Την καλησπέρα μου σε όλους,
αγόρασα το turbo-x hdd docking station και έχω βάλει τους δύο σκληρούς δίσκους μου επάνω που πάνε με usb στο pc.
Το πρόβλημα είναι ότι ένας από τους 2 (ένας παλιός σχετικά WD 250G(2500KS) ο οποίος φιλοξενεί το λειτουργικό μου εδώ και χρόνια) αναπτύσσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, για παράδειγμα με το χέρι δε πιάνεται για πάνω από λίγα δευτερόλεπτα γιατί ζεματάει.
Είναι φυσιολογικό αυτό ή να τον ετοιμάζω για αποχαιρετισμό;
Ευχαριστώ
Εμφάνιση 1-11 από 11
-
17-08-12, 04:10 Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #1I see dead pixels
-
17-08-12, 04:48 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #2
Κατέβασε ένα προγραμμα και δες θερμοκρασίες. Π.χ. Argus monitor , ή ΗD sentinel
Λογικά σε docking station θα έπρεπε η θερμοκρασία να είναι λίγο πάνω από την θερμοκρασία δωματίου.
Τι θερμοκρασίες έχουν; Αν θέλεις κάνε κι έναν έλεγχο με το WD LifequardΤελευταία επεξεργασία από το μέλος biggeo65 : 17-08-12 στις 04:54.
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
-
17-08-12, 20:21 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #3
@biggeo65 σε ευχαριστώ για τα tips. Η θερμοκρασία μετά από 2 ώρες idleing (τον έχω σαν external drive και έχω σε άλλον το λειτουργικό) είναι 54 βαθμοί. Από ότι διαβάζω (χωρίς να είμαι και σίγουρος) μέχρι 60 είναι safe... αλλά δε θα έπρεπε να είναι τόσο ψηλά.
I see dead pixels
-
17-08-12, 20:28 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #4
-
17-08-12, 20:42 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #5
Έπιασα τους 58 τώρα...τον αφήνω να κρυώσει μη μου καεί και του κάνω έλεγχο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Xguru : 17-08-12 στις 20:47.
I see dead pixels
-
17-08-12, 21:56 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #6
-
18-08-12, 01:57 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #7
Το docking έχει δικό του τροφοδοτικό, αλλά νομίζω ότι δεν είναι θέμα station, γιατί παίρνει 2 σκληρούς και ο ένας έχει πρόβλημα ανεξάρτητα από τη θέση, αλλά καλή η παρατήρησή σου θα το σιγουρέψω.
- - - Updated - - -
Λοιπόν νομίζω ότι λύθηκε, και τα δύο tests του WD Lifeguard τον έβγαλαν σωστό. Οπότε θα του βάλω και έναν εξωτερικό ανεμιστήρα να ζεσταίνω το δωμάτιο τον κρύο χειμώνα. :-)
Πέρα απ΄την πλάκα, φοβάμαι ότι κάποια στιγμή με τέτοιες θερμοκρασίες (58 βαθμούς) δε θα αντέξει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Xguru : 18-08-12 στις 02:12.
I see dead pixels
-
18-08-12, 02:05 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #8
Yπάρχει τρόπος να τον συνδέσεις σε άλλη θήκη ή στον υπολογιστή και να ξαναδείς θερμοκρασίες;
Για να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει το docking station. Αν κι όπου βλέπω TurboX έχω μια επιφύλλαξηΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
-
18-08-12, 03:42 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #9
Σύνδεσα τον προβληματικό σκληρό με το υπολογιστή εσωτερικά και η θερμοκρασία είναι max 46 εδώ και αρκετή ώρα. Οπότε μάλλον φταίει το turbo-x
I see dead pixels
-
18-08-12, 11:04 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #10
46°C είναι σχετικά υψηλή, αλλά μέσα στα όρια λειτουργίας.
Και ειδικά για καλοκαίρι, και χωρις ανεμιστήρα για δίσκους μέσα στο κουτί.
Άρα μάλλον το TurboX είναι. Οπότε ή τον αφήνεις εσωτερικό,
ή αγοράζεις μια πιο αξιόπιστη θήκη ή docking station.ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
-
18-08-12, 11:26 Απάντηση: Υψηλή θερμοκρασία σκληρού στο docking station #11
Τhnx για τη βοήθεια, με βλέπω να ξηλώνομαι για icy Box ή sandberg
I see dead pixels
Παρόμοια Θέματα
-
Υψηλή θερμοκρασία
Από skel στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 75Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-16, 12:55 -
Υψηλή θερμοκρασία σκληρού δίσκου
Από wnet στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 11-04-11, 19:16 -
προβλημα με αναπαραγωγη αρχειων εσ. σκληρου σε docking station.
Από wylde667 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 06-10-10, 13:44 -
Docking Station Problems(Raidsonic IB-110StUS2-B Docking Station)
Από deathstalker στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 16-05-10, 21:12 -
ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Από LoneWolf78 στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-08, 17:18
Bookmarks