Δεν ξέρω τι κάνετε και χάνετε χρήματα από παραγγελίες στο Αλι.
Έχω δεκάδες παραγγελίες, λίγες δεν έφτασαν, φουλ αποζημίωση πάντα χωρίς μαμουσουττου.
Εμφάνιση 10.591-10.605 από 11086
-
11-01-24, 19:47 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10591Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
11-01-24, 19:54 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10592
Αυτό που λέει ο φίλος πριν δεν θυμάσαι που μου το είχαν κάνει προπέρσι και δεν μου έκανε το ALI refund?
Τα ΕΛΤΑ έστειλαν το δέμα πίσω με δικαιολογία πως δεν κατάλαβαν τι έγραφε, το Ali έλεγε παραδωθηκε και εγώ δεν είχα πάρει τίποτα.
Το αστείο είναι πως το tracking του Ali σε έστελνε σε μια ξένη εταιρεία, η ξένη στα ΕΛΤΑ με πλήρη στοιχεία αλλά τα ΕΛΤΑ ενώ και καλά δεν διάβαζαν τα στοιχεία του δέματος έδιναν φουλ τη διαδρομή του με αποκορύφωμα να γράφει πως το επιστρέφουν . Πώς γίνεται ηλεκτρονικά να ξέρουν τα πάντα για το δέμα αλλά και καλά να μην ξέρουν που πάει?
Anyway εκεί είπα τότε γεια σου ALI γιατί δεν μου έκανε refund.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
11-01-24, 20:22 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10593
-
11-01-24, 20:28 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10594
Αυτό είναι το άσχημο γιατί οτι στι @yazidi, έτσι και σε εμένα έλεγε το Ali πως παραδωθηκε. Εγω τους έστειλα μέχρι και ολη την αλληλογραφία με τα elta και το tracking τους που έδειχνε πως το δεμα μπήκε στη χωρα, έμεινε μια εβδομάδα και μετά επιστράφηκε χωρις προσπάθεια παράδοσης. Δεν τους ένοιαξε, refund δεν πήρα.
Από τότε αγοραζω ψιλά... κάνα καλώδιο, κάνα μαϊμού Lego για τον μικρο κλπ ψιλά.
Το ebay συνεχίζει να είναι για μένα μακράν ποιο εμπιστοσύνης.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
11-01-24, 20:32 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10595
-
11-01-24, 21:21 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10596
Κοίταξε.. το προϊόν που θα θέλεις θα μπορεί να σταλεί λογικά με Aliexpress Standard shipping το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το economy. Εκείνο είναι με full tracking. Επίσης όπως σου είπα αν πάρεις μερικά πραγματάκια στα κάνουν όλα πακέτο μαζί, ασχέτου τρόπου αποστολής, και στα στέλνουν όλα μαζί και έρχονται με κούριερ. Οπότε αν θέλεις κάτι πολύ, πρόσθεσε 5-6 βλακείες και θα σου έρθουν και με κούριερ και γρήγορα.
Απλά σε αυτό που πήρα εγώ, ένα μαμημένο ελεφαντάκι καθαρισμού των κλιματιστικών, δεν είχε τρόπο αποστολής το Aliexpress Standard.
-
11-01-24, 21:32 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10597
YAziDis, δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες με το standard πλέον. Τα έχουν καταργήσει όλα και έχουν μια μέθοδο "Choice" που είναι ό,τι κάτσει. Δεν έχω βρει σε πράγματα που ίσως να με ενδιέφεραν τις γνωστές επιλογές AliExpress Standard και Saver (που σωστά λες τις μάζευαν πολλές μαζί και τις έφτιαχναν ένα πακέτο). Δεν ξέρω τι παίζει, ίσως τρομάζουν με την επιτυχία του TEMU και προσπαθούν να το μιμηθούν αλλά δεν τους βγαίνει.
Κατά τα άλλα, μεμονωμένο ψιλικοκό από κάποια στιγμή το Νοέμβριο ακόμα το ψάχνω κι εγώ. Μέσω Ουγγαρίας. Ουγγαρία μπήκε τώρα που κοντεύουμε τις 60 μέρες. Επιλογές για τρόπους αποστολής δεν είχα.hnesne
-
11-01-24, 22:24 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10598
Μέχρι τότε που είχα κάνει την παραγγελία είχε τα κλασικά. Όντως αυτό το choice δεν το είχα δει.
Το Temu πάει τάπα, και έχει ξεσκίσει και την ACS, γιατί εκτός του ότι τις περισσότερες φορές έρχονται στην ώρα τους, αν καθυστερήσουν για πάρα πολύ καιρό την παράδοση της παραγγελίας, ανεπίσημα πηγαίνει 5€ (για λίγες μέρες), 20€ για περισσότερες μέρες, και αν κάνει πολύ καιρό να σου παραδοθεί σου κάνουν refund όλο το ποσό, ακόμα και αν σου το παραδώσουν μετά.
Τέλος πάντων. Είμαστε εδώ για να κάνουμε συζήτηση. Απλά αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου για το πως έχουν τα πράγματα.
-
11-01-24, 22:34 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10599
Εγώ βλέπω το choice αλλά ψάχνω και βρίσκω το προϊόν σε standard λίγο πιο ακριβό και έτσι πορεύομαι.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
12-01-24, 05:21 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10600
-
12-01-24, 08:17 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10601
Άρα είναι θέμα πωλητή και αυτό. Μαύρο από μένα, πολλή αβεβαιότητα.
hnesne
-
12-01-24, 08:50 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10602
Μεσα στα εκατομμυρια πωλητες, υπαρχουν διαφορες? Μεγαλη εκπληξη.
Ομως η ποικιλια του aliexpress σε τεχνολογικα πραγματα δεν παιζεται. Το temou ειναι απο κοντα, αλλα δεν το φτανει. Αλλα και εκει κυκλοφορουν μαλλον περισσοτεροι απατεωνες. Οσο πιο retail τοσο πιο πιθανο.
Δυο παραγγελιες, και οι δυο fake, και οι δυο πιστωθηκαν τα χρηματα και πεταξε το. Ηρθε στην ωρα του δεν λεω, αλλα δουλεια δεν κανουμε ετσι
-
12-01-24, 10:55 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10603
Δε λέω ότι αποκλείεται να γίνει.
Απλά στατιστικά, σε μένα δεν έχω χάσει Φράγκο από τόσες παραγγελίες.
Τώρα αν το TEMU σας καλύπτει, δικό σας θέμα.
Κοιτούσα για IP cameras εκεί και ήταν όλες Noname.
Στο Ali ότι πήρα από Yi, Tuta,Xiaomi είναι ορίτζιναλ.
Ούτε στο Εβαυ ποτέ είχα θέμα από το 2005 που ψωνίζω.Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
12-01-24, 12:18 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10604
Το πρόβλημα δεν είναι στο άλι, είναι καθαρά στα Ελτα... Αυτή τη στιγμή το αλι στέλνει Ελλάδα είτε μέσω Βουλγαρίας αν είναι ογκώδης, ακριβή ή πολλαπλων προϊόντων αποστολή -και παραλαβή από εκεί με acs ή γενική-, είτε μέσω Ουγγαρίας για μικρές μεμονωμένες αποστολές και από εκεί με Ελτα. Φυσικά, πολύ καλύτερα και με πολύ μικρότερους χρόνους παραλαβής είναι αν γίνεται συγκεντρωτική αποστολή με κούριερ, δεν είναι όμως πάντα εφικτό και είναι καθαρά θέμα τύχης αν πολλές παραγγελίες θα τις μαζέψουν σε μία ή θα σταλούν μεμονωμένα. Ούτε καν αν κάνεις μαζική παραγγελία από το καλάθι δεν σου εξασφαλίζει συγκεντρωτική αποστολή. Τους πωλητές τους είναι φυσικά πιο οικονομικό να σταλούν μεμονωμένα με ταχυδρομείο, στις κεντρικές αποθήκες όμως γίνεται η τελική επιλογή.
Τελευταία έχουν μεγάλο πρόβλημα στα Ελτα με την υποστελέχωση και εκεί δημιουργείται το θέμα. Εδώ συστημένες αποστολές εσωτερικού κάνουν πάνω από δέκα μέρες να παραληφθούν, πράγμα που ποτέ στο παρελθόν δεν το είχαμε ζήσει... Επομένως αν ο κωδικός ιχνηλάτησης τελειώνει σε HU, δύσκολα τα πράγματα το τελευταίο διάστημα...
Σε ότι αφορά την αξιοπιστία της πλατφόρμας, έχω εξυπηρετηθεί και αποζημιωθεί στις περισσότερες φορές. Αν προσέχεις τις ημερομηνίες και κάνεις claim εγκαίρως ή αλληλογραφήσεις πρώτα με τον πωλητή μέσω πλατφόρμας για να υπάρχουν αποδείξεις, δεν υπάρχει θέμα μή αποζημίωσης.
-
12-01-24, 13:14 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10605
Γενικεύετε την κατάσταση. Αυτά που λέτε ναι ισχύουν σε πολλές περιπτώσεις απλά όχι πάντα. Στην περίπτωση που λες μα την μεμονωμένη αποστολή όπου και ανήκει η περίπτωση μου, το πρόβλημα το έχει το Ali επειδή θεωρεί την Ουγγαρία που διαχειρίζεται την αποστολή ως local office του τελικού προορισμού. Αυτό είναι καθαρά θέμα της πλατφόρμας. Δεν έχει καταλάβει πως η τριγωνική που έχει κάνει δεν έχει καμία σχέση με τον τελικό προορισμό
Bookmarks