Δε διαφωνώ με όσα γράφεις, αλλά τα βρίσκω τελείως άσχετα με το παρόν θέμα.
Το θέμα μας εδώ είναι η άρνηση παροχής συγκεκριμένης υπηρεσίας (VoIP) η χρήση της οποίας όλως τυχαίως δύναται να οδηγήσει σε μείωση των εσόδων των εταιριών, εφόσον αυτές συνεχίσουν να λειτουργούν με το μοντέλο που λειτουργούν σήμερα.
Εμφάνιση 61-75 από 94
-
29-11-12, 22:52 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #61
-
30-11-12, 00:13 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #62
Και τα βρίσκεις άσχετα?
Ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Οτι ένα μαγαζί που λέγεται Vodafone, Wind, Cosmote, έχει συγκεκριμένα έξοδα, που πρέπει να τα καλύπτει απο τους πελάτες του μαζί με το απαραίτητο κέρδος. Δεν είναι κοινωφελες ίδρυμα. Μόνο το voip μειώνει τα έσοδα ? Αν ήθελε να μειωσει τα έσοδα της, θα μείωνε και τα πάγια της, και το κόστος του χρόνου ομιλίας. Δεν θα ψάχναμε να κάνουμε τρίπλα με Viber.
Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που δεν δίνουν Voip! Γιατί θα σταματήσουν να εισπράτουν αυτά που εισπράτουν σήμερα.
Το βρίσκεις κακό?
Αν ήσουν μέτοχος (ιδιοκτήτης δηλαδη) θα το έβρισκες απόλυτα λογικό, όπως το βρίσκεις και σήμερα στο τυχόν μαγαζί που έχεις ώς ελέυθερος επαγγελματίας.
Και φυσικά δεν θα επιχορηγώ εγώ που πληρώνω 50-100 ευρώ τον μήνα, τον τσαμπατζή που θέλει να μιλάει δωρέαν με πάροχο Voip. Θα μιλήσει λιγότερο (όσο αντέχει η τσέπη του δηλαδή) και θα πληρώσει τόσα ωστε να καλυφθεί το κόστος της υπηρεσίας του. (εξυπηρέτηση, τεχνική υποστήριξη, διαφήμιση και ότι άλλο περιλαμβάνει το κόστος ενός παρόχου κινητής τηλεφωνίας). Αν αύριο μιλάγαμε όλο απο viber, τότε το bandwith θα είχε τόσο ώστε και πάλι θα δίναμε 30-40-50-100 ευρω τον μήνα.
Ενα φεγγάρι είχε γίνει ανέκδοτο η ομιλία με την Cosmote με όλους τους τσαμπατζήδες που λιώναν τα What's up όλη μέρα! Πλήρωνες για να κάνεις την δουλειά σου, και το δύκτιο ήταν κρεμασμένο απο όλα τα πιτσιρίκια που πατσουρεύαν όλη μέρα με τα What's up.
Αν θέλεις , η οποιαδήποτε υπηρεσία-προιον να μειωσει την τιμή του, έχεις μία επιλογή.
Κόβεις την κατανάλωση, και απο εκεί και πέρα, θα δεις αν πραγματικά υπάρχει περιθώριο να μειωθεί η τιμή ή οχι. Και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. (Η μέχρι τώρα πορεία στην Ελλάδα, τα τελευταία 3 χρόνια, έδειξαν ότι τελικά τα προιόντα και οι υπηρεσίες δεν ήταν όσο ακριβές πιστεύαμε, μια που οι τιμές έχουν πέσει πολύ λιγότερο απο ότι φανταζόμασταν ότι θα συμβει).
Αν υπάρχει περιθώριο θα μειωθεί η τιμή, αν όχι θα κλείσει το μαγαζι! (Δυστηχώς αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Η μία επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, κλείνει μετά την άλλη. Ενδειξη, ότι δεν ήταν τόσο ακριβά τα πράγματα οσο φωνάζουμε) *
Στην Ελλάδα δεν μειώνουμε την κατανάλωση ανάλογα με την τσέπη μας.
