ερρ
ξέχασα την επισύναψη :?
Εμφάνιση 31-45 από 87
-
17-06-04, 17:36 #31
-
18-06-04, 09:18 Re: Bandwidth management for zyxel 650 t-shooting #32
Νuperibo, κατ'αρχήν σε ευχαριστώ για τα αναλυτικότατα screenshots. Χωρίς αυτά δε θα έβρισκα το bug που έχει το howto. Διάβασε παρακάτω:
Αρχικό μήνυμα από Nuperibo
Ίσως το θέμα αφορά και τους υπόλοιπους που είχαν δώσει πληροφορίες για το πως δουλεύει το bandwidth management.
b) Αν κάνω ftp (δοκίμασα με total commander + flash fxp) τότε αν είναι ενεργοποιημένο το bw manager η γραμμή μετά από 5-10 λεπτά «πέφτει» και σύντομα «πέφτει εντελώς και το router» δηλ ούτε ping δεν μπορείς να κάνεις !!!!
Αν πέσει η γραμμή και/ή το router, κάνε το εξής. Κάνε τους υπολογισμούς σου για τα BW, σα να ήταν η γραμμή όχι 384/128, αλλά 20-30% χαμηλότερη (λ.χ. 268/90). Μετά φτιάξε τους κανόνες κτλ σα να είχες 268/90. Σώσε τις αλλαγές, κάνε επανεκκίνηση το Zyxel και δες αν βελτιώθηκε η σταθερότητα και αν βλάφθηκε το d/l speed.
Θα εκτιμούσα τα σχόλιά σου αφάνταστα, καθώς και screenshots της τρέχουσας κίνησης σε κάποια tests.
Παρεπιμπτόντως, βλέπω ότι θέλεις να έχεις κίνηση με προτεραιότητα για το ένα σύστημα. Υποθέτω ότι έχεις δηλώσει όχι fairness-based, αλλά priority-based scheduling, ναι;
Καιρός για bug-fixing στο howto.
-
18-06-04, 15:04 #33
αρχικά.. και εγώ ευχαριστώ για τον χρόνο σου
Να δούμε αν θα καταφέρουμε τελικά να βγάλουμε κάποια άκρη :?
Λοιπόν... έχω βάλει priority-based scheduling. Αλλά καλό που τα επιβεβαιώνουμε και αυτά γιατί με τόσες ρυθμίσεις είναι εύκολο να ξεχάσεις τίποτα. Υπάρχουν τώρα τόσο καλά νέα όσο και κακά νέα:
Γυρισα όλα τα subnet masks σε 255.255.255.255 και άλλαξα το priority του Aesopus από 7 σε 5. Έκανα reset το zyxel και δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς download & upload. Τα καλά νέα είναι ότι δεν μου κόλλησε καθόλου το ίδιο το zyxel οπότε γλίτωσα τα hard reset που είχα στην άλλη περίπτωση. Τα κακά νέα είναι ότι πάλι κόλλαγε η γραμμή δηλαδή γινόμουν disc από τον provider οπότε restarts χρειάστηκε να κάνω.
Στην όλη υπόθεση παίρνω σωστά νούμερα όταν κάνω downloads, αλλά δεν παίρνω σωστά αποτελέσματα στα uploads οπότε σκέφτομαι ότι κάτι πρέπει να παίζει με τις ρυθμίσεις. Ενώ το συνολικό νούμερο βγαίνει πάνω κάτω σωστό, τα επιμέρους uploads φαίνονται μονίμως μηδενικά. Επίσης παρατηρώ -αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι συμπτωματικό- ότι όταν κάνω ενταντικό upload η γραμμή κολλάει πάρα πολύ πιο γρήγορα συγκριτικά με το όταν κάνω download.
Έπειτα δοκίμασα να κατεβάσω το bandwidth limit σε 256/88. Γενικά τα όρια πράγματι αλλάξανε και φαίνεται να ακολουθήσανε τα όρια που φαίνονται στις ρυθμίσεις, αλλά η γραμμή εξακολούθησε να κολλάει. Και μερικές φορές το upload φαίνεται να ξεφεύγει από το καθορισμένο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς λειτουργεί το subnet mask στην περίπτωση του bw manager. Μήπως πρέπει στην μία περίπτωση εκ των lan, wan να βάλουμε 255.255.255.255 και στην άλλη 255.255.255.0; Δεν μπορώ να εξηγήσω τα μηδενικά
Στο κλασικό mht είναι και οι μετρήσεις.
