...δηλ μαύρο ανάλογο με οθόνης CRT, αυτό ψάχνω (και προτίθεμαι να πληρώσω έως και 500 €)
Αναφέρομαι βεβαίως στην παρακολούθηση ταινιών, σημείο στο οποίο ΧΩΛΑΙΝΟΥΝ (επιεικής όρος) τα περισσότερα TFT/LCD monitors
Ο γενικός κανόνας λέει (διορθώστε με αν κανω λάθος) ότι μεταξύ των 2 βασικών κατηγοριών panel, TN & VA, τα TN υπερέχουν σε response time (είναι τόοοοοοοσο σημαντικό αν έχει 4 μs αντί για 12/16 μs; ) και τα VA σε χρώματα, contrast (άρα ΚΑΙ μαύρο; ) γωνία θέασης
Η επιλογή μεταξύ των 2 τύπων είναι για μένα εύκολη: Έχω φτάσει σε σημείο να ΜΗΝ μπορω να παρακολουθήσω ταινία ('Command and conquer') λόγω του γκρι *μαύρου* σε LG 19'' (μοντέλο αρκετά δημοφιλές αν και σχετικά παλιό, το L1915S) και να αναγακαστώ να την κλείσω!
Πολύ απλά ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ!![]()
Κοιτώντας λοιπόν διάφορα posts στο forum έπεσε το μάτι μου και σε thread με Eizo (που στην ψυχολογία του καταναλωτή είναι ότι η Plextor για τα recorders) όπου συγκρίνονταν 2-3 μοντέλα στις 19''.
Με βάση τα χαρακτηριστικά καταλήγω στην S1931 που κοστίζει ~450€ από online καταστήματα και ~500€ σε *συμβατικά* μαγαζιά...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ό,τι και να γραφουν στα hardware tests, reviews κλπ αν δεν δεις μια οθόνη και μάλιστα υπό κανονικές συνθήκες (=σπίτι με την ησυχία σου) συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει.
- Γι αυτό παρακαλώ όποιον έχει το εν λόγω μοντέλο να μου πει τις εντυπώσεις του σε σχέση με παρεμφερή μοντέλα (19'' VA panel) άλλων εταιρειών (που ίσως να είναι καλύτερα, οικονομικότερα κλπ)
- και επειδή στα pdf brochures αναφέρονται και κάποιες παραμετροποιήσεις όπως ηχεία, 3 διαφορετικοί τύποι stand (Height Adjustable, ArcSwing & EzUp) αναρωτιέμαι αν (και κατά πόσο) ανεβάζουν την τελική τιμή... Τα built-in ηχεία π.χ. μου είναι περιττά, γλιτώνω κάτι αν επιλέξω να ΜΗΝ τα έχει;
Εμφάνιση 1-4 από 4
Θέμα: TFT: Το ΑΠΟΛΥΤΟ μαύρο
-
09-12-06, 03:19 TFT: Το ΑΠΟΛΥΤΟ μαύρο #1Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
09-12-06, 04:07 #2
κοίταξε και για viewsonic vp930
-
09-12-06, 09:38 #3
Παρε μια τηλεοραση CRT 25" παμφθηνα και κρατησε το μονιτορ αν αυτο ειναι καλο στα υπολοιπα.
Αλλωστε ταινια σε 19" (21 σε CRT) τι να δεις...
Θα σου ερθει πιο φθηνα και καλυτερα.
-
12-12-06, 12:27 Απάντηση: TFT: Το ΑΠΟΛΥΤΟ μαύρο #4
Πραγματικό μαύρο σε eizo δεν νομίζω να δεις, εκτός και αν είναι κάποιο πολύ high end κομμάτι.
Θα συμφωνήσω με patentman, δεν λέει να σκάσεις λεφτά για 19άρα αν την θες αποκλειστικά
για ταινίες. Αν επιμένεις ψάξε για μόνιτορ με ειδική επίστρωση, βελτιώνει τα χρώματα και το μαύρο.
Πήγαινε κ σε κανά μεγάλο μαγαζί με έκθεση για να δεις από κοντά τι παίζει.
Παρόμοια Θέματα
-
17 ημέρες απόλυτο τίποτα
Από jog στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-07, 01:11 -
ΕΛΛΑΣ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ
Από tzarot στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 30-10-07, 11:13 -
απόλυτο αποθηκευτικό μέσο
Από point456 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 27-12-06, 02:49
Bookmarks