Σελ. 87 από 87 ΠρώτηΠρώτη ... 677782858687
Εμφάνιση 1.291-1.304 από 1304
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jim_p Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν θυμαμαι καλα, δεν εχεις καποιον chromium based browser στο συστημα σου. Αν ειχες, θα σου ελεγα να βαλεις τα προσθετα που προταθηκαν στο αλλο θεμα για να κοβονται διαφημησεις, sponsored content και σαβουρα της ιδιας της σελιδας, να τρεξεις το youtube σε app mode και να δεις ποσο καταναλωνει εκει για να συγκρινεις.
    Καλά θυμάσαι. Μόνο firefox έχω.

Μα δεν έχω θέμα με την κατανάλωση για να συγκρίνω! Εσύ το έθεσες αυτό το ζήτημα.

Εγώ ίσα ίσα, πλέον ΔΕΝ θέλω να βλέπω από browser, όχι λόγω κατανάλωσης, αλλά λόγω άνεσης.

Το οτι δεν βαζω γενικα electron based εφαρμογες, ναι, εινια πολιτικη μου και δεν κανω εξαιρεσεις αν καποια εχει καλες κριτικες ή καλη υποστηριξη ή οτιδηποτε.
    Οκ. Επιλογή σου. Περίεργα γούστα αλλά οκ. Αν τύχει και βρεθεί εφαρμογή που θα κάνει αυτά που θες και δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο που να σε καλύπτει, δεν θα το βάλεις επειδή ειναι σε electron.

Για κάποιο λόγο priority για σενα είναι η κατανάλωση και η γλώσσα, παρά να γίνει η δουλειά.
    "Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Και συγχρονο συστημα να ειχα, ακομα και με 8c/16t και 32gb ram πχ, παλι τα ιδια θα ελεγα για τις εφαρμογες σε electron. Δεν ειναι εφαρμογες επιπεδου photoshop κλπ για να καταναλωνουν τοσους πορους και να προσφερουν πολυ λιγοτερα. Οι εφαρμογες σε electron ειναι στο 90+% των περιπτωσεων ο ορισμος του "ο dev να διευκολυνεται και στα τετοια του για τον απλο χρηστη".
    Και εγώ δεν χωνεύω το electron (και τα flatpaks, snaps, κτλ αλλά ας μην πάμε εκεί) για αυτό το λόγο, στο θέμα όμως που λες να διευκολύνεται ο dev, έχεις άδικο. Ακριβώς για αυτό το λόγο βγαίνουν τέτοια frameworks για να διευκολύνουν τους εκάστοτε devs να φτιάχνουν εύκολα εφαρμογές. Δεν φταίει ο dev του freetube ή της Ψ εφαρμογής αν το electron είναι βαρύ. Αυτό βαραίνει τους devs του electron. Και εσύ αν ξεκινούσες να φτιάξεις μια εφαρμογή γρήγορα και εύκολα (και cross-platformly), θα την έκανες σe electron.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gentoo Εμφάνιση μηνυμάτων
    427MB δεν το λες λίγο. Τόσο πιάνει όλο το desktop μου .

Σιγά τα ωά. Σε σύστημα με 16GB RAM.

Πάνε οι εποχές που οι εφαρμογές κατανάλωναν 50-150MB.

Αν κάποιος επιλέγει να μένει με 4GB και 8GB RAM τη σημερινή εποχή, είναι δικό του πρόβλημα.
    Αυτό είναι λάθος νοοτροπία και μας έφερε εδώ που είμαστε. Μια φορά πριν χρόνια έκανα ένα bug report για ένα αλγόριθμο που πήγαινε Αθήνα-Γιάννενα μέσω Κρήτης (έτοιμο με patch το οποίο διόρθωνε το πρόβλημα, ήταν ελάχιστες γραμμές και δεν μείωνε ούτε στο ελάχιστο την αναγνωσιμότητα του κώδικα) για να πάρω απάντηση από έναν dev ότι "τι να λέει. το πιο παλιό pc έχει 4GB μνήμη πλέον. το λάπτοπ μου έχει 16GB μνήμη". Πιο πολύ κόπο έκανε να γράψει αυτή τη βλακώδη απάντηση από το να κάνει apply το patch. Αυτή η νοοτροπία είχε κάνει και το KDE4 (για να έρθουμε και ontopic) να είναι πιο βαρύ και λίγοτερο αποκρίσιμο από το 5άρι που το βελτιστοποίησαν καλύτερα.

Το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στα παιχνίδια για αυτό παίρνουμε κάρτα γραφικών με 16GB μνήμη και τα παιχνίδια έχουν ίδια FPS και ίδια ποιότητα γραφικών όσο όταν είχαμε 4GB μνήμη.
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
    Γα.... την πολιτική ορθότητα.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από imitheos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και εγώ δεν χωνεύω το electron (και τα flatpaks, snaps, κτλ αλλά ας μην πάμε εκεί) για αυτό το λόγο, στο θέμα όμως που λες να διευκολύνεται ο dev, έχεις άδικο. Ακριβώς για αυτό το λόγο βγαίνουν τέτοια frameworks για να διευκολύνουν τους εκάστοτε devs να φτιάχνουν εύκολα εφαρμογές. Δεν φταίει ο dev του freetube ή της Ψ εφαρμογής αν το electron είναι βαρύ. Αυτό βαραίνει τους devs του electron. Και εσύ αν ξεκινούσες να φτιάξεις μια εφαρμογή γρήγορα και εύκολα (και cross-platformly), θα την έκανες σe electron.

427MB δεν το λες λίγο. Τόσο πιάνει όλο το desktop μου .

Αυτό είναι λάθος νοοτροπία και μας έφερε εδώ που είμαστε. Μια φορά πριν χρόνια έκανα ένα bug report για ένα αλγόριθμο που πήγαινε Αθήνα-Γιάννενα μέσω Κρήτης (έτοιμο με patch το οποίο διόρθωνε το πρόβλημα, ήταν ελάχιστες γραμμές και δεν μείωνε ούτε στο ελάχιστο την αναγνωσιμότητα του κώδικα) για να πάρω απάντηση από έναν dev ότι "τι να λέει. το πιο παλιό pc έχει 4GB μνήμη πλέον. το λάπτοπ μου έχει 16GB μνήμη". Πιο πολύ κόπο έκανε να γράψει αυτή τη βλακώδη απάντηση από το να κάνει apply το patch. Αυτή η νοοτροπία είχε κάνει και το KDE4 (για να έρθουμε και ontopic) να είναι πιο βαρύ και λίγοτερο αποκρίσιμο από το 5άρι που το βελτιστοποίησαν καλύτερα.

Το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και στα παιχνίδια για αυτό παίρνουμε κάρτα γραφικών με 16GB μνήμη και τα παιχνίδια έχουν ίδια FPS και ίδια ποιότητα γραφικών όσο όταν είχαμε 4GB μνήμη.
    Προφανώς και δεν λέω πως πρέπει να είναι non optimized οι εφαρμογές.

Αλλά από πότε το ποσό καταναλώνει μας αποτρέπει από το να χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές που κάνουν τη δουλειά σωστά;

Και ο chrome/firefox καταναλώνουν τα κέρατα τους, τι σημαίνει, δεν θα κάνουμε browsing;

Απλώς αυτό που είπα είναι πως πλέον το να γκρινιάζουμε για καταναλώσεις ram είναι κάπως obsolete γιατί και το πιο πενιχρό σύστημα, ένα 16αρι ram θα το εχει.

Ενδεχομένως να τα πηγαίνει εξίσου καλά και με 4-8gb.

Δεν το δοκίμασα σε τόσο λίγη ram.

Από κει και πέρα ναι, αν είστε ψυχαναγκαστικοι και μετράτε τα MBs της ram, κάντε skip

Και το strawberry btw καταναλώνει τα κέρατα του, παρ ότι ειναι qt, αλλά είναι υπερπλήρες από features.

Οκ, μπορώ να ακούω μουσική και από το CLI αλλά δεν με ψηνει
    "Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Προφανώς και δεν λέω πως πρέπει να είναι non optimized οι εφαρμογές.

Απλώς αυτό που είπα είναι πως πλέον το να γκρινιάζουμε για καταναλώσεις ram είναι κάπως obsolete γιατί και το πιο πενιχρό σύστημα, ένα 16αρι ram θα το εχει.

Από κει και πέρα ναι, αν είστε ψυχαναγκαστικοι και μετράτε τα MBs της ram, κάντε skip
    Άρα λες ότι πρέπει να είναι non optimized οι εφαρμογές Δεν έχει σημασία πόση ram έχει ένα μηχάνημα. Ο κακός αλγόριθμος είναι κακός άσχετα αν δεν μας χτυπάει τόσο άσχημα λόγω μνήμης.

Δεν ξέρω αν έχεις παίξει το, κατά τα άλλα καταπληκτικό παιχνίδι, Pathfinder Kingmaker, του οποίου η μηχανή σέρνεται λόγω κάκιστης optimization. Όταν κάποιος το σχολίαζε αυτό, οι μισές απαντήσεις στα διάφορα φόρα ήταν "ένας ssd κοστίζει 15 ευρώ". Αυτό δεν είναι απάντηση (εντωμεταξύ και με ssd σέρνεται).
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
    Γα.... την πολιτική ορθότητα.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από imitheos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άρα λες ότι πρέπει να είναι non optimized οι εφαρμογές Δεν έχει σημασία πόση ram έχει ένα μηχάνημα. Ο κακός αλγόριθμος είναι κακός άσχετα αν δεν μας χτυπάει τόσο άσχημα λόγω μνήμης.

Δεν ξέρω αν έχεις παίξει το, κατά τα άλλα καταπληκτικό παιχνίδι, Pathfinder Kingmaker, του οποίου η μηχανή σέρνεται λόγω κάκιστης optimization. Όταν κάποιος το σχολίαζε αυτό, οι μισές απαντήσεις στα διάφορα φόρα ήταν "ένας ssd κοστίζει 15 ευρώ". Αυτό δεν είναι απάντηση (εντωμεταξύ και με ssd σέρνεται).
    Όχι δεν το έχω παίξει. Βρε μαζί σου είμαι. Δεν λέω να είναι όλα YOLO unoptimized.

Αλλά πχ στην περίπτωση του freetube αλλά και του strawberry, αυτή τη στιγμή δεν έχω βρει αξιόλογες εναλλακτικές ώστε να βάλω στο παιχνιδι κι άλλες παραμέτρους, όπως η κατανάλωση ram .

Πάντως το strawberry είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για αυτό που ανέφερε ο Jim ότι επειδή δεν ειναι σε qt, καταναλώνει πολυ.

Ενώ το strawberry που είναι σε qt, έχει φτάσει να καταναλώνει καμία 4-5gb!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΠΟΛΗ
    My 2 cents.

Context matters. Αν καταλαβαίνω σωστά, το electron είναι μονόδρομος όταν θες να υλοποιήσεις κάτι σαν το freetube αφού πρέπει να υλοποιήσεις JS + html engine για να λειτουργήσει. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο "youtube api" εύκολα προσβάσιμο για να παίρνεις μόνο το video stream και να υλοποιήσεις δικό σου interface πχ σε gtk/qt. Και παράλληλα να έχεις comments, related videos κλπ. Φαίνεται να κάνει parse την σελίδα μαζί με το JS.

Από την άλλη, εφαρμογές τύπου teams, viber, skype(?) θα μπορούσαν άνετα να τρέχουν native.

Εγώ έχω beef όμως και με τα native που πιάνουν χώρο στη ram χωρίς να υπάρχει βάσιμος λόγος.
    πχ σε arch kde plasma το system monitor πιάνει ~147ΜΒ RAM!!! Γιατί παρακαλώ; Για να μου δείχνει ωραία γραφήματα του cpu usage ή μια λίστα με τα running processes? Είμαστε σοβαροί που χρειάζεται τόση μνήμη; Άσε που το συγκεκριμένο app είναι ζωτικής σημασίας να είναι lightweight και snappy γιατί θα το χρειαστείς όταν το σύστημα θα σέρνεται και το app δεν θα ξεκινάει.
    Ο culprit; Νομίζω είναι επειδή το UI είναι γραμμένο σε QtQuick/QML το οποίο φορτώνει JS engine. Fck that.
    Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Υπαρχει youtube api για οσους θελουν να ειναι "νομιμοι", μιας και η google θεωρει το scrapping της σελιδας του youtube παρανομο, αλλα ασε καλυτερα το πως το εχουν κανει.
    https://www.adslgr.com/forum/threads...t=#post7690086

Για το memleak στο strawberry υπαρχει αυτο το bug report απο το 2023, που λενε οτι εινια λογω της qt6.
    https://github.com/strawberrymusicpl...ry/issues/1046
    ديميتريس

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Υπαρχει youtube api για οσους θελουν να ειναι "νομιμοι", μιας και η google θεωρει το scrapping της σελιδας του youtube παρανομο, αλλα ασε καλυτερα το πως το εχουν κανει.
    https://www.adslgr.com/forum/threads...t=#post7690086

Για το memleak στο strawberry υπαρχει αυτο το bug report απο το 2023, που λενε οτι εινια λογω της qt6.
    https://github.com/strawberrymusicpl...ry/issues/1046
    Memory leak έχει εδώ και χρόνια, πολύ πριν από το qt6.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΠΟΛΗ
    Είμαι noob στο KDE και έχω πρόβλημα με τον ήχο.

