Έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα όπως και τότε που πρωτοέφτιαξα φακές. Πίσω στο σακουλάκι, περιγράφει κάποια περίπλοκή συνταγή, "ενδιαφέρουσα" για κάπόια νοικοκυρά που κάθεται σπίτι όλη μέρα. Ψάχνω στο ίντερνετ και σε κάθε σελίδα με συνταγές, έχει ο κάθε πικραμένος, διάφορα μιξάζ γεύσεων, συστατικών, εξωτικών μα...ών κλπ. Εγώ απλά ψάχνω τον πιο απλό τρόπο να μαγειρέψω φασόλια και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ!!!
Εν ολίγοις, κάνουμε ότι και στις φακές; Φασόλια και ρεβύθια μιλάμε τώρα, απλά να βράσουνε πρέπει; Κάπου βλέπω να τα βάζει κανείς σε νερό για αρκετές ώρες πριν, αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν είναι αυτό το σημαντικό. Στις φακές τις βράζεις και το ζουμί είναι μαζί. Στα φασόλια και τα ρεβύθια, μπορείς και να πετάς το νερό; Ή το θέμα είναι να βράζουν και να το απορροφάνε; Επίσης αποφλοιωμένα ρεβύθια είναι διαφορετικά από τα με φλοιό; Έχω από το πρωί σε νερό αποφλοιωμένα ρεβύθια για να τα φτιάξω σε λίγο για πρώτη φορά. Σαν τις φακές σκέφτομαι, θα βάλω σκόρδα και φύλλο δάφνης και μία καυτερή πιπερίτσα να βράσουνε μέχρι να πιούνε το νερό. Νερό 1 φλυτζάνι όσπριο με 2-4 φλυτζάνια νερό, όπως στη φακή. Ντάξει θα είναι; Θα τρώγονται;
Εμφάνιση 1-15 από 15
-
19-11-12, 13:38 Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #1
-
19-11-12, 14:00 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #2
- Εγγραφή
- 22-09-2003
- Μηνύματα
- 82.596
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Σκόρδο και δάφνη στα ρεβύθια ?
χμμμμμ
Θέλουν πιο πολύ νερό ώστε να χυλώσουν σε μορφή πηκτής σούπας, βάζεις λάδι, αλάτι και αφήνεις να βράσουν.
Εναλλακτικά με σάλτσα ντομάτας οπότε βάζεις την πιπεριά.We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
19-11-12, 14:22 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #3
Η λύση για νοστιμότατα (με εύκολο μαγείρεμα) όσπρια ακούει στο όνομα 'χύτρα ταχύτητας'. Στο 1/3 του χρόνου από το μαγείρεμα με απλή κατσαρόλα, έχεις τα όσπρια που θες, όπως τα θες και οικονομικά.
-
19-11-12, 15:30 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #4
Στα φασόλια και στα ρεβύθια βάζεις και κρεμμύδι!
-
19-11-12, 20:07 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #5
Αυτά είναι, σε ένα τεχνολογικό forum ακόμα και η φασολάδα γίνεται επιστήμη!
Φίλε μου ο λόγος που δεν μπορείς να βρεις μια συγκεκριμένη και απλή συνταγή είναι γιατί.. δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να φτιάξεις φασόλια. Πολλά μπορείς να βάλεις ή να μην βάλεις μέσα και με διαφορετικούς τρόπους μπορείς να τα μαγειρέψεις. Αλλιώς κάνεις πχ φασολάδα ή ρεβύθια σούπα και αλλιώς κρύα φασόλια ή ρεβύθια για σαλάτες-κεφτέδες-φούρνο κλπ. Απλά έχεις μπερδευτεί μέχρι να βρεις την άκρη, πάντως είναι πολύ απλή και γρήγορη υπόθεση το να βάλεις όσπρια να μαγειρευτούν.
