Καλημέρα σας,
έχω 2 σταθερά που συνδέονται στην ίδια γραμμή, ένα στο σπίτι & ένα στο οικόπεδο δίπλα. Θα ήθελα να μου πείτε υπάρχει κάποιος τρόπος να ενδοεπικοινωνούνε μεταξύ τους.
Η κατανομή είναι αυτή:
Δηλαδή απο το καλώδιο του ΟΤΕ δίνουμε στο σπίτι (1 και μοναδικό ζεύγος) και στο οικόπεδο (1 απο τα 2 ζεύγη). Στον ''κατανεμητή'' μπορώ να βάλω ο,τι θέλω. Επίσης απο την γραμμή περνάει και aDSL προς το σπίτι, μετα θα το κατευθύνω στο οικόπεδο (για να βάλω και το router εκεί, μαζί με τον παλιό υπολογιστή). Παρακαλώ προτείνετε μου καμία λύση.![]()
Ευχαριστώ.
Edit: [ Η γραμμή είναι PSTN ]
Εμφάνιση 1-15 από 22
-
02-10-06, 12:24 Ενδοεπικοινωνία μεταξύ 2 σταθερών, πώς; #1
-
02-10-06, 12:40 #2
τηλ. κέντρο (Private Branch eXchange)
¶ Τουλάχιστον δύο πράγματα είναι άπειρα: Οι αριθμοί Є R και η ΒΛΑΚΕΙΑ.
¶ "Όποια κοινωνία παραχωρεί ελευθερία για ασφάλεια, είναι ανάξια και για τις δύο και θα χάσει και τις δύο" B.F.
¶ LeT Me HeaR you MaKe DeCiSioNS WiTHouT youR TeLe-ViSioN.
-
02-10-06, 12:46 #3
Δώσε μου ένα link με κανένα mini. Πόσο κάνουν κιόλας;
-
02-10-06, 12:55 #4
Δοκίμασε με κάποιο καλό ασύρματο τηλέφωνο που δέχεται δύο ακουστικά στην ίδια βάση. Σχεδόν όλα έχουν δυνατότητα επικοινωνίας. Το μόνο που μπορεί να παίζει είναι αν θα έχεις καλή λήψη.
Υπόψη ότι υπάρχουν ασύρματα όπου ο φορτιστής είναι ξεχωριστός και μπορείς προφανώς να έχεις δύο φορτιστές.
Εναλλακτικά...
Γύρισε τη γραμμή σε ISDN, πάρε δύο αριθμούς (MSN) και βάλε ένα ISDN modem (τύπου Fritz) κοντά στον κατανεμητή. Το κόστος είναι πολύ μικρότερο από ένα καθαρόαιμο κέντρο.
-
02-10-06, 12:57 #5
Μόνο αυτό βρήκα στα links μου, αν και είμαι σίγουρος ότι έχουν και άλλα online καταστήματα...
http://www.texnologia.gr/Shopping.as...ubCategCode1=1¶ Τουλάχιστον δύο πράγματα είναι άπειρα: Οι αριθμοί Є R και η ΒΛΑΚΕΙΑ.
¶ "Όποια κοινωνία παραχωρεί ελευθερία για ασφάλεια, είναι ανάξια και για τις δύο και θα χάσει και τις δύο" B.F.
-
02-10-06, 12:59 #6
Μια καλή λυση για όλα σε ενα θα ήταν το fritz 7050 wlan
-
02-10-06, 12:59 #7
Το μετάνιωσα 48412184811844 φορές που έκανα downgrade σε pstn, βλέπεις είχα isdn αλλά λέω αφού έβαλα adsl τί να την κάνω; Έχω υπ'όψιν μου κάποια του τύπου ασύρματο+σταθερό μαζί. Θα 'δώ...
Edit: [ Άστο..... είδα την τιμή και. Σπίτι είναι, και να μην το βάλω δεν έγινε και τίποτα.
Αρχικό μήνυμα από sdikr
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος RyDeR : 02-10-06 στις 13:12.
-
02-10-06, 13:23 #8
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Δεν ξέρω την απόσταση, αλλά κάποια καλά ασύρματα DECT μπορεί να σου κάνουν τη δουλειά. Μπορείς να πάρεις ένα ζεύγος και να έχουν ενδοεπικοινωνία, σα να παίρνεις εσωτερικό σε τηλεφωνικό κέντρο.
Πολύ καλά DECΤ είναι τα Gigaset της Siemens. Υποθέτω (επειδή δεν τα έχω χρησιμοποιήσει κατ' αυτόν τον τρόπο) ότι και τα Panasonic είναι εξίσου καλά.Ανυπόγραφος
-
02-10-06, 21:47 #9
Υπάρχει κάποια συσκευή voip ata σαν την sipura που να έχει υποδοχή για γραμμή ΟΤΕ αλλά να έχει και υποδοχή για 2 τηλεφωνικές συσκευές όπως το PAP2 ; Πιστεύω κάνει δουλειά.
Thanks sdikr για την πρόταση του fritz box fon, μου μπήκε η ιδέα για το voip.
-
06-10-06, 18:50 #10
Εuri με το trixbox δεν μπορεί να κάνει δουλειά; Το κόστος είναι σίγουρα πολύ μικρό.
Μια άλλη λύση είναι η αγορά γούοκι τόκι... Υπάρχει ποικιλία σε ποιότητα και τιμές και λύνει το πρόβλημα της ενδοεπικοινωνίας.* Όταν ακούς «τάξη» ανθρώπινο κρέας μυρίζει.
* Μες την έρμη κι άδεια πολιτεία μένει, το χέρι που μονάχα, με μπογιά θα γράψει στους μεγάλους τοίχους, ΨΩΜΙ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Οδυσσέας Ελύτης
οδηγός δικαιωμάτων μισθωτών εκπαιδευτικών
-
06-10-06, 18:59 #11
-
06-10-06, 20:12 #12
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Οποιοδήποτε VoIP τηλεφωνικό κέντρο προϋποθέτει την ύπαρξη data καλωδίωσης μεταξύ των σημείων που θέλουν σύνδεση. Ή να υπάρχει ασύρματη ζεύξη. Και μετά χρειάζονται είτε VoIP τηλεφωνικές συσκευές, είτε απλές αναλογικές + ΑΤΑ, οπότε όχι, το κόστος δεν είναι μικρό.
Οπότε προτείνω αυτό που είχα πει αρκετά παραπάνω, και αυτό που είπε ο savas7 λίγο παραπάνω. Πιο φτηνό από αυτό είναι πλέον να ρίξεις έναν σπάγγο και να βάλεις από ένα κονσερβοκούτι στα άκρα.Ανυπόγραφος
-
07-10-06, 11:37 #13
Ο sdikr μου έδωσε μια καλη ιδέα για ATA, και λέω να πάρω ένα Fritz box fon ata και να κάνω το εξής:
Δηλαδή: απο το καλώδιο του ΟΤΕ τα σήματα στρέφονται προς το οικόπεδο, περναν απο ένα splitter (2) που δίνει adsl στο router (fritz box) και φωνή στο ata (fritz box fon ata). H θύρα lan του router στη θύρα wan του ata και η θύρα lan του ata σε ένα switch. Απο 'κεί και πέρα το switch θα δίνει στο σπίτι πάνω στον ''καλό'' υπολογιστή μέσω ενός καλωδίου utp (άσχετο αυτό) και στον παλιό κάτω στο οικόπεδο. Το ata μέσω της υποδοχής fon1 θα δίνει τηλέφωνο στο σπίτι (1) και με την υποδοχή fon2 στο τηλέφωνο κάτω. Όλα σηλαδή τα μηχανάκια θα μπούν κάτω. Καλά είναι; Πως το βλέπετε;
Αυτό το σκεύτηκα, αλλά υπάρχουν VoIp κονσερβοκούτια;
-
07-10-06, 19:41 #14
Eγω κανω την δουλεια μου χωρις προβλημα με 2 panasonic που εχω..
Imac 24" | 2GB Ram | 7600GT | Logitech Z 5500 |
Αluminum Macbook 2.4 Ghz | 2GB Ram| 250GB HDD |
Lian Li V2000 | Watercooled by Zalman | Chieftec 560W Modular | Intel Core Duo 6750 | 4GB RAM Mushkin | Asus 8800GTS Watercooled | Raptor-X 150GB |
8GB iPhone v 2.1 UNLOCKED
-
08-10-06, 12:32 #15
Είναι όντως ακριβά, το πιο φτηνό είναι το Panasonic TFS-108D @ 68,43 €
¶ Τουλάχιστον δύο πράγματα είναι άπειρα: Οι αριθμοί Є R και η ΒΛΑΚΕΙΑ.
Παρόμοια Θέματα
-
Ασύρματα τηλέφωνα - ενδοεπικοινωνία
Από karlesg στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-08, 03:11 -
Πως μπορώ να συνδέσω αρχεία PDF μεταξύ τους?
Από kwnstantinos στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 31-03-08, 20:56 -
Πως μπορούν 2 υπολογιστές να επικοινωνούν μεταξύ τους?
Από vicky71 στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 64Τελευταίο Μήνυμα: 14-01-08, 16:14 -
Ενδοεπικοινωνία σε 7050 ISDN;
Από aiadas στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 30-11-06, 16:36 -
2 PC πάνω στο 9108 - πως επικοινωνούν μεταξύ τους;;;
Από prokopino στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-05, 19:26
Bookmarks