Σελ. 11 από 18 ΠρώτηΠρώτη ... 691011121316 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 151-165 από 269
    Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    εγώ λέω να παμε να φάμε κανα καλαμάκι, ή γυρο πιτα απο όλα να στανιάρουμε!

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pelasgian
    Άλλο το τραμ, άλλο ο προαστιακός!
    Ναι, αν στη λέξη τράμ σου έρχεται ο Ηλεκτρικός... μπορεί.
    Εν έτη 1998 όταν πήγα για μεταπτυχιακό στο Μάντσεστερ, μόλις είχε μπει σε λειτουργία η Metroline... κοινώς... τραμ.
    Για καλή μου τύχη πέτυχα κάτι γραββατομένους της Metroline να μιλάνε σε Γιαπωνέζους (εξίσου γραβατομένους) για την ονομασία. Και λέγανε τους λόγου που επιλέξανε τον (αδόκιμο) όρο metroline) ώστε ο λπληθυσμός που ήξερε το (ηλεκτρικό) τραμ να μην τα συγχέει.
    Όπως έλεγα... "Άλλο τραμ... άλλο προαστιακός"; ΟΚ, τι θέλετε να μας δώσετε; Εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε δεόντως!

Το avatar του μέλους maria
    maria Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από UGF_GreekMind
    Κατ' αρχή γι' αυτό που γράφθηκε πριν, εγώ για Μακεδονία κάνω 20 λεπτά από το Βαρδάρη και για Περαία (π.χ. ~ 25km) 35 λεπτά το πολύ (αν θέλετε να σας πω και γρήγορο δρόμο).
    Και όλα αυτά μιλάμε για ώρα αιχμής. Το πρωί (περίπου 5:30) κάνω Μηχανιώνα-Θεσσαλονίκη σε 25 λεπτά.
    Τώρα, όσον αφορά τα "τοπωνύμια" που λες WAntilles, τα μισά και ίσως και παραπάνω (σε όλη την Ελλάδα) είναι Μικρασιατικά... τι να κάνουμε δηλαδή... να πούμε ότι έχουμε κόμπλεξ έναντι της Μικράς Ασίας ;
    So true! Λιμανι - Περαια 25 λεπτα το πολυ..

Το καλο με τη Θεσσαλονικη ειναι ακριβως οτι δεν εχει τον πληθυσμο της Αθηνας. Μπορει να μην της "αναλογουν" εργα αλλα τουλαχιστον δεν τα χρειαζεται ακομα. Γι'αυτο και φωναζουν οι Θεσσαλονικεις να δρομολογηθουν για να μη γινουν κατοπιν εορτης οπως στην Αθηνα, οπου πρωτα εγιναν αναγκη και μετα αρχισαν να σκεφτονται πως να τα φτιαξουν. Το ελληνικο που θα γινει παρκο θα ανεβασει την αναλογια πρασινου ανα κατοικο σε 4τμ απο 2,5 οταν ο ευρωπαικος μεσος ορος ειναι 15, οποτε χαρειτε το και μην καυχιεστε. Να με συγχωρεσετε αλλα δεν ξερω την αναλογια της Θεσσαλονικης (υποψιαζομαι οτι ειναι παραπανω!)
    Τωρα για το πως σε κοιτανε οι Θεσσαλονικεις οταν λες οτι εισαι απο Αθηνα: μα τι διαολο ολοι οι κατοικουντες την Αθηνα ειναι απο παπου προς παπου βεροι Αθηναιοι? Χωρια δεν εχετε? Καταγωγη? Ρωτα εναν Θεσσαλονικιο απο που ειναι και θα σου πει: η μανα μου ειναι απο το Ανω Παρδαλοχωρι στα Γρεβενα κι ο πατερας μου απο το Κατω Κωλοκοτρωνιτσι της Καβαλας, αλλα μενουμε Θεσσαλονικη.΅
    Wantilles εχω μια λεξη για'σενα: Αποκέντρωση
    Κι ολα αυτα απο μια νησιωτισα

Περιοχή
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles
    Σαφώς και υπάρχει ανταπόδοση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Την είπες και ο ίδιος μόνο που δεν κατάλαβες ότι στην ουσία, είναι η ύστατη ανταπόδωση.

- Κέρδος χρόνου
    - Καλύτερη ψυχική υγεία
    - Λιγότεροι ρύποι
    - Μειωμένη κατανάλωση καυσίμων

και πάει λέγοντας.

ΥΓ: Άλλο το τραμ και άλλο ο προαστιακός.
    Είχα αρχίσει να το γράφω αλλά μετά είπα ότι είναι αυτονόητο ακόμη και για μεταλλαγμένους από το νέφος Αθηναίους (<-κακό Θεσσαλλλωνικιώτικο χούμορ... ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ).
    Την ανταπόδωση την περιόρισα στα στενά οικονομικά όρια που ανέφερες.

