Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 16
    Περιοχή
    Zauberberg
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Οbservatory
    Tο Παρατηρητήριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της ΚτΠ ΑΕ, ανέλυσε και παρουσιάζει τα αποτελέσματα μελέτης για την ανάπτυξη και διείσδυση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε πολίτες και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Στόχος των ερευνών που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της μελέτης ήταν μια ποσοτική προσέγγιση του οφέλους που αποκομίζουν οι τελικοί χρήστες από τις υπάρχουσες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και της ικανοποίησής τους από το επίπεδο ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης.

Τα κυριότερα συμπεράσματα από την έρευνα στους πολίτες συνοψίζονται παρακάτω:

• Περίπου 1 στους 3 Έλληνες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του δημοσίου που παρέχονται ηλεκτρονικά.
    • Υψηλότερα ποσοστά χρήσης των υπηρεσιών σημειώνονται στις ηλικίες 35-54.
    • Η χαμηλότερη διείσδυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών παρατηρείται στη Δυτική Ελλάδα με μόλις 7,1%, ενώ πρώτες έρχονται οι περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου με 61,7% και 61,3% αντίστοιχα.
    • Το 72% των χρηστών επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των υπηρεσιών για λόγους πληροφόρησης, το 32% για να «κατεβάζει» ηλεκτρονικά διαθέσιμες αιτήσεις και λοιπά έντυπα, ενώ το 45% ολοκληρώνει συναλλαγές μέσω διαδικτύου (π.χ. υποβολή της φορολογικής δήλωσης).
    • Συχνότερες είναι οι «επισκέψεις» των πολιτών στις ιστοσελίδες του Δήμου ή της Νομαρχίας τους (70%) και το δικτυακό τόπο των ΚΕΠ (55%), αλλά όχι εξίσου και στο portal του «ΕΡΜΗ» (13%).
    • Θετικά αξιολογούν οι χρήστες τα περισσότερα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών, ωστόσο αρκετοί εκφράζουν πως δε νιώθουν ασφάλεια με την παροχή των προσωπικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο.
    • 7 στους 10 πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του δημοσίου και αναγνωρίζουν την εξοικονόμηση χρόνου και τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ως τα κυριότερα οφέλη.
    • Στα κυριότερα προβλήματα που συναντούν κατά τη χρήση των υπηρεσιών εντοπίζονται στη διαθεσιμότητα της ιστοσελίδας όπου φιλοξενείται η υπηρεσία και ακολουθούν προβλήματα σχετικά με το περιεχόμενο, την ακρίβεια και το επίπεδο επικαιροποίησης των παρεχομένων πληροφοριών.
    • Οι περισσότεροι από όσους δεν έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους (34%). Το 18% βρίσκει περίπλοκη τη χρήση των υπηρεσιών ή του διαδικτύου ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (16%) προτιμά την προσωπική επαφή με το δημόσιο υπάλληλο.

Λόγοι μη χρήσης ηλεκτρονικών δημόσιων υπηρεσιών
    (βάση: όσοι δεν έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών)

Από την έρευνα στις ελληνικές επιχειρήσεις 10+ εργαζομένων, προέκυψαν τα εξής:

• Περισσότερες από 9 στις 10 επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τις συναλλαγές τους με το δημόσιο.
    • Από τις πλήρως διαθέσιμες ηλεκτρονικά υπηρεσίες, αυτές της φορολογίας (υποβολή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων) και της ηλεκτρονικής υποβολής ΦΠΑ είναι η πιο αναγνωρίσιμες από όλες και συγκεντρώνουν και τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης.
    • Οι επιχειρήσεις δεν αξιολογούν αρνητικά τις υπηρεσίες, ωστόσο κρατούν επιφυλάξεις απέναντι και σε μια πλήρως θετική αξιολόγηση.
    • Το 53% των επιχειρήσεων δήλωσε ότι έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες κατά τη χρήση των υπηρεσιών, και το πρόβλημα με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης σχετίζεται με τη διαθεσιμότητα της εκάστοτε ιστοσελίδας και της εύρυθμης λειτουργίας της.
    • Ωστόσο, το 66% των επιχειρήσεων δήλωσαν «πολύ ικανοποιημένες» από τη χρήση των υπηρεσιών και άλλο ένα 9% «πάρα πολύ ικανοποιημένες», ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (21,74%) δήλωσε «μέτρια ικανοποιημένο».
    • Όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις συμφώνησαν ότι οφελούνται από τη χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με την εξοικονόμηση χρόνου να αποτελεί το κατεξοχήν και κυρίαρχο όφελος. Οφέλη που σχετίζονται με τη διαφάνεια συναλλαγών και τη συμμετοχή στα κοινά, δεν αναγνωρίστηκαν από τις επιχειρήσεις ως σημαντικά.
    • Η ανησυχία για την ασφάλεια των στοιχείων προτάσσεται ως ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας που συντελεί στη μη χρήση των υπηρεσιών (30,3%).

