Παιδιά καλησπέρα σας και πάλι...
Ήρθε η ώρα να πάμε για ηλιακό θερμοσίφωνα. Ένας παλιός FOCO 20ετίας 150λιτρος που είχαμε τα... έπτυσε και είμαι για να ψάχνω για νέο. Έχετε κάτι να προτείνετε;
Σημειώνω ότι είμαστε 3 άτομα (μάλλον 160άρι ή το πολύ 200άρι) και με ενδιαφέρει κυρίως (τι άλλο):
α) να ζεσταίνει και με λίγο ήλιο και να κρατάει το νερό (ο ηλιακός άλλωστε φαίνεται κυρίως το χειμώνα),
β) να μην είναι ξέφτιλος ποιοτικά (να μας βγάλει με καλή συντήρηση καμιά 15αριά χρόνια και όταν βγει πρόβλημα να μην παίρνω την εταιρεία κι αυτή έχει... αλλάξει διεύθυνση και τηλέφωνο) και
γ) να μην είναι πιασοκω%#@ στυλ Μαλτέζου. Έλεγα για κάνα μπάτζετ μέχρι κάνα 850άρι €.
Βρήκα εδώ κάποιες περιπτώσεις, και αναμένω τις απόψεις - προτάσεις σας ειδικά από όσους έχουν εμπειρία ή γνώσεις:
- http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p...lo.598980.html
- http://www.celsius.gr/42386796.el.aspx
- http://www.bkstores.gr/ProductDetail...6c3f01dc8.aspx
ΥΓ. Όσοι μπορούν να διαθέσουν χρήματα για την αγορά ηλιακού, ας το κάνουν. Αξίζει τον κόπο κατά τη γνώμη μου!!!
Ευχαριστώ![]()
Εμφάνιση 1-15 από 87
Θέμα: Πάμε για νέο ηλιακό...
-
08-10-12, 22:34 Πάμε για νέο ηλιακό... #1
-
10-10-12, 17:30 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #2
Εννοείται ότι οποιαδήποτε πρόταση είναι δεκτή...
-
10-10-12, 18:23 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #3
Κοίτα, δεν ξέρω τι τιμές έχει ο μαλτέζος πια, αλλα αν ειναι κάθε λίγα χρόνια να αλλάζεις θερμοσίφωνα, να ταλαιπωρήσε κλπ, πιστεύω οτι αξίζει.
Περίπου στα 15 χρόνια δουλεύει απροβλημάτιστος ο δικός μας στο σπίτι μου, και θυμάμαι με κάτι χιόνια πριν μερικα χρόνια, όλοι στην πολυκατικοία δεν είχαν νερό είχαν πάθη βλάβη, μόνο εμείς είχαμε.
ΑΝ βρεις κάτι οικονομικό σε Μαλτέζο, εγώ θα έλεγα να το επιλέξεις.
-
10-10-12, 20:26 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #4
συμφωνω.μαλτεζο κ απο μενα
VAMOS ARIS
-
10-10-12, 21:45 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #5
Παιδιά, δεν λέω. Ο Μαλτέζος μπορεί να έχει ποιοτικά πράγματα. Αλλά αξίζει τα λεφτά (είναι και δύσκολοι οι καιροί); Δεν υπάρχουν δοκιμασμένες, φθηνότερες λύσεις;
-
10-10-12, 21:48 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #6
να ειναι 3πλης ενεργειας αν υπαρχει η υποδομη και αν δεν εχεις μποιλερ στο καυστηρα.
They see me postin', they hatin'...
