Σελ. 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 31-45 από 64
  1. #31
    Εγγραφή
    14-01-2004
    Μηνύματα
    343
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    «Προσσεληνώσεις»; Ναι, φυσικά!
    «Επανδρωμένες», όμως;


    -Γιώργος

  2. #32
    Εγγραφή
    27-06-2005
    Περιοχή
    Down Under
    Ηλικία
    62
    Μηνύματα
    453
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    24000/4500
    ISP
    Other
    Router
    F@ST3864AC
    SNR / Attn
    29(dB) / 10(dB)
    Για το "επανδρωμένες" διατηρω τις αμφιβολίες μου .... τελος παντων, ακομα και σαν παραμυθι με συγκινει και θαθελα να το πιστευω.... se non e vero, e ben trovato

  3. #33
    Εγγραφή
    14-01-2004
    Μηνύματα
    343
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Μάλλον συμφωνούμε, αγαπητέ citizen78!

    Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, όχι μόνο δεν έχουν γίνει ποτέ επανδρωμένες προσσεληνώσεις (όπως περιγράφω αναλυτικά στο άρθρο που παραπέμπω, στο προηγούμενό μου μήνυμα), αλλά δεν έχει βγει ποτέ άνθρωπος έξω από την προστατευτική ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Ή, εάν βγήκε, δεν επέστρεψε ζωντανός για τους παρακάτω λόγους:

    Το αγαπημένο μου επιχείρημα, που καταδεικνύει το αδύνατον του όλου εγχειρήματος των «επανδρωμένων προσσεληνώσεων», είναι η «μαγική» συσκευή κλιματισμού που έφεραν οι διαστημάκατοι. Συσκευή κλιματισμού, όχι για να πίνουν οι αστροναύτες το ουισκάκι τους σε ευχάριστο περιβάλλον, αλλά για να διατηρούνται οι ίδιοι στη ζωή για όσο χρόνο το σκάφος τους θα βρισκόταν εκτός της προστατευτικής ατμόσφαιρας του πλανήτη μας, όπου εκεί επικρατούν θερμοκρασίες από +125°C κάτω από την ηλιακή ακτινοβολία έως -170°C στη σκιά.
    Spoiler:
    Τη συσκευή αυτή την ονομάζω «μαγική» (ή «ευλογημένη»!) επειδή, ακόμη και με τη σημερινή τεχνολογία, είναι αδύνατον να υπάρξει μονάδα κλιματισμού που να πληροί όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις ταυτόχρονα:

    1. Να είναι σε θέση κρατά το εσωτερικό του θαλαμίσκου σε θερμοκρασία κατάλληλη για την υποστήριξη ζωής (στους 25°C) προκειμένου το πλήρωμα να διατηρείται στη ζωή, είτε το σκάφος βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος +125°C κάτω από τον Ήλιο, είτε στους -170°C στη σκιά.

    2. Να είναι σε θέση να λειτουργεί σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος από -170°C έως και +125°C, και είναι επίσης σε θέση να πετυχαίνει και να διατηρεί τις θηριώδεις διαφορές θερμοκρασίας (μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής της μονάδας) από -100°C έως και +195°C. Δηλαδή, να μπορεί να μειώνει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος έως 100°C (ήτοι 25°-(+125°) = -100°C), και να την αυξάνει έως 195°C (ήτοι 25°-(-170°) = +195°C). Αυτό βέβαια, είναι εντελώς αδύνατον να επιτευχθεί από μία μονάδα, ακόμη και σήμερα.

    3. Να είναι σε θέση να πετυχαίνει τις απίστευτες αυτές διαφορές θερμοκρασίας όντας ελάχιστη σε μέγεθος, ως συσκευή, αφού θα έπρεπε να χωρά στο μικρό θαλαμίσκο, και να έχει τόσο μικρά εσωτερικά και εξωτερικά ψυγεία(!) (ή «μεταλλάκτες θερμότητας», σωστότερα) ώστε αυτά να είναι εντελώς αόρατα(!) σε όλες(!) τις επίσημες φωτογραφίες της NASA.

    4. Να είναι σε θέση να πετυχαίνει και να διατηρεί τις παραπάνω διαφορές θερμοκρασίας καθ’ όλη την διάρκεια των πολυήμερων αποστολών, λειτουργώντας μάλιστα με μπαταρίες(!), όπως εδήλωσε μπροστά στην κάμερα αμήχανα, απρόθυμα, ψελλίζοντας και με αρκετή χρονική καθυστέρηση από τη στιγμή της ερώτησης (αυτοσχεδιάζοντας προφανώς, μην έχοντας έτοιμη κάποια προμαγειρεμένη απάντηση) ο Άλαν Μπην, όταν ερωτήθηκε ευθέως από δημοσιογράφο «ποια ήταν η πηγή ενέργειας του κλιματιστικού του θαλαμίσκου;».

    Κανείς, έως τώρα, δεν έχει βρεθεί, όχι να καταρρίψει αλλά ούτε καν να αγγίξει το παραπάνω μου επιχείρημα, σχετικά με τη «μαγική» μονάδα κλιματισμού των θαλαμίσκων. Και, χωρίς τον κατάλληλο κλιματισμό, κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στις θερμοκρασίες που επικρατούν στο εγγύς διαστημικό μας περιβάλλον, έξω από την προστατευτική ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.


    Ένα άλλο σημαντικότατο θέμα που υπάρχει, είναι οι θανατηφόρες περιοχές ακτινοβολίας, ονόματι Ζώνες Βαν Άλεν, που ξεκινούν από τη θερμόσφαιρα, στα 500 χλμ. από την επιφάνεια του πλανήτη μας, και εκτείνονται σε υψόμετρο αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων. Αναφορικά, το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ βρίσκεται στο οριακά ακίνδυνο από ακτινοβολία και θερμοκρασία υψόμετρο των 560 χλμ. μόνον.
    Spoiler:
    Αυτές οι ζώνες αποτελούνται από σωμάτια (πρωτόνια, κυρίως) φορτισμένα με απίστευτα ποσά κινητικής ενέργειας, της τάξης του GeV. Για λόγους σύγκρισης, οι επικίνδυνες για την υγεία «μαλακές» ακτίνες Χ δεν ξεπερνούν τα 10 KeV, και οι «σκληρές» ακτίνες Χ τα 100 KeV.

    Για την ασφαλή πλοήγηση ανθρώπων μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά επικίνδυνες ζώνες, απαιτείται κλωβός προστασίας με τοιχώματα από συμπαγή μόλυβδο πάχους 180 χιλιοστών του μέτρου, για την προστασία από πρωτόνια φορτισμένα στα 500 MeV. Ενώ οι άκατοι του '69-'73 είχαν ως ασπίδα προστασίας το εξωτερικό τους κέλυφος, που ήταν κατασκευασμένο από ελαφρύ αλουμίνιο πάχους 3 χιλιοστών...