-
18-06-04, 21:31 #34
Αρχικό μήνυμα από Nuperibo
Στην όλη υπόθεση παίρνω σωστά νούμερα όταν κάνω downloads, αλλά δεν παίρνω σωστά αποτελέσματα στα uploads οπότε σκέφτομαι ότι κάτι πρέπει να παίζει με τις ρυθμίσεις. Ενώ το συνολικό νούμερο βγαίνει πάνω κάτω σωστό, τα επιμέρους uploads φαίνονται μονίμως μηδενικά. Επίσης παρατηρώ -αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι συμπτωματικό- ότι όταν κάνω ενταντικό upload η γραμμή κολλάει πάρα πολύ πιο γρήγορα συγκριτικά με το όταν κάνω download.
Έπειτα δοκίμασα να κατεβάσω το bandwidth limit σε 256/88. Γενικά τα όρια πράγματι αλλάξανε και φαίνεται να ακολουθήσανε τα όρια που φαίνονται στις ρυθμίσεις, αλλά η γραμμή εξακολούθησε να κολλάει. Και μερικές φορές το upload φαίνεται να ξεφεύγει από το καθορισμένο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς λειτουργεί το subnet mask στην περίπτωση του bw manager. Μήπως πρέπει στην μία περίπτωση εκ των lan, wan να βάλουμε 255.255.255.255 και στην άλλη 255.255.255.0; Δεν μπορώ να εξηγήσω τα μηδενικά
-
18-06-04, 21:37 #35
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Είδα το πρώτο σου συνημμένο ξανά. Οι κανόνες FromAesopus και FromVeneficus έχουν σφάλμα, σαν ip έχεις τα 192.168.0.50 και 192.168.0.51. Εκεί έπρεπε να έχεις αντί για 0, το 1 (δλδ 192.168.1.50 & 192.168.1.51! Αυτό εξηγεί απόλυτα γιατί η εξερχόμενη κίνηση δε μορφοποιείται σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου
Δοκίμασέ το και πες μου τι βλέπεις. Αν λυθεί και αυτό, μετά έχουμε να λύσουμε την σταθερότητα.
-
18-06-04, 22:42 #36
πω πω πω ρε γμτ... καλά πώς την πάτησα έτσι...
χα χα χα χα!
λοιπόν φτιάχνω τα ips και επανέρχομαι..
γμτ.. κεκτημένη ταχύτητα! τι να πω..
-
19-06-04, 00:26 #37
Και να φανταστείς ότι τα κοίταξα και καμιά δεκαριά φορές
Λοιπόν... αλλάζοντας τα ΙΡs παίρνω σωστά αποτέλεσμα και σωστά όρια στο bandwidth monitor και για τα uploads. Πάει και αυτό.. Βήμα βήμα πάμε αλλά προχωράμε
Η cpu παίζει από 3% μέχρι 13% τη στιγμή του upload, ποτέ παραπάνω.. Η γραμμή παρα ταύτα εξακολουθεί να κολλάει.. Κοίταξα και το error log, και δεν προσθέτει τίποτα νέο το zyxel. Με το που θα απενεργοποιήσω το bandwidth manager, μέσα σε 5-15 δευτερόλεπτα ξανασυνδέεται μόνο του και παίρνει ip από τον provider. Αν αφήσω το bwm ανοιχτό τότε απλά δεν παίρνει ip ποτέ.
