Εμφάνιση 1-9 από 9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    D-Link 2740-B
    SNR / Attn
    11.0(dB) / 19.8(dB)
    Χαιρετω.
    Ψαχνοντας να βαλω καποια μονωση σε μπαλκονοπορτες,ειδα οτι οι κλασσικες αλουμινοκατασκευες,εχουν ενα "σκαλακι" στο πατωμα,ωστε να κλεινει το πλαισιο τους.
    Επειδη ομως η μανα μου,ειναι υπερηλικη,και φοβαμαι οτι θα σκονταψει και θα σκοτωθει,το σταματησα,και σκεφτηκα κατι αλλο,που μου εχει πει ενας φιλος.Την τοποθετηση διπλων τζαμιων στις ηδη υπαρχουσες ξυλινες μπαλκονοπορτες.
    Ανοιγουν με μηχανημα μεγαλυτερη πατουρα στα ανοιγματα,και ετσι,χωρανε δυο τζαμια αντι για ενα.
    Το ερωτημα ειναι,αξιζει τον κοπο αυτη η δουλεια,δημιουργειται καμια καλη μονωση,ή τσαμπα τα λεφτα θα πανε;

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    DrayTek
    Το εχω κανει και το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο.Στη συνεχεια τα αλλαξα ολα και ησυχασα.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τα αποτελέσματα θα υπολείπονται ΣΙΓΟΥΡΑ,αυτών που θα είχες, αν προχωρούσες σε ολοκληρωμένο σύστημα αλουμινίου!
    Στην περίπτωση των διπλών τζαμιών,θα πρέπει απαταίτητα αναμεσα τους να επικρατει ΚΕΝΟ,ωστε να εμποδίζεται σε σημαντικό βαθμό η μετάδοση θερμότητας καθως και ηχητικών κυμάτων.
    Ακόμα το πάχος των δύο τζαμιών θα πρέπει να είναι διαφορετικό ωστε η ηχομόνωση να επιτυγχάνεται σε καλύτερο-ευρύτερο φάσμα συχνοτήτων.
    Ενα ακόμα σημείο που θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη,είναι ο βαθμός εφαρμογής των φύλλων της μπαλκονόπορτας πάνω στην ξύλινη κάσα.
    Απο την στιγμή που δεν υπάρχουν λάστιχα και κατάλληλος σχεδιασμός των κουφωμάτων για να επιτυγχάνεται πολύ καλή εφαρμογή,τότε η αεροστεγανότητα και κατα συνέπεια η ηχομόνωση και η θερμομόνωση θα είναι προβληματικές.

Προτείνω 2 λύσεις:
    1)Δεν προχωράς σε καμία αλλαγή.
    2)Εγκαθιστάς πλήρες σύστημα αλουμινίου και στο σημειο με το σκαλάκι,κατασκευάζεις μία μικρή ράμπα που να ξεκινάει από το πάτωμα και να καταλήγει στο σκαλάκι.
    ΑΝ τελικά επιλέξεις την λύση αλουμινίου,να προσλάβεις ΚΑΛΟ μάστορα και να μην τσιγκουνευτείς τα λεφτά σου.Πέραν από την ποιότητα των υλικών,εχει πολύ μεγάλη σημασία η σωστή τοποθέτηση τους.

Αυτά!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    D-Link 2740-B
    SNR / Attn
    11.0(dB) / 19.8(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mgkillme Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα αποτελέσματα θα υπολείπονται ΣΙΓΟΥΡΑ,αυτών που θα είχες, αν προχωρούσες σε ολοκληρωμένο σύστημα αλουμινίου!
    Στην περίπτωση των διπλών τζαμιών,θα πρέπει απαταίτητα αναμεσα τους να επικρατει ΚΕΝΟ,ωστε να εμποδίζεται σε σημαντικό βαθμό η μετάδοση θερμότητας καθως και ηχητικών κυμάτων.
    Ακόμα το πάχος των δύο τζαμιών θα πρέπει να είναι διαφορετικό ωστε η ηχομόνωση να επιτυγχάνεται σε καλύτερο-ευρύτερο φάσμα συχνοτήτων.
    Ενα ακόμα σημείο που θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη,είναι ο βαθμός εφαρμογής των φύλλων της μπαλκονόπορτας πάνω στην ξύλινη κάσα.
    Απο την στιγμή που δεν υπάρχουν λάστιχα και κατάλληλος σχεδιασμός των κουφωμάτων για να επιτυγχάνεται πολύ καλή εφαρμογή,τότε η αεροστεγανότητα και κατα συνέπεια η ηχομόνωση και η θερμομόνωση θα είναι προβληματικές.