Ολόκληρη η μελέτη είναι διαθέσιμη εδώ.

Πηγή: Κοινωνία της Πληροφορίας

Περιοχή
    Στο σπίτι του Θόδωρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Χίλια/Χίλια
    ISP
    INALAN
    Router
    UniFi Express
    Έχει βρει κανείς ιδιαίτερα χρήσιμες τις online υπηρεσίες των ΚΕΠ;
    Τις λίγες φορές που δοκίμασα να δω αν μπορώ να κάνω κάτι στο kep.gov.gr, όλες οι οδηγίες ήταν του στυλ "πηγαίνετε στο κατάστημα της περιοχής σας"
    You thought there would be a funny slogan here.
    You just fell for one of my classical pranks.
    Bazinga

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    Cable
    Φέτος δεν είχα ουδεμμία επαφή με την Εφορία.

Έκανα την φορολογική μου δήλωση μέσω του Taxisnet, μου έβγαλε το εκκαθαριστικό, πήγα σε μια Τράπεζα και το πλήρωσα, και ούτε καν την πόρτα της Εφορίας δεν είδα !

Παρότι έχει δυνατότητες βελτίωσης, το σύστημα δουλεύει ικανοποιητικά, και προσωπικά δηλώνω ικανοποιημένος.

Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/512
    ISP
    ΔΙΟΔΟΣ HOL
    Router
    AVM Fritz!Box Fon
    SNR / Attn
    31(dB) / 14(dB)
    οι περισσότεροι δεν τις γνωρίζουν
    τι να λέμε τώρα;
    Σεβασμός & Απειθαρχία

δεν αντέχετε το 50-50
    δεν το αντέχετε

Περιοχή
    Πέραμα
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/10
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΑΜΑ
    Router
    AVM Fritz! Box 7590
    SNR / Attn
    12(dB) / 14(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gioannou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχει βρει κανείς ιδιαίτερα χρήσιμες τις online υπηρεσίες των ΚΕΠ;
    Τις λίγες φορές που δοκίμασα να δω αν μπορώ να κάνω κάτι στο kep.gov.gr, όλες οι οδηγίες ήταν του στυλ "πηγαίνετε στο κατάστημα της περιοχής σας"
    Και οι υπηρεσίες του "ΕΡΜΗ" δεν είναι οι καλύτερες επειδή ακριβώς δεν έχουν όλοι οι δήμοι ακόμα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα αυτή.

Περιοχή
    Adelaide, Australia
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Internode
    Router
    Archer D5
    εγω δεν μπορω να καταλαβω τα ΚΕΠ δεν μπορουν να ζητησουν τους αρμοδιους δημους να στελνουν πιστοποιητικα με μέιλ ή φαξ? Πρεπει ντε και καλα να δωσουν λεφτα στο ταχυδρομειο ή κουριερ να το στειλουν εδω?

