1. Φυσικά και μπορεί να είναι ιδιωτική.
2. Εξαρτάται απο πολλά πράγματα. Σε τι περιοχή βρίσκεσαι και τη κατανομή έχει γίνει εκεί... τι βύσματα έχεις κλπ κλπ.
3. Ισχύει ότι ισχύει για την φορολογία κάθε επιχείρησης.
4. Δεν γνωρίζω τι παίζει από οικονομικά στοιχεία ασφάλισης αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να εξασφαλίσεις την τύχη τους στο πέρασμα του χρόνου.
Εμφάνιση 46-60 από 1497
Θέμα: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα
-
15-12-06, 02:08 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #46
-
15-12-06, 04:51 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #47
Οπως αναφερθηκε και πριν, υπογραφεις κλειστο συμβολαιο με την ΔΕΗ για 10 χρονια και εχεις μονομερως δικαιωμα ανανεωσης της συμβασης για αλλα 10...Δηλαδη εσυ θες να ερθει ο Προεδρος της Δημοκρατιας να σου το πει προσωπικα..?
Επισης τα προστιμα που θα αναγκαστουν να πληρωσουν ειναι πολλαπλασια...
Και τελος, υπαρχει ενα πανελλαδικο οριο, νομιζω μεχρι 7 Mw θα δοθουν αδειες...
-
15-12-06, 04:53 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #48
Επισης η Πειραιως για παραδειγμα θα ξεκινησει να παρεχει σχετικο δανειο με περιοδο χαριτος μεχρι την υπογραφη της συμβασης με τη ΔΕΗ...
-
15-12-06, 11:35 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #49
Τα μεγαβάτ τα οποία είναι προς κατανομή σε όλη τη χώρα είναι 500.
-
15-12-06, 11:50 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #50
Παιδιά, μιλάτε εσείς για οργανωμένες μονάδες παραγωγής προς πώληση στην ΔΕΗ. Εγώ που κοιτούσα να δώ εαν συμφέρει για οικιακή χρήση (σε συνδιασμό με την ΔΕΗ, ώστε να μην χρειάζεται να έχεις τεράστιες συστοιχίες μπαταριών για αποθήκευση, ίσως μερικές κιλοβατώρες μόνο), και φυσικά κάνοντας υπολογισμό με την μεγαλύτερη τιμή λιανικής πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές, οι πάνω απο 2000 Κιλοβατώρες το τετράμηνο τιμολογούνται με 0.15-0.16 ευρώ η κιλοβατώρα που ειναι σημαντικό ποσό. Παρόλα αυτά είχα υπολογίσει απόσβεση σε περίπου 20 χρόνια!!! Σίγουρα δεν είναι δελεαστικά τα οικονομικά κίνητρα προκειμένου να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες οι ιδιώτες.
Τώρα εαν αυξηθεί ακόμη περισσότερο η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (υπόψη ότι έχουμε τις χαμηλότερες τιμές σε όλη την ευρώπη απο ότι διαβάζω), και πέσουν κιάλλο οι τιμές των φωτοβολταικών, ώστε να κάνεις απόσβεση σε 5-8 χρόνια το πολύ, τότε σίγουρα πολύς κόσμος, ειδικά στην επαρχία που έχουν διαθέσιμες επιφάνειες (σκεπές κλπ), θα το κάνει....
Δεν ξέρω εαν υπάρχουν επιπρόσθετα κίνητρα απο την πολιτεία στο θέμα αυτό. Οποιος γνωρίζει (για τους οικιακούς χρήστες), ας μας παραθέσει εν συντομία, ποιά είναι αυτά, και εαν αξίζουν τον κόπο....
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
15-12-06, 14:32 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #51
@anon Είναι σαφές ότι ΔΕΝ συμφέρει η λύση της χρήσης φωτοβολταϊκών για οικιακή χρήση, γι' αυτό και μιλάμε για πώληση στη ΔΕΗ.