Προτείνω 2 λύσεις:
    1)Δεν προχωράς σε καμία αλλαγή.
    2)Εγκαθιστάς πλήρες σύστημα αλουμινίου και στο σημειο με το σκαλάκι,κατασκευάζεις μία μικρή ράμπα που να ξεκινάει από το πάτωμα και να καταλήγει στο σκαλάκι.
    ΑΝ τελικά επιλέξεις την λύση αλουμινίου,να προσλάβεις ΚΑΛΟ μάστορα και να μην τσιγκουνευτείς τα λεφτά σου.Πέραν από την ποιότητα των υλικών,εχει πολύ μεγάλη σημασία η σωστή τοποθέτηση τους.

Αυτά!
    Αφου ευχαριστησω κι' εσενα,θα ρωτησω,αυτο με τη ραμπα,το εχεις δει να υλοποιειται;
    Οσο για τα λεφτα,και την ποιοτητα,ξερω για θερμοδιακοπή στα προφιλ.Παιζει και τιποτ' αλλο;
    Και κατι ακομα.Πρεπει να αλλαχτουν υποχρεωτικα και τα ξυλινα ρολλα,γιατι εμενα δεν μου αρεσουν τα αλουμινενια,ασε πια που ειναι της πλακας,και περισσοτερη ασφαλεια εχουν τα παλαια ξυλινα,παρα αυτα,αλλα εχω βαλει και μοτερ για να τα ανεβοκατεβαζω,και θα πανε κι αυτα χαμενα.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Παρακαλώ!

1)Όχι,το σκέφτηκα σαν μία απλή λύση στο πρόβλημα σου.Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι,ακόμα και έτσι,το σκαλάκι ΔΕΝ θα εξαφανιστεί πλήρως,καθώς το ύψος της ράμπας θα είναι το πολύ ίσο με την απόσταση των φύλλων της πόρτας από το πάτωμα!

2)Φαντάζομαι,χωρίς να μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτί τα ρολλά δεν θέλουν απαραίτητα άλλαγμα,εκτός βέβαια και αν επέμβει σε ΟΛΗ την κάσα.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μπορείς να αλλάξεις τα τζαμιλίκια μόνο, χωρίς να αλλάξεις τα ρολλά. Σε αυτή την περίπτωση η αλουμινένια κάσα στερεώνεται στο εσωτερικό της υπάρχουσας ξύλινης, χάνεις μερικά εκατοστά από το διαθέσιμο πλάτος και ύψος, αλλά, το σπουδαιότερο στην περίπτωσή σου, το κατωκάσι δεν είναι πλέον 1-1.5 cm όπως στα αμιγώς αλουμινένια, αλλά γύρω στα 5cm (όλο το πάχος του προφίλ της κάσας).
    Αυτά ισχύουν γενικά. Τώρα, αν κάποια εταιρεία έχει βγάλει κάποια "ειδική" σειρά που το ανιμετωπίζει, δεν το γνωρίζω, χρειάζεται ψάξιμο.
    Εναλλακτικά, ίσως να είναι τεχνικά εφικτό να "θάψεις" ένα μέρος του ύψους του κατωκασιού, με κατάλληλο σκάψιμο στο πάτωμα. Δεν το έχω δει, απλά μια σκέψη κάνω... ρώτα κανα-δυο αλουμινάδες, πάντως, ποτέ δεν ξέρεις.

