Εμφάνιση 1-7 από 7
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cyta Hellas
    Γεια σας φίλοι. Έχω ένα πρόβλημα στο οποίο θα ήθελα την γνώμη όσων γνωρίζουν κάτι. Αντιμετωπίζουμε στην οικοδομή που μένω πρβλ με την κεντρική θέρμανση πετρελαίου και προσανατολίζομαι σε κάτι ατομικό τοποθετημένο στο μπαλκόνι.
    Φυσικό αέριο δεν περνά μπροστά απο το σπίτι και η εταιρία δεν ενέκρινε επέκταση δικύου ,οπότε έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς για κάτι άλλο.
    Την λύση του πέλετ μου την απέριψαν όλοι, την περίπτωση ηλεκτρικού λέβητα επίσης ως ασύμφορο στην κατανάλωση και έτσι μένει η περίπτωση του πετρελαίου ή της αντλίας θερμότητας.
    Για τον λέβητα πετρελαίου τα πράγματα είναι γνωστά με τα υπέρ και τα κατά.
    Εκείνο που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρων είναι η περίπτωση της αντλίας. Όμως δεν έχω πειστεί ακόμη για την αποδοτικότητα της ( μου είπαν οτι το νερό που κυκλοφορεί στα σώματα είναι 60 βαθμοί και οτι μπορεί να χρειαστώ λίγο μεγαλύτερα σώματα / καποιος μου είπε οτι στα πολλά κρύα το σύστημα δεν αποδίδει καλά όπως περίπου και τα a/c / ενω κάποιος άλλος μου είπε οτι έχει ξηλώσει σε πολλές μονοκατοικίες μάλιστα πετρέλαια και αέρια για να τοποθετήσει αντλίες θερμότητας ). Επίσης δεν έχω καταλάβει αν είναι αποδοτικότερη λύση στην περίπτωση της επιδαπέδιας θέρμανσης και όχι αν έχεις απλά σώματα στο σπίτι.
    Έχω πειστεί βέβαια για την οικονομία που κάνει συγκριτικά με το αέριο και το πετρέλαιο.
    Επίσης μάλλον το σύστημα για να αποδώσει χρειάζεται 24ωρη λειτουργία και όχι το στυλ λείπω το σβήνω, έρχομαι στο σπίτι και το ανάβω.
    Αν κάποιος γνωρίζει κάτι και μπορεί να με διαφωτίσει θα το εκτιμούσα πολύ.
    Πληροφοριακά το σπίτι μου είναι στην Θεσ/νικη 4ο όροφο, 90 τ.μ. ,το σαλόνι μεσημβρινό (49 τ.μ.) ,τα 3 υπνοδωμάτια βορεινά έχει καλή μόνωση και κουφώματα PVC με διπλό τζάμι. Ο ανατολικός τοίχος του σαλονιού είναι εκτεθειμένος, ενω η βορεινή πλευρά του ανεμοδαρμένη.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gpnpap : 16-06-12 στις 19:14.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Είναι όντως πιο οικονομική από το πετρέλαιο. Επειδή το νερό το ανεβάζει μέχρι τους 60°C (εκτός ελαχιστότατων εξαιρέσεων), ενώ είναι ταμάμ για ενδοδαπέδια, όντως θα χρειαστείς μεγαλύτερα σώματα. Οχι λίγο, όμως αλλά 35-45% μεγαλύτερα, ανάλογα με τη θερμοκρασία για την οποία έχουν μελετηθεί αρχικά. Η απόδοση όντως εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία, αλλά για να σε αφήσει ξεκρέμαστο θα πρέπει να πέσει αρκετά κάτω από το μηδέν. Σημειωτέον ότι οι περισσότερες αντλίες έχουν από τη μάνα τους, ή δέχονται έξτρα, ηλεκτρικές αντιστάσεις για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο. Πάντως οι κατασκευαστές δίνουν διάγραμμα COP (βαθμός απόδοσης) σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία, οπότε μπορείς να πάρεις μια ιδέα.
    Τέλος, η συνεχής λειτουργία είναι αποδοτικότερη από τη διακοπτόμενη σε κάθε περίπτωση, απλά επιβάλλεται στην ενδοδαπέδια, λόγω της αργής ανόδου της θερμοκρασίας με αυτό το σύστημα. Δεν έχει νξα κάνει με την αντλία.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    ISP
    none
    Οι αντλιες θερμοτητας δεν ειναι συσκευες που κινουν νερο μεσα στην γη για να εκμεταλλευτουν την σταθερη θερμοκρασια που εχει χειμωνα καλοκαιρι η γη λιγα μετρα κατω απο την επιφανεια; Πως μπορουν να φτασουν θερμοκρασια 60°C;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cyta Hellas
    Προς myannaco: Ίσως μια απο αυτές τις εξαιρέσεις που αναφέρεις είναι η Daikin atherma που ανεβάζει θερμόκρασία νερού στους 80 βαθμούς και συνοδεύεται απ'οτι έχω διαβάσει με εγγυημένη λειτουργία και στους -20 βαθμούς κελσίου. Γνωρίζεις κάτι;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gpnpap : 16-06-12 στις 19:45.

