Έχουμε πάνω από χρόνο να κάνουμε σχετικό νήμα και βρίσκομαι στην ανάγκη!
Θέλω ένα φτηνό UPS (45-60€ στο skroutz) που να υποστηρίζει καλά Linux. Από την εμπειρία μου, τα περισσότερα θα παίξουν αλλά αναρωτιέμαι αν ξέρετε κάποιο που παίζει καλύτερα ή έχει επιπλέον δυνατότητες. Πχ να ανοίγει μόνο του το UPS όταν επανέρχεται το ρεύμα, να στέλνει καλά δεδομένα μετρήσεων κλπ.
Προς το παρόν είμαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα:
http://www.skroutz.gr/s/391412/Cyber...UE600ELCD.html
http://www.skroutz.gr/s/437587/Eaton...Series-NV.html
Τρίτη επιλογή:
http://www.skroutz.gr/s/293859/FSP-EP650.html
Τα παραπάνω υποστηρίζονται σύμφωνα με τη λίστα του NUT καλά. Για τα περισσότερα από τα υπόλοιπα δεν μπορώ να βρω πληροφορίες. Πχ έχει κάτι ενδιαφέροντα Inform Guardian αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες.
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
19-09-12, 15:49 Φθηνό UPS με καλή υποστήριξη Linux; #1
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
20-09-12, 09:33 Απάντηση: Φθηνό UPS με καλή υποστήριξη Linux; #2
ενδιαφέρων θέμα!!! δεν είναι λίγο μικρο το 600va;;
See first, think later, then test. But always see first. Otherwise you will only see what you were expecting. Most scientists forget that. - Douglas Adams
There's no right, there's no wrong, there's only popular opinion. - Jeffrey Goines (12 Monkeys)
-
20-09-12, 11:05 Απάντηση: Φθηνό UPS με καλή υποστήριξη Linux; #3
Όσα έχουν USB θύρα, λόγω ότι υλοποιούν το HID πρωτόκολλο θα παίξουν όπως λες, δηλαδή το NUT θα τα βλέπει. Για να μην μπλέκεις με ρυθμίσεις και μανούρα όμως καλύτερα να πάρεις ένα που είναι στη "λίστα".
Από τα τρία που αναφέρεις εγώ θα διάλεγα το Eaton μόνο και μόνο επειδή η Eaton/MGE είναι γνωστή μάρκα :P ενώ τα άλλα δεν τα ξέρω. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα τους όμως οπότε μη δίνεις βαρύτητα στη γνώμη μου.
Οταν λες να ανοίγει όταν έρχεται το ρεύμα τι εννοείς ? Να αρχίζει να παρέχει τάση το UPS νομίζω το κάνουν όλα. Αν εννοείς να ανοίγει το PC όταν έρχεται η τάση, τότε υπάρχει επιλογή στο BIOS για αυτό.
Για κάποιον που διαβάζει το νήμα και δεν το γνωρίζει ήδη, να τονίσουμε ότι τα τροφοδοτικά που χρησιμοποιούν Active PFC (σχεδόν όλα τα τροφοδοτικά "επιδόσεων" γνωστής μάρκας) χρειάζονται ημιτονοειδή κυματομορφή και δεν μπορούν να δουλέψουν με UPS που δίνουν τετραγωνικό παλμό (όλα τα UPS σε αυτά τα χρήματα). Εννοείται πως το πρόβλημα θα υπάρχει μόνο όταν η τάση παρέχεται από την μπαταρία του UPS μέσω του κυκλώματος του και όχι στην κανονική περίοδο που η τάση παρέχεται από τη ΔΕΗ.
Εγώ όταν άλλαξα τροφοδοτικό και διαπίστωσα ότι είχε Active PFC, λόγω έλλειψης χρημάτων για νέο UPS, επέλεξα να χρησιμοποιήσω το UPS που είχα. Αυτό γινόταν για 1.5 χρόνο και δεν είχα κανένα πρόβλημα στις διακοπές τάσης αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις (θυμάμαι τουλάχιστον 2 στο insomnia, 1 εδώ και 2 σε ξένο φόρουμ) που το τροφοδοτικό έσκασε οπότε πρέπει να το αναφέρουμε."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
Γα.... την πολιτική ορθότητα.
-
20-09-12, 16:29 Απάντηση: Φθηνό UPS με καλή υποστήριξη Linux; #4
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Πολλά UPS δεν έχουν μηχανικό διακόπτη για το ρεύμα, για αυτό δεν επανέρχονται πάντα όταν αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Σε κάποια ορίζεις εσύ από τον Η/Υ να κάνουν shutdown (δεν τα αφήνεις δηλαδή να κλείσουν μόνα τους όταν τελειώσει η μπαταρία) και αν θέλεις να ανοίξουν ξανά μόλις επιστρέψει το ρεύμα. Αυτό είναι και βολικό γιατί εξασφαλίζει πως θα υπάρχει σίγουρα power cycle και θα λειτουργήσει η ρύθμιση του BIOS για power on after power failure.
Το θέμα με το active pfc, νομίζω είναι περισσότερο θέμα φορτίου. Δυστυχώς και για αυτό, είναι δύσκολο να βρεις πληροφορίες. Το μηχάνημα πάντως που θα έχω πάνω στο ups, έχει active pfc αλλά δεν θα ξεπερνά τα 120Watt σε full load.
