Καλησπέρα!
Σήμερα πειραματιζόμουν με το QoS για να εξασφαλίσω ότι θα μπορώ να μιλάω χωρίς προβλήματα με φίλους και γνωστούς, ακόμα και με τα downloads να τρέχουν στο background.
Όλα δούλεψαν ρολόι για μένα και έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω ένα how-to προς διευκόλυνση των υπολοίπων.
(Το πρώτο μου How-To βασικά - αν γίνει καμμία έκρηξη μη με κυνηγάτε!)
Βαθιά ανάσα και ξεκινάμε!
1) Ανοίγουμε τον αγαπημένο μας browser και στο address bar πληκτρολογούμε http://192.168.1.1 (ή τη διεύθυνση του router σε περίπτωση που την έχετε αλλάξει). Βάζουμε το ωραίο μας password και...
2) Επιλέγουμε το "Media Bandwidth Mgnt." που βρίσκεται κάτω από την κατηγορία "Wizard Setup". Στη σελίδα που εμφανίζεται κάνουμε check τα "Active" και "[/SIZE][/SIZE]VoIP (SIP)" και πατάμε "Next". Στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε "High" στο priority.
3) Πατάμε "Finish" και στην επόμενη καρτέλα "Return to Main Menu".
Εισπνοή-Εκπνοή και συνεχίζουμε!
4) Επιλέγουμε από την κατηγορία "Advanced Setup", αυτή τη φορά, το link "Media Bandwidth Mgnt." το οποίο μας οδηγεί εδώ:
5) Επιλέγουμε "Class Setup". Στην επόμενη καρτέλα από το Drop-down menu την επιλογή "WAN", κάνουμε click στοκαι επιλέγουμε το "mpoa00-VoIP (SIP): 10 kbps" ( δεν είμαι σίγουρος αν είναι το ίδιο για όλους, αλλά το πι8ανότερο να είναι της μορφής "xxxxxx-VoIP (SIP): 10 kbps").
6) Πατάμε το πανέμορφο () κουμπάκι "Edit" και συνεχίζουμε (αν το zyxelάκι σας αρχίζει να βγάζει καπνούς, εγκαταλείψτε την προσπάθεια
) !
Εγώ προσωπικά (1mbit adsl) έκανα τις αλλαγές που φαίνονται στην εικόνα παρακάτω, στις ρυθμίσεις. Με κάλυψαν πλήρως.
Credits to Cosmos για την επιλογή "Diffserv Marking"! Ρίξτε και μια ματιά εδώ.
8) Είμαστε έτοιμοι! Enjoy!
(Οποιαδήποτε πρόταση για βελτίωση καλοδεχούμενη)
Εμφάνιση 1-15 από 20
-
22-07-06, 00:04 How To: Zyxel 660HW-61 VoIP QoS #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pHuNkY : 22-07-06 στις 14:22.
-
22-07-06, 00:06 #2
Ίσως κάνει και για άλλα Zyxel, όποιος το δοκιμάσει ας κάνει ένα reply
-
22-07-06, 00:16 #3
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Άλλα μίκρυνε λίγο τις εικόνες,χαλάνε τη σελίδα καιδεν επιτρέπονται τόσο μεγάλες από τους κανόνες του forum.We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
22-07-06, 00:19 #4
Oops! Παίζω σε 1280x1024 και φαίνονται ok εδώ... Θα τις μικρύνω, thanks
Edit: Έγινε αντικατάσταση με thumbnails -> Click για maximize.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pHuNkY : 22-07-06 στις 00:28.
-
22-07-06, 02:23 #5
μια ερώτηση.Θα το χτυπήσω αυτό το router stade.θέλω να ρωτήσω αν αυτό το HOW δουλεύει και για ATA συσκευές (λογικά σίγουρα γίνεται).επίσης έχω dslphone και άρα και speedtouch(530).Τι μπορώ να κάνω ώστε να παίρνει ιντερετ απο το speedtouch το ATA και στο switch Που έχει PC + Sipura να βάλω το zyxel που με έχει εντυπωσιάσει μπορώ να πω...πείτε μου λύσεις.
Το zyxel μπορεί να δεσμεύσει ταχύτητα μόνο για το voip?
Μου φαίνεται ότι το dslphone θα πάρει πόδι.
τέσπα ανοίγω νέο θέμα καθώς αυτό το ζήτημα είναι διαφορετικο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος euri : 22-07-06 στις 02:49. Αιτία: Συγχώνευση Μηνυμάτων
Debian User
-
22-07-06, 12:29 #6
\o/ phunkiooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Δύο σημεία μόνο:
1) Πάρε όλες τις εικόνες από το Imageshack και κάνε τις attach εδώ θα τις δείξει κανονικά με thumbnails
2) Τροποποίηση στο τελευταίο screen. Τσέκαρε το κουτάκι Enabled Diffserv Marking και φρόντισε να έχει την τιμή DSCP_EF (Expedited/Express Forwarding). Το γιατί δες το εδώ -> http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=43307
Αρχικό μήνυμα από weakwire
-
22-07-06, 13:03 #7
Αρχικό μήνυμα από weakwire
@ Cosmos \/
Σε καμμιά ωρίτσα θα κάνω όλες τις αλλαγές που πρότεινες!
-
22-07-06, 16:04 #8
Συγνώμη που θα σε χαλάσω,
Αλλά το δοκιμάσες χωρις sipura;
Εγω πάντως ειχα διαφορετική συμπεριφορα, μεταξυ sipura, grandstream, x-lite (softphone)
Οταν πήρα για πρώτη φορα το sipura στο σπίτι, είδα το voip το αληθινό (μέχρι και οι γονείς μου κάνουν χρήση χωρίς παράπονα)
Αρχικό μήνυμα από cosmos
-
22-07-06, 19:08 #9Είσαι σίγουρος ότι θες να το κάνεις; Τα speedtouch έχουν από τη μάνα τους ενσωματωμένη ίσως την καλύτερη QoS υλοποίηση που έχω δει για router κάτω των 200 ευρώ...
υπάρχει λύση και για λινουξ?βασικά δε μπορούσα να κάνω σωστο qos στο speedtouch γιατι δε μπορούσα να αναβαθμίσω το firmware γιατι δεν είναι συμβατό με dslphone.
το HOW TO σου cosmos δουλεύει καλά ?Βασικά λογικά μάλλον θα πάω μόνο σε icall έτσι όπως τη βλέπω τη φάση.ΤΙ λέτε να μείνω σε alcatel + wireless router ή να πάω σε ζυχελ (με wireless , adsl2+).Debian User
-
22-07-06, 19:45 #10
http://www.speedtouch.co.uk/530.asp αυτό το firmware είναι για όλα τα 530 και κυρίως λειτουργεί σε ελλάδα ή είναι κλειδωμένο μόνο για αγγλια?
Debian User
-
23-07-06, 14:57 #11
Παιδιά είμαι και εγώ ένας ευτυχισμένος κάτοχος του συγκεκριμένου προιόντος και οι ρυθμίσεις που έχω κάνει είναι οι παρακάτω!
-
25-07-06, 00:47 #12
Έχω τον Zyxel 660HW Router και το Linksys pap2t και χρησιμοποιώ το voipbuster.
Απο την αρχή είχα προβλήματα με τα τηλεφωνήματα, κάνει διακοπές, ο άλλος που μιλάω ακούει echo και γενικά δεν έχει καλη σημπεριφορά. δοκίμασα όλους τους codec αλλά τίποτα.
Μετά διάβασα πως ο ΟΤΕ κόβει τα πακέτα του voip (έχω Forthnet 512), οπότε λέω εντάξει τι να κάνουμε υπομονή μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα.
Σήμερα όμως μετά απο το post αυτό μπήκα στο configuration του router και ενεργοποίησα το "Enable diffserv Marking" το οποίο απο default δεν ήταν ενεργό.
Ε Λοιπόν μετά απο αυτό το voip δουλεύει ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω εκτενώς αλλά 2-3 τηλέφωνα που έκανα έπαιζαν καμπάνα.
Αν έχω προβλήματα τις επόμενες μέρες θα σας ενημερώσω.
-
25-07-06, 06:09 #13
Αρχικό μήνυμα από vjkostas
-
25-07-06, 12:15 #14
Αρχικό μήνυμα από johnvam
Επέλεξα την πρώτη επιλογή, η οποία φαίνεται και στα παραπάνω screenshots.
-
25-07-06, 12:52 #15
Για diffserv δείτε και αυτό -> http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=43307
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα με το Qos στο zyxel 660HW-D3
Από nstamoul στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 20-01-10, 16:19 -
Zyxel 660HW και VOIP (Evoice)
Από basil9 στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-07, 16:00 -
QoS 4 VOIP
Από sdn στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-07, 01:43 -
Zyxel 660Η & AP ή Zyxel 660HW / USR9108
Από dimitris_ στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 21-01-07, 18:02 -
USR9108 QoS for VoIP Help!
Από edoeimaiego στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 27-10-06, 23:20
Bookmarks