Περιοχή
    Salamis
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    Satellite
    Ταχύτητα
    300M/30M
    ISP
    SpaceX Starlink
    Router
    Starlink Gen 2
    Φιλε μου που να στο στειλει το ΚΕΠ το πιστοποιητικο; Στο σπιτι σου εννοεις;; Ανετα γινεται κατι τετοιο και θα βολευε και πολυ τους υπαλληλους αλλα δεν εχει καμια ισχυ το εγγραφο που θα παρεις. Οπως και θα βολευε ακομα η αποστολη της αιτησης και παραλαβη της απο την αντιστοιχη υπηρεσια μεσω mail. Για να μπορεσεις να το παρεις με mail πρεπει να εφαρμοστουν οι ψηφιακες υπογραφες που μονο στα σεμιναρια εχουν μεινει. Αν κανεις εγγραφη μεσω του portal ermis καποια στιγμη θα εχεις την δυνατοτητα να λαμβανεις και να στελνεις τα πιστοποιητικα σου σε ηλεκτρονικη μορφη απο την προσωπικη σου θυριδα.
    Γενικα το προβλημα ειναι η κεντρικη διοικηση και οχι τα ΚΕΠ.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    ZTE H288A
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MaGuS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να μπορεσεις να το παρεις με mail πρεπει να εφαρμοστουν οι ψηφιακες υπογραφες που μονο στα σεμιναρια εχουν μεινει. Αν κανεις εγγραφη μεσω του portal ermis καποια στιγμη θα εχεις την δυνατοτητα να λαμβανεις και να στελνεις τα πιστοποιητικα σου σε ηλεκτρονικη μορφη απο την προσωπικη σου θυριδα.
    Η δυνατότητα υπάρχει ήδη στον Ερμή: και για να σου αποδοθεί προσωπικό ψηφιακό πιστοποιητικό και για να λαμβάνεις τα έντυπα που ζητάς υπογεγραμμένα στη θυρίδα σου.
    Ξερετε πόσα ΚΕΠ μπορούν να διεκπεραιώσουν πλήρως ηλεκτρονική συναλλαγή; 2... ένα στην Αιτωλοακαρνανία και ένα ακόμη δε θυμάμαι που. Προχθές τα έψαχνα που χρειάστηκα ένα πιστοποιητικό γεννήσεως για το μικρό.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστώ κάτι, θα δοκιμάσω να ζητήσω να διεκπεραιώσει ένα από αυτά τα ΚΕΠ το αίτημά μου. Να δούμε

Γενικα το προβλημα ειναι η κεντρικη διοικηση και οχι τα ΚΕΠ.
    Ουδέν σχόλιο...
    "... στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί." - Θ.Β.
    ----
    Είναι να απορείς πώς ο λαός που γνώρισε καλύτερα από τον καθένα την θηριωδία του ισχυρού, ώντας στην θέση αυτού πράττει τα ίδια!!!
    It's a marvel to me that the people who have an intimate knowledge of the brutality brought by the mighty, being in their place act the same!!!

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Τα τελευταία 2 χρόνια έχω υποβάλει φορολογικές δηλώσης όλης της οικογένειας ηλεκτρονικά (6 μέλη όλα φορολογούμενα προς το παρόν), έχω λάβει εκαθαριστικά και έχω τυπώσει 3-4 επιπλέον για διάφορες δουλειές που χρειάστηκαν, έχω πληρώσει μέσω e-banking τα πάντα και εφορία πήγα μία φορά για να αλλάξω τη διεύθυνσή μου στο μητρώο (έχασα 3 πρωινές ώρες). Φυσικά όλοι επισκεφτήκαμε μια φορά την εφορία για τη παραλαβή του κλειδάριθμου αλλά αυτό είναι One off επίσκεψη.

Το θέμα είναι πως όσο δε μας τα παίρναν χοντρά ήταν δύσκολη η πρόσβαση, η υποβολή, η εξόφληση, τα πάντα όλα. Τώρα που απλοποιούνται όλα μας τα παίρνουν από παντού οπότε η γέυση παραμένει πικρή.

Περιοχή
    Greece
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1024/1024
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι η "βαθμολογία" των υπηρεσιών εξαρτάται άμεσα κι από τους "κριτές" και τις γνώσεις τους. Με αυτό εννοώ ότι εμείς που ξέρουμε πως λειτουργούν κάποια πράγματα και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν, θεωρούμε(ω) πως υπολείπονται κατά πολύ των προσδοκιών μας/μου. Για παράδειγμα, το χαράτσι θα μπορούσε να πληρωθεί μέσω Web Banking και να μη χρειάζεται να πάμε ούτε στην τράπεζα. Μια απλούστατη υλοποίηση αυτού θα μπορούσε να είναι, μεταφορά ποσού σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό (της εφορίας) με αιτιολογία το ΑΦΜ του υπόχρεου. Ούτε χαρτάκια, ούτε ουρές, ούτε τίποτα.