Με wan off και lan on:
---------------------
Ξεκινάμε με upload. Συνήθως κολλάει στα 5 πρώτα λεπτά. Απενεργοποιώντας το wan κοίταξε τι γίνεται: Ξεκινάει το ftp και ανεβάζει με σταθερή (περίπου τη μέγιστη) ταχύτητα δηλαδή πάνω κάτω 16kB. Ανά ταχτά χρονικά διαστήματα κάνει μικρά στιγμιαία «παγώματα» και μπορεί και να πέσει μέχρι τα 8 kB. Στο netlimiter δείχνει να πέφτει εντελώς. Εκεί που περίμενες ότι θα κολλήσει, επανέρχεται και ξαναανεβαίνει στα 16kB. Οι διακοπές φαίνεται να είναι κάθε 20 s στο περίπου αλλά η περιοδικότητα είναι κάτι το περίεργο. Φαίνεται ότι το zyxel παγώνει τη γραμμή για να δει ότι ισχύουν σωστά οι προτεραιότητες; Ή αποσυχρονίζεται για μερικά s; Κατά τα άλλα το άφησα πάνω από 20 min και δεν κόλλησε.
Συνεχίσω με dls: Στα dls πάλι δείχνει σωστά νούμερα και πιάνει το μέγιστο δυνατό. Του έβαλα 128kb limit. Πιάνει πάλι το μέγιστο επιτρεπόμενο αλλά κάνει πάλι «παύσεις» κάθε περίπου 20s! Κάποιος να το επαληθεύσει;
Παράλληλα, σήμερα είχα και ping time-outs οπότε σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει ο ΟΤΕ, ή η @#$-γραμμή μου ή τεσπά κάποιο software που έχω ανοιχτό. Έτσι απενεργοποίησα το bwm και αφήνοντας ακριβώς τα ίδια προγράμματα ανοιχτά έβαλα να κατεβάσω το ίδιο αρχείο.. Αν και το Max ήταν απογοητευτικό (περίπου 24 ενώ θα μπορούσα να πιάνω 48!Τα «σπασίματα» εξαφανίστηκαν... Πάλι και καλά βέβαια γιατί αλλιώς με έβλεπα να περνάω όλο το βράδυ ψάχνοντας να δω τι φταίει...
Συνεχίζουμε... Λέω και εγώ να κάνω έναν πειραματισμό.. Αφού το αφήσω λοιπόν να «κυλίσει» χωρίς να βγω (καθώς κατεβάζω) από το ftp ενεργοποιώ το bwm μόνο lan. Τα σπασίματα ξανααρχίζουν οπότε η διαφορά οφείλεται σίγουρα στο zyxel και όχι σε κάποιο software που θα μπορούσε να το αποδωσουμε (ουφ.. ησύχασα 8) no trojans..)
Κλείνοντας, ήθελα να δω αν η «διαφορά» του θα φανεί. Και πράγματι φάνηκε.. Απενεργοποιώ πάλι το bwm χωρίς να βγω από το ftp. Το bandwidth στρώνει. Ε.. λέω και εγώ να το ενεργοποιήσω πάλι και σε wan και σε lan. Φαίνεται λοιπόν ότι στο πρώτη «παύση» το zyxel δεν επανέρχεται ποτέ..
-
12-09-04, 21:38 Τι γίνεται όταν έχουμε WLAN; #38
Kαλησπέρα σε όλους,
Eίμαι κάτοχος ενός 650 ΗW - 31 router.
System Name :
ZyNOS F/W Version: V3.40(IS.5) | 3/17/2004
DSL FW Version: Alcatel, Version 3.9.122
Standard: Multi-Mode
Θα ήθελα να ενημερώσω με την σειρά μου και εγώ ότι όταν ενεργοποιώ το ΒW Μanagment στο WAN πέφτει η σύνδεση μετά από λίγο και ούτε στο web interface δεν μπορώ να μπώ!!
Είναι αναγκαία η ενεργοποίηση του BW Manager στο WAN;
Στο LAN φαίνεται να λειτουργεί κανονικά και μου δείχνει τις ταχύτητες και στα 2 PC που έχω..
Το πρόβλημα που έχω είναι όταν ενεργοποιήσω το BW Μanager για το interface του WLAN τότε ότι και να κατεβάζω από το Laptop μέσω WLAN στο monitor παίρνω μηδενικά και στο root class του WLAN αλλά και στο child class που είναι το laptop με την wireless card.
Σε αυτό το child class έχω βάλει στο destination ip την IP κανονικά του laptop (192.168.1.10) και σαν subnet έχω βάλει 255.255.255.255
Aκόμη και αν καταργήσω το child class και πάλι δεν μου δείχνει κίνηση στο root class του WLAN.
