Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτερων για το χρόνο σας! Λοιπον, εδω και καποιο καιρό έχω αγοράσει ενα zyxel 660h. Το πρόβλημα ειναιοτι εδο και καιρό κατεβάζω με azureus αλλα αντιμετωπίζω ενα παράξενο πρόβλημα με το upnp!
έχω ενεργοποιημένο το upnp του zyxel αλλα το πρόβλημ είναι οτι η πόρτα (στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιώ την 49162) ανοίγει και κλείνει όποτε εκείνη θέλει! Κατεβάζω π.χ ένα torrent και ενω στα πρώτα 15 λεπτά κατεβάζει με full speed, αργότερα η ταχύτητα πέφτει κατακόρυφα..., testaro στη συνέχεια με το nat tool του azureus και μου βγάζει το γνωστό ''σφάλμα nat'' όμως για σιγουριά tsekaro και τη πόρτα στο www.grc.com όπου μου την δείχνει σε κατάσταση stealth!!
Και τώρα το μαγικό: μετά απο λίγη ώρα..συνήθως 5-10 λεπτά....τσούπ!! Ανεβάζει και πάλι ταχύτητα, πάει full speed (το grc.com και το tool του azureus μου λένε ''OPEN'' και ''OK'' αντίστοιχα) και όλα καλά μέχρι να ξαναγίνει αυτό που περιέγραψα!!!
Μέχρι εδώ σημειώστε οτι με port forwarding δεν αντιμετωπίζω ποτέ κανένα πρόβλημα, όμως με την χρήση του uPnP μου προκύπτουν τα παραπάνω.- Οι περισσότερες ρυθμίσεις πιστεύω ειναι σωστές τόσο στο Azureus όσο και στο interface του router.
Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει? αξιοσημείωτο πιστεύω επίσης οτι ειναι το γεγονός οτι το ίδιο ακριβώς πράγμα μου συνέβαινε και με το προηγόυμενο router που είχα, ένα U.S 9107!!
Χίλια ευχαριστώ και με συγχωρείτε για τα greeklish.
Εμφάνιση 1-8 από 8
Θέμα: ZyXEL 660H και uPnP
-
12-12-06, 01:39 ZyXEL 660H και uPnP #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bicco : 12-12-06 στις 13:48. Αιτία: Διόρθωσα τα greeklish
-
12-12-06, 03:05 Απάντηση: ZyXEL 660H kai uPnP #2
- Περιοχή
- Καλλιθέα, Αθήνα
- Downloads
- 46
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 212751/21998
- ISP
- Vodafone
- Router
- Vodafone H 300s
- SNR / Attn
- 17.6(dB) / 0.0(dB)
- Path Level
- Interleaved
Καλησπέρα. Η απάντηση στο θέμα σου δεν αφορά κάποια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις αλλά στο ότι καλό θα ήταν να γράψεις το μήνυμα σου με ελληνικούς χαρακτήρες καθώς απαγορεύονται τα greeklish και σχεδόν έχουν εξαλειφθεί από το παρόν forum.
Για την ενημέρωση σου. Καλώς ήρθες
-
12-12-06, 03:22 Απάντηση: ZyXEL 660H kai uPnP #3
Προτεινω να το γυρισεις στον πατροπαραδοτο τροπο port forwarding και να ησυχασεις μια και καλη-μηχανηματα του διαολου ειναι αυτα...
-
12-12-06, 13:50 Απάντηση: ZyXEL 660H kai uPnP #4
έχω γυρίσει στο port forwarding για να κατεβάζω, αλλα πραγματικά, τι μπορεί να συμβαίνει με το uPnP?? μηπως θέλει τίποτα καινούργιους drivers??!!?
-
15-12-06, 09:42 Απάντηση: ZyXEL 660H και uPnP #5
Εγώ το δουλεύω με τον κλασικό τρόπο και όταν προσπάθησα να δοκιμάσω το uPnP είχα προβλήματα γιατί είχα είδη ρυθμίσει NAT & Firewall. Όταν όμως έκανα reset to default και μετά τις ρυθμίσεις στο uPnP, "έπαιζε" το uTorrent μια χαρά... Μόνο αυτό δοκίμασα. Αλλά μετά γύρισα στον κλασικό τρόπο με Port Forwarding. Ίσως να φταίνε οι ρυθμίσεις οι υπάρχουσες σε NAT/Firewall.
-
15-12-06, 23:57 Απάντηση: ZyXEL 660H και uPnP #6
το έχω δοκιμάσει και με RESET ΣΤΑ DEFAULTS αλλα και παλι μου παρουσιαζει οτι προανεφερα! κι εμενα πάντως στα πρώτα 15 λεπτα συνήθως πάει μια χαρά! μετα όμως απο λίγο σερφαρισμα σταματάει, μετα παλι ξαναξεκινάει κλπ κλπ! με port forward ολα μου δουλευουν μια χαρα κ εμενα! - Με τρώει όμως το ''γιατι'' με το uPnP...
ισως με ένα firmware update...
-
16-12-06, 07:26 Απάντηση: ZyXEL 660H και uPnP #7
-
16-12-06, 14:30 Απάντηση: ZyXEL 660H και uPnP #8
χμμμ...βασικά το δοκίμασα!! έχω ήδη περασμένο το τελευταίο firmware! Αυτή τη στιγμή ελπίζω σε ένα update ίσως...
Το μόνο πάντως που με έβαλε σε υποψίες ειναι ότι το wiki του azureus κάπου αναφέρει οτι υπάρχει ένα μικροπρόβλημα με το uPnP και το zyxel 660HW! - Ίσως αυτό να σημαίνει οτι το πρόβλημα υπάρχει και στο 660Η!! παραθέτω και το link για να το δείτε!
http://www.azureuswiki.com/index.php/Bad_routers
Όποιος βγάλει κάποιο συμπέρασμα plz post!!
χίλια ευχαριστώ για την ανταπόκριση!!
Παρόμοια Θέματα
-
Zyxel 660H-D3 και Firefox3-b4
Από WAntilles στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 30-03-08, 15:44 -
Zyxel 660H-61 και e-mule
Από Makinen στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 19-09-06, 03:46 -
ZYXEL 660H και firewall
Από johnny21 στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-06, 15:51 -
Zyxel 650H και UPnP
Από npapanik στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 16-01-06, 16:28 -
Zyxel 650R-33 και Universal Plug n play (Upnp)
Από bomberb17 στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 24-05-04, 12:21
Bookmarks