ΥΓ. Βρε... Δωστε τον μας εσείς και θα τον λέμε Αθηναιόδρομο... Αλήθεια... Θα κατέβω με πανώ ΑΥΡΙΟ!!!

maria Guest
    Το φαληρο της Θεσσαλονικης ειναι αυθεντικο τοπωνυμιο, το ειχα διαβασει σε καποιο τευχος του city. Το πανοραμα εχει παρει την ονομασια του απο την μορφολογια του καθως βλεπεις ολη τη Θεσσαλονικη.

Προσθηκη: Να ορίστε, με τις μπουγατσες και τα τριγωνα πανοραματος δεν πηρα χαμπαρι οτι εγινα και expert (τρομαρα μου!)

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από maria
    (αν θέλετε να σας πω και γρήγορο δρόμο).
    Όχι Μαρία προς Θεού. Αν τον πεις εδώ πέρα, αυτομάτως από αύριο θα γίνει... αργός.

Τωρα για το πως σε κοιτανε οι Θεσσαλονικεις οταν λες οτι εισαι απο Αθηνα: μα τι διαολο ολοι οι κατοικουντες την Αθηνα ειναι απο παπου προς παπου βεροι Αθηναιοι? Χωρια δεν εχετε? Καταγωγη? Ρωτα εναν Θεσσαλονικιο απο που ειναι και θα σου πει: η μανα μου ειναι απο το Ανω Παρδαλοχωρι στα Γρεβενα κι ο πατερας μου απο το Κατω Κωλοκοτρωνιτσι της Καβαλας, αλλα μενουμε Θεσσαλονικη.
    Συγνώμη, αλλά εγώ γεννήθηκα-μεγάλωσα Νέα Σμύρνη Αττικής. Τί είμαι λοιπόν; Κι ας είναι ο πατέρας μου από Πελοπόννησο κι η μάνα μου από Μακεδονία.

Wantilles εχω μια λεξη για'σενα: Αποκέντρωση
    Κι ολα αυτα απο μια νησιωτισα
    Σωστό αυτό Μαρία αλλά δυστυχώς much more easier said than done.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

sdikr Guest
    Συγνώμη, αλλά εγώ γεννήθηκα-μεγάλωσα Νέα Σμύρνη Αττικής. Τί είμαι λοιπόν; Κι ας είναι ο πατέρας μου από Πελοπόννησο κι η μάνα μου από Μακεδονία.
    εσυ είσαι πελοπονμακεδονας!

maria Guest
    Τον γρηγορο δρομο τον ξερει ο Ugf οχι εγω (αν και ελπιζω να μου τον πει!)

Τί είμαι λοιπόν; Κι ας είναι ο πατέρας μου από Πελοπόννησο κι η μάνα μου από Μακεδονία.
    Εισαι αυτο ακριβως: λιγο Πελλοπονησιος και λιγο Μακεδονιτης!

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Το φαληρο της Θεσσαλονικης ειναι αυθεντικο τοπωνυμιο.
    Δεν στέκει ιστορικά αυτό. Διάβασε παραπάνω τί λέω για Φαληρικό Όρμο και Ηρόδοτο.

Το πανοραμα εχει παρει την ονομασια του απο την μορφολογια του καθως βλεπεις ολη τη Θεσσαλονικη.
    Πολύ λογικό ακούγεται.

Προσθηκη: Να ορίστε, με τις μπουγατσες και τα τριγωνα πανοραματος δεν πηρα χαμπαρι οτι εγινα και expert (τρομαρα μου!)
    Είδες;

Λίγο "τσίγκλισμα" αρκεί.

Σ' αυτά είμαι άλλωστε Master.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Περιοχή
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    So true! Λιμανι - Περαια 25 λεπτα το πολυ..
    ...
    Το καλο με τη Θεσσαλονικη ειναι ακριβως οτι δεν εχει τον πληθυσμο της Αθηνας. Μπορει να μην της "αναλογουν" εργα αλλα τουλαχιστον δεν τα χρειαζεται ακομα. Γι'αυτο και φωναζουν οι Θεσσαλονικεις να δρομολογηθουν για να μη γινουν κατοπιν εορτης οπως στην Αθηνα, οπου πρωτα εγιναν αναγκη και μετα αρχισαν να σκεφτονται πως να τα φτιαξουν.
    ...
    Λιμάνι - Περαία (ή Αρετσού)
    Το έργο κρίθηκε "μη ανταποδοτικό"... Και μπήκε στο ντουλάπι δίπλα στο φάκελο του μετρό.
    Σε αντίθεση, για ένα άλλο "μη ανταποδοτικό" μετρό συζητάμε τις επεκτάσεις του.