    Και δεν έχω καν αγγίξει το θέμα της παντελούς έλλειψης προστασίας των αστροναυτών από τις άμεσα θανατηφόρες ηλιακές εκλάμψεις (Solar Flares), οι οποίες το 1969 ήταν στην έξαρση του ενδεκαετούς περιοδικού τους κύκλου.


    Ένα άλλο θέμα που χρήζει αναφοράς είναι τα «πεφταστέρια» ή 'Shooting Stars', όπως ονομάσθηκαν: Πρόκειται για την αναδημοσίευση από το CNN ενός άρθρου του Associated Press της 7ης Δεκεμβρίου του 1988, με τίτλο "Radiation Belts Around Earth More Dangerous Than Scientists Thought" και υπογεγραμμένο από τον Joseph B. Verrengia, AP Science Writer.
    Spoiler:
    Στο άρθρο αυτό, αναφέρθηκε δημόσια το πρωτόγνωρο φαινόμενο, σύμφωνα με το οποίο, τα μέλη του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια να «βλέπουν πεφταστέρια με τα μάτια τους κλειστά» ("seeing ‘Shooting Stars’ with their eyes closed" όπως κατά λέξη αναφέρθηκε) όταν το σκάφος τους «σκαρφάλωσε» για πρώτη φορά στο ύψος-ρεκόρ των 550 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Πολύ απλά, στο υψόμετρο αυτό, όπου το πλήρωμα «άγγιξε» (δεν διέσχισε αλλά άγγιξε!) το εσωτερικό της έσω Ζώνης Βαν Άλεν, σωμάτια της Ζώνης φορτισμένα με κάποιαν αρκετή σχετικά ενέργεια, διαπερνώντας το σκάφος, το σκάφανδρο και το κρανίο κτυπούσαν το οπτικό νεύρο του πληρώματος του σκάφους, με αποτέλεσμα οι τυχαίες αυτές στιγμιαίες ηλεκτρικές διεγέρσεις του οπτικού νεύρου να μεταφράζονται από το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου ως πεφταστέρια. Χάθηκε στη λήθη βέβαια το παραπάνω άρθρο, αντίγραφο του οποίου αλίευσα το 2008 εδώ.

    Ερωτώ τώρα, εγώ ο κακεντρεχής: Ενώ μας ανέφεραν λεπτομερέστατα, θέματα των αστροναυτών και των πτήσεών τους λιγότερο ενδιαφέροντα, για ποιο λόγο δεν μας ενημέρωσαν ποτέ μα ποτέ για το πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό φαινόμενο; Μία σπάνια εμπειρία, την οποία απαραίτητα θα εβίωναν ο Άρμστρονγκ και όλοι οι αστροναύτες που προηγήθηκαν του Κολούμπια εάν, όπως λέγεται, είχαν όντως διασχίσει τις περιοχές αυτές. Μήπως επειδή κανείς από όλους αυτούς τους «αστροναύτες» δεν έφθασε ποτέ, μα ούτε και ξεπέρασε, αυτό το υψόμετρο;


    Τέλος, ας δούμε με κριτική ματιά τη δήλωση «απώλειας» όλων(!) των αρχείων της NASA, αφού είναι γνωστό πως, τα πρώτα θύματα κάθε συνωμοσίας είναι πάντοτε η αλήθεια και τα αποδεικτικά στοιχεία.
    Spoiler:
    Η σημαντικότερη ένδειξη, που ωρύεται πως το όλο θέμα αποτελεί μίαν ακόμη χονδροειδέστατη απάτη, είναι το γεγονός ότι η ίδια η NASA δήλωσε κάποια στιγμή πως «έχασε», όχι μόνον όλα τα πρωτότυπα αρχεία αυτού του «μεγαλύτερου κατορθώματος της ανθρωπότητας», αλλά και όλα τα αντίγραφα ασφαλείας αυτών των αρχείων… Μονομιάς, μάλιστα! Παιδαριώδης δήλωση, για έναν κολοσσό του αναστήματος της NASA.

    Σύμφωνα με τη λογική βέβαια, αυτό αποτελεί ένα χυδαίο ψέμα επειδή η εποχή που επιλέχθηκε «να χαθεί» όλο αυτό το πολύτιμο υλικό, συνέπεσε να είναι η ίδια εποχή που οι μέτριας ισχύος προσωπικοί υπολογιστές της αγοράς είχαν ήδη όση δύναμη χρειάζονταν, προκειμένου να αναλύσουν καρέ-καρέ οποιοδήποτε αρχείο βίντεο εθεωρείτο πλαστογραφημένο, ή έστω ύποπτο. Γιατί η NASA δεν «απώλεσε» νωρίτερα τα αρχεία της; Απλούστατα, την δεκαετία του ’70 δεν υπήρχε η δυνατότητα της οικιακής εγγραφής των τηλεοπτικών αυτών προγραμμάτων και της κατά βούληση επαναπροβολής τους, πόσο μάλλον της λεπτομερούς ανάλυσής τους, εάν προλάβαινε το μάτι να συλλάβει κάτι παράξενο. Από το 2003 όμως και μετά, ήταν ήδη όχι μονάχα δυνατή αλλά προσιτή κιόλας η απόκτηση προσωπικού υπολογιστή, ικανού να αναλύσει οποιοδήποτε βίντεο σε επίπεδο όχι μόνο καρέ αλλά και εικονοστοιχείου ακόμη.

    Συγχαρητήρια, NASA, έξυπνη κίνηση το να αφανίσεις τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδείξουν την απάτη σου!


    «Εντάξει», θα μου πείτε «έστω ότι οι λεγόμενες επανδρωμένες προσσεληνώσεις αποτελούν μία πλάνη. Μία από τις μεγαλύτερες πλάνες του εικοστού αιώνα. Και λοιπόν;»
    Spoiler:
    Μα, το δια ταύτα, είναι ευνόητο! Είναι ευνόητο, αφού το όλο σκεπτικό στηρίζεται στην ίδια λογική πλάνη, επάνω στην οποία βασίστηκε το γνωστό «Στοίχημα του Πασκάλ» (Pascal’s Wager), σύμφωνα με το οποίο, δεχόμενοι ένα παραμύθι ως πραγματικότητα «δεν βλάπτει» αφού, εάν αυτό είναι αληθές θα ωφεληθούμε από τις υποσχέσεις που μας δίνει, ενώ εάν αυτό είναι ψευδές δεν θα έχουμε τίποτε να χάσουμε.

    ΛΑΘΟΣ! Τραγικό λάθος! Φυσικά και βλάπτει ένα παραμύθι να εκληφθεί ως πραγματικότητα, επειδή αυτό ανοίγει (ή διευρύνει) το δρόμο στα υπόλοιπα παραμύθια που καραδοκούν με τη σειρά τους να μολύνουν και, τέλος, να κατακτήσουν το σκεπτικό του θύματός τους, καταστρέφοντας έτσι τις λογικές άμυνες του ατόμου και καθιστώντας το ανίκανο πλέον να σκέπτεται και να πράττει αυτοδύναμα. Για του λόγου το αληθές, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε τον κόσμο γύρω σας: Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι περήφανοι και συμπαθέστατοι συνάνθρωποί μας περιμένουν σαν μωρά παιδάκια (μωρός: ανόητος, κουτός), χαμένοι και άβουλοι, να τους δωθεί η επόμενη οδηγία σχετικά με το τι να κάνουν, τι να αγοράσουν, τι να ψηφίσουν, κτλ., αφού οι ίδιοι αδυνατούν πλέον να είναι σε θέση να σκέπτονται και να κινούνται αυτοδύναμα.


    Τώρα, για ποιο λόγο τόσοι άνθρωποι, όχι μόνο μορφωμένοι (κάτοχοι δηλαδή κάποιου κρατικού τίτλου πιστοποίησης ότι απάντησαν σωστά σε ένα προκαθορισμένο σύνολο ερωτήσεων) αλλά εύστροφοι επίσης (άνθρωποι δηλαδή που, ανεξαρτήτως κυριότητας κρατικών τίτλων πιστοποίησης, είναι σε θέση να σκέπτονται ορθολογικά και να γεννούν νέες ιδέες), εθελοτυφλούν και αντιμετωπίζουν το θέμα με θρησκευτικό ζήλο;
    Spoiler:
    Πολύ απλά, επειδή υπήρξαν αμέτρητοι οι άνθρωποι που εμπνεύσθηκαν από αυτό το τηλεοπτικό κατόρθωμα, έτσι ώστε να αποκτήσουν νέες ελπίδες ή να στραφούν και να ασχοληθούν με την τεχνολογία. Για τη συγκεκριμένη λοιπόν αυτή κοινωνική ομάδα, το θέμα είναι πλέον προσωπικό, αφού είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που θα παραδέχονταν πως βάσισαν την όλη τους ζωή και τις προσδοκίες επάνω σε ένα ψέμα, ακόμη και κάτω από το φως αποδεικτικών στοιχείων εάν αυτά θα υπήρχαν. Ό,τι ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και στο χώρο της θρησκείας, όπου είναι ελάχιστο το ποσοστό των υποψιασμένων θρήσκων που θα αποδέχονταν ότι βάσισαν όλη τους τη ζωή σε μία πλάνη, ή που θα το παραδέχονταν επίσης δημόσια, αφού θα χρειαζόταν να επανεκκινήσουν τη ζωή τους στηριγμένοι επάνω σε νέες βάσεις και με νέα δεδομένα, σε ένα χώρο πρωτόγνωρο και μάλλον αφιλόξενο για την καλλιεργημένη δογματική τους νοοτροπία.


    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αδύνατον του όλου εγχειρήματος των «επανδρωμένων προσσεληνώσεων», όπως επίσης για τα κίνητρα αυτής της απάτης, για κάποιες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις καταγεγραμμένες στην κάμερα, και για συμπεράσματα βασισμένα στον ορθολογισμό και όχι σε λογικές πλάνες, μπορείτε να ανατρέξετε στο αρχικό μου άρθρο.


    -Γιώργος
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος A Hellene : 10-09-12 στις 22:19.

  4. #34
    Εγγραφή
    01-04-2006
    Περιοχή
    Cambridge, UK
    Μηνύματα
    1.403
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    400 Mbps ⇋ 400 Mbps
    ISP
    Cambridge Fibre
    Router
    Linksys MR8300
    Γιατί δεν βγήκε κάποιος επίσημα από την ΕΣΣΔ να τους διαψεύσει και να τους κάνει redicolo;

    Και οι ερασιτέχνες ψέματα λένε;

    Και τα πετρώματα που φέρανε πίσω; Όλα στην Ανταρκτική/Αρκτική τα βρήκανε;

    Και οι retroreflectors;

    Και οι Άγγλοι ψέματα λένε;

  5. #35
    Εγγραφή
    14-01-2004
    Μηνύματα
    343
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Tsene Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιατί δεν βγήκε κάποιος επίσημα από την ΕΣΣΔ να τους διαψεύσει και να τους κάνει redicolo;
    Αγαπητέ μου, ενώ μου δίνεις κάποιους υπερσυνδέσμους προκειμένου να υποστηρίξεις επιχειρήματα που θεωρείς ορθά, έχεις ήδη αγνοήσει τον μοναδικό δικό μου υπερσύνδεσμο που παραπέμπει στο αρχικό μου άρθρο: Ένα (προχειρογραμμένο ίσως) άρθρο 4.000 λέξεων, του οποίου μερικά στοιχεία μετέφερα σε αυτό το νήμα συζήτησης.

    Εάν είχες διαβάσει το αρχικό μου αυτό άρθρο, θα έβλεπες πως κάτω από τον τίτλο Αλληλοσυγκάλυψη, γράφω:
    Spoiler:
    Άλλη μια εύλογη απορία είναι η εξής: Ενώ, τόσο το πρόγραμμα της NASA όσο και το αντίστοιχο Σοβιετικό είχαν πολλά πράγματα να αποκρύψουν, να διαστρεβλώσουν ή να συγκαλύψουν (π.χ. το βολικό «ατύχημα» του Apollo 1 που εμπόδισε συγκεκριμένους ανθρώπους από το να κάνουν κάποιες πολύ ενοχλητικές αποκαλύψεις για το πρόγραμμα, η αποσιωπημένη πρωτοπορία του Vladimir Ilyushin, και άλλα παρόμοια που δεν θα είδαν ποτέ ίσως το φως της δημοσιότητας), για ποιο λόγο δεν αποκάλυψε ποτέ ο ένας τις απάτες του άλλου; Η απάντηση είναι προφανής: Επειδή οι χρηματοδότες, άρα και εντολείς, και των δύο «αντιπάλων» ήταν οι ίδιοι άπατρεις διεθνιστές Κεντρικοί Τραπεζίτες, οι οποίοι είχαν τη διορατικότητα και την πονηρία να χρηματοδοτούν πάντοτε και τις δύο αντίπαλες ή αντιμαχόμενες πλευρές, κάτι που αποτελεί μία επικερδέστατη πρακτική που εφαρμόζουν συνεχώς από την εποχή των Ναπολεόντειων πολέμων. Γιατί, λοιπόν, να μην την εφάρμοζαν και στο ψυχροπολεμικό δίπολο Ηνωμένων Πολιτειών – Σοβιετικής Ένωσης, αφού το είχαν ήδη κάνει στους ίδιους δύο «αντιπάλους» κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;


    Όλοι, δηλαδή, όσοι δηλώνουν πως είναι «ερασιτέχνες», ανήκουν αυτόματα στο απυρόβλητο και θεωρούνται υπεράνω χρηματισμού;