Συνεχίζουμε να καταναλώνουμε το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο, γκρινιάζοντας και φωνάζοντας ότι είναι απατεώνες γιατί πουλάνε τοσο(!?), χωρίς να έχουμε απολύτος καμία γνώση για το κόστος του προιόντος.
Ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορεί να κρίνει κάποιος την τιμή μιας υπηρεσίας ή ενός προιόντος , χωρίς να γνωρίζει το κόστος!
Εχει άλλη έννοια το "είναι ακριβο για την τσέπη μου" και άλλη το "είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει".
Ιδιαίτερα για την Vodafone λοιπόν που μιλάμε , αν δεις τον ισολογισμό της, θα δεις οτι καταγράφει και πάλι ζημιές.
Συνεπώς, είναι μία σοβαρότατη ένδειξη ότι μάλλον δεν πουλάει ακριβά!
* Το γιατί έχουμε αυξημένο κόστος σε υπηρεσίες και προιόντα είναι άλλο θέμα συζήτησης.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreasp : 30-11-12 στις 00:32.
-
30-11-12, 00:19 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #63
Καταρχήν μια χαρά επιτρέπουν το VoIP (τουλάχιστον κάποιοι). Κατά δεύτερον κανένας δεν μιλάει δωρεάν με το VoIP μέσω των παρόχων κινητής. Τρώει τα data που έχει πληρώσει. Και μπορεί (και πρέπει να μπορεί) να τα φάει όπως θέλει. Είτε σερφάροντας, είτε ακούγοντας ραδιόφωνο, είτε βλέποντας ταινίες, είτε συνδέεται σε VPN, είτε μιλώντας στο skype, είτε...
-
30-11-12, 00:28 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #64
Πάντως αν ήμουν πάροχος Έλληνας voip(μπορεί όμως και ο ξένος), όπως omnivoice και viva, θα κοίταγα τις επιλογές που μου δίνει η νομοθεσία περί αθέμιτου/ελεύθερου ανταγωνισμού... Γιατί μην ξεχνάμε ότι οι εταιρείες αυτές δεν είναι μόνο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά είναι και εταιρείες παροχής διαδικτύου.
Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?
-
30-11-12, 04:14 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #65
Δεν υπαρχει καποιος περιορισμος στο δικτυο της wind (συμβολαιο ή καρτα).
Αμφιβαλλω για αυτα που αναφερει ο φιλος με το iphone...
Α, γεια σου! Ακριβως!!! Πληρωνουμε data! Ακριβοπληρωνουμε μαλιστα!!
Γενικα ειναι απλα τα πραγματα, οποιος θελει να δινει κατω απο 40€ και να χρησιμοποιει viber κτλ παει εκει που του το επιτρεπουν...
Το θεμα με τη voda βεβαια ειναι ο κυριολεκτικα μπακαλικος τροπος που επιβαλλουν ή αναιρουν αυτους τους περιορισμους αναλογως το αν και ποσο θα τους κραξεις κτλ
Πολλα συγχαρητηρια στο adslgr.com για την κινηση!!!
-
30-11-12, 12:51 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #66
ακριβως..και ακριβοπληρωμενο το data μαλιστα.
τουλαχιστον η wind παρολο το χαλια σημα της ,δεν εχει καποιον περιορισμο..VAMOS ARIS
-
30-11-12, 13:23 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #67
Το βρίσκω εξαιρετικά κακό για μένα. Εγώ έχω πληρώσει ένα πακέτο X MB στο οποίο έρχεται αυτός τον οποίο πλήρωσα και μου βάζει περιορισμό στο πως θα το χρησιμοποιήσω.
Αν ήμουν μέτοχος θα έψαχνα τρόπους να προσαρμοστώ. Γιατί αν δε το κάνω, θα με καταπιεί η αγορά.