Διάβασε όλα τα μηνύματα του PReD από την αρχή που όπως μας είπε είναι και η δουλειά του και θα καταλάβεις τα μεγέθη. Υπάρχει επιδότηση μέχρι 60% για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και δυνατότητα δανεισμού για ένα μέρος του υπολοίπου (χωρίς να ξέρω επιτόκια και όρους, θα κάνω από περιέργεια μια επαφή με την Πειραιώς να δω τι θα μου πούνε).
Δε συμφωνώ με όσους είναι δύσπιστοι ως προς την πληρωμή από τη ΔΕΗ, η ΔΕΗ είναι στριμωγμένη και θα έδινε και περισσότερα χρήματα νομίζω προκειμένου να αποφύγει το υπέρογκο πρόστιμο που θα της επιβληθεί, απλώς δεν είχαμε καμία ενημέρωση ως τώρα γιατί όπως πάντα όλα σ' αυτή τη χώρα πρέπει να γίνονται την τελευταία στιγμή...
-
15-12-06, 16:38 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #52
Τα επιτοκια που θα δινει η Πειραιως θα ειναι επιπεδου στεγαστικου δανειου...
Αρα αλλο ενα συν στην ολη προσπαθεια...
-
15-12-06, 18:41 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #53
Frank Zappa, με τα πάγια τι μέλλει γεννέσθαι; Θέλω να πω, εάν κάποιος βάλει φβ, καταναλώνει χ, πουλά ψ, παίρνει ω τα βράδυα από την ΔΕΗ επειδή δεν έχει ήλιο, στο τέλος θα πρέπει να έρχεται μία σούμα. Θα πληρώνει πάγια, όπως γίνεται και σήμερα;
Ρωτάω γιατί σήμερα το ρεύμα που καταναλώνουμε δεν είναι πολύ, τα παγια φουσκώνουν τους λογαριασμούς.
-
15-12-06, 18:52 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #54
Και γω την ίδια αισθηση έχω δεν συμφέρει ακόμα για ιδιώτες. Στην ισπάνια πρόσφατα έχουν αρχίσει και ασχολούντια εταιρίας με την εκμεταλευση της ηλιακής ενέργειας αλλά δεν νομίζω οτι είμαστε έτοιμοι ακόμα ωστε να μπορούμε να επωφεληθουμε εμείς ατομικά.
Οι βορειοι έχουν είναι αρκετα μπροστα αλλά και ασχολουνται κυρίως με τον άνεμο και καλύτερη αποδοση των κτιριων σε ενεργειακές απώλειες.
-
15-12-06, 20:02 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #55
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Όσον αφορά τις άδειες, στα Φ/Β μια εγκατάσταση μέχρι 120kW δεν χρειάζεται άδεια για να λειτουργήσει.
Προσωπικά θεωρώ πως ένα Φ/Β πάρκο ισχύος 50-100 kW αποτελεί τώρα μια πολύ καλή επένδυση σε ατομικό επίπεδο, αρκεί βέβαια κάποιος να μπορεί να διαθέσει με δικά του κεφάλαια 100-150 χιλιάδες ευρώ. Μπορεί στους μεγάλους παίκτες να γίνεται χαμός, αλλά στην συγκεκριμένη πίτα νομίζω πως μπορούν και οι μικροί να πάρουν ένα μικρό μερίδιο.
-
15-12-06, 20:31 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #56
Διαβάζω εδώ για 43 - 50 λεπτά την κιλοβατώρα. Ρε παιδιά, έχετε στοιχεία; Εγώ που βλέπω το σιτε της ΔΕΗ, λέει για 0,06842 ευρω/kwh http://www.dei.gr/ecportal.asp?id=1048&nt=18&lang=1 και σε νησιά μην συνδεδεμένο 0,08458 http://www.dei.gr/ecportal.asp?id=1049&nt=18&lang=1
Και αυτές είναι οι μέγιστες τιμές. Που βρήκατε για 0,43 με 0,50 λεπτά την κιλοβατώρα; Κανα λινκ;
Εαν εννοειτε αυτό http://www.dei.gr/ecportal.asp?id=1051&nt=18&lang=1, τότε δέστε το καλύτερα , γιατί εγώ κατάλαβα ότι η τιμή αυτή είναι για ισχύ / μήνα και όχι κιλοβατώρες.... Εαν είμαι λάθος διορθώστε με
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
16-12-06, 08:12 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #57
προσφατα ειχα δει μια εκπομπη που εδειξε μια οικογενεια σε ενα νησι να εχει δικη της παροχη ηλεκ. ρευματος με φοτοβολταικες πλακες. Ολες οι οικιακες συσκευες (ψυγεια , τηελορασεις, Η/Υ κλπ ) δουλευουν μια χαρα, εκτος απο πλυντηριο και ηλεκτρικη κουζινα νομιζω.