Περιοχή
    Στο σπίτι του Θόδωρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Χίλια/Χίλια
    ISP
    INALAN
    Router
    UniFi Express
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα τελευταία 2 χρόνια έχω υποβάλει φορολογικές δηλώσης όλης της οικογένειας ηλεκτρονικά (6 μέλη όλα φορολογούμενα προς το παρόν), έχω λάβει εκαθαριστικά και έχω τυπώσει 3-4 επιπλέον για διάφορες δουλειές που χρειάστηκαν, έχω πληρώσει μέσω e-banking τα πάντα και εφορία πήγα μία φορά για να αλλάξω τη διεύθυνσή μου στο μητρώο (έχασα 3 πρωινές ώρες). Φυσικά όλοι επισκεφτήκαμε μια φορά την εφορία για τη παραλαβή του κλειδάριθμου αλλά αυτό είναι One off επίσκεψη.

Το θέμα είναι πως όσο δε μας τα παίρναν χοντρά ήταν δύσκολη η πρόσβαση, η υποβολή, η εξόφληση, τα πάντα όλα. Τώρα που απλοποιούνται όλα μας τα παίρνουν από παντού οπότε η γέυση παραμένει πικρή.
    Ζωή να'χετε!
    Όπως ανέφερες κι εσύ, οι τράπεζες και οι εφορίες είναι από τις πρώτες "υπηρεσίες" που παρέχονται μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα. Για τις υπόλοιπες, συγγνώμη αλλά, πρέπει να υπάρξει η φυσική σου παρουσία για να πιστοποιηθεί η ταυτότητά σου...

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Tony_Ts Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι η "βαθμολογία" των υπηρεσιών εξαρτάται άμεσα κι από τους "κριτές" και τις γνώσεις τους. Με αυτό εννοώ ότι εμείς που ξέρουμε πως λειτουργούν κάποια πράγματα και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν, θεωρούμε(ω) πως υπολείπονται κατά πολύ των προσδοκιών μας/μου. Για παράδειγμα, το χαράτσι θα μπορούσε να πληρωθεί μέσω Web Banking και να μη χρειάζεται να πάμε ούτε στην τράπεζα. Μια απλούστατη υλοποίηση αυτού θα μπορούσε να είναι, μεταφορά ποσού σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό (της εφορίας) με αιτιολογία το ΑΦΜ του υπόχρεου. Ούτε χαρτάκια, ούτε ουρές, ούτε τίποτα.
    Γι'αυτό ακριβώς αυτές οι έρευνες είναι απλά για να δημοσιεύονται μεταξύ μας να χαιρόμαστε, το πόσο έγκυρες είναι επιστημονικά, ελέγχεται...
    You thought there would be a funny slogan here.
    You just fell for one of my classical pranks.
    Bazinga

Περιοχή
    Salamis
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    Satellite
    Ταχύτητα
    300M/30M
    ISP
    SpaceX Starlink
    Router
    Starlink Gen 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από frap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η δυνατότητα υπάρχει ήδη στον Ερμή: και για να σου αποδοθεί προσωπικό ψηφιακό πιστοποιητικό και για να λαμβάνεις τα έντυπα που ζητάς υπογεγραμμένα στη θυρίδα σου.
    Ξερετε πόσα ΚΕΠ μπορούν να διεκπεραιώσουν πλήρως ηλεκτρονική συναλλαγή; 2... ένα στην Αιτωλοακαρνανία και ένα ακόμη δε θυμάμαι που. Προχθές τα έψαχνα που χρειάστηκα ένα πιστοποιητικό γεννήσεως για το μικρό.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστώ κάτι, θα δοκιμάσω να ζητήσω να διεκπεραιώσει ένα από αυτά τα ΚΕΠ το αίτημά μου. Να δούμε

Ουδέν σχόλιο...
    Για πες μου ποσες υπηρεσιες μπορουν να διεκπεραιωσουν ηλεκτρονικη συναλλαγη εκτος απο Ειδικο Ληξιαρχείο Αθηνων (που το ξερω λογω σεμιναριου);
    Φυσικα και δεν ειναι υπευθυνα τα ΚΕΠ για την ολη κατασταση. Οταν βαλουν κατι που δουλευει τα ΚΕΠ θα το δουλεψουν και το εχουν αποδειξει τοσα χρονια.
    Δεν δουλευει το Εθνικο Δημοτολογιο - Ληξιαρχειο για παραδειγμα πως περιμενουμε να δινονται ονλαιν τα πιστοποιητικα.
    Οταν βλεπεις τα δικαιολογητικα στο ΕΡΜΗΣ για μια δουλεια που θες να κανεις και πας στην υπηρεσια την αρμοδια και σου λεει αλλα ντι αλλων τοτε τi να σου κανουν τα ΚΕΠ.
    Γι αυτο εδωσα την απαντηση οτι το προβλημα ειναι η κεντρικη διοικηση.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MaGuS : 18-09-12 στις 11:42.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gioannou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ζωή να'χετε!
    Όπως ανέφερες κι εσύ, οι τράπεζες και οι εφορίες είναι από τις πρώτες "υπηρεσίες" που παρέχονται μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα. Για τις υπόλοιπες, συγγνώμη αλλά, πρέπει να υπάρξει η φυσική σου παρουσία για να πιστοποιηθεί η ταυτότητά σου...
    Ισχύει αυτό που λες όσον αφορά τους ιδιώτες.

Όσο αφορά τις επιχειρήσεις τα πράγματα έχουν προχωρήσει αρκετά πάντως. Το ΙΚΑ έχει γίνει πολύ φιλικό (σε συνδιασμό πάντα με e-banking) για έναν εργοδότη όπως και ο ΟΑΕΕ. Περιμένω να δω την υλοιποίηση που υπόσχονται και την ένωση ΙΚΑ/ΣΕΠΕ/ΟΑΕΔ ώστε να ξεκόψω εντελώς και από τον ΟΑΕΔ και την επιθεώρηση εργασίας στις προσλήψεις/απολύσεις/έγκριση υπερωρίων κτλ (σκέψου ο ΟΑΕΔ που πρέπει να πάω είναι στην Αγία Παρασκευή, η επιθεώρηση εργασίας στη Θήβα και ο χώρος εργασίας στα Οινόφυτα και για να γίνει σωστά μια πρόσληψη πρέπει να πάρω σφραγίδα την ίδια μέρα και από τους δύο). Είμαι εργοδότης (της κακιάς ώρας) και τα κάνω όλα μόνος μου για εξοικονόμηση κόστους. Πριν 3 χρόνια που ξεκίνησα οι λογιστές μου περιγράφαν τις καταστάσεις του ΙΚΑ ως αποκαρδιωτικές και όντως ήταν. Ειδικά κάτι ΑΠΔ ή κάποιες διορθώσεις ήταν αδύνατο να γίνουν ηλεκτρονικά. Πλέον χαλάω 5-10 ώρες το μήνα για να υποβάλω ΦΠΑ, εργοδοτικές εισφορές, ΑΠΔ, δόσεις φόρων, πληρωμές λογαριασμών, προμηθευτών, μισθοδοσίες, ΦΜΥ κτλ. και το σημαντικότερο δε γεμίζω κούτες και βιβλιοθήκες με χαρτούρα και αποδείξεις και έχω και πολύ καλύτερο έλεγχο των πάντων. Όλα αυτά βέβαια αν όλα φεύγουν από εμένα σωστά γιατί στις διορθώσεις λαθών (αν εξαιρέσεις το ΙΚΑ) είναι πολύ δυσκίνητοι και χρειάζεται επίσκεψη. Παρόλα αυτά μιλάμε για τεράστια εξοικονόμηση χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού και η τάση είναι προς full digitalisation (αν υπάρχει η λέξη) των πάντων.

Overall, προς το παρόν, οι υπηρεσίες προς επιχειρήσεις έχουν βελτιωθεί δραματικά τα τελευταία 2 χρόνια. Όχι ότι είναι super αλλά είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και αν υλοποιήσουν όλα αυτά που υπόσχονται τότε είναι θέμα 1-2 χρόνων να αποκοπεί εντελώς ο γκισές οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας από οποιαδήποτε συναλαγή. Οι υπηρεσίες προς πολίτες υστερούν σημαντικά και ειδικά οι υπηρεσίες ταυτοποίησης και έκδοσης πιστοποιητικών.

Περιοχή
    Adelaide, Australia
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Internode
    Router
    Archer D5
    Δεν λεω να ερθει σπιτι μου. Εννοω Δημος-->ΚΕΠ

Περιοχή