-
10-10-12, 23:54 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #7
Τι διαφορά έχουν από τις διπλής; Μπόιλερ στον καυστήρα δεν υπάρχει. Υπάρχει καμιά οικονομική και αξιόπιστη λύση;
-
11-10-12, 08:33 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #8
Η θέρμανση του μπόιλερ του ηλιακού με πετρέλαιο δεν συμφέρει ούτε με καλοφτιαγμένο και καλορυθμισμένο σύστημα, χρησιμοποιούμενο από γνώστες και πειθαρχημένους χρήστες. Επειδή δε όλα αυτά πολύ σπάνια συνυπάρχουν, στην πράξη η συντριπτική πλειοψηφία των τριπλής όχι απλά στοιχίζει λίγο παραπάνω στη λειτουργία, αλλά φτάνει να γίνεται μαύρη τρύπα. Οχι στα τριπλής, δεν έχει νόημα η επένδυση. Απλό ηλιακό διπλής, και συμπλήρωση όποτε χρειάζεται με ρεύμα. Ειδικά αν υπάρχει και νυχτερινό τιμολόγιο, σε συνδυασμό με ένα χρονοδιακόπτη στον πίνακα, που να συμπληρώνει στο τέλος (ή μετά το τέλος) της ηλιακής ημέρας, και με μειωμένο τιμολόγιο, είναι η οικονομικότερη λύση.
-
11-10-12, 09:17 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #9
Μένω στον τρίτο όροφο επταώροφης πολυκατοικίας, αξίζει η τοποθέτηση ηλιακού ή θα έχω απώλειες λόγω της απόστασης ?
-
11-10-12, 10:14 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #10
Αν πάω σε λύση διπλής ενέργειας, από την εμπειρία / γνώση σου, υπάρχει κάποια εταιρεία / μοντέλο που καλό ήταν να αποφύγω (ή να διαλέξω αντίστοιχα); Γιατί οι εταιρείες απ' ότι έχω δεί είναι παααάρα πολλές και οι τιμές ποικίλουν επίσης. Τα χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν είναι αυτά που έγραψα στην αρχή...
-
11-10-12, 12:15 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #11
-
12-10-12, 00:44 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #12
Για όσους πρότειναν Μαλτέζο, μια ερώτηση. Δεν σε υποχρεώνει να κάνεις service (δεν θυμάμαι συχνότητα) ώστε να ισχύει η εγγύηση;
-
12-10-12, 01:14 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #13
Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω αν σε υποχρεώνει κάτι τέτοιο, δεν το νομίζω κιόλας, αλλα δεν ειμαι και σίγουρος, δεν νομίζω θα οτι χρειάστει service,(εμεις δεν εχουμε κάνει ποτέ) είναι σκυλιά, εχει τύχει να το έχω ακούσει απο πολύ κόσμο, και όλο το συγγενολόϊ να έχει ΜΑΛΤΕΖΟ και δεν εχει πάθει ποτέ κανείς τίποτα, δεν λέω άλλα, γιατι μπορει να φανεί οτι κάνω διαφήμιση στην εταιρία. Είπα και την γνώμη μου παραπάνω, και επίσης δεν ειναι ενα μηχάνημα που πρέπει να το αλλάζεις συχνά γιατι δεν ειναι και οτι πιο ευκολο, και γιατι μεχρι να αλλαχτεί μπορει να ταλαιπωρηθείς πολύ, οπότε βαζεις κατι καλό απο την αρχή ανάλογα και με τα οικονομικά, εγώ θα σου ελεγα να πας απο το μαγαζί να δεις και τι καλύτερο μπορουν να σου κάνουν.
-
12-10-12, 01:27 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #14
-
12-10-12, 12:23 Απάντηση: Πάμε για νέο ηλιακό... #15
Πάντως αποτι βλέπω, οι Μαλτέζος, ξεκινάνε απο περίπου 1100 ευρώ, όχι και λίγα πάνω απο το budget σου.
Παρόμοια Θέματα
-
πάμε για άλλο pc????????
Από johnyb98 στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 12-05-11, 00:55 -
Παμε για 2η Καταγγελία
Από Steapo στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 10-08-08, 19:42 -
Πάμε για πρωτιά.
Από leventopaido στο φόρουμ ADSLgr.com Folding@Home team # 36673Μηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 30-05-05, 15:44 -
Συνάντηση: 7η για καφέ - 8η για φαγητό (πάμε πάλι απ'την αρχή! )
Από blend στο φόρουμ The Meeting pointΜηνύματα: 294Τελευταίο Μήνυμα: 13-04-05, 19:38
Bookmarks