Το γράφει στο link του προϊόντος: https://www.amazon.co.uk/dp/B0DGJ2NK...sin_title&th=1
Did you know?: This product has an IMEI serial number that uniquely identifies the device. In the event that the device is lost or stolen while in transit, in order to combat potential fraud, Amazon may report the relevant IMEI serial number in loss and theft databases to prevent its fraudulent use or resale. No action is required on your part. For more information, please visit the Privacy Notice on Amazon.co.uk
Δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει τον αγοραστή. ΟΚ εντάξει μπλοκαρίστηκε το κινητό. Το θέμα είναι να επιστραφούν τα χρήματα ή να πάρει αυτός που έκανε την παραγγελία το σωστό προιόν στα χέρια του χωρίς προβλήματα.
Εμφάνιση 10.906-10.920 από 11077
-
21-11-24, 10:56 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10906
-
21-11-24, 11:20 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10907
Γράφει δεξιά Dispatches from Amazon και Sold by Amazon. Σε κάποια προιόντα του Amazon UK, όταν πας στο βήμα της αγοράς σου βγάζει άλλη τιμή. Πχ το συγκεκριμένο έβγαινε 1.300 ευρώ τελική (1.499 στον Κωτσόβολο). Θέμα είναι και το άλλο με την ACS. Έπρεπε το δέμα να περάσει από τελωνείο ενώ πρόκειται για επιστροφή στον αρχικό αποστολέα;
- - - Updated - - -
Δεν είχε στοιχεία και ήταν κλειδωμένο με PIN.
-
21-11-24, 11:34 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10908
Πώς θα είναι φτιαχτό αν ανοίγεις την αρχική συσκευασία τους, κάποτε είχαν εκείνον τον «φάκελο» που άνοιγε τραβώντας ένα χαρτόνι με «δοντάκια». Μετά άρχισαν να μου στέλνουν πράγματα μέσα σε χάρτινη σακούλα ή οποία είναι καλά κλεισμένη με «κόλλα» οπότε την σκίζεις και την ανοίγεις. Γενικά φαίνεται πότε ανοίγεις εσύ την συσκευασία ή όχι.
Πάντως δεν ανησυχώ και πολύ γιατί μιλάμε για Amazon που είναι εγγύηση και όχι για τίποτα AliExpress που το παίζουν κινέζοι οι κινέζοι.
-
21-11-24, 11:43 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10909
Έχεις δίκιο, περίμενα να βρω το sold by Amazon σε άλλη θέση.
Παρατήρησα όμως ότι, γράφει "Sold by Amazon Resale and dispatched by Amazon".
Αυτό λέει πολλά και ίσως εξηγεί το κινητό που παρέλαβες αντί εκείνου που παράγγειλες και πλήρωσες.
Σε κάθε περίπτωση, έχεις μπλέξει και έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου για να δικαιωθείς ...
-
27-11-24, 21:02 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10910
Ειχα παρει γυαλια ηλιου απο ελληνικο καταστημα πριν μερικα χρονια, ψιλογνωστο κιολας. Τα γυαλια ηταν στραβωμενα με τον φακο να εχει και ραγισμα. Προφανως καποιο εκθεσιακο που καποιος το ξεχειλωσε.
Παιρνω τηλεφωνο στο καταστημα και λεω τι εγινε. Κατι προσπαθει να ψελλισει για να το παιξει θιγμενος και να το φορτωσει σε εμενα, αλλα του το κοβω με την μια λεγοντας του πως το εχω σε βιντεο. Κατευθειαν αλλαζει το τροπαρι και λεει πως θα εγινε καποιο λαθος και να το στειλω πισω. Η πλακα ειναι πως δεν χρειαστηκε να πω πως το βιντεο αφορα unboxing, αλλα με το που ακουσε βιντεο αυτος μπηκε στο νοημα κατευθειαν.
Να πω την αληθεια παντως με παραγγελιες απο amazon συγκεκριμενα ημουν λιγοτερο υποψιασμενος.
-
28-11-24, 01:15 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10911
Με την Amazon λίγο δύσκολα να αντιμετωπίσεις μια συμπεριφορά όπως αυτή που περιγράφεις, δηλαδή να προσπαθούν να σε βγάλουν τρελό, ότι το έκανες εσύ, ότι έγινε στη μεταφορά, και ότι αυτοί δε φταίνε κτλ και γενικά οι υπάλληλοι κάνουν απλά τη δουλειά τους. Τέτοιες συμπεριφορές δυστυχώς τις αντιμετωπίζεις από μικρά μαγαζιά κυρίως, τουλάχιστον στις δικές μου περιπτώσεις.
-
28-11-24, 02:38 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10912
Και ακομα καλυτερα αν εχεις καλο προφιλ. Μου εχουν κανει αντικατασταση χωρις καν να χρειαστει να τους επιστρεψω περα απο τις φωτογραφιες που εστειλα. Και εκει ειναι που χωλαινει το Σκρουτζ που προσπαθησε να το παιξει αμαζον χωρις τις παροχες, αλλα αλλο θεμα αυτο. Για αυτο εγραψα πως ημουν λιγοτερο υποψιασμενος, αυτο το να ανοιγει ο αλλος συσκευασια καπου στην αλυσιδα το θεωρουσα λιγοτερο πιθανο.
