Καλησπέρα σε όλους,
Έκανα αίτηση φορητότητας στη Cyta πριν λίγες μέρες, και στην αίτηση συμπλήρωσα (σε σχόλιο, η επιλογή φυσικά δεν υπάρχει) ότι δεν θέλω να μου κλειδώσουν τα SIP accounts στο ενσωματωμένο ATA του modem/router και ότι θέλω να μπει σε Bridge mode σε περίπτωση που το παραλάβω κλειδωμένο (θέλω να κάνω register από asterisk - η Cyta λέει πως υποστηρίζει τη χρήση IP PBX στο πρόγραμμα για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις - και να σηκώσω PPPoE από PC με Linux). Σήμερα παρέλαβα το modem/router της ADB (το γνωστό μαύρο Pirelli) και το hookαρα στο ρεύμα (χωρίς DSL). Συνδέθηκα σε web configuration, και το router φαίνεται ξεκλείδωτο! Μπορώ να κάνω edit ολα τα πεδία όλων των επιλογών! Φυσικά είμαι πανευτυχής, αλλά φοβάμαι μήπως όταν έρθει η γραμμή και το κουμπώσω κάνει κανένα provisioning με τη Cyta και κλειδώσει.
Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία; Τα modems γενικά είναι κλειδωμένα από το κουτί τους, ή κλειδώνονται όταν συνδέονται για πρώτη φορά στη γραμμή κατεβάζοντας κάποιο configuration ή firmware από provisioning server;
Αν δουλέψουν όλα αυτά και δώσει κάποια στιγμή και IPv6 με static prefix, θα σταματήσει η αναζήτηση του καλύτερου παρόχου για μενα (όσον αφορά στο είδος και στην ευελιξία των υπηρεσιών τουλάχιστον, τώρα για την ποιότητα αυτών... μένει να το δούμε... )
Εμφάνιση 1-3 από 3
-
14-09-12, 20:55 Παραλαβή ξεκλείδωτου ADB P.RG A4201G από Cyta - Για πάντα; #1
-
17-09-12, 11:19 Απάντηση: Παραλαβή ξεκλείδωτου ADB P.RG A4201G από Cyta - Για πάντα; #2
Από όσο γνωρίζω σε επιχειρήσεις ισχύει αυτό που έγραψες οποτε ναι θα είναι ξεκλείδωτο για πάντα.
Τώρα στους ιδιώτες επιτρέπεται μεν το passthrough αλλά μέχρι εκεί.
-
27-09-12, 04:29 Απάντηση: Παραλαβή ξεκλείδωτου ADB P.RG A4201G από Cyta - Για πάντα; #3
Ενεργοποιήθηκα σήμερα. Τελικά μετά το provisioning το router παρέμεινε ξεκλείδωτο αλλά μέχρι ενός σημείου (όπως ήταν από την αρχή δηλαδή, τελικά δεν είχα access στα πάντα όπως νόμιζα). Μπορώ να πειράξω το VC1 αλλά όχι τα υπόλοιπα, για παράδειγμα... Όπως επίσης και στην ενότητα VoIP βλέπω μόνο status και δεν μπορώ να επιλέξω διαμόρφωση των bridge στο switch (πέραν του να κάνω bridge το VC1 με RFC1483 με το Default VLAN που περιλαμβάνει όλα τα πριζάκια)...
Πάντως καλύτερα από άλλους που έχω ακούσει που δεν μπορούσαν καν να σετάρουν 1483 bridge και έπρεπε να προσπαθούν 1 εβδομάδα στα τηλέφωνα (με άλλο router αυτή η περίπτωση ωστόσο...)
Παρόμοια Θέματα
-
[Pirelli] ρυθμισεις pirelli A4201g της CYTA και διακοπή ρεύματος
Από Peter Trom στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 21-08-11, 16:40 -
Πώς σταματάμε μια για πάντα το Live Messenger από το να εκκινείται στο startup ;
Από flamelab στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 14-05-09, 10:52 -
Ενεργοποίηση υπηρεσίας 2play... χωρίς παραλαβή του εξοπλισμού από τη Cyta Hellas!!!
Από dzadelis στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-08, 21:42 -
Δωρεάν ενέργεια για πάντα από μπαταρίες ενζύμων
Από aeonios στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-06, 21:14
Bookmarks