Το ότι θα πιτάρει το δίκτυο εγώ προσωπικά δε το δέχομαι, καθώς υπάρχουν πάμπολλες άλλες υπηρεσίες που απαιτούν τρελό bandwidth αλλά για κάποιο περίεργο λόγο λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά μέσα από όλα τα δίκτυα.
-
30-11-12, 15:42 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #68
Αλλο ένα χαρακτηριστικό μας είναι ότι πάντα πιστεύουμε ότι εμείς θα τα καταφέρναμε καλύτερα.
Θα είμασταν καλύτεροι μανατζαρέοι... καλύτεροι υπουργοί... καλύτεροι πρωθυπουργοί... γενικώς... καλύτεροι απο όλους!
Γιατί δεν προτείνεις κάποιον τρόπο?
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα! Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για εταιρίες γίγαντες όπως η Vodafone, με ελάχιστη ευελιξία και δυνατότητα ριζοσπαστικών αλλαγών. -λόγου όγκου-
Για να πληρωθεί το κόστος συντήρησης δυκτίου, διαφήμιση, εξυπηρέτηση πελατών και συνολικά όλα τα κόστη, πρέπει να εισπράτει Χ λεφτά. Αν βρούμε έναν τρόπο να πληρώνουμε χ/2 , απλά η εταιρία θα κλείσει!
Η μείωση του κόστους, δεν είναι κάτι απλό και εύκολο και ιδιαίτερα σε μία εταιρία που κλείνει με ζημιά σχεδόν κάθε χρόνο.
Ας αποφασίσουμε ως καταναλωτικό κοινό, ότι δεν είμαστε πρόβατα, για να χρειαζόμαστε εκατομυρια διαφήμισης για να εμπιστευούμε μία εταιρία, ας αρχίσουμε να κοιτάμε την ουσία και όχι το "φαίνεσθε" και θα δείς για πότε και κέρδη θα σημείωσει η Vodafone, και οι τιμές θα πέσουν , και οι υπηρεσίες θα βελτιωθούν!
-
30-11-12, 17:14 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #69
Φίλε Ανδρέα (χρόνια σου πολλά παρεμπιπτόντως)
για πιο λόγο τα 200Mb data που πληρώνει κανείς στο Unlimited 35 απαγορεύεται να καταναλωθούν σε voip υπηρεσίες ενώ πχ τα 300Mb Unlimited 45 επιτρέπεται?
Οι τσαμπατζήδες και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί που έκανες σε προηγούμενα post είναι ατυχέστατοι.
Πληρώνει ο κόσμος τα data του, αν θέλει να το κάνει μιλώντας τι διαφορά έχει για το load του δικτύου με το να streamαρει πχ video?
Απλά τα πράγματα: ο διεθνής κολοσσός "Αν βρούμε έναν τρόπο να πληρώνουμε χ/2 , απλά η εταιρία θα κλείσει!"
ενώ ταυτόχρονα οι δευτεροτρίτοι σου δίνουν στην καρτοκινητή με 10€ (από τα οποια τα 4€ σου μένουν) 1.5Gb data ελεύθερο να το κάνεις θέλεις!
Ε, κάτι δεν κολλάει εδώ...
Ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του και επιλέγει την εταιρία που τον εξυπηρετεί για το συγκεκριμένο διάστημα που τον εξυπηρετεί.
Ας μην χαρακτηρίζουμε ανθρώπους και ας μην υπηρετούμε εταιρίες...
-
30-11-12, 20:48 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #70
Δεν είναι η δουλειά μου αυτή και δε με ενδιαφέρει κιόλας στη τελική. Καιρός να δικαιολογήσουν κάποιοι τα λεφτά τους, δε νομίζεις;
Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να λειτουργεί αντίθετα το όλο παραμύθι; Ότι δηλαδή η ίδια η διαφήμιση είναι αυτή που επιβάλλεται στις μάζες με την άπειρη επανάληψη και το όλο ψυχολογικό background που περιέχει. Δε θα είχα κανένα απολύτως θέμα με την ελάττωση των διαφημίσεων οποιασδήποτε εταιρίας. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που ενημερώνομαι για τα προϊόντα άλλωστε.
Τέλος έχω αποφασίσει ότι δεν είμαι όλα αυτά που αναφέρεις και γι' αυτό το λόγο είμαι σε εταιρία χωρίς τέτοιους περιορισμούς.
-
01-12-12, 13:10 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #71
-
01-12-12, 18:47 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #72
-
02-12-12, 03:45 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #73
Με συγχωρείς για την επιμονή, αλλά επειδή με ενδιαφέρει, πήγα στη σελίδα του F2G και δεν βρήκα αυτό που αναφέρει ο φίλος παραπάνω:
δίνουν στην καρτοκινητή με 10€ (από τα οποια τα 4€ σου μένουν) 1.5Gb data ελεύθερο να το κάνεις θέλεις!
- free 500MB με κάθε ανανέωση 10-19€
- Unlimited500 όπου με 5€ έχεις 500ΜΒ συν επιπλέον 500ΜΒ (μόνο μέχρι το τέλος του έτους)
Εκτός αν εννοείς να βάλω μία 10€ κάρτα και στη συνέχεια να ενεργοποιήσω το Unlimited500 που μαζί με τους φόρους τελικά θα μου αφήσει περίπου 4€ και θα μου δώσει 1,5GB data. Αυτό όντως γίνεται ΑΛΛΑ μπορώ πλέον να το κάνω μόνο για αυτόν το μήνα μιας και στο τέλος του χρόνου λήγει η προσφορά οπότε πέφτουμε στο 1GB -το οποίο φυσικά δεν είναι λίγο-.
Επίσης παρατήρησα πως η Wind έχει κάνει μόνη της όλους τους δυνατούς συνδυασμούς με 10€ και τους παρουσιάζει εδώ.
-
03-12-12, 23:33 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #74
Τα δίκτυα 2G και 3G φτιάχτηκαν για τηλεφωνία.
Μην ζητάτε λοιπόν να γίνουν δίκτυα δεδομένων.
Περιμένετε το 4G για αυτό.
Που και πάλι το περιορισμένο φάσμα βάζει περιορισμούς στο bandwidth.
Δεν είναι σαν τα σταθερά που πετάς μια οπτική ίνα και αυξάνεις το bandwidth.
Οι συχνότητες είναι συγκεκριμένες.
-
04-12-12, 08:54 Απάντηση: Απαντήσεις των COSMOTE και Vodafone σχετικά με πολιτική αποκλεισμού Voip και IM υπηρεσιών μέσω δικτύων κινητή #75See first, think later, then test. But always see first. Otherwise you will only see what you were expecting. Most scientists forget that. - Douglas Adams
There's no right, there's no wrong, there's only popular opinion. - Jeffrey Goines (12 Monkeys)
Παρόμοια Θέματα
-
Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τις υποχρεώσεις των παρόχων σχετικά με την ασφάλεια και την ακεραιότητα των σταθερών δικτύων
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 26-02-12, 12:03 -
Εξάλειψη των εμποδίων στις ασφαλείς και καινοτόμες πληρωμές με κάρτα, μέσω του Διαδικτύου και μέσω κινητού τηλεφώνου
Από ipo στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 13-01-12, 09:51 -
adslgr.com: Σύγκριση των συμβολαίων & προγραμμάτων καρτοκινητής Cosmote, Vodafone και Wind
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 256Τελευταίο Μήνυμα: 12-05-11, 17:10 -
Απαντήσεις της hol σχετικά με τα επιδοτουμενα πακέτα, το 213 και τα καρτοσταθερά vodafone
Από nm96027 στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-08, 16:58
Bookmarks