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Η αντλία θερμότητας λειτουργεί (βασικά ίδια αρχή ειναι) όπως το κλιματιστικό. Η ενέργεια που καταναλωνει (ρεύμα) δεν είναι για να θερμαίνει, αλλά για να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ θερμότητα. Γιαυτό μια αντλία θερμότητας μπορεί να δίνει έως και 5 φορές ή και περισσότερη θερμότητα απο ότι ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ (θερμότητα μέσω μετατροπής ηλεκτρικής σε θερμική με αντιστάσεις).

Αφού λοιπόν η απόδοση εξαρτάται απο την εξωτερική θερμοκρασία, πως θα μπορούσε κάποιος να έχει καλή απόδοση σε πολλά κρύα, πχ -5 ή μικρότερη θερμοκρασία; Που θα μπορούσαμε να βρούμε μεγαλύτερη θερμοκρασία; Εδώ είναι που μπαίνει η ιστορία εκμετάλλευσης της θερμότητας στην γή, όχι γεωθερμία (που βγαίνει θερμό νερό ή ατμός απο βαθιά). Με απλά λόγια, ενώ παρόλο που ο αέρας μπορεί ναναι στους -5 (εξωτερική θερμοκρασία), το χώμα διατηρεί (σε μικρό βάθος) πολύ υψηλότερη θερμοκρασία. Πχ σε βάθος 3-5 μέτρων δεν πέφτει κάτω απο τους 10 βαθμούς, ενώ λίγο πιο βαθιά υπάρχει πιο σταθερή θερμοκρασία κάπου στους 15-18. Οπότε αντί να έχουμε τον εναλλάκτη να λειτουργει με τον εξωτερικό αέρα, όπως το airconditiοn, είναι πολλές φορές πιο αποδοτικό εαν ο εναλλάκτης χρησιμοποιεί αυτή την "αποθήκη" θερμότητας, στο χώμα. Πως γίνεται αυτό; Σκάβουν στο χώμα σε βάθος περίπου 3 μέτρα ή πιο βαθιά (κοστίζει) σε μια αρκετά μεγάλη επιφάνεια, και απλώνουν σωληνες όπως γίνεται στην επιδαπέδια, και μετά ξαναβάζουν το χώμα. Τώρα το νερό κυκλοφορεί εκεί στους σωλήνες, και παίρνει την θερμότητα της γής, στους >10 βαθμούς, και πάει στην αντλία θερμότητας και εκεί αποδίδει την θερμότητα μέσω της αντλίας θερμότητας μέσα στο σπίτι.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gpnpap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προς myannaco: Ίσως μια απο αυτές τις εξαιρέσεις που αναφέρεις είναι η Daikin atherma που ανεβάζει θερμόκρασία νερού στους 80 βαθμούς και συνοδεύεται απ'οτι έχω διαβάσει με εγγυημένη λειτουργία και στους -20 βαθμούς κελσίου. Γνωρίζεις κάτι;
    Οσον αφορά τη θερμοκρασία του νερού, ναι, αυτή είναι η εξαίρεση που ξέρω, δεν ξέρω αν υπάρχει κι άλλη. Οσον αφορά το κάτω όριο εξωτερικής θερμοκρασίας λειτουργίας, δεν το έχω ψάξει, αλλά τα στποιχεία αυτά τα δίνει σε κάθε περίπτωση ο κατασκευαστής. Προσοχή, όμως, δεν μιλάμε για ένα ξερό νούμερο, αλλά για ένα διάγραμμα θερμοκρασίας / βαθμού απόδοσης. Ενα νούμερο σκέτο δεν λέει τίποτα.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από orck Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι αντλιες θερμοτητας δεν ειναι συσκευες που κινουν νερο μεσα στην γη για να εκμεταλλευτουν την σταθερη θερμοκρασια που εχει χειμωνα καλοκαιρι η γη λιγα μετρα κατω απο την επιφανεια; Πως μπορουν να φτασουν θερμοκρασια 60°C;
    Το κάλυψε ο anon. Απλά διαφορετικοί τύποι αντλίας, άλλες αέρος και άλλες "γεωθερμίας".

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cyta Hellas
    Σας ευχαριστώ όλους. Οι πληροφορίες που μου δώσατε με βοήθησαν πολύ.

Παρόμοια Θέματα

1. Αντλια θερμοτητας σε τζακι
    Από stelios2 στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-08-11, 12:40
  2. Πρατήριο βενζίνης με πειραγμένες αντλίες!
    Από babylonx στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-08-11, 07:31
  3. Είδος χαλκού για απαγωγή θερμότητας...
    Από serjioxswern στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξη
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-11, 16:21
  4. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-10, 18:18

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •