Λοιπόν είχα πολύ αργά κατεβάσματα από το μουλάρι κυρίως και έψαχνα κανένα μήνα από δω κι από κει και φυσικά ενοχλούσα συνέχεια τα helpdesks. Έχω 4θνετ siemens xpresslink over pstn με ΡΡΡοΕ σε Win XP. Είχα ψάξει τις περισσότερες πιθανές λύσεις αλλά ο μέσος όρος κατεβάσματος ήταν περι τα 10! Το ανέβασμα πήγαινε καλύτερα αλλά όχι σταθερά. Τελικά όμως βρήκα θεραπεία!!
1. Πολύ λίγα sites από όσα έψαξα αναφέρονταν στη ρύθμιση της κάρτας δικτύου. Σε κάποιο είδα να λέει ότι τα περισσότερα μοντεμς υποστηρίζουν 10Μbps και half-duplex. Εγώ είχα full duplex ή autonegotiate
2. Απενεργοποίησα το σερβις upload manager
3. Απενεργοποίησα το protowall αφού έτσι κι αλλιώς τα φίλτρα υπήρχαν και στο ίδιο το μουλάρι από το blocklist manager
Η αλλαγή ήταν θεαματική!!Τώρα χτυπάω 30/40άρια σταθερά!!! Δεν ξέρω τι από όλα τα παραπάνω έκανε το θαύμα γιατί έκανα τις αλλαγές αυτές μαζί αλλά τα παρουσιάζω με τη σειρά βαρύτητας που εκτιμώ εγώ ότι είχαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε τα helpdesks δεν ήξεραν το θέμα του half duplex. Δεν ξέρω γιατί τόσο λίγοι έχουν αναφερθεί σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που είναι κάτω από τη μύτη μας. Ελπίζω να βοήθησα...
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
10-06-04, 00:51 Προβλήματα τέλος! Διαβάστε οι ταλαιπωρημένοι μήπως και... #1-kfilip
_____
i7-2600K@3.4GHz, Asrock Fatal1ty P67, 24Gb DDR3 Corsair 9-9-9-24, RADEON HD 6990 2Gb, OCZ Vertex 2 120Gb/WD Caviar Blue 1Tb, Coolermaster Silent Pro Gold 1200W PSU, Win7 x64, 26"+20" Dual monitor (LG), Razer Orbweaver gaming keypad, Razer Blackwidow Ultimate gaming keyboard, Roccat Nyth gaming mouse
-
10-06-04, 01:13 #21. Πολύ λίγα sites από όσα έψαξα αναφέρονταν στη ρύθμιση της κάρτας δικτύου. Σε κάποιο είδα να λέει ότι τα περισσότερα μοντεμς υποστηρίζουν 10Μbps και half-duplex. Εγώ είχα full duplex ή autonegotiate
αλλά μην είσαι τόσο σίγουρος ακόμα , μπορεί απλά να βρήκε πολλά source και να ανέβηκες στην ουρα γρήγορα
-
10-06-04, 08:41 #3
Πάντα είχα πολλές πηγές και high ID και ο,τιδήποτε άλλο έχει ευρέως συζητηθεί (ΗL, rwin, mtu, kad, διάφορα firewalls, speed tests, tweaks, μικρό/μεγάλο share, netlimiter) δοκιμασμένο με όλους τους πιθανούς τρόπους, απλά δεν μπορώ να τα γράψω αναλυτικά γιατί μπούχτισα πλέον να τα ανφέρω από δω κι από κει. Η διαφορά που είδα ήταν τόσο θεαματική όσο την περιγράφω και συνέβη άμεσα μετά τις αλλαγές που αναφέρω. Αυτός είναι και ο λόγος αυτού του μηνύματος.
-kfilip-kfilip
_____
i7-2600K@3.4GHz, Asrock Fatal1ty P67, 24Gb DDR3 Corsair 9-9-9-24, RADEON HD 6990 2Gb, OCZ Vertex 2 120Gb/WD Caviar Blue 1Tb, Coolermaster Silent Pro Gold 1200W PSU, Win7 x64, 26"+20" Dual monitor (LG), Razer Orbweaver gaming keypad, Razer Blackwidow Ultimate gaming keyboard, Roccat Nyth gaming mouse
-
10-06-04, 09:41 #4
To βασικό πάντως IMHO δεν είναι ούτε full/half duplex της κάρτας δικτύου, ούτε το upload manager... Είναι πειράγματα RWIN/MTU, προσθήκη firewalls, protowalls κτλ.
IOW, keep it simple!
-
11-06-04, 11:25 #5
Το upload manager και το protowall που βρισκονται?
Intel i7 920 @4Ghz ,6Gb Corsair XMS 1600 8-8-8-24 , Asus P6T ,Sapphire 5850 ,Corsair 1000W on Shark Tt Case ,Samsung 2233Rz@120Hz ,Logitech 5400
-
11-06-04, 14:36 #6
Ego alla3a ta MTU apo default se 1500
-
11-06-04, 15:45 #7
Δεν κατάλαβα τι λες να κάνουμε με τις κάρτες δικτύου, να τις βάλουμε από full-duplex σε half-duplex mode?
Στα XP απ΄ότι βλέπω έχει τις επιλογές 10 Full mode, 100 Full mode, 10 Half mode, 100 Half mode, μια Realtek που έχω στη δουλειά είναι σε Auto mode.
Το protowall πάντως πράγματι λέω να το βγάλω γιατί όντως δημιουργεί πολλά προβλήματα.
Όσο για το service Upload Manager με ανησυχούν αυτά που γράφει στο description:
Manages synchronous and asynchronous file transfers between clients and servers on the network. If this service is stopped, synchronous and asynchronous file transfers between clients and servers on the network will not occur. If this service is disabled, any services that explicitly depend on it will fail to start.You are not your job. You are not how much money you have in the bank. You are not the car you drive. You are not the contents of your wallet. You are not your fucking khakis. You are the all-singing, all-dancing crap of the world.
-
17-06-04, 16:22 #8
Συγγνώμη παίδες που δεν απάντησα αλλά έλειπα
Aias:το upload manager ειναι service ενδογενές των XP ενώ το protowall ειναι προγραμμα που για να μην το ξέρεις μάλλον δεν το έχεις
georges-ath: Και τι κατάφερες;
AsGoodAsItGets:Όντως δεν ήμουν σαφής αλλά ναι αυτό εννοώ. Εγώ το έβαλα στο 10 half duplex και είδα την αλλαγή που αναφέρω. Είχα δοκιμάσει το auto και το 10 full duplex με απογοητευτικά αποτελέσματα. Όσο για την περιγραφή του upload manager κι εγώ ανησυχούσα μέχρι που εμπιστεύθηκα ένα φίλο που με έπεισε ότι αφορά σε LAN μόνο
-kfilip-kfilip
_____
Παρόμοια Θέματα
-
BITTORENT CLIENTS πρόβληματα?διαβαστε οσοι εχετε...
Από saint240881 στο φόρουμ BitTorrentΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-08, 21:17 -
Μήπως δεν φταίει μόνο η ΟΝ και έχει κοινά προβλήματα με τις άλλες εταιρείες?
Από george_h στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 57Τελευταίο Μήνυμα: 04-12-07, 14:28 -
Προβλήματα με Conn-x και ταχύτητες γραμμής (please διαβάστε το)
Από phantolino στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-07, 17:05 -
3 Λογαριασμοί και προβλήματα forthnet ή μήπως δωράκι?
Από NoYmErOs στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-07, 00:05 -
Μήπως να πάμε διακοπές στη κύπρο; Για διαβάστε εδώ...
Από sorcy στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-04, 02:22
Bookmarks