Edit: πιθανότατα λάθος αυτό που είπα για 1-1.5 cm στα αμιγώς αλουμινένια, μάλλον ισχύει μόνο για πόρτες εισόδου, όχι μπαλκονόπορτες, οι οποίες έχουν έτσι κι αλλιώς γύρω στα 5cm κατωκάσι. Πάντως όπως είπα καλύτερα ρώτα εγκαταστάτες, μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    Alcatel 585 v7
    Επειδη με απασχολησε προσφατα το συγκεκριμενο θεμα της υπερυψωμενης κασας, εφερα αρκετους τεχνιτες για προσφορες.
    Το σπιτι μου εχει τα παλια ξυλινα κουφωματα. Αυτα εχουν θαμενο ενα μερος της κασας μεσα στο πατωμα ετσι ωστε προεξεχει μονο 2 εκ περιπου. Υπαρχει ενα λουκι δηλαδη στο πατωμα που εκει μεσα σφηνωνει η κασα.

Το βασικο προβλημα ειναι η μονωση για τα νερα κυριως που ερχονται απο εξω.
    Οι περισσοτεροι το αντιμετωπιζουν βαζωντας ενα μαρμαρο απο κατω, το λεγομενο κατωκασι , και πανω σε αυτο μονταρουν την κασα της πορτας.
    Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να υψωθει το κατω μερος περιπου 8-9 εκ.

Στα αλουμινια δεν γινεται διαφορετικα γιατι το προφιλ τους ειναι αρκετα φαρδυ.
    Καποιος που βαζει συνθετικα μου ειπε οτι μπορει να βαλει την κασα μεσα στο λουκι που θα ανοιξει απο το ξηλωμα του παλιου ξυλινου κουφωματος και ετσι θα ειναι περιπου στο ιδιο υψος.
    Το ιδιο μου ειπε και ενας που βαζει ξυλινα.

Οι υπολοιποι για ευκολια επεμεναν στην λυση του μαρμαρου για κατωκασι.
    Τελικα δεν εκανα τιποτε γιατι "κολησε" το προγραμμα "Εξοικονομω κατ' οικον" που θα μου εδινε επιδοτηση.
    Προσοχη!!!!!!!! Τα αυτια εχουν τοιχους.

Ιστοριες καθημερινης τρελλας και παλης.
    Ημερολογιο ανεργου

Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    200/20 Mbps
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    9(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από maik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τελικα δεν εκανα τιποτε γιατι "κολησε" το προγραμμα "Εξοικονομω κατ' οικον" που θα μου εδινε επιδοτηση.
    Αν επιτρέπεται, τι έγινε; Η δική σου περίπτωση κόλλησε ή γενικότερα; Διότι έδειχνε πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    Alcatel 585 v7
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psyxakias Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν επιτρέπεται, τι έγινε; Η δική σου περίπτωση κόλλησε ή γενικότερα; Διότι έδειχνε πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.
    Για να το παρεις ηθελε 17 ολογραφως δεκαεπτα χαρτια . Αν υποθεσουμε οτι τα μαζευες οι τραπεζες ηταν και ειναι εξαιρετικα δυκοιλιες στο θεμα αυτο. Περναν γεννεες δεκατεσσερις και εσενα και τον προμηθευτη-κατασκευαστη.
    Στην πραξη εγκρινεται πολυ μικρος αριθμος.
    Προσοχη!!!!!!!! Τα αυτια εχουν τοιχους.

Ιστοριες καθημερινης τρελλας και παλης.
    Ημερολογιο ανεργου

Παρόμοια Θέματα

1. ΔΥΟ DREAMBOX ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ
    Από therafys στο φόρουμ Satellite
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-02-09, 13:40
  2. Υγράσια εσωτερικά στα τζάμια αυτοκινήτου
    Από stratus στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-09, 00:13
  3. Διπλά στο grub;
    Από odd στο φόρουμ Unix - Linux