Σελ. 7 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 25678 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 91-105 από 107
    Downloads
    68
    Uploads
    10
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200/20
    ISP
    Nova
    Router
    ΝΟΚΙΑ
    Προτεινω να μετανομασρει το Full llu της Vivo σε Full-Ampelokipi-llu και ετσι θα ειναι κι αυτη εντάξη με τις υπηρεσίες που παρέχει γεωγραφικά το llu.

DELL, CPU i3 1005G1 1,2GHz, RAM 8 GB, SSD 500

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    ΟTΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΘΗΝΑ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όποιος προλάβει... τελλας ή φορθνετ τρέξτε σε λίγους μήνες λήγει το προπληρωμένο στην βιβντι
    Μου κάνει εντύπωση που από την μια μεριά λες για την Vivodi, και από την άλλη λες να πάμε στην FORTHnet. Τα χάλια της FORTHnet, που έως και σήμερα έχει πρόβλημα με τις ταχύτητες πως τα αγνοείς δηλαδή;
    Πως είσαι "απαιτητικός" και δεν χαρίζεις στην Vivodi (δεν λέω ότι δεν κάνεις καλά), και από την άλλη δείχνει να αγνοείς την κατάσταση που επικρατεί στην FORTHnet, η οποία εκτός του ότι εξακολουθεί να έχει πρόβλημα, επιμένει να τα ρίχνει στον ΟΤΕ;

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BoGe Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου κάνει εντύπωση που από την μια μεριά λες για την Vivodi, και από την άλλη λες να πάμε στην FORTHnet. Τα χάλια της FORTHnet, που έως και σήμερα έχει πρόβλημα με τις ταχύτητες πως τα αγνοείς δηλαδή;
    Πως είσαι "απαιτητικός" και δεν χαρίζεις στην Vivodi (δεν λέω ότι δεν κάνεις καλά), και από την άλλη δείχνει να αγνοείς την κατάσταση που επικρατεί στην FORTHnet, η οποία εκτός του ότι εξακολουθεί να έχει πρόβλημα, επιμένει να τα ρίχνει στον ΟΤΕ;
    Για να είμαι τελείως ακριβής και ειλικρινής θα προτιμούσα τελλάς γιατί ποτέ δεν ήμουν σε τελλάς. Με την φορθνετ είχα απίστευτα προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα μετά από απίστευτο αριθμό τηλεφωνημάτων και ΠΟΛΥ έντονων συζητήσεων να τους χαρίσω και 1-1.5 μήνες και να φύγω πριν λήξει το in-a-box. Η διαφορά είναι ότι τώρα θα είμαι σε LLU ή διαφορετικά ΔΕΝ θα είμαι σε ΟΤΕ. Όταν ήμουν πελάτης της φορθνετ ήξερα πολύ καλά (μετά από δοκιμές) ότι το πρόβλημα ήταν στον ΟΤΕ και όχι στην φορθνετ. Να είσαι σίγουρος ότι αν πάω τελικά σε φορθνετ και έχει προβλήματα θα έχω ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια συμπεριφορά που έχω και στην βιβοντι.

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aroutis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τώρα έχω δύο επιλογές. Να απαντήσω στο στυλ σου ή να αγνοήσω το στύλ σου (trolling). Προτιμώ το δεύτερο *Φιλική συμβουλή, μαθε να ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙΣ. Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ μόνη της δεν αποτελεί και επιχείρημα.
    Κάποια στιγμή θα πρέπει να το μάθεις.
    Ξέρεις ότι δεν το έγραψα για να σε προσβάλω. Ας πούμε ότι ήταν ποιητική αδεία αλλά το έκανες και εσύ πιο κάτω (βλέπε bold στο κείμενο σου)

