Άντε τώρα που βγήκε ο Ουμπούντης 7.04 ευκαιρία να ανοίξουμε νέο θέμα για την συγκεκριμένη έκδοση![]()
nstamoul καλύτερα να το κατεβάσω από κανέναν άλλον server, τον ntua τον φοβάμαι, άλλωστε και στην κεντρική σελίδα http://www.ubuntu.com/ δεν έχει Greece (κάτι ξέρουν)
Εμφάνιση 901-907 από 907
-
19-04-07, 18:10 Απάντηση: Το thread του Ubuntu - Episode III - Edgy Eft #901
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος golity : 19-04-07 στις 18:10.
-
19-04-07, 19:13 Απάντηση: Το thread του Ubuntu - Episode III - Edgy Eft #902
Θαυμάστε:
Αρχικό μήνυμα από Ubuntu Release Notes
Γι' αυτό και για άλλα πολλά άχρηστα βαρίδια - πάνε να την καταντήσουνε Φεντόρα στο βάρος - αυτή θα είναι μία έκδοση του Ubuntu της οποίας ύστερα από 2.5 χρόνια, θα κατεβάσω μόνο τα 2 desktop CDs (για λόγους emergency και backup-restore-chroot).
Δεν πρόκειται να πατήσει πόδι σε κανένα μηχανάκι μου εδώ πέρα.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
19-04-07, 20:20 Απάντηση: Το thread του Ubuntu - Episode III - Edgy Eft #903
Στο στάδιο που είσαι (να μπορείς να ρυθμίσεις ό,τι θες σε debian) δεν σου χρειάζεται το Ubuntu.
Οπότε καλώς δεν θα το βάλεις.
Εκτός και αν βαριέσαι να κάνεις πολλές ρυθμίσεις σε ένα νέο setup, οπότε το χρησιμοποιείς και γλυτώνεις χρόνο.
Εδώ πάντως, το feisty είναι αισθητά πιο γρήγορο και από edgy και από dapper.
Σε θέμα σταθερότητας, πιο σταθερό από edgy αλλά όχι ακόμα από dapper.
Υ.Γ. Το Network Manager (τουλάχιστον το KNetwork Manager που δούλεψα), δεν είναι για τις ethernet συνδέσεις χρήσιμο (το αντίθετο μάλιστα). Είναι όμως για WiFi Roaming η καλύτερη, προς το παρόν, λύση.
-
19-04-07, 22:31 Απάντηση: Το thread του Ubuntu - Episode III - Edgy Eft #904
Στο θεμα της ταχύτητας, το default στησιμο του feisty δεν είναι πιο γρήγορο του edgy, όμως με το σχετικό ξελάφρωμα γινεται το ίδιο γρηγορο. (μη σε μπερδεύει η γρηγορη εμφάνιση του γραφικού login, εχουν αλλάξει το συστημα του startup και επίσης το gdm/kdm εκκινεί σχετικά νωρίς πριν ξεκινήσουν ολοι οι δαίμονες)
To debian εχει σαφώς πιο αυστηρή διαδικασία αποδοχής στο σταθερό repository. Πολλά πακέτα που εχουν γίνει block στο debian εχοντας καποια μικρά bugs, υπάρχουν στο feisty χωρίς αλλαγές. Προσωπικά αμφιβάλλω παρα πολύ αν ειναι πιο σταθερό και από το sid....
Σημειωση: Όλα αυτα δεν τα πιθανολογώ, εχω εγκατεστημένο feisty εδω και 2 μήνες από το development tree μεχρι σήμερα, με πολύ συχνά updates μεχρι τις σημερινές release versions.
Δεν ειμαι εναντιον του ubuntu, ισα-ισα θεωρώ ότι ειναι μια πολύ καλή διανομή για αρχαριους, το οποίο ενσωματώνει τα εντελώς τελευταία πακέτα με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.....Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 19-04-07 στις 22:33.
-
19-04-07, 22:54 Απάντηση: Το thread του Ubuntu - Episode III - Edgy Eft #905
Την διαπίστωσα αυτή την απίστευτη κουταμάρα παλέυοντας με το ασύρματο δίκτυο μου...
Το Edgy είναι πιο αργό και ασταθές απο το Dapper (η τελευταία έκδοση της προκοπής νομίζω) και το Feisty ακόμα πιο βαρύ και αργό απο το Edgy....στον Καιάδα λοιπον...!!!
Υ.Γ. Ειδικά στο WiFi είναι που εμένα μου έχει κάνει τα "νεύρα" τσατάλια εδώ και μέρες...ξήλωμα η μόνη λύση!!!
-
20-04-07, 10:47 Απάντηση: Το thread του Ubuntu - Episode III - Edgy Eft #906
@Slammer: Μια απ'τα ίδια. Ξεκίνησα από herd 4 (ή 3, δεν θυμάμαι) μέχρι σήμερα. Πάντως δεν μιλάω για χρόνους εκκίνησης αλλά για αποκρισημότητα συστήματος. Μου φάνηκε πιο γρήγορο από edgy (βέβαια το ξαλάφρωμα που λες, το έκανα αλλά το είχα κάνει και στο edgy). Συμφωνούμε όμως ότι για τον αρχάριο χρήστη είναι απ'τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) λύση. Μετά αν θες προχωράς και σε άλλες διανομές.
@pontios: Το dapper είναι πολύ πιο σταθερό από edgy και feisty, αλλά όχι πιο γρήγορο. Και μάλιστα είναι αισθητή η διαφορά στην ταχύτητα.
Γενικότερα για το θέμα σταθερότητας, απ'ότι κατάλαβα το νέο σκεπτικό είναι τακτικά releases με τελευταία πακέτα, ενώ για τις LTS (που αν δεν κάνω λάθος θα έρχονται κάθε 4 εκδόσεις) θα ισχύει η πολιτική της σταθερότητας, όπως ακριβώς έγινε και με το dapper.
-
20-04-07, 12:32 Απάντηση: Το thread του Ubuntu - Episode III - Edgy Eft #907
απο χτες σε edgy εχει δημιουργηθει ενα προβλημα με το τελευταιο update στον opera και το βγαζει break και φυσικα δεν μπορεις να κανεις την αναβαθμιση
ηδη στο forum εχουν ανεβει πολλα μηνύματα για το προβλημα.μια λυση ειναι να κανουμε απεγκατασταση του opera και να το εγκαταστησουμε απο τα πακετα που υπαρχουν στο επισημο site
Παρόμοια Θέματα
-
Το thread του Ubuntu - Episode VI - Hardy Heron 8.04
Από chek2fire στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 762Τελευταίο Μήνυμα: 10-03-09, 01:34 -
Το thread του Ubuntu - Episode V - Gutsy Gibbon
Από WAntilles στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1290Τελευταίο Μήνυμα: 12-04-08, 19:33 -
Το thread του Ubuntu - Episode IV - Feisty Fawn
Από xhaos στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1187Τελευταίο Μήνυμα: 16-10-07, 12:30 -
Το thread του Ubuntu - Episode II - Dapper Drake
Από ckoul στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 761Τελευταίο Μήνυμα: 27-10-06, 17:16
Bookmarks