Λοιπόν αντιμετωπίζω εδω και αρκετές μέρες το εξής περίεργο πρόβλημα. Ακούω κάποιο τραγούδι με οποιοδήποτε player και τη στιγμή που ανοίγω ένα φάκελο ή ένα πρόγραμμα όπως τα: paint shop, windvd, sound forge, nero,ο ήχος κολλάει στιγμιαία και συνεχίζει σα να παίζει κάποιο κατεστραμένο mp3 μέχρι να ανοίξει το πρόγραμμα. Μετά παίζει πάλι κανονικά. Όταν ανοίγω φακέλους - κυρίως αυτοί που έχουν αρκετά giga μέσα - κολλάει ο ήχος όπως πριν και το mouse σχεδόν δεν κουνιέται για λίγα sec. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και όταν αντιγράφω ένα αρχείο απο τον ένα δίσκο στον άλλο κατα τη μεταφορά. Τέλος στα παιχνίδια - αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να γράψω τα review που είχα υποσχεθεί - ο ήχος κολλάει εντελώς και το Pc κρασάρει με μια μπλε οθόνη χωρίς κάποιο μήνυμα και ένα παρατεταμένο γκρρρρ απο τα ηχεία. Δεν κλείνει όμως. Το κάνω επανεκκίνηση χειροκίνητα. Έκανα uninstall την κάρτα ήχου και την εγκατέστησα πάλι,καθάρισα το εσωτερικό του κουτιού απο σκόνες,σταμάτησα όλες τις εφαρμογές που ξεκίναγαν εκτός απο το Αvast και εγκατέστησα όλα τα update απο hardware.αλλά ακόμη το πρόβλημα παραμένει.
Σύστημα : P4 3.2GHZ HT, GAINWARD 7600 GS, 1G RAM, SOUND BLASTER LIVE 5.1, HARD DRIVES:2X160 WESTERN DIGITAL ATA, 1 X 320 WESTERN DIGITAL SATA.
Θερμοκρασίες δίσκων : 37-40 oC, κάρτας γραφικών 40-48 οC, επεξεργαστή 52-64 οC.
Τι μπορεί να φταεί?![]()
Εμφάνιση 1-14 από 14
-
28-10-06, 05:21 Koλλάει ο ήχος και το mouse #1
-
28-10-06, 12:03 #2
Tα προβλήματα παρουσιάστηκαν ξαφνικά η μετά απο την εγκατάσταση κάποιου hardware, software?
-
28-10-06, 13:02 #3
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Fragmented και γεμάτοι δίσκοι μου μοιάζουν.
Επίσης πες μας αν τρέχεις και ποιό Anti virus.We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
28-10-06, 13:25 #4
Ισως μικρη μνημη cashe στον δισκο;;;
-
28-10-06, 13:42 #5
Εκτος απο τα παραπανω να κανεις και αυτα.
Επισης να βγαλεις την καρτα απο shared PCI slot και να την βαλεις σε καποιο που δεν εχει κοινοχρηστη χρηση με καποια αλλη συσκευη. Συμβουλεψου το manual της μητρικης στην εννοτητα PCI slots οπου θα σου εχει σχετικο πινακακι.
Απενεργοποιησε οσες onboard συσκευες ή θυρες δεν χρειαζεσαι.
Ασχετα αν λυσει το προβλημα σου ή οχι αυτο πρεπει να ισχυει για σωστη (σωστοτερη) λειτουργια της καρτας.
Τρεξε τον υπολογιστη στις νορμαλ ταχυτητες και οχι σε overclock δοκιμαζοντας μηπως κανει throttling απο θερμοκρασια.
Δες και εδω http://support.microsoft.com/kb/896256/en-us αλλά παντα να ξεκινησεις απο τις δυο πρωτες απαντησεις που πηρες.
-
28-10-06, 14:31 #6
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Software,hardware δεν έχω εγκαταστήσει τον τελευταίο καιρό. Απο antivirus tρέχω το Avast μόνο. Οι δίσκος που έχει τα windows είναι χωρισμένος σε partition C : 46,5GB συνολικά 14,9 GB ελεύθερα και Ε : 102 GB συνολικά, 38,5 GB ελεύθερα. Oι υπόλοιποι 2 D : 143 σύν. / 14.2 ελ. και F : 298 συν. / 213 ελ. Δεν τον έχω overclockάρει ποτέ εκτός απο το load optimized defaults που έχω βάλει στη motherboard ( Gigabyte 865 PE P4 series).
Απο μνήνη οι δίσκοι νομίζω έχουν απο 8 Μb οι μικροί και 16 Mb ο Sata άρα δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Θα αλλάξω slot αργότερα να δω μήπως φταίει αυτό.
-
28-10-06, 14:42 #7
Δοκίμασε να βγάλεις την κάρτα ήχου από το μηχανάκι, και να επαναλάβεις τις "προβληματικές" ενέργειες - tasks.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
28-10-06, 15:02 #8
Να βγάλει την κάρτα ήχου για να δοκιμάσει αν κάνει σπάσιμο ο ήχος?
Μην δείς sound blaster αμέσως να την βγάλει!
Garry κάνε πρώτα αυτό που σου λέει ο patentman, βρές ένα pci slot που να μην γίνεται sharing ...
-
28-10-06, 15:10 #9
Δοκίμασε να κάνεις τις παραπάνω ενέργειες σε κάθε δίσκο χωριστά αφού εχεις ATA & SATA. Σαφώς το SATA είναι πολύ γρηγορότερο..
Στο λέω γιατί μου έχει τύχει..Sent From My Computer Using Firefox
-
29-10-06, 13:42 #10
Έκανα αλλαγή slot και την έβαλα στη θέση της κάρτας τηλεόρασης. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Στις πληροφορίες συστήματος δείχνει πολλά σφάλματα :Η συσκευή, \Device\Harddisk2\D, έχει ένα κατεστραμμένο μπλοκ.Στις δοκιμές του DirectX έχει σφάλματα όπως φαίνεται στη φώτο και δεν ξέρω αν το πρόβλημα το δημιουργεί κάποιος δίσκος ή η κάρτα ήχου.Το απόγευμα θα μου φέρει ένας φίλος τη δική του κάρτα να δοκιμάσουμε.
-
29-10-06, 18:28 #11
οι δίσκοι δουλεύουν σε udma;
-
29-10-06, 18:44 #12
-
30-10-06, 02:08 #13
Kαλησπέρα και πάλι. Λοιπόν παιδιά δε θα το πιστέψετε αυτό που έγινε. Καταρχήν άλλαξα κάρτα ήχου και πάλι τα ίδια με τα κολλήματα. Το πρόβλημα ήταν όντως ο σκληρός όπως είπατε. Τι είχα κάνει. Όταν αγόρασα τον Sata δεν είχε στηρίγματα και απλά τον έβαλα στο κουτί και σύνδεσα τα καλώδια. Ξεκίναγε το pc και κόλλαγε μερικές φορές αλλά δεν έδινα σημασία. Ανοίξαμε και πάλι το κουτί και το παρατήρησε ο φίλος (thanks jim) οτι ο δίσκος έκανε ένα "τακ τακ" στην εκκίνηση αλλά και όταν ανοίγαμε αποθηκευμένα αρχεία. Έκανε λοιπόν μια πατέντα. Έβαλε ένα χαρτόνι (πρόχειρα μέχρι αύριο που θα αγοράσω μερικά στηριγματάκια για το δίσκο) και σφήνωσε το δίσκο τόσο ώστε να μην πατάει στη βάση του κουτιού όπως πριν και να μην κουνιέται.Κάναμε μια επανεκκίνηση και το "τακ" δεν ακουγόταν. Αντιγράφω ένα μεγάλο αρχείο απο ένα δίσκο στον άλλο και ταυτόχρονα βάζω ένα mp3 να παίξει. Εδώ άρχιζε κανονικά η παραμόρφωση του τραγουδιού κατα τη μεταφορά. Έπαιζε κανονικά όμως χωρίς πρόβλημα. Έβαλα αρκετά παιχνίδια να παίζουν και δεν κόλλαγαν. 2 ώρες + δοκίμαζα να κολλήσω τον ήχο ή να κρασάρω το pc ανοίγωντας video, εφαρμογές και mp3 μαζί αλλά δεν κόλλησε καμία φορά. Μέχρι τώρα που γράφω όλα είναι εντάξει.
Εδώ είναι οι παλιοί δίσκοι τοποθετημένοι σωστά με τα στηρίγματα τους.
και εδώ με την πατέντα με το χαρτόνι ο καινούριος.
(ΒTW θα ήθελα λίγο χώρο για τα συνημμένα)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EvilHawk : 30-10-06 στις 16:03.
-
30-10-06, 02:15 #14
Τελος καλο ολα καλα.
Καλη παρατηρητικοτητα.
Λιγο παραξενη αιτια αλλά καμια φορα!
ΥΓ. τι εννοεις με τα συνημμενα, στειλε ΡΜ.
Παρόμοια Θέματα
-
Logitech V470 Mouse vs Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000
Από todo στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-08, 00:56 -
Θερμοκρασία και ήχος
Από panther21 στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-07, 01:54 -
5.1 ήχος και mp3
Από iJohnnyCash στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 30Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-06, 01:23 -
Χρώμα και ήχος με TV tuner
Από george_apan στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 11-07-06, 11:12 -
Voips και ηχος !
Από iJohnnyCash στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-05, 20:11
Bookmarks