Πριν καμιά εβδομάδα αγόρασα τα πρώτα μου bluetooth earbuds.
Επειδή, δεν είμαι συνηθισμένος σε earbuds και επειδή είμαι συχνά καθισμένος σε γραφείο ακολουθώ το εξής workflow: Τα earbuds παραμένουν κλειστά στη θήκη τους, όταν κάποιος με καλεί ανοίγω την θήκη και τοποθετώ ένα earbud στο αυτί και αρχίζω την συνομιλία. Όταν τελειώνει η συνομιλία επιστρέφω το earbud στην θήκη και κλείνω καπάκι.

Το πρόβλημα;
Όπως ξέρετε, όταν ανοίγεις το καπάκι της θήκης τα earbuds μπαίνουν σε διαδικασία σύνδεσης με το κινητό.
Όταν κάποιος με καλεί -και πριν απαντήσω την κλήση-, όταν συνδεθεί το earbud το κινητό απαντάει αυτόματα την κλήση. Τις πρώτες φορές αυτό μου φάνηκε βολικό. Μετά όμως διαπίστωσα ότι αν δεν είμαι αρκετά γρήγορος στο να βάλω το earbud στο αυτί, το earbud έχει συνδεθεί, το κινητό έχει απαντήσει την κλήση και ο συνομιλητής έχει αρχίσει να μιλάει και να αναρωτιέται αν τον ακούω (ή αν του μιλάω).

Υπάρχει κάποια ρύθμιση για να μην απαντιέται αυτόματα η κλήση; Έψαξα τις ρυθμίσεις και δεν βρήκα κάτι. Στο google οι διάφορες οδηγίες δεν βοηθούν. Είτε έχει αλλάξει η θέση της ρύθμισης στις νεότερες εκδόσεις android ή εξαρτάται από το κινητό/rom που έχεις.

Έχει κανείς σας γνώση για τί γίνεται σε android 15 (LineageOS 22.1);