Λόγω διαφόρων παραπόνων που έχω από τον Firefox το τελευταίο διάστημα και μιας που γίνεται τόσος ντόρος για τον Google Chrome, είπα να του δώσω και εγώ μια ευκαιρία. Τον εγκατέστησα χθες, μαζί με τον Opera (τον οποίο προσωρινά απέρριψα για άλλους λόγους και ίσως ανοίξω αντίστοιχο νήμα), εντυπωσιάστηκα από την απλότητά του (καθαρό & ταχύτατο interface, γρήγορο startup, εγκατάσταση addons/themes & αποκατάσταση tab από crash χωρίς restart, μεταφορά bookmarks/logins από firefox σε chrome με 1 click κλπ), τον ρύθμισα (όσο με άφησε), κάθισα και βρήκα συμβατά extensions και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος.
Όμως υπάρχουν μερικά θέματα που με αποτρέπουν να τον χρησιμοποιώ ως βασικό browser ακόμα και θα τα αναφέρω εδώ (με σειρά προτεραιότητας) μήπως βρούμε τίποτα workarounds:
1) Δεν έχει επιλογή απενεργοποίησης των page refreshes, με javascript ή META refresh, που επιβάλλουν μερικά sites (ενημερωτικά έως και επαγγελματικής χρήσης) και είναι αρκετά ενοχλητικά. Ειδικά άμα ανοίξεις καμιά 30αρια tabs μαζί και αρχίσουν να κάνουν όλα μαζί refresh ανά 1-2 λεπτά είναι κουραστικό και δημιουργεί προβλήματα (πολλές συνδέσεις αποτρέποντας surfing, κατανάλωση bandwidth, hammering στον web server κλπ). Φυσικά ευθύνεται το site αλλά έχω βρει την ησυχία μου στον Firefox με το RefreshBlocker τόσο καιρό. Υπάρχει κάποιο workaround για Chrome; Θεωρώ ότι έπρεπε να υπάρχει στα Options > Under the Hood > Content settings (δε το βρήκα ούτε στο τελευταίο snapshot του Chromium). Είναι ο βασικότερος λόγος που με αποτρέπει για τη μετάβαση και απ'ότι διαβάζω και πολλών άλλων που το αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό χωρίς επίλυση.
2) Η tab bar δεν υποστηρίζει πολλαπλές σειρές και grouping (όπως στον Firefox με το TabGroups), κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό αν χρησιμοποιείς πάνω από 15 tabs, θες να βλέπεις ένα μέρος του τίτλου και ειδικά να τα οργανώσεις / διαχωρίσεις. Ένα workaround που βρήκα είναι να το Tree Style Tabs αλλά και πάλι δε μπορώ να πω ότι με ικανοποιεί ιδιαίτερα.
3) Δε βρήκα κάποιο addon αντίστοιχο του WorldIP που έχω στον Firefox (εμφανίζει με mouseover διάφορα στοιχεία για το πάροχο του κάθε site, από IP έως ASN/AS name). Ένα workaround είναι το "IP Address and Domain information" και κάπως έχω βολευτεί, οπότε ο 3ος λόγος δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για μένα όσο οι προηγούμενοι 2.
Εδώ να αναφέρω ότι ένας ακόμα λόγος που για καιρό με απέτρεπε από τον Chrome είναι και η φήμη του περί φακελώματος, όμως θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον για αρχή αρκεί η απενεργοποίηση μερικών ρυθμίσεων στο Options > Under the hood (web service to resolve navigation errors, prediction service to complete searches, predict network actions και το ήδη ανενεργό automatically send usage statistics) και η περιορισμένη χρήση sync. Θα παρακαλούσα να εστιαστούμε κυρίως στα λειτουργικά θέματα λοιπόν.
Τέλος, τα extensions που χρησιμοποιώ κυρίως για βελτίωση των λειτουργιών του είναι: AdBlock, Chrome Clipper, Chrome Toolbox, Download Assistant, Google Analytics Opt-Out, Google Translate, IP Address and Domain Information, NotScripts, Proxy Switchy, Snap Links Lite, Tree Style Tabs. Καλοδεχούμενες οι προτάσεις για επιπλέον extensions που κρίνετε ότι θα είναι χρήσιμα.
Εμφάνιση 1-15 από 75
-
03-12-11, 22:16 Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 03-12-11 στις 22:33.
-
03-12-11, 22:54 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #2
Μερικά πραγματάκια που μπορώ να σκεφτώ στα γρήγορα είναι...
1) το μεσαίο κλίκ δε λειτουργεί πάντα με άνοιγμα νέας καρτέλας. Σε μερικά site λειτουργεί σαν αριστερό κλικ.
2) δεν έχει advanced javascript επιλογές. Στον FF απενεργοποιώ τη δυνατότητα να μου απενεργοποιεί το context menu ένα site με javascript, χωρίς να χρειάζεται να την απενεργοποιήσω εντελώς. Έτσι π.χ. μπορώ να σώσω εικόνα κανονικά από imdb.
3) δεν έχει επιλογή open ή run στα downloads χωρίς να σωθεί πρώτα το αρχείο. Σε μερικούς τύπους αρχείων είναι εκνευριστικό.
4)Όταν κατεβάζω ένα αρχείο που ήδη υπάρχει το μετονομάζει αυτόματα σε filename (2). Έτσι ορισμένες φορές κατεβάζω κάτι δεύτερη φορά χωρίς να το καταλάβω.
-
03-12-11, 23:00 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #3
1. Δεν προειδοποιεί στο κλείσιμο παραθύρου με πολλές καρτέλες, όπως η Φώφη.
Ρύθμιση, δεν βρήκα.
2. Δεν μου αρέσει το interface του.
-
03-12-11, 23:08 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #4
Χρησιμοποιείς το adblock ή το adblock plus; Το πρώτο είναι πιο βαρύ απ' ότι διαβάζω...
........Auto merged post: albatross πρόσθεσε 3 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Επίσης, κάτι που λείπει από τα extensions του Chrome μπορείτε να το βρείτε εδώ...
http://userscripts.org/scripts/show/62634Τελευταία επεξεργασία από το μέλος albatross : 03-12-11 στις 23:08. Αιτία: auto merged post
-
03-12-11, 23:20 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #5
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 03-12-11 στις 23:26.
-
03-12-11, 23:29 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #6
Τίποτα,τον χρησιμοποιώ ως βασικό 1 χρόνο+...........................
-
03-12-11, 23:42 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #7
Αναμφισβήτητα είναι γρήγορος στην εκκίνηση και το φόρτωμα των σελίδων. Δεν μου αρέσει η οργάνωση των σελιδοδεικτών βασικά όπως και το ότι όπως προαναφέρθηκε δεν έχει επιλογή open ή run στα downloads.
Για όσους τον κατηγορούν ως spyware υπάρχει ο SRWare Iron που βασίζεται στον ίδιο source code, απαλλαγμένος από τα προβλήματα ιδιωτικότητας.
-
03-12-11, 23:45 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #8
Επίσης μου ένα extension που μου έχει γίνει απαραίτητο είναι το quickdrag
https://addons.mozilla.org/en-US/fir...don/quickdrag/
Επιλέγεις κείμενο και το τραβάς και σου κάνει αναζήτηση, ή αν είναι url το ανοίγει σε άλλο tab, ενώ αν τραβήξεις μια εικόνα την αποθηκεύει.
-
03-12-11, 23:55 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #9
Για να μην ξαναγραφω τα ιδια εκανα copy καποια απο αυτα που εχουν γραψει οι προηγουμενοι και ισχυουν για εμενα συν τα δικάμου
1) το μεσαίο κλίκ δε λειτουργεί πάντα με άνοιγμα νέας καρτέλας. Σε μερικά site λειτουργεί σαν αριστερό κλικ.
2) δεν έχει advanced javascript επιλογές. Στον FF απενεργοποιώ τη δυνατότητα να μου απενεργοποιεί το context menu ένα site με javascript, χωρίς να χρειάζεται να την απενεργοποιήσω εντελώς. Έτσι π.χ. μπορώ να σώσω εικόνα κανονικά από imdb.
3) δεν έχει επιλογή open ή run στα downloads χωρίς να σωθεί πρώτα το αρχείο. Σε μερικούς τύπους αρχείων είναι εκνευριστικό.
4) Δεν μου αρέσει το interface του.
5) Η tab bar δεν υποστηρίζει πολλαπλές σειρές και grouping (όπως στον Firefox με το TabGroups)
6) Με τον FF εχω εκατονταδες Add on
7) φτωχός σε ρυθμίσεις
-
04-12-11, 00:01 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #10
-
04-12-11, 00:12 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #11
Όλους μας ελκύει η ταχύτητά του. Διαφορετικά ο Firefox με τα άπειρα addons - plugins που υπάρχουν είναι σε άλλο επίπεδο.
-
04-12-11, 00:17 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #12
1) Η tab bar δεν υποστηρίζει πολλαπλές σειρές και grouping
2) Δεν έχει τα extensions που μου χρειάζονται
3) Δεν έχει advanced javascript επιλογές
4) Κάποιες σελίδες αρνείται να τις κάνει render σωστά ή το κάνει με λάθη
5) Η τρόπος που οργανώνονται και εμφανίζονται τα bookmarks μου τη σπάει
όταν το χρειάζομαι χρησιμοποιώ Iron και όχι chrome.
το αρνητικό του ff που είναι και ο βασικός μου είναι η κατανάλωση πόρων αλλά μπορώ να ζήσω με αυτό.
-
04-12-11, 00:28 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #13
-
04-12-11, 00:33 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #14
Βαρεθηκα τις καθε τρεις και λιγο συνεχομενες αναβαθμισεις.
Εχει καταντησει αηδια, ποτε δεν ξερω ποια εκδοση εχω τελικα.
http://googlechromereleases.blogspot.com/
-
04-12-11, 00:38 Απάντηση: Google Chrome: τι σας αποτρέπει να τον χρησιμοποιήσετε ως βασικό browser; #15
Παρόμοια Θέματα
-
Ο Chrome απειλεί την 2η θέση του Firefox στους browser με τον IE να ανακτά έδαφος
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 80Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-12, 12:30 -
cyta mail και chrome browser σας δουλευει ?
Από satfoxy στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-12, 11:08 -
speedtest από τον browser σας
Από keisel στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-07, 18:26 -
speedtest από τον browser σας
Από keisel στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 17-10-07, 17:21
Bookmarks