Μερικές βασικές αρχές, τουλάχιστον να τρώγεται αυτό που θα φτιάξεις:
-Όλα τα όσπρια εκτός από τις φακές θέλουν να τα αφήσεις στο νερό κάποιες ώρες γιατί αλλιώς δεν θα βράσουν ούτε σε 5 ώρες.
-Ποτέ αλάτι όταν μαγειρεύονται τα όσπρια, στο τελείωμα μόνο ή στο πιάτο.
-Ρωτάς για τον πιο απλό τρόπο να φτιάξεις φασόλια-ρεβύθια: Βράστα με δάφνη. Όταν δοκιμάσεις ένα και το βρεις όσο βρασμένο θέλεις, τελείωσες. Σούρωσέ τα, βάλτα σε ένα πιάτο και πέτα από πάνω λάδι-λεμόνι-ρίγανη-αλάτι-πιπέρι-ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι-μαϊντανούς ανάλογα με τα γούστα σου και τι διαθέτεις εκείνη τη στιγμή στο σπίτι και καλή όρεξη.
-Για να κάνεις τα παραπάνω σούπα, η βασική διαφορά είναι ότι μαθαίνεις να υπολογίζεις το αρχικό νερό με 1-2 δοκιμές ώστε να παραμείνει η ποσότητα που θέλεις στη σούπα σου γιατί δεν το πετάς στο τέλος και ότι βράζεις μαζί με λάδι και κρεμμυδάκι. Τώρα από εκεί και πέρα, αφού καλύψεις τις γενικές απαιτήσεις της σούπας, βάζεις χωρίς κανόνες ότι άλλο θέλεις/έχεις/απαιτεί η συγκεκριμένη συνταγή. Για φασολάδα πχ θα προσθέσεις επιπλέον ντομάτα-σέλινο-καρότα.
(Η πλάκα είναι πως όσο έγραφα, βράζω φάβαΕ ρε όσπριο φέτος τα Χριστούγεννα..)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος konc : 20-11-12 στις 01:10.
-
21-11-12, 02:12 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #6
Μπορείς να κάνεις δοκιμή αύριο το πρωί φτιάχνοντας πολυσπόρια!
-
24-11-12, 08:45 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #7
Τελικά αφού για πάνω από 8 ώρες μούλιασαν, τα έβρασα κάνα δύωρο, βάζοντα ένα κουταλάκι αλάτι, μισό κουταλάκι πιπέρι, και μία πιπερίτσα καυτερή (αυτά είχα). Το νερό που έβαλα τα ξεπερνούσε κατά μερικά εκατοστά. Πραγματικά πολύ νόστιμα γίνανα, μία στρώση μόνο κόλλησε στον πάτο από δικό μου λάθος επειδή δεν τα κοιτούσα. Απλά πρέπει να το δω λίγο πειραματικά το θέμα του μαγειρέματος, έχω κολλήσει στο ότι πρέπει να διαβάζουμε οδηγίες και να ακολουθούμε κατά γράμμα, συνήθεια από την πληροφορική και τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών! Ευχαριστώ τους παραπάνω για τις πληροφορίες.
Πήρα τις προάλλες με τις χειμωνιάτικες προμήθειες, φασόλια ψιλά/χοντρά/μαυρομάτικα/μπαρμπούνια. Σε κάποιο από αυτά υπάρχει κάποια ειδική συμβουλή που έχει κάποιος για το μαγείρεμα; Πχ τα μπαρμπούνια που είναι άλλο στυλ, θέλουν τίποτα ιδιαίτερο στυλ μαγειρέματος; Ευχαριστώ.
-
24-11-12, 13:31 Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #8
Μαγειρευε σε χαμηλότερη φωτιά. Μαυροματικα και μπαρμπουνοφασουλα θέλουν νερό ίσα να τα σκεπάζει. Και οι φακες το ίδιο. Αυτά μαγειρευονται με τον ίδιο περίπου τροπο. Κανεις μια βραση, πετάς το νερό. Μετά ρίχνεις τα υπόλοιπα υλικά και ζεστό νερό και μαγειρεύεις. Η πιο εύκολη συνταγή είναι κρεμμύδι, ντομάτα κονσέρβα και λάδι. Σε μια κούπα φακες ή μπαρμπουνοφασουλα ή μαυροματικα θέλεις ένα μικρό κρεμμύδι, περίπου μισή κούπα τσαγιού λάδι. Εγω διαλυω 1 κουταλια πελτε σε ζεστό νερό. Στη φακη απλά συμπληρώνω νερό να τη σκεπάσει και λιγο ακόμη. Στα φασόλια ρίχνω και έξτρα ντοματακι ψιλοκομμενο και καροτα.
Μπαρμπουνοφασουλα και μαυροματικα θέλουν μουλιασμα 2-3 ώρες.
Αν τώρα κανεις φασολάδα με κανονικά φασόλια θέλουν μουλιασμα από το βράδυ. και ρίχνεις πιο πολύ νερό στο δεύτερο βρασιμο.
Αλάτι ρίχνεις προς το τέλος.
Τώρα για χρόνους. Η φακη θέλει περίπου μισή ώρα ακόμη και σε κανονική κατσαρόλα. Τα φασόλια θα σε τακαιπωρησουν. Τουλάχιστον μια ώρα θέλουν ίσως και μιάμιση.
Σε ΧΥΤΑ ταχύτητας θέλει σε όλα το πρώτο βρασιμο περίπου 10 λεπτά. Η φακη μετά θέλει αλλα δέκα. Τα φασόλια κοντά 45. Μέχρι να χυλωσουν. Σε χαμηλή φωτιά. Γνώμη μου είναι να πάρεις μια καλή επώνυμη χυτρα. Εγω πήρα μια από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο Βόλο. Είχε σε κάθε είδος τιμή χαμηλότερη απο ότι είχα δει κατα 30 ευρω περίπου
Αυτά.
Υ.Γ μάλλον καταλάβατε με τι ασχολούμαι και δεν γράφω πολυ στο φόρουμShotokan Karate Greece, μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη διδασκαλία του Καράτε ως πολεμική τέχνη
Moksu στο γρασίδι
παίρνω προαγωγή, παίρνω δώρα, παίρνω τηλέφωνο αλλά περνώ το δρόμο, περνώ τα μαθήματα, περνάμε τις εξετάσεις
Προσοχή προσοχή έρχεται καταστολή
Anonymous vs Υπουργείο Δικαιοσύνης
Παράθεση Posted from iOS app
-
25-11-12, 17:04 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #9
Πολύ απλές, καλές και κατανοητές οδηγίες.
Συμπληρωματικά: μπορούμε να βάλουμε στα φασόλια σέλινο και πιπεριά καυτερή ή όχι και στις φακές δαφνόφυλλα 1 ή 2 και φλούδα από πορτοκάλι (προσοχή τα πορτοκάλια να μην έχουν εμβαπτιστεί σε συντηρητικά π.χ. tiabendazole.
-
26-11-12, 20:55 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #10
Δεν μας αρέσει το σέλινο οπότε το αποφεύγουμε. Στη φασολάδα βάζουμε μπούκοβο
Shotokan Karate Greece, μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη διδασκαλία του Καράτε ως πολεμική τέχνη
Moksu στο γρασίδι
παίρνω προαγωγή, παίρνω δώρα, παίρνω τηλέφωνο αλλά περνώ το δρόμο, περνώ τα μαθήματα, περνάμε τις εξετάσεις
Προσοχή προσοχή έρχεται καταστολή
Anonymous vs Υπουργείο Δικαιοσύνης
-
27-11-12, 20:52 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #11
Δηλαδή ξερή τριμμένη καυτερή πιπεριά.