-
04-12-24, 14:07 Απάντηση: Περί εκτελωνισμού 2 #10913
Γειά σας. Ξέρει κάποιος τι κάνουν στο Γ.Ε.Τ.Α στο αεροδρόμιο και γενικά στα ΕΛΤΑ; Μου ήρθαν 2 δεματάκια από Ινδία (αγορά από ebay ). Αξίες 22,00 και 36,5€ περιλαμβανομένου και του ΦΠΑ που χρεώνει το ebay. Στο 1ο χρέωσαν ΦΠΑ 2,72 € ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο τέλη εκτελωνισμού 2,50 €. Εγώ διαβάζω ότι δέματα κάτω από 150€ και εφόσον ο ΦΠΑ έχει αποδοθεί μέσω του IOSS, δεν υπόκειται σε άλλες χρεώσεις. Εστειλα emails και φυσικά δεν έχω πάρει καμία απάντηση. Στο τηλεφωνικό κέντρο μου είπαν για το με 1ο ότι δεν υπάρχει προφανώς στην πλατφόρμα του IOSS η καταΒολή ΦΠΑ, για δε το 2ο, ότι αναφέρουν ελλειπή στοιχεία στο δέμα, που για να τα διευκρινήσουν έκαναν εργασίες τις όποίες χρέωσαν!!!
When you raise walls among yourself and other people, you also have to be able to discriminate, whether a person aint trying to "climb" that wall because, is paying respect to you or this is just being indifferent.
-
04-12-24, 14:34 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10914
Αν σταματήσει για τον όποιο έλεγχο το 2,5αρι δεν το γλιτώνεις...
Όσο για το φπα ενημέρωσε τον πωλητή και θα το πάρεις πίσω...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
04-12-24, 14:50 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10915
Δε μπορώ γιατί έχω και άλλο ευτράπελο. Το δέμα με το ΦΠΑ μου το παρέδωσε ο διανομέας. Τον πλήρωσα με μετρητά τα οποία και πήρε. Στη συνέχεια έμαθα ότι αν ανεβάσω την απόδειξη του ΕΛΤΑ στο Ebay, θα μου επιστραφεί ο vat που πλήρωσα εκεί. Μόνο που απόδειξη δε μου έδωσε ο διανομέας!
Τηλεφώνησα στο ΜΔ στην περιοχή μου και τη ζήτησα. Μου είπαν ότι θα το κάνουν. Αυτό που μου έστειλαν, ήταν φωτοτυπία απο αντίγραφο εμπόρου, μιας συναλλαγής μέσω POS, η οποία περιέργως είχε ακριβώς την ίδια ώρα με την παράδοση του δέματος.
Ξαναπήρα τηλ. και ζήτησα την απόδειξη, γιατί αυτό που μου έστειλαν δε με αφορούσε εφ όσον πλήρωσα με μετρητά. Η απάντηση ήταν ότι αυτα τους στέλνει η τράπεζα και δεν έχουν κάτι άλλο να μου δώσουν!!!!
When you raise walls among yourself and other people, you also have to be able to discriminate, whether a person aint trying to "climb" that wall because, is paying respect to you or this is just being indifferent.
-
04-12-24, 15:58 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10916
Συνήθως όταν πληρώσω στο ταχυδρομείο, το ταμείο μου δίνει απόδειξη..
Τώρα στη περίπτωση σου τι να πω...
Το δέμα δεν έχει καμιά ετικέτα που να δείχνει τη χρέωση φπα;
Χαρτι ειδοποίησης με την ανάλυση δεν έχεις;
Κάνε το κόπο πάντως να μιλήσεις με το πωλητή μήπως στα δώσει..
Αλλά χωρίς απόδειξη, τι να πω δεν ξέρω....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
04-12-24, 22:28 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10917
-
04-12-24, 22:56 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10918
Θέλω την άποψη σας σε κάτι:
έχω παραγγείλει εδώ και 2 εβδομάδες ένα αξεσουάρ για το iPad και τον έστειλαν με DHL και έχει κωδικό μορφής RSXXXXXXXXXDE. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε στο σύστημα των ΕΛΤΑ και εκεί έχει κολλήσειSpoiler:
Έκανα λοιπόν μια κλήση χθες στο τηλεφωνικό κέντρο των ΕΛΤΑ και η κοπέλα μου απάντησε ότι δεν μπορεί να δει τίποτα καθώς μέχρι στιγμής το πακέτο δεν έχει φύγει από το IPZ Frankfurt και να καλέσω στην DHL. Καλώ και στην DHL και η απάντηση είναι ότι δεν ξέρουν που είναι το πακέτο αλλά δεν μπορούν ακόμα να ανοίξουν έρευνα για το πακέτο καθώς το deutsche post δεν το έχει βγάλει ως LOST. Τί μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση?
-
06-12-24, 11:30 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10919
Τι να σου πω...
Είσαι και χωρίς απόδειξη...
Από ότι βλέπω το ποσό είναι μικρό...
Αν δεν σε ενοχλεί άστο και την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός...
Πχ αν πας στο ταμείο να παραλάβεις δεν μπορεί να μη σου δώσει απόδειξη που να έχει την ανάλυση καθώς και τον αριθμό αποστολής...
Η μπορείς να ζητάς από πριν στην ειδοποίηση του δέματος να γράφει την ανάλυση κόστους...
Δεν δοκιμάζεις να το ζητήσεις και τώρα;
Τι να πω...
Σε καταλαβαίνω αλλά θέλει και λίγο προσοχή η διαδικασία...
- - - Updated - - -
Η δοκιμάζεις να στείλεις mail @ Deutsche post Η κάνεις υπομονή....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
06-12-24, 13:23 Απάντηση: Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.) #10920
Γελάω με τη συμπεριφορά των ΕΛΤΑ κούριερ όταν πρόκειται να παραδώσουν δέματα από Amazon. Λες και είναι μια άλλη εταιρία.... Τηλέφωνο όταν είναι από κάτω, ευγενικοί... Όταν είναι άλλα δέματα κουδουνάκι και χαρτάκι σε 5 δευτερόλεπτα...
Bookmarks