Καλησπέρα σας. Εδώ και καιρό έχω παρατηρήσει μια μείωση στην ταχύτητα του ίντερνετ. Έχω conn-x 24mbps. Πριν 1-2 χρόνια κατέβασα διάφορα αρχεία από το ίντερνετ με ταχύτητα περίπου 800-900 kb/s. Φέτος όμως μετά βίας πιάνω 600kb/s. Και να θέλω ούτε connx-TV μπορώ να βάλω με αυτή την ταχύτητα. Το βρίσκω τραγικό πριν 2-3 χρόνια να είχα καλύτερες ταχύτητες και όσο περνάει ο καιρός η ταχύτητα πέφτει συνεχώς. Μένω στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Εγώ πιστεύω απλά έχουν αυξηθεί οι χρήστες ίντερνετ στην περιοχή μου και δεν μπορεί να τους υποστηρίξει όλους, ίσως πρέπει να κάνουν μια αναβάθμιση στο δίκτυο ή δε ξέρω κι εγώ τι. Επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση του ΟΤΕ και το μόνο που κάναν ήταν μια εκκαθάριση στη γραμμή μου και να αλλάξω splitter. Το έκανα αλλά έχω ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Να αναφέρω ότι έχω ISDN γραμμή και modem/router της level1 το FBR-1461B. Σας παραθέτω κάποια στοιχεία για τη γραμμή μου για να μου πείτε αν είναι φυσιολογικό και τι μπορώ να κάνω. Θεωρώ απαράδεκτο το 2012 να έχω αυτή τη μέγιστη ταχύτητα στο ίντερνετ.
![]()
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
29-08-12, 02:38 Conn-X 24mbps πρόβλημα με την ταχύτητα του ίντερνετ #1
-
29-08-12, 04:39 Απάντηση: Conn-X 24mbps πρόβλημα με την ταχύτητα του ίντερνετ #2
Αν και είναι πολύ πιθανό και σύνηθες να έχεις δίκιο στο ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω αύξησης συνδρομητών (έχουν υπάρξει και αναφορές αυθαίρετης αύξησης trasmit power από μερικές εταιρίες, που αν όντως στέκουν σημαίνουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβολές), η ταχύτητα upload είναι κάπως χαμηλή κατ'εμέ και μπορεί να δείχνει όντως άλλο πρόβλημα.
Επίσης, αν και δε θα έκανε και μεγάλη διαφορα (+~0.5mbps), το target SNR του οτε είναι 9.
Στην περίπτωση σου είναι λίγο ψηλότερο, που ίσως να οφείλεται σε παλαιότερη δήλωση βλάβης(;). Συνήθως το ανεβάζουν σε ασταθείς γραμμές.
Κάνε ένα κόπο να δηλώσεις χαμηλό upload στις βλάβες, αν είχες μεγαλύτερο παλαιότερα.
Ελπίζω να σε βοηθήσει περισσότερο κάποιος άλλος.
-
29-08-12, 06:37 Απάντηση: Conn-X 24mbps πρόβλημα με την ταχύτητα του ίντερνετ #3
Ευχαριστώ για την απάντηση. Να πω την αλήθεια δε θυμάμαι αν είχα γρηγορότερο upload παλαιότερα, μόνο για το download θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια κατέβασα από τορεντ πχ. 900kb/s . μετά άρχισε να πέφτει με την πάροδο του χρόνου και τώρα έφτασα σε τόσο χαμηλή ταχύτητα. Στον ΟΤΕ δε μου έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση, εγώ πάντως για να τους πιέσω λίγο περισσότερο τους λέω ότι ενδιαφέρομαι για connx-tv αλλά με αυτή την ταχύτητα είναι αδύνατο. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι; μήπος να δοκιμάσω άλλο modem/router; Χωρίς να είμαι ειδικός πιστεύω από τον ΟΤΕ είναι το πρόβλημα.
-
29-08-12, 07:52 Απάντηση: Conn-X 24mbps πρόβλημα με την ταχύτητα του ίντερνετ #4
Λάβε υπόψη σου ότι στις συνδέσεις ISDN έχεις 20-30% λιγότερο συγχρονισμό από ότι στις PSTN. Οπότε αν το επιτρέπουν οι συνθήκες μπορείς να κάνεις μετατροπή σε PSTN.
-
29-08-12, 08:09 Απάντηση: Conn-X 24mbps πρόβλημα με την ταχύτητα του ίντερνετ #5
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα με την ταχύτητα του δίσκου...
Από dinap1 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-16, 22:24 -
προβλημα με την ταχυτητα του internet
Από gastonegr στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-10, 23:35 -
Πρόβλημα με την ταχύτητα συγχρονισμού του ρούτερ
Από hayabusa στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-10, 15:45 -
ταχυτητα του ιντερνετ
Από liverpool69 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 16-01-09, 05:53 -
24Mbps Μια ερωτηση για την ταχυτητα...
Από Pavlos93 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-08, 13:20
Bookmarks