Καλησπέρα... Χρησιμοποιώ εδώ και τρεις μέρες το Ubuntu 6.10 και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις!
Έτσι αποφάσισα να κάνω εγκατάσταση Ubuntu 6.10 από live cd σε ένα άλλο pc με ένα σκληρό με τρία partition.... Όμως κάπου σκάλωσα... Στο βήμα 5 της εγκατάστασης που ρωτάει για τα partitions....
Στο πρώτο partition έχω Windows Xp pro και δεν θέλω να το πειράξω, ενώ το τρίτο το θέλω ανέπαφο για να αποθηκεύω διάφορα αρχεία.
Γίνεται???
Τί πρέπει να προσέξω???
Τί πρέπει να κάνω για να βλέπουν και τα δύο λειτουργικά τον τρίτο χώρο του σκληρού και τα αρχεία του(???), αν γίνεται φυσικά.....
Εμφάνιση 1-2 από 2
-
02-12-06, 19:56 Εγκατάσταση Ubuntu 6.10 σε PC με ΧΡ #1
-
02-12-06, 20:25 #2
Φυσικα και γινεται. Απλα ετσι θα πρεπει να χρησιμοποιησεις την δευτερη partition για root+home, πραγμα που σημαινει οτι τα προσωπικα σου αρχεια (που θα βρισκονται στην home) δεν θα μπορουν να μεινουν ανεπαφα σε περιπτωση reinstall.
Κατα την εγκατασταση σε ρωταει ποια partition να χρησιμοποιηθει και για τι, και φυσικα αν και ποιες θελεις να φορμαρεις και σε τι filesystem. Η default ρυθμιση ειναι no format εκτος απο αυτην την οποια θα δηλωσεις για root, οποτε ειναι δυσκολο να κανεις κατι λαθος.
Προσωπικα παντως θα σε συμβουλευα, ειδικα αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις λιγουλακι μαζι τους, να κρατησεις την πρωτη partition με τα ΧΡ και να αφιερωσεις τις αλλες δυο στο ubuntu, μια για root και την αλλη για /home-εχοντας υπ'οψιν οτι πλεον υπαρχει δυνατοτητα read/write και απο windows σε ext3 και απο Λινουξ σε NTFS.
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα με εγκατάσταση Ubuntu 7.10
Από giannis.dimopoulos στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 31-03-08, 21:26 -
Ubuntu εγκατάσταση
Από dd68 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-07, 20:02 -
Εγκατάσταση Firefox 2.0 σε Ubuntu Dapper
Από vasim στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 30-10-06, 02:32 -
Εγκατάσταση Ubuntu
Από savdown στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 31-10-05, 15:05 -
Νεα εγκατασταση ubuntu
Από KLG στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 85Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-05, 15:33
Bookmarks