Ενδιαφερουσα τεχνολογια αυτη, ελπιζω να την προωθησει το κρατος στην Ελλαδα με την τοση πολυ ηλιοφανεια
Antec P280 | beQuiet S9-700 | Arctic Liquid Freezer II 240 | MSI X470 Gaming Pro Max | R9 5900X | 3600CL16 32GB | RTX3070 | XPG8200Pro | ROG PG258Q
-
16-12-06, 16:59 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #58
-
16-12-06, 20:00 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #59
είναι πολύ σημαντικές κ οι δύο συσκευές ρε γμτ
Πάντως σαν ιδέα κ μόνο εμένα μου αρέσει. Αν το ρεύμα που καίω το παράγω εγώ, θα έχω όλη μέρα ανοιχτές της οικιακές συσκευές!!!
Για τις νυχτερινές ώρες όπου τί προβλέπεται για τους χρήστες φ/β? Μπαταρίες? Κ αν ναί, ποιό είναι το κόστος και πόσο διαρκούν?
Πέρα από τον οικονομικό παράγοντα, η ηλιακή ενέργεια είναι μια ελπίδα καθώς οδεύουμε στο τέλος των ενεργειακών πηγών (πετρέλαιο, λιγνίτης...).
-
20-12-06, 15:33 Απάντηση: Φωτοβολταϊκό έλλειμμα #60
@lazar απο ότι καταλαβαίνω μιλάς για ένα σύστημα φ/β απο το οποίο θα καταναλώνεις εσύ το ρεύμα και ότι περισσεύει θα το πουλας στην ΔΕΗ...
Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά και θα συνεχίσεις να έχεις το πάγιο...
Πάντως κάτι τέτοιο δεν συμφέρει. Δεν συμφέρει δηλαδή αν έχει σύνδεση με τη ΔΕΗ να καταναλώνεις το ρεύμα που παράγεις και να πουλας μόνο αυτό που δεν χρειάζεσε...
Θα ήταν καλύτερα με τα ίδια λεφτά να κάνεις μια εγκατάσταση στο όνομα μιας εταιρίας μικρής που θα ιδρύσεις και να πουλάς όλο το ρεύμα που παράγεις και να καταναλώνεις το πολύ φτηνότερο ρεύμα της ΔΕΗ.
Φ/β για ιδιοκατανάλωση βάζουν μόνο ιδιώτες που για κάποιο λόγο δεν έχουν σύνδεση με τη ΔΕΗ.
@aspirin Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω ή θέλεις να βάλεις φ/β για δικούς σου λόγους τότε αναφορικά με το βράδυ αλλά και γενικά όλη τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν μπαταρίες...
Οι οποίες μπαταρίες βέβαια δεν είναι σαν του αυτοκινήτου (ρυχού κύκλου) που δίνουν μεγάλη τάση για λίγο χρονικό διάστημα, αλλά διαφορετικής τεχνολογίας (βαθέως κύκλου) που μπορούν να δώσουν σταθερή τάση για μεγάλο χρονικό διάστημα και επίσης αντέχουν αρκετά χρόνια.
Τώρα βέβαια για αυτό που λες οτι τελειώνουν οι πηγές ενέργειας, τουλάχιστον ο λιγνίτης που βγάζουμε στην Ελλάδα μας φτάνει για πολλές δεκαετίες ακόμη
Παρόμοια Θέματα
-
φωτοβολταϊκό
Από lazar στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 18-09-04, 08:15
Bookmarks