Σελ. 436 από 439 ΠρώτηΠρώτη ... 416426431434435436437438 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 6.526-6.540 από 6582
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mzaf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγκατεστημένο είναι!
    Κώδικας:
    extra/python-setuptools 1:75.2.0-4 (1.3 MiB 8.1 MiB) [python-build-backend] (Installed)
        Easily download, build, install, upgrade, and uninstall Python packages
    Πώς γίνεται να εμφανίζεται με yay και όχι με pacman???
    Για το python-build δεν μιλαμε ? Γιατι εσυ μου δειχνεις το python-setuptools που ειναι στο group "python-build-backend". Αν κανεις δηλ "pacman -Ss python-build" , το πακετο με ακριβως αυτο το ονομα ειναι εγκατεστημενο ?

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mphxths Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για το python-build δεν μιλαμε ? Γιατι εσυ μου δειχνεις το python-setuptools που ειναι στο group "python-build-backend". Αν κανεις δηλ "pacman -Ss python-build" , το πακετο με ακριβως αυτο το ονομα ειναι εγκατεστημενο ?
    Λάθος αντιγραφή.
    Λοιπόν, το έλυσα ως εξής: Εγκατάστησα μέσω pacman το python-build και σταμάτησε να μου το βγάζει σαν update από το AUR.

Μου έβγαζε όμως με yay το python-future ως υποψήφιο για εγκατάσταση. Ψάχνοντας το σύστημα, δεν είδα να απαιτείται σαν εξάρτηση κάποιου άλλου πακέτου και απλά το σούταρα.

Κώδικας:
    Name            : python-future
    Version         : 1.0.0-1
    Description     : Clean single-source support for Python 3 and 2
    Architecture    : any
    URL             : https://python-future.org/
    Licenses        : MIT
    Groups          : None
    Provides        : futurize  pasteurize
    Depends On      : python
    Optional Deps   : python-setuptools: futurize and pasteurize scripts [installed]
    Required By     : None
    Optional For    : None
    Conflicts With  : None
    Replaces        : None
    Installed Size  : 4.73 MiB
    Packager        : Jelle van der Waa <jelle@archlinux.org>
    Build Date      : Sun 07 Apr 2024 02:07:15 PM EEST
    Install Date    : Sat 27 Apr 2024 04:00:08 PM EEST
    Install Reason  : Installed as a dependency for another package
    Install Script  : No
    Validated By    : Signature

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mzaf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου έβγαζε όμως με yay το python-future ως υποψήφιο για εγκατάσταση. Ψάχνοντας το σύστημα, δεν είδα να απαιτείται σαν εξάρτηση κάποιου άλλου πακέτου και απλά το σούταρα.
    Aπο ο,τι βλεπω , το python-future ειναι optional dep για το python-setuptools που αν θυμαμαι καλα απο το προηγουμενο ποστ σου , το εχεις εγκατεστημενο.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Aπο ο,τι βλεπω , το python-future ειναι optional dep για το python-setuptools που αν θυμαμαι καλα απο το προηγουμενο ποστ σου , το εχεις εγκατεστημενο.
    Ναι, μου έβγαζε ενημέρωση.
    Πολύ λίγα πακέτα έχω από AUR, και όταν βλέπω κάποιο update πάντα ψάχνω το πώς και το γιατί (και κυρίως το πότε) έχω τα συγκεκριμένα πακέτα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΠΟΛΗ
    Έφαγα πόση ώρα για να εγκαταστήσω EndeavourOS + systemd-boot. Συνεχώς, κατά την εγκατάσταση του bootloader μου έβγαζε "Bad main script file". Όπου το partition για το systemd-boot ήταν fat32, boot flag και mount point /efi.

Σημειωτέον ότι πάω για dual boot με Win10 που είναι σε άλλο δίσκο εγκατεστημένα.

Κάπως τα κατάφερα να εγκατασταθεί (δεν ξέρω πως) αλλά κατά το reboot είχα efi entry μόνο για "Windows Boot Manager" (σε παρένθεση αναφερόταν ο δίσκος του EndeavourOS). Δεν είχα επιλογή για arch/endeavouros.

Αποφάσισα να κάνω εγκατάσταση πάλι με grub. Εγκαταστάθηκε με την πρώτη και έχω επιλογή για EndeavourOS/Windows μέσω του grub menu.

Με το systemd-boot, τί φαση; Πρέπει να δημιουργήσω εγώ τα entries; Δεν γίνεται αυτόματα; Ή κάτι πήγε στραβά;
    Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Δεν ειμαι ειδικος, αλλα μηπως το /efi επρεπε να εινια μεσα στο /boot για να παιξει, δηλαδη /boot/efi/blablabla?
    ديميتريس

Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    d-link g624t
    SNR / Attn
    6(dB) / 22(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hammered Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με το systemd-boot, τί φαση; Πρέπει να δημιουργήσω εγώ τα entries;
    Ναι. Τα εξηγεί αναλυτικά στο wiki.
    Time marches
    On and on and on, flies eternally

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΠΟΛΗ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jim_p Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ειμαι ειδικος, αλλα μηπως το /efi επρεπε να εινια μεσα στο /boot για να παιξει, δηλαδη /boot/efi/blablabla?
    Το /boot/efi το θέλει ο grub λένε οι οδηγίες, ενώ το systemd-boot θέλει /efi
    Σε κάθε περίπτωση ο installer (calamares ?) επίλεγε μόνος του και σωστά το esp.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ronin Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι. Τα εξηγεί αναλυτικά στο wiki.
    Αυτό το λένε οι οδηγίες του arch, σωστά;
    Ωστόσο εγώ πάω μέσω γραφικού installer του EndeavourOS. Νομίζω λέγεται calamares. Στο τέλος της εγκατάστασης απλά μου έλεγε του τύπου "το EndeavourOS εγκαταστάθηκε επιτυχώς. Θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση για να μπείτε στην νέα εγκατάσταση EndeavourOS;"
    Δεν μου έλεγε ότι πρέπει να δημιουργήσω ΕΓΩ entry για την νέα εγκατάσταση.
    Πώς είναι δυνατόν να μην δημιουργεί entry για την νέα εγκατάσταση αλλά να κοπιάρει μια χαρά τα αρχεία του windows efi;

- - - Updated - - -

Τελικά βρήκα το changelog του calamares. Θυμάμαι ότι μάλλον το iso τρέχει την έκδοση 3.3.7, το οποίο είναι περίεργο γιατί το iso έχει στο filename 2024-09-22 οπότε τον Σεπτέμβριο έπρεπε να έχει διαθέσιμο το version 3.3.9

Στο changelog για 3.3.8 παρατήρησα: https://github.com/calamares/calamar...-3.3#L107-L110
    - *partition* avoids a crash with specific checkbox-presets. (thanks Evan)
    - *partition* had a bug where manual partitioning on MBR systems might
    skip the installation of a bootloader, even though the visible bootloader
    combo-box showed that it would be installed. (see #2318)
    Τα οποία συνάντησα...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Τα οποία συνάντησα...
    MBR ηταν το partition table ? Και αν , γιατι ?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΠΟΛΗ
    MBR ηταν το partition table ? Και αν , γιατι ?
    Ναι, γιατί ο δίσκος ήταν παλιός* και χρησιμεύει ως data disk. Είχα μικρύνει το αρχικό partition και είχα βάλει lubuntu πριν καιρό. Προχθές είπα να πάω σε arch based διανομή και το έκανα overwrite το lubuntu.

* δηλαδή όταν άρχισα να τον χρησιμοποιώ (ούτε που θυμάμαι πότε) το mbr πρέπει να ήταν το default στα formatting tools και ούτε που σκέφτηκα την εναλλακτική

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Έφαγα πόση ώρα για να εγκαταστήσω EndeavourOS + systemd-boot. Συνεχώς, κατά την εγκατάσταση του bootloader μου έβγαζε "Bad main script file". Όπου το partition για το systemd-boot ήταν fat32, boot flag και mount point /efi.

Σημειωτέον ότι πάω για dual boot με Win10 που είναι σε άλλο δίσκο εγκατεστημένα.

Κάπως τα κατάφερα να εγκατασταθεί (δεν ξέρω πως) αλλά κατά το reboot είχα efi entry μόνο για "Windows Boot Manager" (σε παρένθεση αναφερόταν ο δίσκος του EndeavourOS). Δεν είχα επιλογή για arch/endeavouros.

Αποφάσισα να κάνω εγκατάσταση πάλι με grub. Εγκαταστάθηκε με την πρώτη και έχω επιλογή για EndeavourOS/Windows μέσω του grub menu.

Με το systemd-boot, τί φαση; Πρέπει να δημιουργήσω εγώ τα entries; Δεν γίνεται αυτόματα; Ή κάτι πήγε στραβά;
    καλημερα, χρονια πολλα
    εχω πολυ καιρο τωρα dual boot σε windows 10 και endavour OS σε 2Τ NVME M2 το καθε λειτουργικο με grub παιζει τζαμι.
    Αστο ετσι μια χαρα ειναι και κατα καιρους που αλλαξα σκληρους ειτε στο ενα ειτε στο αλλο γιατι και στα 2 εχω αλλαξει εκανα clone με clonezilla ολα αψογα.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Arch Linux User Repository Requires Packages To Support x86_64: No ARM-Only Software
    https://www.phoronix.com/news/Arch-L...equires-x86_64
    ديميتريس

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    ديميتريس

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Χαζή ερώτηση από περιέργεια μια και δεν βρίσκω κάτι στο διαδίκτυο.

Θα έχετε δει τον από-πάνω-μου jim-p στο νήμα του debian που γκρινιάζει ότι η τάδε βιβλιοθήκη κράτησε για καιρό την αναβάθμιση πχ του chrome. Το arch δεν έχει την έννοια των versioned εξαρτήσεων; (δηλαδή ότι ένα πακέτο δεν χρειάζεται απλά την libmitsos αλλά χρειάζεται την "libmitsos >3.1 <3.4")

Κώδικας:
    depend = glibc
    depend = harfbuzz
    depend = icu
    depend = libharfbuzz.so=0-64
    depend = libicuuc.so=76-64
    Κατέβασα ένα πακέτο στην τύχη και είδα στο .PKGINFO να αναφέρεται το παραπάνω οπότε λογικά υπάρχει η έννοια της έκδοσης (έστω και μόνο στην soversion της βιβλιοθήκης γιατί όλα τα άλλα αναφέρονται χύμα). Γιατί το ρωτάω τώρα αυτό.

Είχα ένα παρατημένο arch σε vm (παρατημένο λέγοντας, είχα να το ενημερώσω από κάποια ημερομηνία του φεβρουαρίου) και επειδή ήθελα να δοκιμάσω αν λειτουργεί κάτι στο kmail είπα να το δοκιμάσω εκεί.

1) Βάζω λοιπόν να εγκαταστήσω το kmail και παίρνω μήνυμα ότι δεν υπάρχει. Λογικό μια και το αποθετήριο άλλαξε μέσα σε ένα μήνα και θα έφυγε εκείνη η έκδοση.
    2) Κάνω λοιπόν sync και μου βγάζει 1GB+ για updates. Λέω τώρα βαριέμαι να περιμένω μια ώρα οπότε πατάω όχι.
    3) Βάζω να εγκαταστήσω το kmail και εδώ έγινε αυτό που με ξάφνιασε.

Σε οποιαδήποτε άλλη διανομή έχω δοκιμάσει, αυτό που θα γινόταν θα ήταν να εμφανίσει ότι θα εγκαταστήσει 12 πακέτα που λείπουν και θα αναβαθμίσει 23 πακέτα με εξαρτήσεις που υπάρχουν αλλά είναι παλιές. Αυτό που έκανε το arch ηταν να εγκαταστήσει κανονικά το kmail μαζί με όλες τις εξαρτήσεις που έλλειπαν αλλά χωρίς να πειράξει τα υπάρχοντα πακέτα, με συνέπεια, όταν τρέχεις kmail, να παίρνεις ότι δεν βρίσκει την libicu.so.τάδε επειδή το σύστημα είχε την παλιά έκδοση του φεβρουαρίου εγκατεστημένη.

4) Ξέροντας ότι θα γίνει βλακεία, λέω ας δοκιμάσω να αναβαθμίσω την libicu. Επιτυχγάνει κανονικά η αναβάθμιση χωρίς να μου πει ούτε γκιχ ούτε μιχ ότι "μεγάλε την παλιά έκδοση την χρειάζονται 36 πακέτα" ή να πάει να αναβαθμίσει και αυτά και φυσικά έσπασε το σύστημα γιατί δεν έπαιζε ούτε ο pacman μετά μια και χρειαζόταν την παλιά έκδοση.

Γνωρίζω φυσικά ότι επίσημα το arch υποστηρίζει μόνο full upgrades αλλά μου φάνηκε πάρα πολύ παράξενο που έγινε αυτό και δεν το σταμάτησε ο pacman.
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
    Γα.... την πολιτική ορθότητα.

Σελ. 436 από 439 ΠρώτηΠρώτη ... 416426431434435436437438 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Περί Arch Linux... (v5)
    Από flamelab στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-07-12, 00:41
  2. Περί Arch Linux... (v4)
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-11, 16:14
  3. Περί Arch Linux... (v3)
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-10, 13:43