Εννοείται ότι και στο download μέσω WLAN δεν επιδρά κανένα rule από το BW Manager και το laptop κατεβάζει με τέρμα τα γκάζια καταλαμβάνωντας όλο το διαθέσιμο bandwidth της σύνδεσης.
Έχετε καμία ιδέα τι έχω κάνει λάθος;
-
12-11-04, 23:11 Απεγνωσμένος χρήστης Zyxel ζητά βοήθεια... #39
Καλησπέρα,
Σήμερα και αφού διάβασα το thread (και το HOW TO) καθώς και το κεφάλαιο 19 του Zyxel 650H-33 4-5 φορές ΔΕΝ κατάφερα να κάνω το εξής απλό(;):
Έχω τέσσερις υπολογιστές πάνω στο router και θέλω να μοιράσω στα ίσια τα ολόκληρα 384 kbps δηλαδή 96 στο καθένα (με ενδιαφέρει μόνο το download). Απο εκεί και πέρα θέλω να πηγαίνει το όποιο αδιάθετο bandwidth υπάρχει σε όλους με συγκεκριμένη προτεραιότητα.
Η ερώτηση είναι αν γίνεται και αν ναι θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος μου έλεγε τις ρυθμίσεις που χρειάζονται.
-
19-11-04, 16:32 #40
very καλο! ευχαριστω φιλε με σωζεις!
Καλος ηρθα στο ΦΟΡΟΥΜ 8)
-
02-02-05, 09:21 #41
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ 650Η-31: Βγήκε εδώ και κάμποσο καιρό η έκδοση IS.5 του firmware, η οποία αναφέρεται ότι διορθώνει προβλήματα κολλήματος, όταν ο bandwidth manager ήταν ενεργός και το 650 είχε σημαντική κίνηση!!!
Ίσως έτσι λυθούν προβλήματα σταθερότητας που έχουν αναφερθεί, αν θέλετε δοκιμάστε το.
-
02-02-05, 21:36 #42
cosmos welcome back!!!
-
03-02-05, 21:54 #43
Χαίρετω όλο το forum!!Είναι η πρώτη φόρα που γράφω εδώ και θα θέλα την βοήθεια σας!!Έχω κάνει ότι έχετε πει στο bandwidth manager και είναι όλα σχεδόν κάλα!!Λέω σχεδόν γιάτι δεν έχω άκομα κατάφερει μια μικρή λεπτομέρια!!Είμαστε τρεία pc και θέλω (φαντάζομαι πως και οι άλλοι δύο του δικτύου το θέλουν :PPpp )όταν δεν είναι μέσα(ανοίχτο) ένα pc ή αν είναι και δεν χρησιμοποιεί όλο το bandwidth που του αντιστοιχεί τα αλλα δύο pc να το εκμεταλεύονται ισομέρως αν το θελούν εκσίσου και τα δύο ή το μόνο pc που κάνει full download να πέρνει όλο το bandwidth!!Αυτά απο μένα και ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
-
03-02-05, 23:54 #44
Εγώ πάντως εξακολουθώ να έχω προβλήματα με τον ορισμό περιορισμών κτλ στο ανέβασμα. Μάλιστα, έχω κάνει capture το τι ακριβώς συμβαίνει. Φαινεται να λειτουργεί για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά μετα τίποτα... Ούτε ping!
Το βίντεο: http://mhtools.knoware.nl/raptor/testcap.aviΑμάν! Κλείστε πια τα παράθυρα! Δε βλέπετε οτι μπάζει;
-
04-02-05, 00:22 #45
Αρχικό μήνυμα από ChrisP
Αμάν! Κλείστε πια τα παράθυρα! Δε βλέπετε οτι μπάζει;
Παρόμοια Θέματα
-
Traffic Shaping HOL
Από christo στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 27-11-08, 18:40 -
Traffic shaping σε torrents;
Από kostasblack στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-08, 00:25 -
Traffic shaping? Πάλι;
Από hostolis στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 43Τελευταίο Μήνυμα: 18-06-07, 16:45 -
Isp - Traffic Shaping
Από sixama στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-06, 13:32 -
Zyxel 65OH bandwidth management (traffic shaping) και λοιπά
Από neosos στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 01-11-03, 05:53
Bookmarks