Όσο για το τι φωνάζουμε... Δεν έχεις δίκιο. Επαναλαμβάνω ότι από το 1997 οι οδικές συνθήκες, όπως και οι συνθήκες στάθμευσης (στα δυο κέντρα των πόλεων) είναι χειρότερες στη Θεσσαλονίκη. Ναι, οι αποστάσεις είναι μικρότερες, αλλά αυτό, εμένα που πρέπει να κάνω 6 χιλιόμετρα και μου παίρνει ΜΙΑ ώρα (45~60 λεπτά) για μια τέτοια διαδρομή... Συγγνώμη Μαράκι μου, ΔΕ ΜΕ (μου ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ η μικρή απόσταση! Έλα μια εργάσιμη μέρα από το αεροδρόμιο στο κέντρο (και χωρίς ταριφοδυνατότητα ανάποδων μονοδρομήσεων), να το ξανασυζητήσουμε

Επίσης δε με παρηγορεί ότι (για όσους ξέρουν) υπάρχει το αξίωμα "οι δρόμοι φέρνουν κίνηση". Δλδ μπορεί η Αττική Οδός και τα λοιπά να βελτίωσαν την κατάσταση στην Αθήνα ΣΗΜΕΡΑ, αλλά τελικά το μόνο που θα καταφέρουν είναι να συγκεντρώσουν και άλλη κίνηση (επιχειρηματική και τελικά επιβατική) από/προς το κέντρο της Αθήνας. Και μετά... όταν θα είναι 5.5 εκατ. ο πληθυσμός, πάλι θα εγκαλούνται τα υπόλοιπα 6 εκατομμύρια να πληρώσουν για το "Αττική 2" (βλπ. Terminator 2)

Και εν πάσει περιπτώσει ΔΕΝ πρόκειται να με πείσετε ότι ΕΓΩ είμαι κομπλεξικός όταν κυκλοφορώ στην Περιφερειακή με τα περισσότερα ατυχήματα και μέχρι προσφάτα τα υπερδιπλάσια φανάρια από τη 2η περιφερειακή (νομίζω του Birmingham) στην Ευρώπη, όταν στην Αθήνα γκρεμίζονται ανισόπεδοι για να χτιστούν νέοι, τριών επιπέδων.

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap
    Σε αντίθεση, για ένα άλλο "μη ανταποδοτικό" μετρό συζητάμε τις επεκτάσεις του.
    Αν εννοείς το Αττικό Μετρό, σε πληροφορώ ότι βγάζει τα λεφτά του με πολύ καλούς ρυθμούς. Και χωρίς να υπλογίζεις το κέρδος των κατοίκων της Αθήνας σε μείωση χρόνου μετακίνησης.

Εκατομμύρια ανθρωποώρες καθημερινά.

sdikr Guest
    πάλι θα εγκαλούνται τα υπόλοιπα 6 εκατομμύρια να πληρώσουν για το "Αττική 2" (βλπ. Terminator 2)
    terminator 3 να μην το κάνουν μόνο! μετά μόνο ένα matrix μας σώζει!!

Το avatar του μέλους Salvador
    Salvador Guest
    αυτο με την διαφορετικοτητα στην διαλεκτο μεταξυ Ανω-Κατω(ανω-κατω REcords..ασχετο! ) δεν εχει τελος.Στα νησια εριχνα πολυ γελιο οπου επικρατει στα φαγαδικα το συστημα των Αθηναιων(Καλαμακια βουτηγμενα στον φραπε και ενα Σουβλακι με μπιφτεκι :P ).Προσφατα ανεβαινα την Αριστοτελους(Θεσσαλονικη) και εβρεχε..Καθως περναω μια διαβαση βγενει ενα γυναικειο κεφαλι απο ενα αμάξι και μου λέει :"Μηπως μπορεις να φωναξεις τις 2 φίλες μου απο το ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ πιο πάνω...?" Την κοιταω γελαστος και αποκρίνομαι:" Απο Αθηνα εισαι?"

Άκου Σουβλατζιδικο!!Λες και ψηνουν αρνιά μέσα!.Ηηηηηημαρτον!!

χαριτολογωντας πάντα έτσι? Εχω κατεβει πολες φορες Αθηνα και εχω πολους φιλους κάτω..

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr
    πάλι θα εγκαλούνται τα υπόλοιπα 6 εκατομμύρια να πληρώσουν για το "Αττική 2" (βλπ. Terminator 2)
    terminator 3 να μην το κάνουν μόνο! μετά μόνο ένα matrix μας σώζει!!
    Το πολύ-πολύ, άμα δούμε ότι γινόμαστε πάρα πολλοί, να έρθουμε ως Borg εκεί πάνω να σας κάνουμε και σας Αθηναίους.

Resistance is futile.

sdikr Guest
    ααα έχω ελπίδες ο pickard την γλύτωσε!!

Σελ. 11 από 18 ΠρώτηΠρώτη ... 691011121316 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα στο Καλαμάκι?
    Από VirusSnake στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-06-08, 16:48
  2. Μηνύματα: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-03-08, 07:25
  3. Καθυστερύσεις στο Καλαμάκι
    Από giakoumel στο φόρουμ ADSL