Εγώ ειμαι με τον aroutis, και τα συμφέροντά του. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις, ΚΡΙΜΑ. Οταν πήγα στη vivodi πήγα γιατί με συνέφερε. Οταν φύγω, θα ειναι γιατί ΔΕΝ θα με συμφέρει πλέον.
    Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να ειμαι 'Η με τη vivodi ή με τους πελάτες του κόσμου ολόκληρού;
    Δεν έχεις αντιληφθεί οτι το θέμα στη συζήτηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΙΚΟ. Η συγκεκριμένη εταιρεία δρά ως ιδιωτική, με γνώμονα τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ και ΜΟΝΟ συμφέροντα. Οσο αυτά δεν πειράζουν τα δικά μου, ειμαι οκ. Το δευτερόλεπτο που θα με ενοχλήσει, θα έχω πρόβλημα.
    Μετά από αναρίθμητα posts που έχουμε αλλάξει νομίζω ότι εδώ βρήκα δυο θεμελιώδης διαφορές που έχουμε και μάλλον δημιουργούν τις διαφορετικές απόψεις.
    Εγώ είμαι με τα συμφέροντα των καταναλωτών, για τον απλό λόγο ότι αν άλλοι έχουν πρόβλημα, αργά η γρήγορα θα έχω και εγώ (καταλήγουμε στο ίδιο πράγμα απλό διαφορετικές αφετηρίες).
    Δεύτερο και σημαντικότερη διαφορά είναι ότι εγώ πιστεύω ότι μια εταιρεία θα πρέπει να κοιτάζει τα συμφέροντα τα δικά της στο ίδιο βαθμό που κοιτάζει τα συμφέροντα των πελατών της (δεν είναι θεωρητικό και μπορώ να το "αποδείξω" αλλά δεν είναι για αυτή την ενότητα)

Και από τη στιγμή που ειμαι Ακρόπολη, οπως ξέρεις, με καλύπτουν και Τελας, και forthnet.

Καταλαβαίνω οτι ίσως η στάση μου ειναι ruthless, τι να κάνουμε, ειναι η άποψή μου. Ομως, ίσως τώρα να καταλαβαίνεις οτι δεν έχει να κάνει με το οτι λατρεύω τη Vivodi. Και ίσως να ξεκολήσεις από το τι νομίζεις για μένα
    Το πρώτο δεν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις
    Δεν νομίζω τίποτα για εσένα. Συζήτηση για ένα γεγονός κάνουμε που σήμερα επηρεάζει αρκετούς και αύριο ίσως περισσοτέρους.

* Απλά να διευκρινήσω μιας και που ρωτάς. Θα έπρεπε να σου λέει κάτι το οτι έχω συμμετάσχει σε εκείνη τη κίνηση για τον ΟΤΕ και τις αυξήσεις του ΕΠΑΚ, και ας μην είχα σχέση για παράδειγμα,ενυπογραφα. Οταν λέω οτι ειμαι με τον aroutis, σημαίνει οτι πρωτα από ολα κοιτάω το ΔΙΚΟ ΜΟΥ συμφέρον ως καταναλωτής. Οπως άλλωστε κάνουν ΟΛΟΙ.
    Δεν μου λέει τίποτα αυτό που δεν ξέρω ίδη.
    Προσοπικά δεν πήρα μέρος σε αυτή τη διαμαρτηρία γιατί παρά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούσε σε μια μικρή μερίδα καταναλοτών έδινε μια μεγάλη όθηση στο dsl. Ας μην ξεχνάμε οτι ο ΟΤΕ καλύπτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αλλά αφού πήρες μέρος σε εκήνη την κίνηση δεν θα έπρεπε να έχεια και μια αντίριση για το γεγονός οτι η βιβοντι δεν δίνει dial-up μάζι με την dsl?

Ξεκρέμαστοι ειναι να βρεθείς χωρίς τηλέφωνο. Χωρις internet. Εσυ εχεις άλλη ερμηνεία. Οπως είπα, απόψεις και η δική σου και η δική μου. Δεν παίζει απαραίτητα ποια είναι η σωστότερη. Αλλά δε θα δεχτώ οτι defacto ειναι η δική σου, κατανοητό;
    Δεν έχω σχόλιο για αυτο...