-
27-12-12, 16:13 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #12
Την τελευταία φορά που έκανα φασόλια μαυρομάτικα, έκοψα και ένα κρεμμύδι, και το πρόσθεσα μετά φρέσκο στο πιάτο. Πολύ κάψιμο στο στόμα. Και μετά θυμήθηκα ότι πρέπει να μπαίνουν στο νερό τα κομμάτια για να μην καίει πολύ. Πόση ώρα χρειάζεται να είναι σε νερό;
Έχω κάτι μπαρμπουνοφάσουλα που μουλιάζουν από χθες για να τα φάω σήμερα. Θα βάλω κλασικά δάφνη, σκόρδο, κρεμμύδι. Κάποιες ερωτήσεις:
Υποτίθεται ότι ΠΡΕΠΕΙ να βράζονται τα όσπρια με λάδι μέσα στο νερό; Ή και με σκέτο νερό δεν πειράζει; Εγώ προσθέτω λάδι πάντα στο πιάτο.
Τα αφήνω να βράσουν ώστε να απορροφήσουν το νερό του βρασίματος. Δεν τα σουρώνω ποτέ, όπως διαβάζω σε διάφορες συνταγές. Δεν πιστεύω να πειράζει αυτό;
Δίνουν αρκετή δύναμη στο κρύο, ειδικά που δεν έχω και κεντρική θέρμανση και κοιμάμαι σε δωμάτιο χωρίς θέρμανση. Την άλλη φορά με δυο σκόρδα και ένα κρεμμύδι μέσα στα φασόλια, αισθάνθηκα την αλλαγή.
-
28-12-12, 14:16 Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #13
Δεν διαβασες αυτο που έγραψα. Τα μπαρμπουνοφασουλα δεν θέλουν μουλιασμα. Εννοείται ότι βραζεις σε νερό. Το λάδι είναι για να τσιγαρισεις το κρεμμύδι
Shotokan Karate Greece, μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη διδασκαλία του Καράτε ως πολεμική τέχνη
Moksu στο γρασίδι
παίρνω προαγωγή, παίρνω δώρα, παίρνω τηλέφωνο αλλά περνώ το δρόμο, περνώ τα μαθήματα, περνάμε τις εξετάσεις
Προσοχή προσοχή έρχεται καταστολή
Anonymous vs Υπουργείο Δικαιοσύνης
Παράθεση Posted from iOS app
-
29-12-12, 17:19 Απάντηση: Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #14
Άσε, τα άφησα σε πολύ χαμηλή φωτιά για το τελείωμα για να απορροφήσουν το νερό τάχα, και κάθησα στον υπολογιστή και κάηκαν μια στρώση κάτω, νόμισα πως θα έπρεπε να πετάξω και την κατσαρόλα....
..άστα αυτά τώρα και λέγε συνταγές φασολιών για φούρνο, διότι έπαιξε αναβάθμισις στην κουζίνα!
-
29-12-12, 18:10 Φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, κλπ... #15
Οχι κάθεσαι εκεί να τα βλέπεις. Οι χρόνοι είναι για χυτρα ταχύτητας.
Για φούρνο θες γίγαντες. Θέλουν πρώτα κατσαρόλα βρασιμο. Μετά ταψί με κρεμμύδι και πελτέ. Και κοντά 4 ώρες. Δεν έχω κάνει ποτέ γιατι το ταψί βγάζει ποσότητα και θα τρώμε όλη τη βδομάδαShotokan Karate Greece, μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη διδασκαλία του Καράτε ως πολεμική τέχνη
Moksu στο γρασίδι
παίρνω προαγωγή, παίρνω δώρα, παίρνω τηλέφωνο αλλά περνώ το δρόμο, περνώ τα μαθήματα, περνάμε τις εξετάσεις
Προσοχή προσοχή έρχεται καταστολή
Anonymous vs Υπουργείο Δικαιοσύνης
Παράθεση Posted from iOS app
Παρόμοια Θέματα
-
Laptop εως €600. AMD Quad-Core vs Ιntel i3, κλπ κλπ
Από skar στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-12, 19:43 -
Oλοκαίνουργιο 585v7 πρωτες οδηγίες κλπ κλπ
Από Kamui στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-08, 02:56
Bookmarks