα να διαφοροποιηθω λιγο. Θα ενδιαφερομουν να δοκιμαζα καποια διανομη (Ubuntu, Kubuntu, Mandriva ειναι αυτες που καταλαβα ειναι πιο newbie friendly) προετοιμαζομενος να κανω το περασμα αλλα χωρις dual boot ή live cd. Υποψην οτι οι τεχνικες μου γνωσεις στην θεωρια μετριες, αλλα οσο αφορα command line υπο του μηδεν, (μονο σε οτι ειμαι υποχρεωμενος απο τα προγραμματα της sysinternals).
Eχω κατεβασει ενα KDE based στο Slackware αλλα για λογω του τροπου που συνδεομαι στο internet (laptop με bt dongle σε umts κινητο) δεν εχω καταφερει να συνδεθω στο ιντερνετ οποτε εχω προβλημα στο να συμβουλευομαι wikis etc. Επισης το pc χρησιμοποιειται για το πανεπιστημιο, (μαλιστα ορισμενες εφαρμογες ειναι μονο σε Win οποτε πρεπει να τεσταρω και το Wine), οποτε δε μπορω να αφιερωσω το 100% του χρονου μου μεχρι να μαθω καποια βασικα αλλα μονο καποιες ωρες την ημερα οποτε τα crash course αποκλειονται.
Οποτε θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποια virtual machine σαν vmware το οποιο μπορω να χρησιμοποιω με τα XP ανοιχτα ωστε να μπορω να πειραματιστω και να μαθαινω δυο πραγματα οταν εχω χρονο καθε μερα, χωρις να χανεται ταυτοχρονα η λειτουργικοτητα των Win που εχω αναγκη. Αν σκεφτειτε καποια αλλη λυση ωστε να μπορω να κανω προπονηση στο λινουξ μεσα απο τα Windows εκτος απο τα livecd ή το πως να τα φορτωνω χωρις reboot ειμαι ολος αυτια!
(σκεφτηκα mount αλλα δεν εχω χρησιμποποιησει ποτε τα daemon tools και φοβαμαι μηπως δημιουργησω προβλημα στο dvdwriter - αν σας φαινεται περιεργο απλως σας λεω οτι το iTunes δεν ειναι συμβατο με το αντιγραφικο μου οποτε γενικως το εχω παρει απο φοβο).
To laptop ειναι PentiumM 1,8ghz, 1gb RAM, AtiRadeon 9700 128Mb, Hitachi TravelStar@5400rpm, RheaBT+ Nec Computers η μητρικη, Nec 6650 το dvdrw. Δεν ξερω αν παιζουν ρολο αυτα που αναφερω αλλα ως newb ειπα να τα πω ολα.![]()
Εμφάνιση 1-6 από 6
-
26-10-06, 15:19 linux μέσω windows XP με το vmware #1-----BEGIN PALM CODE BLOCK-----
Version: 1.1
PC(J) f+ h-- b p+@ o+ m+ F-- v++ g-- k r++ c++ n++ t- a- G+ E M++ DS{TH55/E2}
------END PALM CODE BLOCK------
. Ars et Labor
-
26-10-06, 15:31 #2
Το vmware vmplayer (http://www.vmware.com/download/player) είναι δωρεάν/free...
αν ψάξεις στο web θα βρεις και πολλά wizards πχ (http://www.easyvmx.com) για να φτιάξεις τα απαραίτητα vmx αρχεία...
-
27-10-06, 13:50 #3
Το vmware είναι καλύτερο, αλλά αξίζει να μνημονεύσουμε και το qemu
http://www.qemu.org/ το δοκίμασα χωρίς τι accelerator και μου φάνηκε άχρηστο. Οπωσδήποτε βάλε accelerator
-
08-11-06, 01:02 #4
Small update:
Κατ'αρχην ευχαριστω τα παιδια για τις απαντησεις, μου πηρε καποιες μερες να κατεβασω τα παντα αλλα τα καταφερα.
Κατεβασα το vmware και το ubuntu 6.06 (προσπαθησα να κατεβασω και το Kubuntu γιατι μου αρεσε λιγο περισοττερο το kde στο livecd αλλα δεν κατεβαινε σωστα, τωρα ξανακατεβαζω το torrent).
Για οποιον ενδιαφερεται περισοττερα εδω για ubuntu και εδω για Mepis,Knoppix,Mandriva κ.α.
Λειτουργει μια χαρα και παρα τις οποιες διαφορες ειναι απιστευτα πιο χρησιμο σε σχεση με το liveCD για καποιον που θελει να μαθει αλλα θελει να αποφυγει το reboot ή θελει ταυτοχρονα να εχει συνδεση στο ιντερνετ για να διαβαζει οδηγους κτλ
Ερωτηση: πως μπορω να μεταφερω καποιο αρχειο απο το win desktop στο ubuntu που τρεχει στο vmware?
ps.Ειλικρινα πιστευω οτι το vmware ειναι καλυτερο απο την λυση του livecd για να μαθαινει καποιος.Με το livecd προσπαθουσα να συνδεθω Internet και αποτυγχανα (συνδεομαι μεσω ενος bt usb dongle χωρις linux drivers με ενα umts κινητο οποτε οι λυσεις που βρηκα απλως δεν δουλευαν), ενω τωρα τουλαχιστον μπορω να ποσταρω σε κανα φορουμ ή να δοκιμαζω τα πραγματα που βλεπω.
@ mod: αν πιστευεις οτι ειναι καλυτερο κανε edit το τιτλο σε vmware&linux ωστε να ειναι χρησιμο και αλλους αν ενδιαφερθουν και να ειναι συγκεντρωμενες οι πληροφοριες / thanks!
-----BEGIN PALM CODE BLOCK-----
Version: 1.1
PC(J) f+ h-- b p+@ o+ m+ F-- v++ g-- k r++ c++ n++ t- a- G+ E M++ DS{TH55/E2}
------END PALM CODE BLOCK------
. Ars et Labor
-
08-11-06, 13:13 #5
-
08-11-06, 19:13 #6
Νομίζω πως αυτό το άρθρο θα φανεί χρήσιμο σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν το Ubuntu μέσα από windows.
Παρόμοια Θέματα
-
How To: Εγκατάσταση Linux SMP Folding client στα Windows, με VMware & Debian
Από EvilHawk στο φόρουμ ADSLgr.com Folding@Home team # 36673Μηνύματα: 71Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-08, 22:04 -
Windows XP cloning μέσω LIveCD linux
Από alexopth69 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 20-08-08, 09:40 -
προσβαση αρχειων Linux μεσω windows
Από vapashos στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 03-11-07, 17:11 -
sabayon linux μεσω VMware
Από virginia στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 25-05-07, 10:19 -
Εγκατάσταση Linux κατευθείαν στον σκληρό μέσω windows
Από lemonidas στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 17-02-07, 12:14
Bookmarks