Στο postfix όπως το έχεις βάλει ήδη. Απλά τώρα σου κάνει έλεγχο στα εξερχόμενα, γιατί πολύ απλά τα εισερχόμενα δεν περνάνε απο αυτόν. Αρα θα τον βάλεις να περνάνε όλα απο αυτόν, δηλαδή αντι να ρίχνει τα emails το getmail κατευθείαν σε directories, θα πρέπει να τα στέλνει στο postfix, απλο, και το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσεις τον postfix τι να κάνει αυτά τα emails (local delivery, πχ procmail )
Tον postfix τον έχεις ήδη στημένο, μόνο το local delivery (που δεν έχει τώρα ή και να έχει δεν χρησιμοποιείτα)ι, θα ρυθμίσεις.
Εμφάνιση 16-30 από 63
-
10-11-06, 15:43 #16
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
10-11-06, 15:49 #17
Δε νομίζω (ότι λήγει εκεί)
Δεν πάνε στο mailbox του χρήστη, αλλά στο spool (προφανώς του postfix)
Εκεί τα "ανακαλύπτει" το postfix, τα διαβάζει τα βάζει στην ουρά και τα παραδίδει στο mailbox του χρήστη. Ξαναπαραθέτω το spoiler:
Κώδικας:Nov 10 01:48:00 ServerName fcron[3935]: Job /usr/bin/getmail --rcfile=/home/username/.getmail/username - (truncated) Nov 10 01:48:00 ServerName postfix/pickup[3885]: 3C8D15D4B10: uid=1000 from=<username> Nov 10 01:48:00 ServerName postfix/cleanup[3938]: 3C8D15D4B10: message-id=<20061109234800.3C8D15D4B10@ServerName.home> Nov 10 01:48:00 ServerName postfix/qmgr[3886]: 3C8D15D4B10: from=<username@ServerName.home>, size=753, nrcpt=1 (queue active) Nov 10 01:48:00 ServerName postfix/local[3939]: 3C8D15D4B10: to=<username@ServerName.home>, orig_to=<username>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to maildir)
1. Η εφαρμογή (getmail, postfix) να έστελνε το μήνυμα στο φίλτρο
2. Το φίλτρο επεξεργαζόταν το μήνυμα κάνοντας τους ελέγχους του
3. Το φίλτρο επέστρεφε το μήνυμα (ή το τίποτε) μετά τους ελέγχους πίσω στην εφαρμογή.
@anon
Μα ρε Σάββα... Δες το messages! Αμέσως μετά το getmail αναλαμβάνει το Postfix! Απλά δεν αναλαμβάνει το SMTP του postfix
-
10-11-06, 15:55 #18
Ωπ...
Εδώ βλέπω ότι το Spamc είναι στο usr/local/bin και όχι στο /usr/bin!
Παίζει να είναι θέμα δικαιωμάτων και το getmail να μην αναφέρει σφάλμα ή οτιδήποτε;
Πως μπορώ να βάλω το spamc στο usr/local, με symlink;
Ή είναι θέμα διανομής;
(αν και χλωμό το βλέπω αφού ο username ΕΧΕι δικαιώματα στο /usr/bin)
-
10-11-06, 15:58 #19
Sorry που δεν το έγραψα σωστά. Πρέπει να τα αναλάβει μέσω SMTP (γιατί τότε παίζει το spamassassin). Στην άλλη περίπτωση κάνει απλώς local delivery. Αρα λογικά είσαι έτοιμος, αφού το local delivery γίνεται απο τον postfix, αρκεί να ρίξεις τα emails που τραβάς με getmail στην smtp πόρτα του postfix.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
-
10-11-06, 16:02 #20
http://pyropus.ca/software/getmail/f...onfiguring-mta
"No. getmail delivers directly to maildirs, mboxrd files, or via arbitrary MDAs, and never injects mail via SMTP, so no MTA is necessary."
OK, άρα επί του παρόντος ξεχνάμε το Postfix και επαναφέρω την αρχική ερώτησή μου.
Γιατί δε δουλεύει το [filter] στο getmail?
-
10-11-06, 16:19 #21
Όπως όλα σχεδόν τα προβλήματα έτσι και σε αυτό το θέμα ήταν μεταξύ καρέκλας και υπολογιστή.
Απορώ που δεν το έπιασε κανένας... μάλλον δε χρησιμοποιείτε getmail!
Το getmail έχει ένα γενικό configuration (το getmailrc). Όμως αν προσέξετε στο fcron εγώ ΔΕΝ χρησιμοποιώ αυτό το configuration αλλά ξεχωριστά rc files για τους λογαριασμούς!
Επομένως ΠΩΣ να δουλέψει το φίλτρο που έβαλα στο getmailrc όταν το getmail το ΥΠΟΧΡΕΩΝΑ να διαβάζει άλλα rc???
Κώδικας:X-Spam-_REQD_: : HTML_MESSAGE X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.1.3-gr0 (2006-06-01) on Servername.home X-Spam-Level: X-Spam-Status: No, score=0.0 required=5.0 tests=HTML_MESSAGE autolearn=ham
Πέφτω με τα μούτρα και θα επανέλθω!
-
10-11-06, 16:26 #22
Οχι ρε, ακου εκεί getmail.... Real men use fetchmail!!! Written απο τον γνωστό Eric Raymond ( "The cathedral and the bazaar" ).... Kαι ακού εκεί postfix!!! Sendmail καιξερό ψωμί. Και κατευθείαν configuration στο sendmail.cf
-
10-11-06, 16:38 #23
Έτσι!
getmail, ...στο FC3 που δοκίμασα δεν τόχει καν.
Και sendmail, ξανά σωστός!
Εχμμ..., θα προτιμήσω όμως sendmail.mc
-
10-11-06, 19:39 #24
Τόστησα κι εγώ πολύ πιο εύκολα σε Fedora
Ερώτηση: αυτά που αναγνωρίζει ως spam τι τα κάνει; Τα διαγράφει ή τά πάει κάπου αλλού;
Πρέπει να ξέρω τουλάχιστον πού τα πάει, πριν το βάλω στον real server.
Έκανα κάποια τεστ σε local και απ' ότι κατάλαβα μαθαίνει με τον καιρό, σωστά;
Στα headers μου γράφει
SpamAssassin 3.0.4 (2005-06-05)
Status: No, score=-1.5 required=5.0 tests=ALL_TRUSTED,NO_DNS_FOR_FROM, NO_REAL_NAME autolearn=ham version=3.0.4
-
10-11-06, 19:54 #25
Το τι τα κάνει εξαρτάται από εσένα και το αρχείο local.cf (ή user_prefs.cf) ή το script που τρέχει.
Συνήθως το μόνο που κάνει (αν δεν το ρίσεις διαφορετικά) είναι να προσθέτει τα headers.
Έτσι ακριβώς, υποβάλλει το μήνυμα σε test (αυτά με κεφαλαία). Τέτοια test μπορείς να βρεις έτοιμα από το Διαδίκτυο ή να φτιάξεις τα δικά σου αν τα καταφέρνεις με regular expressions.
Για να μάθει θα πρέπει να του κάνεις εσύ report το ποια μηνύματα είναι σωστά ή λάθος. Αυτό μπορείς να το κάνεις π.χ. με LDAP πετώντας στα μηνύματα σε 2 mailboxes (spam/ham) τα οποία θα ορίσεις ως πηγές για το learning. Προσωπικά το έχω απενεργοποιημένο, αφού δεν ξέρω (προς το παρόν) να το στήσω.
Άσε που τώρα... σταμάτησε να μου δουλεύει πάλι
(το πολύ το sa-update...)
-
10-11-06, 20:55 #26
Δες κι αυτό.
Εγώ το έστησα διαβάζοντας μόνον από αυτό και δεν μου πήρε πάνω από 15 λεπτά.
http://www.stearns.org/doc/spamassas...p.current.html
-
11-11-06, 13:24 #27
Πολύ καλό το link και μου είχε ξεφύγει! (ίσως γιατί έψαχνα "spamassassin+getmail", "spamassassin+postfix", "spassassin+cursed+gentoo"
)
Έχει και τρόπο ενεργοποιήσεις το autolearn. Πρόσεξε όμως (αν το χρησιμοποιείς) εκεί που λέει:
"Note that if they forward messages to spamtrap@, sa-learn will remember the user's email address - not the original spammer's - in the blacklist, so remind them to use the bounce feature."
Γι αυτό είπα εξαρχής ότι χρειάζεται LDAP ώστε να βλέπεις τα mail απευθείας από τον server και να τα μεταφέρεις απευθείας στα spamtrap, hamtrap.
Σήμερα πάντως που άνοιξα το Outlook είχα ένα τεράστιο χαμόγελο. Συνολικά 73 email πήγαν εκεί που έπρεπε και μόνο 2 έμειναν στο Inbox μουΤελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 11-11-06 στις 13:58.
-
11-11-06, 15:22 #28
Αυτό πώς το κάνεις, είναι δύσκολο να το πεις με δυο λόγια;
Εγώ το έστησα στον server και το μόνο που κάνει είναι να προσθέτει [SPAM] μπροστά από το subject. Βολικό γιατί με sort κατά subject τα επιλέγεις ευκολώτερα, αλλά πώς τα στέλνεις σε άλλο χώρο (φάκελλο κλπ.)
Υ.Γ. Αυτά τα 73 είναι spam μίας ημέρας;
-
11-11-06, 16:06 #29
Εστησε και το ανάλογο φίλτρο στο Outlook και έγινα όλα πιο απλά!
Εγώ πάντως δεν πιστεύω σε λύσεις σαν το spamassasin στον server, οι πιθανότητες λάθους είναι αρκετά μεγάλες, προτιμώ να τα διαχειρίζομαι μόνο μέσα από το outlook.
-
11-11-06, 16:36 #30
ΟΚ, σωστό, έτσι όμως τα κατεβάζεις πρώτα. Εκείνο που ψάχνω είναι τρόπο να τα φιλτράρει στον server.
Όσο για το άλλο, δίκαιο έχεις, αν όμως παίρνεις 300 σε ένα τριήμερο, τότε ισχύει "το μη χείρον, βέλτιστον".
Bookmarks