    Και τα πετρώματα που φέρανε πίσω; Όλα στην Ανταρκτική/Αρκτική τα βρήκανε;
    Έφεραν «πετρώματα» ποιοι, από πού, και το κυριότερο, σύμφωνα με ποιους; Σύμφωνα με τους ίδιους, που θεωρούνται ύποπτοι απάτης; Δεν θυμίζει μήπως αυτή η μορφή επιχειρήματος, τις λογικές πλάνες της προσφυγής στην αυθεντία και του κυκλικού συλλογισμού;

    Και οι retroreflectors;
    Μιλάμε για το παραμύθι που πουλήθηκε τότε στο κοινό, σύμφωνα με το οποίο οι δέσμες λέιζερ (ανάμεσα σε τόσες άλλες ηλεκτρομαγνητικές κυματομορφές) απαιτούν καθρεπτάκια ξυρίσματος(!) προκειμένου να ανακλασθούν, ώστε να ανιχνευθεί η επιστροφή τους;

    Οι «Άγγλοι» δηλαδή, για να καταλάβω, δεν ψεύδονται ποτέ, όπως ακριβώς και οι «ερασιτέχνες» παραπάνω;


    Αντίθετα λοιπόν με την κάθε NASA, αυτό που έκανα στο παραπάνω μήνυμά μου δεν ήταν να δώσω νέα δογματικά επιχειρήματα.
    Έδωσα τροφή για σκέψη και για περαιτέρω έρευνα. Και μάλιστα, νέα τροφή και με διαφορετική γεύση!


    -Γιώργος

  6. #36
    Εγγραφή
    01-04-2006
    Περιοχή
    Cambridge, UK
    Μηνύματα
    1.403
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    400 Mbps ⇋ 400 Mbps
    ISP
    Cambridge Fibre
    Router
    Linksys MR8300
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από A Hellene Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έφεραν «πετρώματα» ποιοι, από πού, και το κυριότερο, σύμφωνα με ποιους; Σύμφωνα με τους ίδιους, που θεωρούνται ύποπτοι απάτης; Δεν θυμίζει μήπως αυτή η μορφή επιχειρήματος, τις λογικές πλάνες της προσφυγής στην αυθεντία και του κυκλικού συλλογισμού;
    Ξέρεις μπορούμε να κάνουμε χημική ανάλυση σε μια πέτρα και να δούμε την προέλευσή της.

    Μιλάμε για το παραμύθι που πουλήθηκε τότε στο κοινό, σύμφωνα με το οποίο οι δέσμες λέιζερ (ανάμεσα σε τόσες άλλες ηλεκτρομαγνητικές κυματομορφές) απαιτούν καθρεπτάκια ξυρίσματος(!) προκειμένου να ανακλασθούν, ώστε να ανιχνευθεί η επιστροφή τους;
    Τότε;;;; μαν ακόμα εκεί βρίσκονται αυτά! Στρέψε ένα λέιζερ προς τη σελήνη και περίμενε να πάρεις απάντηση. Έτσι θα μάθεις και την απόσταση της σελήνης

  7. #37
    Εγγραφή
    27-06-2005
    Περιοχή
    Down Under
    Ηλικία
    62
    Μηνύματα
    453
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    24000/4500
    ISP
    Other
    Router
    F@ST3864AC
    SNR / Attn
    29(dB) / 10(dB)
    To 69 ημουν 7-8 χρονων, και οι αποστολες apollo 8 και 11 ειναι βαθεια χαραγμενες μνημες. Τα μισα πιτσιρικια τοτε, αν τα ρωτουσες "τι θες να γίνεις οταν μεγαλωσεις;" λεγαμε αστροναυτες.... (ασε που με τη παιδικη λογικη, θεωρουσαμε οτι κατι τετοιο δεν χρειαζεται και πολυ ...διαβασμα! σιγα ενα ταξιδι 3 ημερων ηταν!)
    Εδω θα διαφωνησω με το Γιωργο λοιπον. Τοσα παραμυθια εχουμε φαει στη μαπα, αφότου γεννηθηκαμε ... ενα ακομα (που τουλαχιστον ειναι ομορφο και αφησε ομορφες μνημες) δεν χαθηκε ο κοσμος....

    ΥΓ. Οσο αφορα τις πετρωματα , τους ανακλαστηρες κλπ δεν ειναι αποδειξη επανδρωμενων αποστολων. Πετρωματα πχ εχουν φερει και οι Ρωσοι

  8. #38
    Εγγραφή
    22-04-2009
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    91
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    speedport enty
    Αρχικό μήνυμα από A Hellene

    Η απάντηση είναι προφανής: Επειδή οι χρηματοδότες, άρα και εντολείς, και των δύο «αντιπάλων» ήταν οι ίδιοι άπατρεις διεθνιστές Κεντρικοί Τραπεζίτες, οι οποίοι είχαν τη διορατικότητα και την πονηρία να χρηματοδοτούν πάντοτε και τις δύο αντίπαλες ή αντιμαχόμενες πλευρές, κάτι που αποτελεί μία επικερδέστατη πρακτική που εφαρμόζουν συνεχώς από την εποχή των Ναπολεόντειων πολέμων. Γιατί, λοιπόν, να μην την εφάρμοζαν και στο ψυχροπολεμικό δίπολο Ηνωμένων Πολιτειών – Σοβιετικής Ένωσης, αφού το είχαν ήδη κάνει στους ίδιους δύο «αντιπάλους» κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;
    Είναι η κλασική περίπτωση που μια καινούρια θεωρία συνωμοσίας δημιουργείται για να στηρίξει μια άλλη θεωρία συνωμοσίας
    και στο τέλος από τις πολλές αλληλοσυμπλεκόμενες θεωρίες συνωμοσίας θα μπλέξουμε τα μπούτια μας. Ήμαρτον.

    Μιλάμε για το παραμύθι που πουλήθηκε τότε στο κοινό, σύμφωνα με το οποίο οι δέσμες λέιζερ (ανάμεσα σε τόσες άλλες ηλεκτρομαγνητικές κυματομορφές) απαιτούν καθρεπτάκια ξυρίσματος(!) προκειμένου να ανακλασθούν, ώστε να ανιχνευθεί η επιστροφή τους;
    Ακριβώς μια δέσμη λέιζερ για να ανακλαστεί απαιτεί "καθρεφτάκι" ,το ότι δεν έχεις τις γνώσεις να το καταλάβεις δεν
    σημαίνει κάτι. Ρίξε μια δέσμη λέιζερ στο φεγγάρι σε τυχαίο σημείο και εαν επιστρέψει τρύπα μου την μύτη.


    Παρότι θεωρώ την άποψη ότι 6 επανδρωμένες αποστολές στην σελήνη "σκηνοθετήθηκαν" και καμία χώρα στον πλανήτη
    δεν το πήρε χαμπάρι βλακώδη και ανάξια σχολιασμού ,πάραυτα θέτω μερικές ερωτησούλες.

