Απ' ότι ακούγεται η HP σκέφτεται να κρατήσει τις πατέντες για το καλό του webOS.
Lastly, there’s something interesting we’ve observed with the big player in the open source mobile space. That’s Android, by the way. What we’ve noticed are lawsuits over patents. HP told us that they intend to hold on to their patents and will use them to protect developers using webOS. Considering the foundational mobile device patents that HP holds, such as"Integrated Handheld Computing and Telephony System and Services," i.e. “smartphone”, HP shouldn’t have much difficulty defending webOS from the Apples, Samsungs, and Motorolas of the world.
πηγή: webosnation.com
Εμφάνιση 16-29 από 29
-
12-12-11, 02:58 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #16
-
12-12-11, 04:17 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #17
Ενα open source λειτουργικό χωρίς υποστήριξη απο την HP (αν και είπαν οτι θα βγάλουν και άλλο tablet με webOS) να μπαίνει τόσο αργά στο παιχνίδι των mobile λειτουργικών δεν έχει νόημα. Το μόνο που μπορεί να βγεί απο αυτό είναι να πάρουν κάποια κομμάτια του για το android.
Εδώ η MS ξοδεύει δις για να υποστηρίξει το WP7 και πάλι είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει. Τι να κάνει το webOS μόνο του;
-
12-12-11, 09:24 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #18
Μήπως είναι κόλπο πάλι;
φεύγουμε από το hardware, μένουμε στο hardware
φεύγουμε από το software, μένουμε στο software.
Τσάμπα διαφήμιση.Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
There is some shit, I will not eat. e.e.cummings
30 Hours per Week
-
12-12-11, 13:27 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #19
Το επόμενο open source; Bada;
Time marches
On and on and on, flies eternally
-
12-12-11, 14:11 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #20
Με το καλό να ανοίξει ο δρόμος για τα πραγματικά smartphones.
Που τα αγοράζεις κι επιλέγεις αν θες να κάνεις install android, webos η κάποια mobile linux distro
Αρχικό μήνυμα από jiakomo
-
12-12-11, 17:29 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #21
οταν κατι βγαινει open source σημαινει οτι απετυχε εμπορικα
βλεπε open office
-
12-12-11, 17:34 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #22
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Και η Java απέτυχε; Ο firefox;
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
12-12-11, 17:34 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #23
-
12-12-11, 17:37 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #24
Και το android.. και ο Chromium και και και ...
Επίσης, το αν θα πετύχει κάτι open source, δεν έχει να κάνει με το αν θα έχει απήχηση στον "απλό" κόσμο.
Εχει να κάνει με το αν έχει ικανούς developers από πίσω του να το στηρίζουν...
Ο χρόνος θα δείξει..
Πάντως μετά την open source ανακοίνωση, εγώ οδεύω προς webOS. It's my last chance anyway :P"Ξημέρωμα στην Εθνική, με τη ψυχή στο στόμα, σε χρειάζομαι γιατί, με σκορπάς με τρέφεις όπως η βροχή το χώμα" Χρ. Θηβαίος
shuffle them i tell ya !
-
12-12-11, 21:31 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #25
δεν είναι λάθος αυτό που αναφέρει ο συμφορουμήτης. το ότι εμπορικά δεν πέτυχε δεν σημαίνει οτι δεν ήταν καλό σαν προϊον. Η εμπορική επιτυχία ενός προϊόντος δεν είναι ανάλογη μόνο της ποιότητός του αλλά και ενός σορού άλλου παραγόντων όπως πχ το marketing. Τέτοιο παράδειγμα κατά την γνώμη μου αποτελούν τα προϊόντα της apple και της microsoft τα οποία δεν είναι τα καλύτερα αλλά με τις κατάλληλες διαφημιστικές εκστρατείες κατάφεραν να περάσουν το μνμ οτι αυτές είναι οι καλύτερες σε αυτό που κάνουν.
το παράδειγμά όμως του openoffice το βρίσκω λάθος. πρώτα απ'όλα το open office είναι επιτυχημένο μιας και σκοπός του δεν είναι το κέρδος.
Αλλά ακόμα και αν το θεωρήσεις ως ένα εμπορικό προϊόν, ακόμα και τότε είναι επιτυχημένο. Αν δεν ήταν προεγκατεστημένο σε υπολογιστές που αγοράζουμε ή αν δεν το χρησιμοποιούσαν πολλές δημόσιες υπηρεσίες δεν νομίζω οτι θα αγόραζε κανείς το ΜSoffice μιας και οι διαφορές του από το OO είναι μικρές (για όσο το χρησιμοποιήσει εγώ ή φίλοι). Επίσης θα πρέπει να λάβεις υπόψιν οτι πολλές δημόσιες υπηρεσίες άλλων χωρών το χρησιμοποιούν κατά κόρων όπως και το οτι αρκετά άτομα το χρησιμοποιούν στην Ελλάδα.
Το WebOS εγώ προσωπικά δεν το έχω δεί οπότε δεν ξέρω πόσο καλό ή κακό είναι. Σίγουρα είναι καλό που εκδόθηκε με άδεια GPL αλλά αυτό δεν προϋποθέτει την επιτυχία του. Θα πρέπει να βρεθούν κατασκευστές που θα το προτιμήσουν αλλά και καταναλωτές που θα το προτιμησουν έναντι του android ή του windowsmobile (το iOS το αφήνω εκτός γιατί εκεί δεν επιλέγεις μόνο λειτουργικό αλλά και άλλα) ενώ μην ξεχνάμε και τον παράγοντα developers που είναι και ο σημαντικότερος.
-
13-12-11, 01:11 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #26
-
15-12-11, 14:36 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #27
Μπορώ κάπως να χρησιμοποιήσω webos στο λαπτοπι??είμαι περίεργως να δω πως λειτουργεί..
-
15-12-11, 15:54 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #28
μέσω virtualbox,νομίζω πως ναι.
δες το λινκ
-
15-12-11, 16:41 Απάντηση: Η Hewlett-Packard κάνει open source το WebOS σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του #29
http://osarena.net/hacks-guides/webo...gisti-sas.html
εδώ μπορείς να δείς περισσότερα
Παρόμοια Θέματα
-
Η Hewlett-Packard θα παρουσιάσει κινητά τηλέφωνα με webOS στις αρχές του 2011
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-10, 20:16 -
EngLab - Μία open-source εφαρμογή από φοιτητές του τμήματος THMMY του ΑΠΘ
Από aurelius στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 24-09-08, 17:53
Bookmarks