Διάβασε προσεκτικά το προηγούμενο post. Εκτός και αν χρειάζεσαι οπτικό, έχω ήδη πεί οτι θα εξοργιζόμουν. Τι θα έκανα από κει και πέρα, απαντώ ΚΑΙ σε αυτό το post πως με καλύπτει και η Tellas και ΚΑΠΟΤΕ οταν ΔΕΗΣΕΙ η forthnet να δωσει LLU θα με καλύπτει και αυτή.
    Αρα νομίζω οτι καταλαβαίνεις τι θα έκανα.

Και της forthnet παλαιότερα βεβαίως βεβαίως.. αλλά δεν τα λέμε αυτά..

Βλεπω ομως παρα μα παρα πολύ εμπάθεια. Chillare λιγάκι. Και μάθε να δέχεσαι και αλλες απόψεις.
    Δεν γίνεται να γίνει σοβαρή συζήτηση με αυτό τον τρόπο.
    Κρήτη, Πάτρα & Γιάννενα δεν είναι αρκετά για να σε εξωργήσουν με την πολιτική που ακολουθεί? Θα πρέπει να σκάσει στην είσοδο της πολυκατηκοίας σου για να πεις οτι έγινε κάτι άσχημο? ok τι να πω? τα είπαμε όλα....

Για την φορθνετ έχω γράψει ιδιαίτερα άσχημα και έχω δράσει και πιο άμεσα από την βιβοντι. Και το έκανα παρόλο που δεν έφταιγε άμεσα (βλέπε ακριβός προηγούμενο Post).
    Πραγματικά όμως ελπίζω να μου δώσει πρώτη η τελλας να φύγω από βιβοντι...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    ΟTΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΘΗΝΑ
    Άρα είναι χειρότερα τα πράγματα. Το modem ήταν η τελευταία δικαιολογία που έδινα...
    http://www.adslgr.com/forum/showpost...7&postcount=14

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Ξέρω BoGe. Έχω δοκιμάσει όλους τους DNS που υπάρχουν στην αγορά. Και το θέμα άλλοτε λύνεται με proxy και άλλοτε όχι.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    ΟTΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΘΗΝΑ
    Ξέρω BoGe. Έχω δοκιμάσει όλους τους DNS που υπάρχουν στην αγορά. Και το θέμα άλλοτε λύνεται με proxy και άλλοτε όχι.
    Τους έχεις περασμένους στο modem ή στις ιδιότητες στον υπολογιστή;
    Μήπως αν τους περάσεις στον υπολογιστή δεν υπάρχει πρόβλημα;

Περιοχή
    Στο cockpit μίας Ferrari
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor TG789vac v2
    Path Level
    Interleaved
    Μετά από αναρίθμητα posts που έχουμε αλλάξει νομίζω ότι εδώ βρήκα δυο θεμελιώδης διαφορές που έχουμε και μάλλον δημιουργούν τις διαφορετικές απόψεις.
    Εγώ είμαι με τα συμφέροντα των καταναλωτών, για τον απλό λόγο ότι αν άλλοι έχουν πρόβλημα, αργά η γρήγορα θα έχω και εγώ (καταλήγουμε στο ίδιο πράγμα απλό διαφορετικές αφετηρίες).
    Δεύτερο και σημαντικότερη διαφορά είναι ότι εγώ πιστεύω ότι μια εταιρεία θα πρέπει να κοιτάζει τα συμφέροντα τα δικά της στο ίδιο βαθμό που κοιτάζει τα συμφέροντα των πελατών της (δεν είναι θεωρητικό και μπορώ να το "αποδείξω" αλλά δεν είναι για αυτή την ενότητα)
    Μα γυρνάμε σε αυτά που έχω πεί περι διαφορών απόψεων και οτι καλό ειναι να ειναι σεβαστές. Ειδικά σε ένα forum.