    Οι Αμερικάνοι πως ήταν σίγουροι ότι κανένας στα επόμενα 5 ή 10 ή 20 ή 50 ή 100 ή 1000 χρόνια δεν θα πήγαινε στο φεγγάρι και δεν θα αποκάλυπτε την απάτη τους; Όταν μέσα στο επόμενα 100 χρόνια θα γίνονται ακόμα και τουριστικά ταξίδια στην σελήνη;

    Στην NASA στα προγράμματα απόλο εργάζονταν χιλιάδες άνθρωποι ,οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν ξένοι. Πως ήταν σίγουροι οι επικεφαλείς της "απάτης" για την εχεμύθεια χιλιάδων ανθρώπων την στιγμή μάλιστα που πολοί εξ αυτών
    δεν ήταν καν Αμερικανοί;

    Καλά να σκηνοθετήσει κάποιος μια επανδρωμένη αποστολή. Για ποιον λόγο να σκηνοθετήσει έξι!!! αυξάνοντας δραματικά
    τις πιθανότητες να αποκαλυφτεί;

    αλλά δεν έχει βγει ποτέ άνθρωπος έξω από την προστατευτική ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.
    Αυτοί που εργάζονται στον διεθνή διαστημικό σταθμό είναι εντός της ατμόσφαιρας; ή είναι και αυτό σκηνοθετημένο;
    Επίσης θεωρείς ότι οι Σοβιετικοί "σκηνοθέτησαν" την έξοδο από την ατμόσφαιρα του Γκαγκάριν;

  9. #39
    Εγγραφή
    14-01-2004
    Μηνύματα
    343
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από citizen78 Εμφάνιση μηνυμάτων
    To 69 ημουν 7-8 χρονων, και οι αποστολες apollo 8 και 11 ειναι βαθεια χαραγμενες μνημες. Τα μισα πιτσιρικια τοτε, αν τα ρωτουσες "τι θες να γίνεις οταν μεγαλωσεις;" λεγαμε αστροναυτες.... (ασε που με τη παιδικη λογικη, θεωρουσαμε οτι κατι τετοιο δεν χρειαζεται και πολυ ...διαβασμα! σιγα ενα ταξιδι 3 ημερων ηταν!)
    Εδω θα διαφωνησω με το Γιωργο λοιπον. Τοσα παραμυθια εχουμε φαει στη μαπα, αφότου γεννηθηκαμε ... ενα ακομα (που τουλαχιστον ειναι ομορφο και αφησε ομορφες μνημες) δεν χαθηκε ο κοσμος....
    Ίσως να μην διαφέρουν τόσο πολύ οι απόψεις μας εδώ, αγαπητέ citizen78, αφού το '69 ήμουν κι εγώ στην ευαίσθητη ηλικία των πέντε. Βεβαίως και μου φαινόταν τότε ελκυστικότατη η ιδέα να γίνω αστροναύτης! Είχα όμως ήδη επιλέξει το πεδίο μου, αφού η έμφυτη περιέργειά μου με ωθούσε να δω τι είναι αυτό που δίνει ζωή στις ηλεκτρονικές συσκευές, με αποτέλεσμα να τις αναλύω σε πρώτους παράγοντες! Οφείλω βέβαια στους γονείς μου την ενθάρρυνση μα και την υποστήριξη να ασχοληθώ με την ηλεκτρονική, αφού με προμήθευαν από νωρίς με την ανάλογη βιβλιογραφία, με εργαλεία και με εξαρτήματα. Από τις πρώτες κιόλας τάξεις του Δημοτικού, δεν έβλεπα την ώρα να σχολάσω από το βαρετό σχολείο προκειμένου να πιάσω την πλακέτα, το κολλητήρι, το πολύμετρο ή τον πολυκυκλωματιστή, παλεύοντας να κατανοήσω το τι εστί δίοδος, αντίσταση, τρανσίστορ, πυκνωτής, κτλ., έχοντας ήδη στα χέρια μου αρκετό υλικό να μελετήσω, από την πλήρη σειρά της «Τεχνικής Εκλογής» μέχρι και πανεπιστημιακή βιβλιογραφία!
    Αλκυονίδες ημέρες...

    Οπότε, ναι, ακόμη βλέπω με κάποιες δόσεις ρομαντισμού και νοσταλγίας αυτό το μέρος της παιδικής μου ηλικίας! Έπρεπε να πατήσω τα τριάντα όμως, ώστε να νοιώσω έτοιμος να αποτινάξω όλους τους ψευδείς μύθους («παραμύθια») που έβλεπα πως κουβαλούσα, και που θεωρούσα βάρος επειδή με εμπόδιζαν να δω τη ζωή και τον κόσμο καθαρότερα...


    -Γιώργος

    - - - Updated - - -

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lalenium Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι η κλασική περίπτωση που μια καινούρια θεωρία συνωμοσίας δημιουργείται για να στηρίξει μια άλλη θεωρία συνωμοσίας και στο τέλος από τις πολλές αλληλοσυμπλεκόμενες θεωρίες συνωμοσίας θα μπλέξουμε τα μπούτια μας. Ήμαρτον.
    Ελπίζω να κατανοείς την τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη θεωρία συνωμοσίας και τη συνωμοσία. Και αυτό, επειδή οι Κεντρικές Τράπεζες (και οι πρακτικές τους) ΔΕΝ αποτελούν θεωρία... Ο μόνος που τόλμησε να αμφισβητήσει την ύπαρξή τους ήταν ο δημιουργός ενός αιματοβαμμένου δόγματος, επειδή η ύπαρξή τους κατεδάφιζε αυτό του το απατηλό κατασκεύασμα! Ναι, αναφέρομαι στον σιωνιστή ονόματι Χάιμ Μαρδοχάι Κισσέλ, υιό ραββίνου και ευρύτερα γνωστού ως Καρλ Μαρξ μετά την αλλαγή του Μωσαϊκού του ονόματος, που υποστήριζε ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι σε δυνατότητες» (ρώτα τη Φύση εάν αυτό ισχύει ή, απλά, κοίτα τον κόσμο γύρω σου), και που όποτε τον ερωτούσαν «ποιον ακριβώς ρόλο παίζουν οι Κεντρικές Τράπεζες στη θεωρία σας;» αυτός απαντούσε: «Κεντρικές Τράπεζες; Τι είναι αυτό; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα!»

