Houston, we got a problem..
Είμαι στο βήμα: 23. ΡΥΘΜΙΣΗ POWERSAVING GOVERNOR.
Έχω X2 3800+ btw.
Προσπαθώ λοιπόν να προσθέσω το
στο αρχείο:Κώδικας:ondemand
Αλλά μου το απαγορεύει. Αλλά με δικαιώματα ROOT το κάνω.Κώδικας:/sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_available_governors
Του άλλαξα τα permissions μέχρι και σε 777, προσπάθησα να το σβήσω και να φτιάξω νέο αρχείο, αλλά τζίφος.
"Μπορεί να φταίει που είναι φορτωμένο το powernow-k8 module" λέω...
κάνω λοιπόν:
αλλά μου λέει:Κώδικας:modprobe --remove powernow-k8
Αλλάζω λοιπόν την πρώτη γραμμή του αρχείου:Κώδικας:FATAL: Module powernow_k8 is in use.
από ENABLE="true" σε ENABLE="false"Κώδικας:/etc/default/cpufrequtils
έτσι ώστε να μην ξεκινάει στο boot.
Κάνω restart το PC αλλά και πάλι δεν με αφήνει να κάνω τίποτα. Και πάλι είναι φορτωμένο το powernow-k8 module.
το ksensors μου δείχνει μόνιμα 2000 MHz όπως και το KInfoCenter.
Καμιά ιδέα ? Να βγάλω και να ξαναβάλω μήπως το cpufrequtils?![]()
Εμφάνιση 16-30 από 315
-
16-12-06, 21:24 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #16Is God willing to stop evil, but not able?
- Then he is not almighty.
Is he able, but not willing?
- Then he is evil.
Is he able and willing?
- Then where does evil come from?
Is he not able nor willing?
- Then why call him God?
-
16-12-06, 21:35 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #17
Απ' ό,τι θυμάμαι, δεν χρειάστηκε να προσθέσω ο ίδιος το ondemand στο αρχείο αυτό.
Υπήρχε ήδη και δεν χρειαζόταν να κάνω τίποτα.
Για βάλε και τη γραμμή GOVERNOR="ondemand" στο /etc/default/cpufrequtils και ξαναξεκίνα τον δαίμονα.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
16-12-06, 21:42 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #18
Εμένα δεν το είχε. Eίχε μόνο το performance.
Το /etc/default/cpufrequtils μου είναι έτσι:
Κώδικας:ENABLE="true" GOVERNOR="ondemand" MAX_SPEED=2000000 MIN_SPEED=1000000
Is God willing to stop evil, but not able?
- Then he is evil.
Is he able and willing?
- Then why call him God?
-
16-12-06, 21:45 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #19Κώδικας:
/etc/init.d/<δαίμονας> restart
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
16-12-06, 22:02 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #20
Still nothing.
Βασικά έκανα την εγκατάστση από το Debian testing amd64 bin1 DVD.
Στα πακέτα προγραμμάτων έκανα το λάθος και επέλςξα εκτός από το Base System και το Desktop Enviroment με αποτέλεσμα να μου βάλει GNOME ενώ εγώ ήθελα KDE. Το έβαλα και το KDE όμως και είναι cool. Μήπως έχει μείνει κάνας power governor του Gnome και τρέχει στο παρασκήνιο?Is God willing to stop evil, but not able?
- Then he is evil.
Is he able and willing?
- Then why call him God?
-
16-12-06, 22:33 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #21
-
22-12-06, 02:52 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #22
Ήθελα να εγκαταστήσω Debian στο φορητό μου, (μιας και είναι ο μόνος υπολογιστής του "σπιτιού" που μπορώ να κάνω ό,τι θέλω) αλλά προβληματίστηκα γιατί λές να μην το δοκιμάσουμε σε laptop (όπως και στον άλλο οδηγό για το gentoo). Υπάρχει τρόπος να γίνει η εγκατάσταση? Πάντως μέχρι στιγμής με Suse και Ubuntu δεν είχα προβλήματα (τουλάχιστον ορατά από εμένα).
-
22-12-06, 03:08 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #23
Γιατί έχουνε:
α. Πολύ εξειδικευμένο, "εξωτικό", ματσακονιασμένο hardware -> τίποτα δεν είναι reference -> ο καθένας κάνει τα δικά του (ούτε καν standard ποντίκι και πληκτρολόγιο δεν έχουν, καλά δεν συζητάμε για ματσακονεμένα chipset, disk controllers, ethernet controllers, VGAs και φυσικά PCMCIA θύρες που δεν υπάρχουν αλλού, ή εξωτικές wireless λύσεις)
β. Έχουν πολύ αυξημένες ανάγκες power saving
γ. Μπορεί να έρχονται από τη μάνα τους με "περίεργα" και αποφευκτέα partitioning schemes (π.χ. κρυμμένα restore partititons κλπ.)
Ειδικά για το Gentoo, λόγω του β πιθανόν να απαιτείται πολύ διαφορετικό kernel config ή/και γενικότερο στήσιμο του μηχανήματος.
Επίσης το γ είναι μόνιμος κίνδυνος σοβαρών προβλημάτων και απρόβλεπτης συμπεριφοράς.
Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις πάντως.
Άμα λες ότι με το Ubuntu δεν είχες προβλήματα, η λογική λέει ότι ούτε με το Debian θα έχεις.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
26-12-06, 15:49 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #24
Για default γλώσσα συστήματος γιατί πρέπει να επιλέξουμε el_GR.UTF-8; Αγγλικά το άφησα.
Time marches
On and on and on, flies eternally
-
26-12-06, 15:56 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #25
Γιατί μπορεί υπό κάποιες συνθήκες και σε ορισμένα προγράμματα να μη δείχνει σωστά directories και αρχεία με ελληνικά ονόματα.
Η γλώσσα του desktop δεν επηρρεάζεται γιατί ορίζεται από τον login manager του desktop.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
05-01-07, 14:11 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #26
Wantilles μπορείς να καταλάβεις που έχω κάνει τη λαλακία;
Από χθες το δοκιμάζω στο Virtual PC, και ομολογώ πως δεν έκανα τα πάντα ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα γράφεις... Ας πούμε δεν έκανα αναβάθμιση στον kernel, αφού δεν έβρισκε κανένα αρχείο (υποθέτω πως το Virtual PC κρατάει τα χαρακτηριστικά της CPU ως έχουν, άρα έψαξα το αντίστοιχο αρχείο για τον Core 2 duo). Τί συμπέρασμα βγάζεις από τα σφάλματα που μου βγάζει; Μήπως να πάω απευθείας σε Real PC;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tassos1978 : 05-01-07 στις 15:21.
Greek IT Professionals
https://discord.gg/cM723Be
-
05-01-07, 14:17 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #27
-
05-01-07, 14:25 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #28Greek IT Professionals
-
05-01-07, 14:29 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #29
-
05-01-07, 14:32 Απάντηση: How To: Debian Linux - Βγείτε σε έτοιμο Desktop #30Greek IT Professionals
Παρόμοια Θέματα
-
Debian linux Proftpd server
Από magus32 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 29-02-08, 13:37
Bookmarks