ΥΓ. Το eaton μου αρέσει και εμένα.Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
21-09-12, 15:09 Απάντηση: Φθηνό UPS με καλή υποστήριξη Linux; #5
Σκέφτομαι και εγώ να πάρω τώρα ένα φθηνό ups καθώς πριν από μερικές μέρες μάλλον μια διακοπή ρεύματος μου έκαψε τα ηχεία και γιατι το λαπτοπ το έχω συνεχώς στο ρεύμα καθώς η μπαταριά έχει χαλάσει.
-
22-09-12, 05:12 Απάντηση: Φθηνό UPS με καλή υποστήριξη Linux; #6
Για το λαπτοπ συνήθως είναι καλύτερα να έχεις μία δεύτερη μπαταρία όταν το έχεις συνέχεια στην πρίζα. Στην Ελλάδα πάντως κι εγώ το UPS το θεωρώ απαραίτητο, στο σπίτι μου έχω διακοπές και πτώσεις τάσης σχεδόν κάθε μέρα τις ζεστές ημέρες.
-
22-09-12, 10:19 Απάντηση: Φθηνό UPS με καλή υποστήριξη Linux; #7
Τα UPS είναι μεν χρήσιμα (και ειδικά σε μερικές περιοχές της Ελλάδας απαραίτητα) αλλά έχουν το κακό ότι δεν έχεις εποπτία της λειτουργίας τους. Η όλη αγορά του UPS γίνεται καλή τη πίστη ότι θα προστατεύσει τον εξοπλισμό. Ένα επεξεργαστή 3.0GHz με ένα άλλο 2.4GHz μπορείς να δεις άμεσα από την περιγραφή και μόνο ποιος είναι πιο καλός, το ίδιο και σε οθόνες και παντού. Ένα UPS των 150 ευρώ δεν ξέρεις κατά πόσο καλύτερο κύκλωμα έχει από ένα των 50 ευρώ με ίδια VA για αυτό είναι δύσκολο να προτείνει κάποιος "ένα φθηνό ups" και για αυτό η συνήθης πρόταση είναι "πάρε ένα επώνυμο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο".
"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
-
23-09-12, 16:43 Απάντηση: Φθηνό UPS με καλή υποστήριξη Linux; #8
Για να μην ανοίγω καινούργιο νήμα, έχω ένα Nilox (http://www.rainbowrefillpoint.gr/Pro.../1532/Page/38/), το οποίο έχει usb θύρα. Το λειτουργικό μου είναι Ubuntu 12.04, έχω εγκαταστήσει το NUT monitor, αλλά όταν το ανοίγω μου εμφανίζει αυτό
. Τί μπορεί να συμβαίνει;
-
23-09-12, 19:16 Απάντηση: Φθηνό UPS με καλή υποστήριξη Linux; #9
Συμβαίνει αυτό που σου λέει (connection refused). Το NUT έχει υλοποιηθεί να δουλεύει με το μοντέλο client-server. Μπορεί εσύ να έχεις ένα μεγάλο ups και να έχεις συνδέσει 5 υπολογιστές πάνω του. Το UPS όμως έχει μία θύρα USB οπότε οι άλλοι 4 υπολογιστές πως θα λαμβάνουν μηνύματα από αυτό ? Έτσι, ο ένας υπολογιστής θα συνδεθεί με το UPS και θα εκτελεί χρέη "server". Οι υπόλοιποι αντί να συνδέονται στο UPS συνδέονται στον server και έτσι μιλάνε με το UPS. Και στη περίπτωση όμως που έχεις ένα μόνο υπολογιστή γίνεται το ίδιο πράγμα και το NUT monitor προσπαθεί να συνδεθεί στο δαίμονα upsd ο οποίος λογικά δεν τρέχει.
Δες τα αρχεία που υπάρχουν στο /etc/nut και ρύθμισε το δαίμονα να μιλάει με το ups σου (λογικά θέλεις να ρυθμίσεις τον οδηγό usbhids) και μετά βάλε το δαίμονα να ξεκινά κάθε φορά που κάνεις boot. Το ubuntu χρησιμοποιεί upstart ? Ίσως για να ενεργοποιηθεί να θέλει "update-rc.d upsd defaults" ή κάτι τέτοιο αλλά σίγουρα θα σου δίνει κάποιο γραφικό εργαλείο το ubuntu για να ενεργοποιήσεις το δαίμονα."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
Παρόμοια Θέματα
-
Υποστήριξη gma500 απο εκδόσεις linux
Από biozweistein22 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 12-04-10, 17:57 -
Wireless PCI καρτα με υποστηριξη Linux
Από ksipsi στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-08, 12:42 -
Softphone σε Linux με υποστήριξη για 2 sip accounts?
Από asmar στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-08, 19:09 -
H Oracle θα παρεχει υποστήριξη για τα Red Hat Linux
Από Reef στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-06, 22:26 -
Καλό/φθηνό ΑΤΑ με FXS/FXO και υποστήριξη G.729/iLBC;
Από cosmos στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax HardwareΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-06, 22:15
Bookmarks