    Ακριβώς μια δέσμη λέιζερ για να ανακλαστεί απαιτεί "καθρεφτάκι" ,το ότι δεν έχεις τις γνώσεις να το καταλάβεις δεν
    σημαίνει κάτι. Ρίξε μια δέσμη λέιζερ στο φεγγάρι σε τυχαίο σημείο και εαν επιστρέψει τρύπα μου την μύτη.
    Από το να αρχίσεις να υποθέτεις το τι γνώσεις μπορεί κάποιος τρίτος να έχει ή να μην έχει, δεν θα ήταν καλλίτερα να προσπαθούσες να το διαπιστώσεις από μόνος σου, ερευνώντας πρώτα τα στοιχεία που έλαβες;
    Χωρίς να μπω στη διαδικασία να επεκταθώ περισσότερο, η μέθοδος που χρησιμοποίησες μαζί μου είναι μια επώνυμη λογική πλάνη, σύμφωνα με την οποία κάνουμε επίθεση στον αγγελιοφόρο όποτε δεν έχουμε επιχειρήματα για να αντικρούσουμε το μήνυμά του. Αυτή είναι η συνηθέστερα προτιμώμενη μέθοδος των δογματικών ιδρυμάτων, όπως είναι οι θρησκείες, τα κόμματα, κτλ., προκειμένου να αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε ορθολογική αντίδραση στις παιδαριώδεις ηλιθιότητας που (ακόμη) πρεσβεύουν και πωλούν στο κοινό. Εντελώς φιλικά, θα σου πρότεινα να απέφευγες τη χρήση τέτοιων μεθόδων επικοινωνίας και να ψάχνεις για στοιχεία προκειμένου να ανατρέψεις κάποιο δύσκολο επιχείρημα.

    Μου λες «να ρίξω μια δέσμη λέιζερ σε τυχαίο σημείο στο φεγγάρι». Σου απαντώ, λοιπόν, πως αν αυτή η εκπομπή είναι της κατάλληλης ισχύος και μήκους κύμματος, θα μπορέσει εύκολα να ανιχνευθεί η επιστροφή της με τη χρήση κατάλληλου ανιχνευτή (δέκτη). Χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να έχουν προτοποθετηθεί εκεί με το χέρι(!), ή ριφθούν έστω από ρομποτικό σκάφος, τίποτε «καθρεπτάκια»! Στον πολύ τον κόσμο βέβαια, μιλάς για καθρεπτάκια και χάνδρες επειδή μέχρι εκεί μπορούν να το κατανοήσουν! Να μην ξεχνάς ότι εκείνη την εποχή οι «ακτίνες λέιζερ» αντιμετωπίζονταν από τον κόσμο σαν κάτι το μαγικό, χάρη στην τρομολαγνεία που είχε σπείρει το '39 ο Όρσον Ουέλς στην περίφημη ραδιοφωνική του εκπομπή με τις φοβερές «ακτίνες θανάτου» των Αρειανών εισβολέων (που επί 40 λεπτά αυτό παρουσιαζόταν ως δελτίο ειδήσεων, από τα 60 λεπτά της συνολικής διάρκειας του πειράματος)!
    Ερώτηση: Στην ίδια ακριβώς αρχή, δεν βασίζονται επίσης το ραντάρ και το σόναρ; Χωρίς να αναφερθούμε σε φαινόμενα Ντόπλερ και σε φασματογράφους, υπάρχουν πολλοί και ευκολότεροι τρόποι για να γίνει η δουλειά!

    Με τη σειρά μου, τώρα, θα σου προτείνω να κάνεις το εξής πείραμα: Πάρε ένα laser pointer ισχύος 0.5 mW (με δυνατότητα μικρομετρικής ρύθμισης εστίασης) και ρίξε τη δέσμη του στον τοίχο σου. Είμαι σίγουρος πως θα μπορέσεις να δεις το στίγμα του, χωρίς μάλιστα τη χρήση ανακλαστήρα! Δοκίμασε, τώρα, να στοχεύσεις με το ίδιο laser pointer τον τοίχο ενός κτηρίου στα 1.000 μέτρα. Ενώ το ανθρώπινο μάτι δεν είναι σε θέση γυμνό να δει το στίγμα, θα μπορέσεις πάλι να το δεις με οπτικά βοηθήματα, χωρίς τη χρήση ανακλαστήρα. Φυσικά, θα μπορέσεις να δεις με γυμνό μάτι το στίγμα ενός laser pointer των 500 mW στον προηγούμενο στόχο, χωρίς και πάλι τη χρήση ανακλαστήρα.

    Εάν δεν κατανοείς το γιατί συμβαίνουν τα παραπάνω, αναζήτησε τον όρο «λόγος του σήματος προς το θόρυβο». Βεβαίως, ένας ανακλαστήρας θα βελτίωνε σημαντικά αυτόν το λόγο εάν θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί η απόλυτη ευθυγράμμιση του πομποδέκτη με τον ανακλαστήρα, που μία απόσταση της τάξης Γης-Σελήνης απαραίτητα θα απαιτούσε. Χωρίς τον ανακλαστήρα, μπορείς απλά να ανεβάσεις την ισχύ εκπομπής και την ευαισθησία και διακριτότητα του δέκτη, χωρίς να ανησυχείς μήπως δεν βρεις το «απαραίτητο» αυτό «καθρεπτάκι» ή δεν είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευθυγραμμισμένος μαζί του!

    Στην NASA στα προγράμματα απόλο εργάζονταν χιλιάδες άνθρωποι ,οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν ξένοι. Πως ήταν σίγουροι οι επικεφαλείς της "απάτης" για την εχεμύθεια χιλιάδων ανθρώπων την στιγμή μάλιστα που πολλοί εξ αυτών
    δεν ήταν καν Αμερικανοί;
    Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αποσιωπούσαν επί δεκαετίες τους 129.000 εργαζόμενους στο Σχέδιο Μανχάτταν: Πείθοντάς τους (βλέπε: τρομοκρατώντας τους) όλους να παραμείνουν σιωπηλοί για το υπόλοιπο της ζωής τους! Ό,τι έκαναν δηλαδή και με τον «μετανοημένο» Άρμστρονγκ, εάν είδες τα στοιχεία που παρέθεσα στο αρχικό μου άρθρο.

    Καλά να σκηνοθετήσει κάποιος μια επανδρωμένη αποστολή. Για ποιον λόγο να σκηνοθετήσει έξι!!! αυξάνοντας δραματικά
    τις πιθανότητες να αποκαλυφτεί;
    Μήπως επειδή αυτό είναι ακόμη και σήμερα ανέφικτο; Τι θα έλεγε η NASA στο γεμάτο πατριωτισμό κοινό της; «Συγγνώμη που σας εξαπατούσαμε τόσο καιρό, δεν θα το ξανακάνουμε»; Επανάσταση θα γινόταν! Δηλώνοντας όμως πως «χάσαμε τα αρχεία, ξέρετε, συμβαίνουν αυτά!», το θέμα τακτοποιήθηκε για την πλειοψηφία, και μάλιστα οριστικά!

    Αυτοί που εργάζονται στον διεθνή διαστημικό σταθμό είναι εντός της ατμόσφαιρας; ή είναι και αυτό σκηνοθετημένο;
    Με μια σύντομη αναζήτηση, ο σταθμός βρισκόταν στα 403 χλμ. από την επιφάνεια της Γης, στις 09:24:42 της 30ής Ιουλίου 2012. Επομένως, είναι χαμηλότερα από το απαγορευτικό απόγειο των 550 χλμ., σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του πληρώματος του Κολούμπια σχετικά με τα «πεφταστέρια» που έγραψα παραπάνω. Είναι μια χαρά εφικτό λοιπόν, χωρίς να χρειάζονται «ειδικά εφέ»!


    -Γιώργος

  10. #40
    Εγγραφή
    22-04-2009
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    91
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    speedport enty
    @ A Hellene

    Η ύπαρξη των κεντρικών τραπεζών δεν είναι συνωμοσία ,ούτε θεωρία συνωμοσίας ,είναι μια πραγματικότητα.
    Η άποψη όμως ότι "οι τραπεζίτες" επέβαλαν στην Ε.Σ.Σ.Δ. να αποσιωπήσει την "σκηνοθετημένη" επανδρωμένη
    προσσελήνωση των Η.Π.Α. είναι μια θεωρία συνωμοσίας για γέλια.

    Το σχέδιο Μανχάταν τώρα τι σχέση έχει με το υποτιθέμενο σχέδιο της "σκηνοθετημένης προσελήνωσης"; Το σχέδιο
    Μανχάταν ήταν ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τριεθνές πρότζεκτ (δεν ήταν μόνο Αμερικάνικο) ,το οποίο ούδεμία σχέση έχει με
    κάτι κρυφό ή με κάποια συνωμοσία ,και ήταν ένα επίσημο σχέδιο για το οποίο γνώριζε όλη η υφήλιος ,δεν ήταν κρυφό
    δηλαδή ότι οι Η.Π.Α. η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς ανέπτυσσαν πυρηνικά όπλα και γι αυτό αντίστοιχα η Ε.Σ.Σ.Δ. είχε
    το δικό της σοβιετικό "σχέδιο Μανχάταν". Τώρα τα περί εκβιασμού! και τρομοκράτησης! 129.000!!! ανθρώπων είναι στην
    σφαίρα της δικιάς σου φαντασίας.
    Μην μπερδεύεις τα πράγματα γιατί εκεί που αρχίζουν και ανακατεύονται οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας τελειώνει
    η λογική και αρχίζει η παράνοια ,η υπόθεση λοιπόν (όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον) ότι οι Η.Π.Α. σκηνοθέτησαν!!!
    το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα του περασμένου αιώνα μπορεί να βρει κοινό μόνο ανάμεσα στους φαν του
    Λιακόπουλου και σε ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει την βασική εκπαίδευση.

    Τώρα στην ερώτηση μου: "Καλά να σκηνοθετήσει κάποιος μια επανδρωμένη αποστολή. Για ποιον λόγο να σκηνοθετήσει έξι!!! αυξάνοντας δραματικά
    τις πιθανότητες να αποκαλυφτεί; "

    η απάντηση σου ήταν :"Μήπως επειδή αυτό είναι ακόμη και σήμερα ανέφικτο; Τι θα έλεγε η NASA στο γεμάτο πατριωτισμό κοινό της; «Συγγνώμη που σας εξαπατούσαμε τόσο καιρό, δεν θα το ξανακάνουμε»; Επανάσταση θα γινόταν! Δηλώνοντας όμως πως «χάσαμε τα αρχεία, ξέρετε, συμβαίνουν αυτά!», το θέμα τακτοποιήθηκε για την πλειοψηφία, και μάλιστα οριστικά!" ,μήπως μπορείς να το εξηγήσεις καλύτερα γιατί δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.

    Επίσης δεν μου απάντησες στην ερώτηση για το πως οι Η.Π.Α. θα αντιδράσουν όταν σε δυο χρόνια Κινέζικος δορυφόρος θα μπει σε τροχιά γύρω από την σελήνη και θα πάρει φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης; Θα
    βάλουν τους τραπεζίτες να που στους Κινέζους να το κουκουλώσουν; Επίσης τις φωτογραφίες από το kaguya
    τις έχεις δει;

  11. #41
    Εγγραφή
    27-06-2005
    Περιοχή
    Down Under
    Ηλικία
    62
    Μηνύματα
    453
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    24000/4500
    ISP
    Other
    Router
    F@ST3864AC
    SNR / Attn
    29(dB) / 10(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lalenium Εμφάνιση μηνυμάτων
    @ A Hellene

    ....η υπόθεση λοιπόν (όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον) ότι οι Η.Π.Α. σκηνοθέτησαν!!!
    το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα του περασμένου αιώνα μπορεί να βρει κοινό μόνο ανάμεσα στους φαν του
    Λιακόπουλου και σε ανθρώπους που δεν έχουν τελειώσει την βασική εκπαίδευση....
    H "οπτικη σου αποψη" μολις κατερευσε! Eιμαι αποφοιτος πανεπιστημίου και δεν ειμαιτε φαν του Λιακοπουλου(οι αμφιβολιες μου χρονολογουντε πολυ πριν την εμφανιση του) .

    Το οτι η "οπτικη σου" (εσυ δηλαδη) απαξιωνει οσους ειναι επιφυλακτικοι σε αυτη την ιστορια (επαναλαμβανω οτι τα επιχειρηματα και των δυο πλευρων εχουν δυνατα και αδυνατα σημεια) μαλλον δειχνει οτι δεν αρεσκεσαι στην ερευνα αλλα στη δογματικη.

    Και το να αποφευγεις να απαξιωσεις και προσβαλεις με τα γραφομενα σου, οσους εχουν διαφορετικη αποψη απο σενα, ειναι αρετη. Καλο θα ηταν να την καλλιεργησεις...

    ΥΓ. Τουλαχιστο θελω να ελπιζω, οτι σου βγηκε "πιο χοντρο" απο οσο ηθελες . (στο γραπτο λογο, μερικες φορες ειναι δυσκολες οι διακριτες γραμμες και η αποτυπωση της σκεψης μας)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος citizen78 : 13-09-12 στις 03:02.

  12. #42
    Εγγραφή
    22-04-2009
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    91
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    speedport enty
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από citizen78 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το οτι η "οπτικη σου" (εσυ δηλαδη) απαξιωνει οσους ειναι επιφυλακτικοι σε αυτη την ιστορια (επαναλαμβανω οτι τα επιχειρηματα και των δυο πλευρων εχουν δυνατα και αδυνατα σημεια) μαλλον δειχνει οτι δεν αρεσκεσαι στην ερευνα αλλα στη δογματικη.
    Σε προηγούμενο ποστ σου γράφεις ότι οι επανδρωμένες αποστολές στην σελήνη είναι ένα ωραίο παραμύθι που θα ήθελες να πιστέψεις
    και είμαι εγώ δογματικός; Τώρα από εκεί και πέρα όταν λες "επιχειρήματα των δυο πλευρών" τι εννοείς; Δεν πιστεύω να εννοείς ότι
    η μια πλευρά είναι η NASA και η άλλη οι συνωμοσιολόγοι γιατί δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η Αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία δεν θα ήταν
    ποτέ δυνατόν όπως καταλαβαίνεις να ασχολείται με τα παραληρήματα του κάθε τυχάρπαστου συνωμοσιολόγου που θέλει να πουλήσει κανά
    βιβλίο ούτε γενικότερα θα μπορούσε να ασχοληθεί με την υποκουλτούρα των θεωριών συνωμοσίας.

    Η NASA έχει σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθεί όπως η κατασκευή βάσης στην σελήνη ,σαν ενδιάμεσο σταθμό για την αποστολή επανδρωμένης
    αποστολής στον Άρη. Περισσότερες πληροφορίες στα κάτωθι λινκ:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Constellation_program

    http://www.physics4u.gr/articles/2006/cev.html

    http://www.physics4u.gr/news/2005/scnews2111.html

    Με λίγα λόγια τα επιχειρήματα των συνομοσιολόγων βασίζονται στην "ψευδοεπιστήμη" γιατί παρόλη την πρόοδο της επιστήμης, παρόλη την καθημερινή επιβεβαίωση της επιστημονικής μεθοδολογίας, έχουμε γεμίσει ψευδο-επιστήμες, παρα-επιστήμες, δεισιδαιμονίες, μυστικιστικά και αποκρυφιστικά δόγματα, παράλογες θεωρίες οι οποίες γίνονται δεκτές χωρίς σκέψη κτλπ.

    Επιμένω λοιπόν είναι αδύνατον άνθρωπος με την στοιχειώδη μόρφωση να εντυπωσιάζεται από επιχειρήματα του στυλ "η προσελήνωση είναι fake γιατί κυματίζει η σημαία στο φεγγάρι" ή " η προσελήνωση είναι fake γιατί ο αστροναύτης έχει δυο σκιές" ή "η προσελήνωση είναι fake γιατί δεν φαίνονται τα αστέρια στον ουρανό" κτλπ. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιχείρημα που να στηρίζει αυτήν την παιδιάστικη θεωρία συνωμοσίας.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lalenium : 16-09-12 στις 02:03.

  13. #43
    Εγγραφή
    27-06-2005
    Περιοχή
    Down Under
    Ηλικία
    62
    Μηνύματα
    453
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    24000/4500
    ISP
    Other
    Router
    F@ST3864AC
    SNR / Attn
    29(dB) / 10(dB)
    @lalenium

    Μαλιστα. Περιττευει η συζητηση μαζι σου , γιατι μαλλον εσυ δεν διαθετεις στοιχειωδη αντιληψη και μορφωση ή σκοπιμα και προβοκατορικα διαστρεβλωνεις οσα εγραξα. Αλλα ας κανω μια τελευταια προσπαθεια ....
    Ωστε λοιπον δογματισα γραφοντας: "ότι οι επανδρωμένες αποστολές στην σελήνη είναι ένα ωραίο παραμύθι"
    Το κειμενο μου ομως επι λεξει ειναι:
    "...Για το "επανδρωμένες" διατηρω τις αμφιβολίες μου .... τελος παντων, ακομα και σαν παραμυθι με συγκινει"....
    Εσυ, με ποιο δικαιωμα (αντι να παραθεσεις ακριβως οτι εγραψα) παρουσιαζεις σαν δικα μου λογια κατι που μονο στο μυαλο σου υπαρχει;

    αν κατ εσενα οι δυο φρασεις ειναι ενα και το αυτο, τοτε ή εγω εχω ξεχασει τα Ελληνικα μου μετα απο 4 χρονια στην Αυστραλια ή οπως προανεφερα εσυ πασχεις στα ζητηματα στοιχειωδους αντιληψεως και μορφωσεως

    που εγραξα οτι η ΝΑΣΑ ειναι η μια πλευρα και οι συνομωσιολογοι η άλλη? και αμεσως μετα (αφου με ταυτισες με τους συνομωσιολογους) πετας ενα υποκριτικο "δεν πιστευω να εννοεις αυτο". Αφου δεν το πιστευεις, γαιτι το εγραψες τοτε; ασε λοπον τα φτηνα κολπακια.

    Να κανω και γω φτηνα κολπακια; να σημειωσω οτι πριν αρχισεις να γραφεις για συνομωσιες, μαθε να γραφεις σωστα τη λεξη! Εξι φορες τη χρησιμοποιησες στη τελευταία σου δημοσιευση, τις πεντε εντελως ανορθογραφα (αντε να σου χαρισω τη μια που πλησιασες). Αλλα δεν θα το κάνω...

    Παρακατω με ταυτιζεις με οσους αμφισβητουν τις προσεληνωσεις , πραγμα που ουδεποτε αμφισβητησα οτι εχει επιτευχθει! Εγω διατηρω αμφιβολιες για τις επανδρωμένες προσεληνωσεις. Ή με προσπετρας εμμεσα στους υποστηριχτες του χαζου πχ επιχειρηματος για το κυματισμο της σημαιας... Ετσι, παλι με την εμμεση - διαστρεβλωτικη αναφορα κατακεραυνωνεις την "αμορφωσια" (μου). Τι να κανω ρε γαμωτο; να σου στειλω αντιγραφο του πτυχιου μου Φυσικης ; (Και μην πεις οτι μιλας γενικα, στο δικο μου σχολιο ανταπαντησες)

    Τελικα, πιστευε οτι θελεις - εχεις καθε δικαιωμα απο τη μια και ουδολως με ενδιαφερει απο την αλλη. Μαθε ομως να σεβεσαι (αν οχι να ερευνας) την εκφραση του διαφορετικου. Και κυριως μαθε πως μιλανε σε αγνωστους. (36 χρονων εισαι απο οτι βλεπω - ακόμα δεν....)

    Απο εμενα, η συζητηση μαζι σου, τελος!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος citizen78 : 17-09-12 στις 03:50.

  14. #44
    Εγγραφή
    20-01-2010
    Μηνύματα
    294
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    19300/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΤΗΣΙΑ
    Router
    ZYXEL P-660HW-Τ3
    SNR / Attn
    8(dB) / 12(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Βρε παιδια r.i.p στον ανθρωπο.Τωρα για την σεληνη ειναι αλλο θεμα .
    Απλως μια ερωτηση αν ειχαν παει οπως λενε τα αμερικανακια ,γιατι δεν ξαναπανε?

  15. #45
    Εγγραφή
    13-08-2006
    Ηλικία
    53
    Μηνύματα
    1.102
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Άσχετα με το αν πήγε ή αν δεν πήγε στη Σελήνη, ο άνθρωπος ήταν πιλοτάρα, δείτε εδώ την εκτίναξη που κάνει τελευταία στιγμή από το LLRV. Λίγοι άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό


Σελ. 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Πεθανε στα 86 του ο Γιωργος Φουντας
    Από dantouan στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκι
    Μηνύματα: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-10, 19:00

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας