Σελ. 15 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 510131415
Εμφάνιση 211-213 από 213
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    -
    Φίλε ludist διαβάζοντας το κείμενό σου κατάλαβα μερικά πράγματα:

1. Κατάλαβα πολύ καλά τι εννοούσες όταν έγραφες σε προηγούμενό σου μήνυμα (απευθυνόμενος προς εμένα) «Έγραψες τόσο πολλά και άσχετα που δεν αξίζει να χάσω τον χρόνο μου να απαντήσω». Ε λοιπόν είχες δίκιο και ζητώ συγνώμη για την προηγούμενη ειρωνεία μου προς αυτή σου τη φράση. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ τώρα με τη φράση αυτή!

2. Μπορώ να κάτσω να σου απαντήσω ξανά σε ένα-ένα όσα λες. Το έκανα είδη 2 φορές στο νήμα αυτό (την πρώτη δεν απαντούσα σε εσένα προσωπικά αλλά σε διάφορα που έχουν γραφτεί επί του θέματος). Νομίζω όμως πως είναι σαφές ότι δεν έχει νόημα. Δεν μπορώ να σε πείσω. Δεν θεωρώ ότι είσαι χαζός ούτε ότι είσαι υπάλληλος της Canonical, ίσως φταίνε τα επιχειρήματά μου ή τρόπος που γράφω. Δεν θα προσπαθήσω να γράψω τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια.

3. Μετά από τόσα χρόνια (30+) ο κόσμος και μάλιστα ο ενημερωμένος κόσμος (εδώ βάζω μέσα κι εσένα) δεν μπορεί να φανταστεί τρόπους να βγάζει κανείς τα προς το ζην μέσω του Ελεύθερου Λογισμικού. Επίσης δεν μπορεί να καταλάβει (ο... κόσμος) ότι το να βγάζει κανείς χρήματα με ανήθικο τρόπο είναι λογικό αλλά είναι και (πώς να το κάνουμε) ...ανήθικο.

ΥΓ
    Πού; Πού; Ζητώ συγγνώμη από τώρα, αλλά ΠΟΥ; Επανέλαβες ΔΙΚΗ μου φράση και την έκανα να φαίνεται ως δική σου; ΠΟΥ;
    Στο ποστ #192 έκανα quote ένα μήνυμά σου όπου αναφέρεις τη φράση «Γκρίνια και υπερβολές» σου απάντησα στο ίδιο στυλ χρησιμοποιώντας τη φράση αυτή. Στο #200 κάνεις quote τη φράση αυτή χωρίς να φαίνεται ότι είναι δική σου.

ΥΓ2
    Προφανώς δεν έχω δοκίμασει το dash στο ubuntu-12.10 κι ούτε πρόκειται. Απλά για την ιστορία να αναφέρω πως η ενημέρωση που αναφέρει το λινκ που έβαλες από το omg είναι πρώτον εκ των υστέρων προσθήκη (μετά την κυκλοφορία και τη γενική κατακραυγή) και δεύτερον δεν είναι αρκετή. Οι περισσότεροι άσχετοι χρήστες (αυτοί δηλαδή στους οποίους απευθύνεται η διανομή) δεν θα τη δουν, από αυτούς που θα τη δουν πόσοι θα τη διαβάσουν και από αυτούς πόσοι θα την καταλάβουν;

Κι εδώ κάνω quote τον εαυτό μου από το πρώτο μου μήνυμα στο νήμα (#178):
    Για όλους αυτούς τους λόγους θα έπρεπε η προεπιλεγμένη κατάσταση να είναι «απενεργοποιημένο» και επιπλέον θα έπρεπε όταν πάει κανείς να το ενεργοποιήσει να του βγάζει 2-3 παράθυρα pop-up με προειδοποιητικά μηνύματα με μεγάλα εκφοβιστικά γράμματα και χρώματα (σσ: όλα αυτά τα κάνουν όταν για παράδειγμα θέλεις να απενεργοποιήσεις το UEFI boot (δεν μπορώ να το πω secure!) αλλά κι αυτό είναι άλλη συζήτηση έτσι δεν είναι. Όμως αυτά όλα δεν θα έλυναν το πρόβλημα, απλώς θα είχες την επιλογή και όποιος θέλει ας προχωρήσει. Το ότι έχει κάποιος για παράδειγμα την επιλογή να μπει ή να μην μπει στο Facebook δεν σημαίνει ότι η λειτουργία του Facebook είναι μία ηθική δραστηριότητα. Η ίδια η ύπαρξη δηλαδή της επιλογής μέσα σε ένα λειτουργικό σύστημα καθιστά το σύστημα αυτό μη ηθικό. Αυτό είναι το πρόβλημα.
    ΥΓ3
    Δεν ξέρω αν είναι σημαντικό ή όχι αλλά αυτό που έγραψες (2 φορές) σχετικά με το Mint δεν το κατάλαβα.

ΥΓ4
    Γράφω αυτό ως τελευταία συνεισφορά μου στη συζήτηση μόνο και μόνο επειδή το ανέφερες και επειδή δεν νομίζω να έχει αναφερθεί μέχρι τώρα στο νήμα. Ερώτηση: είναι προσωπικά στοιχεία τα filenames; Θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα για συντομία: πριν λίγο έψαχνα να βρω μία παλιά (πάνω από 15 χρόνια) φωτογραφία μου με μία φίλη μου και η αναζήτηση ήταν για «me_and_pamela_anderson_on_the_beach_naked.jpg». Υπάρχει κανείς που θέλει να του το κάνω πιο λιανά;

Περιοχή
    City of light with thy violet crown
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ludist Εμφάνιση μηνυμάτων
    @Megahead. Αφού συμφωνείς με τον developer και αφού η Canonical δεν συνεισφέρει σε κώδικα, τότε κάντε έναν re-spin και πουλήστε την διανομή σας. Έχει έτοιμη την επιχειρηματική ιδέα. Στρωμένη δουλειά.
    1. Ερμηνεύεις όπως σε συμφέρει.
    2. Βάζεις λόγια που δε γράψαμε. Πού είπαμε ότι η Canonical δε συνεισφέρει σε κώδικα; Σε ότι με αφορά δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο.
    3. Τρολλάρεις

Σου είπα πως μπορεί να βγει κέρδος από το desktop: Παροχή υποστήριξης (maintenance contracts) σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα (ΔΕ μιλάμε για servers). Σε proprietary software έχουμε και το licensing (πχ, volume licenses για windoze ή εφαρμογές). Όπως είναι σήμερα τα πράγματα ο πιο σίγουρος τρόπος για να βγει κέρδος από τους μεμονωμένους χρήστες είναι η επεξεργασία των δεδομένων τους, τα οποία η Canonical εκμεταλλεύεται μέσω Dash και προβολής διαφημίσεων -> adware

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ludist Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φέξε μου και γλύστρησα. Κάτσε να δούμε κανέναν driver της προκοπής για κάρτες γραφικών και βλέπουμε. Debian ε; Τί ωραία πρόταση. Ευκολόχρηστη για τους καϋμένους αδαής που τους λυπόμαστε. Όπως και η fedora (τί διαβάζω σήμερα και πάλι). Από την μια ο καϋμένος ο χρήστης είναι αδαής και θα τον κατασκοπεύουν και θα τον εκμεταλλεύεται το ubuntu (το κακό κεφάλαιο) αλλά θα τα βγάλει πέρα με debian και fedora. (έχεις προσέξει φαντάζομαι ότι αν κάποιος σου γράψει Mint πρακτικά δεν έχεις να αντι-προτείνεις και πολλά; Νο2)
    1. Ο ανοιχτός nouveau μια χαρά κάνει δουλειά εδώ και δυο χρόνια στο λαπτόπι μου (3D effects του Kwin, ταινίες, κτλ). Παιχνίδια δεν παίζω, Πολλοί λένε ότι και ο ανοιχτός Ati είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Επίσης και με τον κλειστό της nVidia δεν είχα ποτέ πρόβλημα (απ' όσο θυμάμαι δηλαδή). Σίγουρα υπάρχει ακόμα δρόμος. Ελπίζω ότι με το Steam τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.
    2. Έχεις κολλήσει με το εύκολο Ubuntu (και Mint). Πρακτικά μια χαρά μπορώ να αντιπροτείνω OpenSuse. Φαντάζομαι αντίστοιχα εύκολες είναι και διανομές όπως, πχ Mageia ή Sabayon. Η Fedora γιατί είναι δύσκολη;;

Πάντως, ακόμα δεν έχεις απαντήσει στο γιατί η Canonical δε ρωτάει το χρήστη ΠΡΙΝ την ενεργοποίηση του adware/spyware/whatever της;; Συνεχίζεις να λες για εύκολη απενεργοποίηση, για legal notice και για ήπιο adware (πως λέμε ολίγον έγκυος; ). Εύκολη απενεργοποίηση από τον αδαή χρήστη. ΟΚ!!

Μετά λύπης μου διαπιστώνω πως δεν είσαι σε φόρμα όπως παλιότερα...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος megahead13 : 13-01-13 στις 02:38.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης

Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion -
    Michael Jordan

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    Thomson TG585 v8
    SNR / Attn
    6.0(dB) / 28.5(dB)
    Ακόμα υπερασπίζονται μερικοί την canonical;!
    Ακόμα δεν το έχει πάρει πίσω το συγκεκριμένο "feature";!
    Ακόμα δεν το έχει από προεπιλογή ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ;
    Ακόμα επιμένει για την ορθότητα της πολιτικής χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα πέραν του οικονομικού κέρδους;
    Ακόμα δεν είναι είναι spyware (είναι όμως adware σίγουρα κι ας μην το είπε ο Stallman ε; Α! ήπιο...!);
    Ακόμα τρελός είναι ο Stallman ή μήπως βγήκε από το τρελάδικο;

Ακόμα ubuntu χρησιμοποιείτε;

Καλύτερες και εξίσου εύκολες στη χρήση και διαχείριση διανομές με ubuntu/mint:

Sabayon (πολύ καλή διανομή και rolling, μόνο όμως για kde και xfce, το gnome μέχρι περυσι τουλάχιστον δεν το "πρόσεχαν" τόσο γι' αυτό κι έφυγα)
    Suse (προσωπικά δεν μου αρέσει αλλά και εκεί βρήκα τα πράγματα εξίσου εύκολα με τα ubuntoειδή)
    Θα έλεγα και το fedora αλλά εκεί βρήκα κάποιες επιπλέον διαδικασίες που έπρεπε να κάνω. Όχι δύσκολες αλλά απαιτούσαν λίγο χρόνο. Πέραν αυτού σαφώς ανώτερη διανομή. Με λίγα λόγια ένας απλός χρήστης χωρίς γνώσεις που συνήθως έρχεται στο Linux από τα windows χρειάζεται χρόνο και λίγο διάβασμα για να μάθει κάποια πράγματα. Τον ίδιο χρόνο που θα χρειαστεί στο ubuntu θα τον χρειαστεί και στις υπόλοιπες. Καμία διαφορά. Ένας τέτοιος χρήστης ήμουν κι εγώ, τώρα ίσως ξέρω λίγα πράγματα παραπάνω.

ΌΛΕΣ τις προαναφερθήσες διανομές τις έχω δοκιμάσει για αρκετούς μήνες, προσωπικά, στον δικό μου υπολογιστή (πιθανότατα λοιπόν υπάρχουν κι άλλες που απλά εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει). Σε όλες χρησιμοποιούσα τους κλειστούς drivers της nvidia και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτό. ΔΕΝ έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο linux παρ' όλα αυτά έχω καταφέρει να εγκαταστήσω Arch και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Όταν δε είχα δοκιμάσει τις διανομές που ανέφερα οι γνώσεις μου, όπως είπα και πριν, ήταν ελάχιστες (ως πρώην χρήστης windows) παρόλα αυτά από άποψη ευκολίας/ευχρηστίας/διαχείρισης μου είχαν φανεί ΟΛΕΣ ίδιες. Δεν είχα βρει κανένα πλεονέκτημα στο ubuntu.

Ήρθα στο Linux γιατί δεν μου άρεσε η πλήρης εμπορευματοποίηση και οι αδικαιολόγητα υψηλές (κατά την άποψή μου) τιμές των λειτουργικών. Όχι επειδή είμαι τσαμπατζής αλλά επειδή δεν μου αρέσει η λογική και οι πολιτικές/πρακτικές που ακολουθούν. Άλλωστε και τα windows μπορούσα να τα έχω τσάμπα... Μονοπωλιακές πολιτικές, διαφημίσεις στο software τους (π.χ. wlm, τελευταία διάβασα κάτι ανάλογο και στο OS win8), αμφιβόλου αξίας/χρησιμότητας features... ενεργοποιημένα από προεπιλογή, προσπάθεια να κατευθύνουν το κοινό (εύκολο αφού το 90% των χρηστών είναι ΜΗ γνώστες). Ρωτάμε λοιπόν το μη γνώστη και με βάση την άποψη αυτού προχωράμε. Με ποιο επιχείρημα; Πως η μη γνώστες είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Ο μη γνώστης όμως αυτό που θα του δείξεις θα το μάθει. Απλώς δεν γνωρίζει, δεν είναι χαζός...

Βλέποντας λοιπόν πράγματα, που για εμένα ήταν λόγοι να φύγω από έναν άλλο χώρο, να συμβαίνουν σταδιακά σε μια διανομή είναι φυσιολογικό να με "ξενίζει" (το λιγότερο). Πόσο μάλλον χρήστες που είναι χρόνια στην κοινότητα και δραστηριοποιούνται ενεργά σε αυτήν.

Η διαφορά ανάμεσα στο Linux και στα άλλα OS, κατά την άποψή μου, δεν είναι στο gui είναι στη δομή και στον τρόπο χρήσης του λειτουργικού και κυρίως στη λογική. Όταν λοιπόν κάποιος παρεκλίνει από αυτά λογικό είναι να υπάρχουν αντιδράσεις. Μικρές ή μεγάλες παρεκκλίσεις δεν έχει τόσο σημασία γιατί η μικρή μπορεί εύκολα να γίνει στο μέλλον και μεγάλη. Το χρήμα είναι πολύ γλυκό για κάποιους και όταν είσαι μέρος μιας κοινότητας οι ενέργειές σου επηρεάζουν ΚΑΙ το σύνολο.

Ο καθένας δικαιούται να παίρνει τις αποφάσεις του και αναλόγως να ενεργεί αλλά όλοι έχουμε το δικαίωμα να το κρίνουμε αυτό.

Σελ. 15 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 510131415

Παρόμοια Θέματα

1. Ο Richard Stallman σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Από inlovewithlife στο φόρουμ Ειδήσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-10, 09:10
  2. Ο Richard Stallman προσκεκλημένος του GREEKLUG
    Από diamond_gr στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-10, 16:45

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές