Πριν λιγο καιρο φιλου του ανοιξα το σπιτι και του πηραν σχεδον τα παντα , μαζι και τo pc .
Στο Pc ολους τους κωδικους user/pass ( και τους τραπεζικους) τους κραταγε με καποιο πρόγραμμα dashlane .
Οτα συνηλθε απο το σοκ που βρηκε το σπιτι ανω κατω ρημαγμένο , ήρθε η συνειδητοποίηση οτι στο pc ειχε ολους τους κωδικους ........ και ετρεχε και δεν εφτανε να ακυρωσει μπλοκαρει κλπ
Εσεις τι κάνετε/χρησιμοποιείτε για αυτους τους κωδικους ?
Εχετε καποια ιδεα για πιο μεγαλη ασφαλεια ?
Το πιο καλο για μενα θα ηταν τα pass/user να ηταν σε ενα usb stick σαν ενα hasp .
Ολες οι τραπεζες σε βαζουν να αλλαζεις τα pass ανα τακτα χρονικα διαστηματα , εαν λοιπον εχεις πανω απο 2 ebanking απλα χανεις την μπαλα ( δεν μπορεις να βζεις το ιδιο σε ολες γιατι καθεμια εχει ιδιαιτεροτητες πχ εθνικη με 5 ψηφια) .
Δεν υπαρχει δυνατοτητα να τα θυμασαι με τιποτα .
Επισης εαν πας να μπεις απο αλλο υπολογιστη ( εξωτερικο ) και τα θυμάσαι και τα γράψεις φοβάσαι παλι τα Keylog Κλπ .
Ενω με ενα μικρα στικακι το εχεις παντα μαζι σου και τελειωνεις .
Εγω για να μπορεσω να τα θυμαμαι το εχω κανεια αυτο με παραλλαγη : εχω σε ενα μικρο στικακι το RoboForm2Go .
Καλα θα μου πεις και να μπει καποιος πως θα σου κανει ζημια αφου θελει ειτε τον Ηλεκτρονικό Κλειδάριθμς i-code ( για την εθνικη ) ειτε τον κωδικο επιβεβαιωσης μεσω κινητου ( eurobank - πειραιως ) κλπ.
Και ομως μπορει πχ να σου εχει κλεψει και το κινητο , να εχεις διπλα στο συρταρι το i-code κλπκλπ αλλα και να μαθει την οικονομικη σου κατασταση ο καθε κλεφτης
Εμφάνιση 1-4 από 4
Θέμα: Κωδικοι e-banking
-
27-01-13, 17:06 Κωδικοι e-banking #1Prima pensa, poi parla, perché parole poco pensate portano pena
-
27-01-13, 17:34 Απάντηση: Κωδικοι e-banking #2
δεν χρειαζεται να θυμάμαι κανενα κωδικό ή για να ειμαι ακριβής θυμάμαι το πιν της καρτας μου.
εχω το μηχανακι που μου εχει δώσει η τράπεζα και το οποιο σε συνδυασμό με τη καρτα μου και το πιν της βγαζει κάθε φορα νεο κωδικό τόσο για να μπώ οσο και εαν θέλω να πληρώσω κανω μεταφορα κτλ
αυτα στη σουηδία βέβαια
"Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
Ζ.Λορεντζάτος, COLLECTANEA
-
27-01-13, 23:40 Απάντηση: Κωδικοι e-banking #3
Keeppass http://keepass.info/
-
28-01-13, 00:14 Απάντηση: Κωδικοι e-banking #4
KeePass με key file σε φλασακι και authenticators για τις τραπεζες (η Alpha δινει σιγουρα)
The world can change by your actions not by your opinions
Παρόμοια Θέματα
-
6,5 εκατομμύρια κωδικοί του LinkedIn στον αέρα, ύστερα από hacking
Από NeK στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 56Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-12, 14:30 -
Διακοπή συμβολαίου double play και κωδικοί adsl
Από left71 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 25-04-12, 20:40 -
Κωδικοί λογαριασμών και ασφάλεια
Από NeK στο φόρουμ Αρχείο ΑνακοινώσεωνΜηνύματα: 104Τελευταίο Μήνυμα: 09-02-12, 16:15
Bookmarks