Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ μια και δεν είναι ακριβώς γλώσσα προγραμματισμού.
Έχω βάλει το ProTeX στα Windows που περιέχει το MiKTeX.
Θέλω να γράψω ελληνικά κι έχω δοκιμάσει δυο πακέτα. Το babel και το greektex.
Με το babel όταν γράφω ένα βιβλίο ας πούμε και βάζω default την ελληνική γλώσσα μου εμφανίζει πχ Κεφάλαιο 1, Εικόνα 1.1 κτλ αντί για Chapter 1, Figure 1.1 κτλ. Όμως πρέπει πριν γράψω έστω κι ένα μόνο λατινικό γράμμα να προηγηθεί η εντολή \latintext και μετά για να ξαναγυρίσω σε ελληνικά \greektext.
Αντίθετα με το greektex μπορώ να αλλάζω από ελληνικά σε αγγλικά (κι αντίστροφα) αυτόματα από το πληκτρολόγιο χωρίς εντολές. Όμως τότε μου γράφει Chapter 1, Figure κτλ και όχι ελληνική ορολογία.
Δοκίμασα να συνδυάσω και τα δυο πακέτα αλλά δεν γινόταν. Χρειαζόταν πάλι να χρησιμοποιώ τα \latintext, \greektext.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να χρησιμοποιήσω το babel και να μην χρειάζονται οι εντολές για αλλαγή γλώσσας ? Ή αν γίνεται να χρησιμοποιήσω το greektex μόνο και να ορίσω με κάποιο τρόπο ότι θέλω ελληνικούς τίτλους και όχι αγγλικούς ?
Εμφάνιση 1-4 από 4
Θέμα: LaTeX
-
03-12-06, 09:59 LaTeX #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dimitris : 03-12-06 στις 10:06.
-
05-12-06, 15:45 #2
Τελικά έβαλα και το Kerkis package και διορθώθηκε αλλά βγάζει κάτι σφάλματα που λένε
Symbol font `OT1letters' is not defined.
Καμμιά ιδέα ?
-
05-12-06, 21:45 #3
Συμβουλέψου μερικά links που έχω για LaTeX, δεν έχω τσεκάρει αν λειτουργούν όσα λένε αλλά νομίζω δεν έχεις τίποτα να χάσεις.
Spoiler:
-
05-12-06, 22:16 #4
Άλλη μια σελίδα: http://www.alkeos.eu/latex/
Παρόμοια Θέματα
-
Απορίες για Latex
Από megahead13 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 800Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-14, 17:53 -
ξεκίνημα με latex
Από kasadi στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-10, 20:46 -
Latex vs openoffice.org
Από arkara στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 111Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-08, 00:26 -
Latex και ελληνικά
Από sdn στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 48Τελευταίο Μήνυμα: 18-10-07, 19:29 -
Πίνακας συμβόλων LaTeX.
Από KLG στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-07, 19:13
Bookmarks