Το πρώτο δεν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις
    Δεν νομίζω τίποτα για εσένα. Συζήτηση για ένα γεγονός κάνουμε που σήμερα επηρεάζει αρκετούς και αύριο ίσως περισσοτέρους.
    Προφανώς επειδή΄συνέφερε ΑΥΤΟΥΣ. Αλλά τα λάθη τα δικά τους τα πληρώνουν οι καταναλωτές τους. Και δυστυχώς αυτό που συμφέρει αυτούς δεν συμφέρει τους πελάτες της. Το θέμα είναι εσύ με ποιους είσαι? Αν μιλάμε με εκπρόσωπο της εταιρείας (κάτιε σαν case study - να δούμε τι θα έλεγαν αυτοι) να μιλήσουμε σε κάποια σοβαρή βάση. Αν μιλάς σαν καταναλωτής είσαι βαθιά παραπλανημένου και δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης
    Ενας μόνο από τους λόγους.

Δεν μου λέει τίποτα αυτό που δεν ξέρω ίδη.
    Προσοπικά δεν πήρα μέρος σε αυτή τη διαμαρτηρία γιατί παρά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούσε σε μια μικρή μερίδα καταναλοτών έδινε μια μεγάλη όθηση στο dsl. Ας μην ξεχνάμε οτι ο ΟΤΕ καλύπτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αλλά αφού πήρες μέρος σε εκήνη την κίνηση δεν θα έπρεπε να έχεια και μια αντίριση για το γεγονός οτι η βιβοντι δεν δίνει dial-up μάζι με την dsl?
    Ψάξε λίγο τα post μου, κάπου έχω εκφράσει την άποψή μου για το θέμα της απομάκρυνσης της Vivodi από την επαρχεία και την αναδιοργάνωση στα αστικά κέντρα. Θα το βρείς. Αν δε το βρείς θα σου το βρώ εγω.

Κρήτη, Πάτρα & Γιάννενα δεν είναι αρκετά για να σε εξωργήσουν με την πολιτική που ακολουθεί? Θα πρέπει να σκάσει στην είσοδο της πολυκατηκοίας σου για να πεις οτι έγινε κάτι άσχημο? ok τι να πω? τα είπαμε όλα....
    Ακριβώς, δεν θα επαναληφτώ. Δεν εξοργίζεσαι με μία εταιρεία, λαμβάνεις αποφάσεις και πράττεις. Το να εξοργίζεσαι και μάλιστα για κάτι που εν τέλει δεν σε ακουμπά ΑΜΕΣΑ σε τι εξυπηρετεί; Προσπάθησε να αντιληφτείς πως σκεπτομαι.
    Αν έρθει και πεί οτι κλείνει την Ακροπολη (πολύ θα ήθελα να το δώ αυτό αλήθεια), απλά θα κάνω την επόμενη στιγμή αιτηση στην εταιρεία που θα μου δώσει το καλύτερο πακέτο. Και πακέτο θα σημαίνει και τον πιο γρήγορο χρόνο εγκατάστασης.

Για την φορθνετ έχω γράψει ιδιαίτερα άσχημα και έχω δράσει και πιο άμεσα από την βιβοντι. Και το έκανα παρόλο που δεν έφταιγε άμεσα (βλέπε ακριβός προηγούμενο Post).
    Πραγματικά όμως ελπίζω να μου δώσει πρώτη η τελλας να φύγω από βιβοντι...
    Οχι, για τη Forthnet δεν ξέρω τι έχεις γράψει, αλλά περιμένω ΑΚΟΜΑ να δώ οταν θα αρχίσεις τις ντουντούκες οταν θα καθυστερήσει, και ξέρεις ΚΑΛΑ οτι θα καθυστερήσει. Απλά προς το παρόν τα έχεις με τη Vivodi.

Ομως έχουμε πεί, scripta manen

Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
    "If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Τους έχεις περασμένους στο modem ή στις ιδιότητες στον υπολογιστή;
    Μήπως αν τους περάσεις στον υπολογιστή δεν υπάρχει πρόβλημα;
    Έχω κάνει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς...
    Πάντως τελευταία έχουν περιοριστεί τα προβλήματα.

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    @aroutis

Σέβομαι τις απόψεις των άλλων γενικά και όχι μόνο σε αυτό το forum. Το ότι συζητάς για ένα θέμα και ίσως διαφωνείς δεν σημαίνει ότι δεν σέβεσαι τον άλλο.

Για τα κόκκινα γράμματα παραπάνω με παρεξήγησες. Για να μην ακούγονται σχόλια ότι δουλεύεις για την βιβοντι με κάποιο τρόπο (που δεν έχει και σημασία) είπα να το κάνουμε σαν παιχνίδι στην προσπάθεια μου να σου δείξω ότι ΔΕΝ είναι προσωπικό το θέμα. Μάλλον απέτυχα σε αυτό

Μην με βάζεις να ψάχνω τι είπες. Πες το σε παρακαλώ σε όποιο επίπεδο ανάλυσης επιλέξεις.

Εξυπηρετεί στο να μην με ακουμπήσει. Τώρα αν κλείσει την ακρόπολη δεν θα είναι δική σου επιλογή το τι θα κάνεις. Αν και το σχόλιο με τους χρόνους ενεργοποίησης δεν τους κατάλαβα. Επίσης δεν κατάλαβα τι σημαίνει και το πακέτο μιας και εσύ δεν παίρνεις πακέτα.

Αν καθυστερήσει (που δεν το ξέρω) δεν θα πω τίποτα για την φορθνετ γιατί απλά θα ασχολούμαι με την τελλας .
    Απλός μιας και ίδη έχει καθυστερήσει (γενικά) η φορθνετ περιμένω να κάνει ακόμα καλύτερες προσφορές.
    Και αν δώσει 256 upload όπως ακούγετε δεν με βλέπω στην φορθνετ σε καμία περίπτωση

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Θα συνεχιστεί πολύ το sdn vs aroutis ?
    On topic.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Το avatar του μέλους mskalamari
    mskalamari Guest
    Kρίμα για την εταιρεία αυτή που είχε ξεκινήσει με τόσο καλές προοπτικές αλλα τελικά το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο και πολύ περισσότερο κρίμα για όλους τους πελάτες που στήριξαν την προσπάθεια της στην επαρχία με τα χρήματα τους.

Δεν ξέρω πάντως ποιός κάνει marketing αλλα μάλλον δεν έχουν ακούσει τίποτα εκεί μέσα για το πως ένα Brand Name μπορεί να είναι αξιόπιστο στην αγορά και να εμπνέει εμπιστοσύνη στο αγοραστικό κοινό. Αν υπήρχε μετοχή της Vivodi στο ΧΑΑ σίγουρα θα είχε πάρει την κατρακύλα.

Πάντως καλό θα ήταν αυτού που έχουν το πρόβλημα να το ψάξουν και λίγο παραπάνω και να ζητήσουν μια νομική συμβουλή γιατί ίσως είναι ευκαιρία να βγάλουν και μερικά λεφτά απο αυτή την ιστορία. Μην ακούτε αυτά που σας λένε στη Vivodi, ερευνήστε το και λίγο μόνοι σας.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109941/10999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    OTE Oxygen
    SNR / Attn
    31(dB) / 3(dB)
    Η κίνηση απόσυρσης της Vivodi από κόμβους που δεν έχει δικό της δίκτυο αλλά βασίζεται στον ΟΤΕ είναι λογική και αναμενόμενη. Αυτό που δεν έχει εξήγηση είναι ο αρχικός τρόπος ανάπτυξης του LLU επέλεξε.

Αν πάρει κανείς την λίστα με τα DSLAMS του OTE που δημοσιεύεται σε κάποιο γειτονικό thread θα διαπιστώσει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα.

Η αγορά του ADSL στην Ελλάδα είναι σήμερα περίπου 427.000 συνδέσεις + (LLU από ISPs).

Aν ήθελε σήμερα κάποιος ISP να επεκταθεί στην παροχή υπηρεσιών μέσω LLU θα μπορούσε να απευθυνθεί άμεσα στο 10% της αγοράς εγκαθιστώντας εξοπλισμό σε 6 κέντρα του ΟΤΕ. (ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΤΕΡΨΙΘΕΑ, ΠΕΝΤΕΛΗ,ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, Ν.ΣΜΥΡΝΗ).
    Για να πάει στο 20% θα ήθελε 14 κέντρα.
    Συνεχίζοντας τα νούμερα είναι 30%-24, 40%-35, 50%-50, 60%-67, 70%-89, 80%-124, 90%-201.

Αυτή η απλούστατη ανάλυση που φαντάζομαι θα έχουν κάνει όλες οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες είναι λογικό να οδηγεί τα σχέδια επέκτασής τους.

δλδ Για να εγκαταστήσει εξοπλισμό στο τηλ. κέντρο των Ιωαννίνων (28ης Οκτωβρίου) θα έπρεπε πριν να είχε πάει σε άλλα 71 κέντρα και θα είχε ήδη καλύψει το 62% της αγοράς.

Ακόμη και η κάλυψη του 90% της αγοράς μπορεί να γίνει με 200 κέντρα, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός της ιστορίας της αποδέσμευσης 770(!) κέντρα του ΟΤΕ που είναι ουσιαστικά τα κόκκαλα στο ψητό της απελευθέρωσης. Όταν τελειώσουν τα ψαχνά κάποιοι θα γλύφουν τα κόκκαλα.

Και κάτι άλλο, στην τηλεφωνία η εικόνα είναι αντίστοιχη, και βέβαια θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως το 70% της αγοράς της σταθερής τηλεφωνίας είναι η αστική.

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vagdsl Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η κίνηση απόσυρσης της Vivodi από κόμβους που δεν έχει δικό της δίκτυο αλλά βασίζεται στον ΟΤΕ είναι λογική και αναμενόμενη. Αυτό που δεν έχει εξήγηση είναι ο αρχικός τρόπος ανάπτυξης του LLU επέλεξε.

Αν πάρει κανείς την λίστα με τα DSLAMS του OTE που δημοσιεύεται σε κάποιο γειτονικό thread θα διαπιστώσει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα.

Η αγορά του ADSL στην Ελλάδα είναι σήμερα περίπου 427.000 συνδέσεις + (LLU από ISPs).

Aν ήθελε σήμερα κάποιος ISP να επεκταθεί στην παροχή υπηρεσιών μέσω LLU θα μπορούσε να απευθυνθεί άμεσα στο 10% της αγοράς εγκαθιστώντας εξοπλισμό σε 6 κέντρα του ΟΤΕ. (ΚΑΛΑΜΑΚΙ, ΤΕΡΨΙΘΕΑ, ΠΕΝΤΕΛΗ,ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, Ν.ΣΜΥΡΝΗ).
    Για να πάει στο 20% θα ήθελε 14 κέντρα.
    Συνεχίζοντας τα νούμερα είναι 30%-24, 40%-35, 50%-50, 60%-67, 70%-89, 80%-124, 90%-201.

Αυτή η απλούστατη ανάλυση που φαντάζομαι θα έχουν κάνει όλες οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες είναι λογικό να οδηγεί τα σχέδια επέκτασής τους.

δλδ Για να εγκαταστήσει εξοπλισμό στο τηλ. κέντρο των Ιωαννίνων (28ης Οκτωβρίου) θα έπρεπε πριν να είχε πάει σε άλλα 71 κέντρα και θα είχε ήδη καλύψει το 62% της αγοράς.

Ακόμη και η κάλυψη του 90% της αγοράς μπορεί να γίνει με 200 κέντρα, αφήνοντας ουσιαστικά εκτός της ιστορίας της αποδέσμευσης 770(!) κέντρα του ΟΤΕ που είναι ουσιαστικά τα κόκκαλα στο ψητό της απελευθέρωσης. Όταν τελειώσουν τα ψαχνά κάποιοι θα γλύφουν τα κόκκαλα.

Και κάτι άλλο, στην τηλεφωνία η εικόνα είναι αντίστοιχη, και βέβαια θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως το 70% της αγοράς της σταθερής τηλεφωνίας είναι η αστική.
    Προσυπογράφω.

Περιοχή
    Ioannina
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/10
    ISP