Στην προσπάθεια της να αυξήσει την ασφάλεια του Firefox και να αντιμετωπίσει τις συνεχείς απειλές και
κενά ασφαλείας των διαφόρων plugins, όπως η Java και το Flash player, η Mozilla αποφάσισε να ενεργοποιήσει από default την επιλογή "Click to Play".
Το Click to Play που υπάρχει ήδη στον Firefox από την έκδοση 14, αλλά είναι προσβάσιμο μόνο από το about config tab, μέχρι τώρα ήταν σχεδιασμένο να μπλοκάρει τα outdated plugins, αλλά πλέον θα μπλοκάρει τα πάντα εκτός από την τελευταία έκδοση του Adobe Flash.
Η ενεργοποίηση θα γίνει σταδιακά για τα υπόλοιπα plugins και για να φορτωθούν θα πρέπει ο χρήστης να δώσει την συγκατάθεση του είτε επιλέγοντας μέσα στην σελίδα είτε επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο στην address bar.
Όπως δήλωσε ο Michael Coates. διευθυντής ασφαλείας στην Mozilla.
Poorly designed third party plugins are the number one cause of crashes in Firefox and can severely degrade a user’s experience on the Web. This is often seen in pauses while plugins are loaded and unloaded, high memory usage while browsing, and many unexpected crashes of Firefox,
By only activating plugins that the user desires to load, we’re helping eliminate pauses, crashes and other consequences of unwanted plugins.
Πηγή : Techspot
Εμφάνιση 1-15 από 24
-
01-02-13, 11:35 Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
01-02-13, 12:43 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #2
δεν ηταν μονο η ασφαλεια, ηταν και θεμα ταχυτητας με τα μυρια εξτρα να σερνουν τα παντα. αντε σαν τον IE εγινε που μετραει ποσο χρονο καταναλωνουν και προτρεπει για επιλογη ενεργοποιησης/απενεργοποιησης
-
01-02-13, 13:36 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #3
Η αλλαγή με βρίσκει σύμφωνο. Να χρησιμοποιεί μόνο ό,τι επιλέγουμε. Μήπως ξέρετε ποια είναι η παράμετρος στο about:config ;
-
01-02-13, 13:41 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #4
plugins.click_to_play
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
01-02-13, 13:41 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #5
- Περιοχή
- Περιστέρι Αττικής
- Downloads
- 0
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 12
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 500M/250M
- ISP
- Cosmote
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Speedport Plus 2
- Path Level
- Interleaved
Επιτέλους, μήπως και διορθωθεί η κατάσταση. Είπαμε, παραμένουμε χρήστες του Firefox, παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται κατά καιρούς (τα οποία φυσικά δε λείπουν και από άλλους browsers), αλλά να βλέπουμε βελτίωση...
Jazz is the teacher, Funk is the preacher !
-
01-02-13, 13:49 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #6
Διαφορά στον browser βλέπω έτσι και αλλιώς...Τώρα όποιος δεν ξέρει να ρυθμίζει τις plug-ins βάζει τότε τι να πώ ......
Και το Click n Play να έχεις πάλι θα πατάς ότι να ναι και πάλι την ίδια κατάληξη θα έχεις... Το μόνο που σωζει είναι να καταλάβει χρήστης ότι πρέπει να ασχολείται με το παίζει με το browser του όπως π.χ εγώ...Τρία plug-ins έχω όλα και όλα !
-
01-02-13, 14:39 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #7
Ολοι καλοι ειναι ...εγω τα τελ 2-3 χρονια εχω κολλησει με chrome λογω απλοτξτας και ταχυτητας..βεβαια λογω λογιστικου γραφειου που εχω σε καποια sites για υποβολες δεχονται μονο IE και τον εχω ως δευτερο browser
-
01-02-13, 14:47 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #8
Μπα Mozilla και ξερό ψωμί.... Τους έχω όλους απλά αυτό έχω ως κύριο ! Δεν έχω κόλλημα με τον Mozilla απλά μου αρέσει περισσότερο..Τον Chrome δεν τον πάω μια απλά τον έχω για τις ιστοσελίδες που φτιάχνω...να δω αν παίζουν !
Εντάξει αυτό με το Click n Play καλό είναι γενικά.. Απλά δεν είναι πανάκια !
-
01-02-13, 15:07 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #9
Χρησιμοποιούσα φανατικά mozilla, αλλά από ένα σημείο και μετά με τόσα plugins σερνόταν. Πλέον χρησιμοποιώ google chrome και είναι οκ.
-
01-02-13, 15:16 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #10
Όχι, να μπλοκάρει και το Flash. Θα γλυτώσει τους χρήστες από πολλές άκρως ενοχλητικές διαφημίσεις (π.χ. με ήχο που ξεκινά αυτόματα) που επιβαρύνουν τον υπολογιστή και φυτεύουν Flash cookies.
Σημαντικό είναι να υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να καθορίζουν οι χρήστες εξαιρέσεις στο μπλοκάρισμα, ανά σελίδα και plugin.- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
01-02-13, 16:02 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #11
Και γιατί να απενεργοποιούνται κάποια (ή και όλα) τα plugins και να μην τα εγκαθιστάει εξ' αρχής (ή να τα απεγκαθιστά εκ των υστέρων) ο χρήστης;
-
01-02-13, 16:06 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #12
-
01-02-13, 16:11 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #13
Το έχω υπόψη μου. Αυτό όμως πιάνει μόνο Flash και Silverlight.
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
-
01-02-13, 17:46 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #14
Επιτέλους,η έλευση της HTML 5.0 να αλλάξει τα δεδομένα με τα αν-ασφαλή και βαριά plug-ins.
αν μας δώσει και ενσωματωμένο viewer(π.χ. pdf) όπως άλλοι browsers για κάποια ήδη υπάρχοντα plug-ins ακόμα καλύτερα.
-
01-02-13, 22:58 Απάντηση: Η Mozilla σταδιακά θα μπλοκάρει όλα τα plugins για λόγους ασφαλείας, θα φορτώνουν μόνο με επιλογή του χρήστη #15
Παρόμοια Θέματα
-
Η Mozilla στους προγραμματιστές: ελάτε να φτιάξετε apps για το Firefox OS
Από NeK στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 15-01-13, 01:41 -
VENUS-C: μια πρωτοποριακή cloud υποδομή για την Έρευνα και την Καινοτομία με επίκεντρο τον χρήστη
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-12, 12:15 -
Η Mozilla δίνει nightly builds του Firefox OS για δοκιμές σε x86 υπολογιστές με Windows, Linux και OS X
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 64Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-12, 20:23 -
Το ναυτικό των ΗΠΑ περνάει linux στα αυτόνομα οχήματα του για λόγους ασφαλείας
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 95Τελευταίο Μήνυμα: 15-06-12, 18:50 -
Η Αγγλική κυβέρνηση θα μπλοκάρει όλες τις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου!
Από cuprakatos στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-12, 19:00
Bookmarks