Έχω δυο συστήματα σε VM (VirtualBox) με host Win10:
    1. Debian unstable με Xfce 4.20 (από όσο ξέρω έχει μόνο pulseaudio)
    2. EndeavourOS με KDE Plasma 6.2. Στα processes βλέπω να τρέχει pipewire και pulseaudio.

Το πρόβλημα:
    Στο KDE (είτε wayland είτε x11) όταν παίζω κάτι από firefox/youtube ακούω συνεχώς crackling noises και κάποιες φορές ο ήχος ακούγεται είτε ελαφρώς να επιταχύνει είτε ελαφρώς να επιβραδύνει. Στο Xfce παίζει μια χαρά.

Τί λέτε να δοκιμάσω; Λες να φταίει το γεγονός ότι είμαι σε virtualbox; Είναι θέμα pipewire;
    Έχω εγκατεστημένα τα guest additions btw.

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    CosmOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Path Level
    Fastpath
    Crackling εχω και εγω σε vmware σε endeavour και ubuntu στο ιδιο συστημα. Στην αρχη ειχε θεμα στο endeavour και μετα στο ubuntu. Οποτε κατι αλλαξε σε καποιο update. Αμφοτερα με gnome.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΠΟΛΗ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hammered Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είμαι noob στο KDE και έχω πρόβλημα με τον ήχο.

Έχω δυο συστήματα σε VM (VirtualBox) με host Win10:
    1. Debian unstable με Xfce 4.20 (από όσο ξέρω έχει μόνο pulseaudio)
    2. EndeavourOS με KDE Plasma 6.2. Στα processes βλέπω να τρέχει pipewire και pulseaudio.

Το πρόβλημα:
    Στο KDE (είτε wayland είτε x11) όταν παίζω κάτι από firefox/youtube ακούω συνεχώς crackling noises και κάποιες φορές ο ήχος ακούγεται είτε ελαφρώς να επιταχύνει είτε ελαφρώς να επιβραδύνει. Στο Xfce παίζει μια χαρά.

Τί λέτε να δοκιμάσω; Λες να φταίει το γεγονός ότι είμαι σε virtualbox; Είναι θέμα pipewire;
    Έχω εγκατεστημένα τα guest additions btw.
    Το έφτιαξα και ήταν εν μέρει* χαζομάρα δικιά μου.
    Έτρεχα αρκετά παλιό Virtualbox (7.0.6). Ανανέωσα στο τελευταίο (7.1.6) και ο ήχος είναι κομπλέ.

*λέω εν μέρει γιατί το debian unstable(xfce) δούλευε μια χαρά με την παλιά έκδοση virtualbox

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    CosmOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hammered Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το έφτιαξα και ήταν εν μέρει* χαζομάρα δικιά μου.
    Έτρεχα αρκετά παλιό Virtualbox (7.0.6). Ανανέωσα στο τελευταίο (7.1.6) και ο ήχος είναι κομπλέ.

*λέω εν μέρει γιατί το debian unstable(xfce) δούλευε μια χαρά με την παλιά έκδοση virtualbox
    Ετσι για την ιστορια, ειχα μεινει και εγω πισω σε παλια εκδοση λογω και του ολου θεματος με την εξαγορα. Εκανα update αλλα δε λυθηκε. Εκανα ομως αυτο:
    https://gitlab.freedesktop.org/pipew...irtual-machine

Και λυθηκε, κατα το μεγαλυτερο μερος.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΠΟΛΗ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από famous-walker Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ετσι για την ιστορια, ειχα μεινει και εγω πισω σε παλια εκδοση λογω και του ολου θεματος με την εξαγορα. Εκανα update αλλα δε λυθηκε. Εκανα ομως αυτο:
    https://gitlab.freedesktop.org/pipew...irtual-machine

Και λυθηκε, κατα το μεγαλυτερο μερος.
    Θα το δοκιμάσω. I spoke too soon.
    Κάθε φορά που ξεκινάω το vm, άλλοτε ο ήχος παίζει σωστά άλλοτε κάνει crackling.

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    CosmOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Path Level
    Fastpath
    KDE Plasma drops LTS releases but will do extra bug fix releases, along with a new Steam-like hardware survey

Επισης:
    On top of that KDE Plasma is moving away from QML-based theming, as it's "just inherently dangerous because QML is code; there’s not really a way to make QML theming safe", like the 2024 data loss issue.

Σελ. 87 από 87 ΠρώτηΠρώτη ... 677782858687

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία