Σελ. 1 από 147 12361121 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 2193
 1. #1
  Το avatar του μέλους EvilHawk
  EvilHawk Guest
  Χμμμμ νομίζω ότι αξίζει να συζητήσουμε το παρακάτω:

  Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004 11:42:00
  ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Παραχάραξη της Ελληνικής ιστορίας από την ΟΥΕΦΑ

  Ανθελληνική προπαγάνδα στις ιστοσελίδες του EURO 2004

  Στον επίσημο δικτυακό χώρο της ΟΥΕΦΑ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, στη σελίδα http://www.euro2004.com/tournament/t...d=2/index.html που αναφέρεται στην ελληνική ιστορία, αναγράφονται τα εξής εξοργιστικά:

  - Ότι οι Σπαρτιάτες και οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και, όπως οι Ρωμαίοι, απλώς κατέκτησαν την Ελλάδα για κάποιο διάστημα!

  - Ότι η Ελλάδα φλέρταρε με το φασισμό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

  - Ότι οι Βυζαντινοί ήταν κατακτητές της Ελλάδας!

  Εκτός από παραπάνω ανθελληνικά υπάρχουν αρκετές ιστορικές ανακρίβειες οι οποίες προκαλούν κάθε νοήμονα πολίτη και φίλαθλο με στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας επιπέδου δημοτικού σχολείου:

  - Ότι η ιστορία της Ελλάδας ξεκινά δήθεν την εποχή του Χαλκού ενώ είναι πασίγνωστο και αποδεδειγμένο από αρχαιολογικά τεκμήρια ότι η ιστορία της Ελλάδας ξεκινά πολύ παλαιότερα (πρώιμος Μινωικός Πολιτισμός, Προέλληνες).

  - Ότι την έννοια της δημοκρατίας την εισηγήθηκε δήθεν ο Σωκράτης ενώ είναι γνωστό ότι η Αθήνα είχε δημοκρατικό πολίτευμα από την εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη.

  - Ότι η Βυζαντινή περίοδος ήταν δήθεν περίοδος υποχώρησης του ελληνικού πολιτισμού ενώ είναι γνωστά τα πολιτιστικά επιτεύγματα του ελληνισμού κατά την περίοδο αυτή. Πρόσφατη έκθεση στη Νέα Υόρκη που επισκέφτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ακριβώς αυτό το θέμα!

  Είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν αμέσως οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, ιδίως το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια. Την παραπάνω ιστοσελίδα επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες φίλαθλοι από όλο τον κόσμο. Εφόσον η ελληνική εθνική ομάδα συνεχίσει την καλή πορεία της, ακόμη περισσότεροι θα ανατρέχουν εκεί για να μάθουν περισσότερα για τη χώρα μας.

  Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί ώστε να μην έχουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων οι Διεθνείς Αθλητικές Ενώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν παρόμοιους δικτυακούς τόπους ανά αγώνισμα. Οι ελληνικές αντιπροσωπείες στις Ενώσεις αυτές θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. Το Υπουργείο Πολιτισμού, ως αρμόδιο σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού οφείλει να πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί μετά το περιστατικό αυτό, όχι μόνο ως Πρόεδρος της Κυβέρνησης αλλά και ως Υπουργός Πολιτισμού.

  Περιστατικά σαν κι αυτό αποδεικνύουν την αναγκαιότητα για επεξεργασία και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής αξιοποίησης της Πληροφορικής και του Διαδικτύου για την τεκμηρίωση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας. Χρειάζεται επιπλέον η δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου που θα επισημαίνει ευκαιρίες προβολής αλλά και περιπτώσεις ανθελληνικών μεθοδεύσεων στο Διαδίκτυο και θα τις αντιμετωπίζει αποτελεσματικά. Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας είναι στη διάθεση της Πολιτείας για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων.

 2. #2
  Το avatar του μέλους sdikr
  sdikr Guest
  Απλά να εντοπίζουμε τέτοιες ανθελληνικές ενέργειες και χωρίς κραυγές αλλά με σύνεση και καθαρό μυαλό να αντιδρούμε όπως έκανε Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας!
  ένα καλό/κακό με το internet είναι οτι όλοι μπορουν να πούν αυτο που θέλουν!
  (πχ ενα άλλο τουρκικο site που είχε αναφερθεί πριν απο λίγο καιρο)

  τουλάχιστον όμως σε σελίδες όπως euro2004 οι δικοί μας οι υπουργοί θα έπρεπε να κάνουν κάτι (και μην μου πείτε οτι δεν το είδαν!!)

  αλλά .......

 3. #3
  Εγγραφή
  10-09-2003
  Περιοχή
  Αθήνα
  Ηλικία
  41
  Μηνύματα
  524
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Ταχύτητα
  16384/1024
  ISP
  ΟΤΕ Conn-x
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΑΡΗΣ
  Router
  H108NS
  SNR / Attn
  11,5(dB) / 27,5(dB)
  ρε παιδιά δεν υπάρχει κάποια ευρωπαικά θεσπισμένη επιτροπή που να απευθυνόμαστε για τέτοιου μεγέθους παραποίηση της ιστορίας αλλά και για διάφορα θέματα σε ευρωπαϊκές(τουλάχιστον απο επίσημους φορείς) σελίδες, να τους μαγκώσει(τι ώρα )ή τουλάχιστον να τους επαναφέρει στην τάξη ?
  Πιστεύω σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει.....
  μα πιστεύοντας σε αυτόν τον δημιουργώ,
  γιατί ανύπαρκτο λέμε ό,τι δεν πεθυμήσαμε αρκετά...
  Ν.Καζαντζάκης

 4. #4
  Εγγραφή
  18-04-2004
  Περιοχή
  Πειραιάς
  Ηλικία
  43
  Μηνύματα
  79
  Downloads
  10
  Uploads
  0
  Τύπος
  ADSL2+ Forthnet Full
  Ταχύτητα
  18145/509
  ISP
  FORTHnet
  DSLAM
  Forthnet - ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ
  Router
  Siemens CL-110
  οχι ιδεολογιες και μαμακιες του στυλ "Αντισταθειτε στην Ευρωπη ψηφιστε ΚΚΕ
  Για μένα φίλε dantouan μα**κίες είναι το να μένουμε απαθείς. Και σίγουρα δεν εννοούσα κκε, και επίσης ούτε ακραία κινήματα τύπυ Βορίδη.

  Νομίζω ότι για να αλλάξουν τα πράγματα (ει δυνατό) πρέπει να το αποφασίσουμε πρώτα μόνοι μας και να το καταλάβουμε. Να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας. Να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με σωστές αξίες, να είμαστε στην καθημερινή μας ζωή σωστοί σε όλα και όχι να κοιτάμε να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας και σε
  κάθε περίπτωση να αντιδράμε δυναμικά (όσο μπορεί ο καθένας) σε κάθε τέτοια πρόκληση.
  Ακριβώς αυτό.

 5. #5
  Εγγραφή
  24-01-2004
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
  Ηλικία
  43
  Μηνύματα
  1.243
  Downloads
  0
  Uploads
  1
  Ταχύτητα
  12000/1024
  ISP
  HOL
  DSLAM
  HOL - ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  Router
  Gentoo/DLink 624 (Bridge)
  SNR / Attn
  12(dB) / 20(dB)
  Path Level
  Interleaved
  Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004 11:42:00

  - Ότι η Ελλάδα φλέρταρε με το φασισμό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

  - Ότι οι Βυζαντινοί ήταν κατακτητές της Ελλάδας!

  - Ότι η Βυζαντινή περίοδος ήταν δήθεν περίοδος υποχώρησης του ελληνικού πολιτισμού ενώ είναι γνωστά τα πολιτιστικά επιτεύγματα του ελληνισμού κατά την περίοδο αυτή. Πρόσφατη έκθεση στη Νέα Υόρκη που επισκέφτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ακριβώς αυτό το θέμα!
  1) Η αντιμετωπιση που είχαν οι "πολίτες" της "Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας" (βλ. Βυζαντινή), ήταν ακριβώς αυτη... ότι ήταν κατακτητές.. μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτοκρατορία, όπως και η Περσικη, η Αθηναϊκή την περίοδο της "Αθηναϊκής Συμμαχίας", η Μακεδονικη και φυσικα η Ρωμαϊκή, της οποίας "απογονος" ήταν η Βυζαντινή.

  2) Η Ελλαδα την περίοδο του Β' Παγκοσμιου δεν φλέρταρε απλώς... είχε φασισμό. Εκτός κι αν ο Μεταξάς ήταν δημοκράτης. Και στην περίοδο της Κατοχής οι επίσημες κυβερνήσεις της Ελλάδας (που κάποιοι απ'αυτούς έμειναν στο προσκήνιο και μετά την ήττα των ναζιστικών στρατευμάτων) ήταν πλήρεις υποστηρικτές του Χίτλερ. Οι λαμπρές σελίδες όμως γράφτηκαν από τον ελληνικό λαο, ο οποίος ανάγκασε τον Μεταξα να πει το "ΟΧΙ" (σιγα μην το έλεγε μονος του), και έγραψε το έπος του Ελληνοαλβανικου μετώπου, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και όλων όσων λέμε σήμερα Εθνική Αντίσταση.

  3) Όλα τα ελληνικα στοιχεία επιδιωχθηκε να εξαφανιστουν την εποχή του Βυζαντιου. Παραδείγματα όπως η κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων, ο χριστιανισμός σαν επίσημη θρησκεία, η στροφή της τέχνης στο θρησκευτικό στοιχείο, οπως και όλη η διοικηση του κρατους (το ιδιο προσωπο Ποντίφικας-Αυτοκρατορας), είναι μερικά μόνο. Υπήρξε παρ'όλ'αυτά μεγάλη τεχνολογική εξελιξη, όπως και σε όλες τις χώρες την περίόδο του μεσαίωνα.

  Για να μην νομίζουμε ότι οι Ελληνες (αν και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μονο γεωγραφικά ήταν ελληνική) είναι αλάνθαστοι και τέλειοι.
  Macintosh. The Computer For The Rest Of Us.
  Sex, Drinks & Opera.
  Thessaloniki Macintosh Community
  Hellenic Army Discharge Countdown Widget

 6. #6
  Εγγραφή
  02-11-2003
  Περιοχή
  Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
  Ηλικία
  49
  Μηνύματα
  56.427
  Downloads
  64
  Uploads
  73
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  102400/10240
  ISP
  Vodafone
  Path Level
  Fastpath
  Παρακάτω θα σχολιάσω όσα θέματα θεωρώ ότι διαφωνώ μερικώς, ή όσα θεωρώ ότι στην εκπαίδευσή μας τα διδασκόμαστε κατά τρόπο μονόπλευρο. Δεν λέω ότι γνωρίζω καλά ιστορία, ξέρω όμως κάποια σημεία της στα οποία είμαι πολύ επιφυλακτικός και τα κοσκινίζω.

  - Ότι οι Σπαρτιάτες και οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και, όπως οι Ρωμαίοι, απλώς κατέκτησαν την Ελλάδα για κάποιο διάστημα!
  - Μακεδόνες -> Θράκες, Ιλλύριοι κλπ.

  - Σπαρτιάτες -> Δωριείς

  - Αθηναίοι -> Ίωνες

  Τώρα, ο καθένας από τους παραπάνω, από ποιά χρονική στιγμή και μετά μπορούν να θεωρηθούν έλληνες, σηκώνει πολύ συζήτηση και απαιτεί πολύ διάβασμα και γνώση. Το σίγουρο είναι ότι από τα γεωμετρικά χρόνια και μετά, Σπαρτιάτες και Αθηναίοι μπορούν να θεωρηθούν έλληνες. Για την ιστορία των βορειότερων φύλων, γνωρίζω ελάχιστα για αυτήν την περίοδο.

  - Ότι οι Βυζαντινοί ήταν κατακτητές της Ελλάδας!
  Ουσιαστικά λαός "Βυζαντινοί" δεν υπάρχει. Μην ξεχνάμε ότι το Βυζάντιο σαν κρατική οντότητα προήλθε απευθείας από ένα κομμάτι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ότι μέχρι πολύ αργά (σίγουρα μετά το 1000μ.Χ.) η επίσημη γλώσσα του κράτους ήταν ακόμα τα Λατινικά.

  - Ότι η Βυζαντινή περίοδος ήταν δήθεν περίοδος υποχώρησης του ελληνικού πολιτισμού ενώ είναι γνωστά τα πολιτιστικά επιτεύγματα του ελληνισμού κατά την περίοδο αυτή.
  Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς.

  Μάλλον σκοταδιστική περίοδος ήταν λόγω της Εκκλησίας. Ο Μεσαίωνας του Βυζαντίου με μία Αναγέννηση που δεν ήρθε ποτέ.

  Εξηγώ:

  - Πάρα πολλούς που συστηματικά κατέστρεψαν μνημεία, χειρόγραφα και αγγεία του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, η Εκκλησία τους αγιοποίησε και τους ονόμασε μεγάλους π.χ. Μέγας Κωνσταντίνος, Μέγας Θεοδόσιος. Ξέρετε πόσα μνημεία και χειρόγραφα συστηματικά κατέκαψαν αυτοί; Σαν το 3ο Ράιχ. Και πόσους μή Χριστιανούς κατέσφαξαν;

  Τον δε μοναδικό που δήλωσε ανεξιθρησκεία, και είπε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σχετικά με τα θρησκευτικά του πιστεύω, η Εκκλησία τον ονόμασε Παραβάτη (τον Ιουλιανό).

  Σας θυμίζω ότι η ανεξιθρησκεία εδώ και πολλά χρόνια είναι θεμελιώδης διάταξη του Συντάγματος και ανθρώπινο δικαίωμα.

  Αυτά για να μη νομίζουμε:΅

  - ότι όλα όσα διδασκόμαστε στην εκπαίδευση είναι σωστά, αντικειμενικά ή πλήρη

  - ότι δεν έχουμε και εμείς μελανά σημεία στην ιστορία μας

  Πολιτισμό παρήγαγαν όλα αυτά τα χρόνια του Βυζαντινού Μεσαίωνα οι παρακάτω λαοί:

  - Αραβες (αραβουργήματα, τρομερή πρόοδος στις θετικές επιστήμες κλπ.)
  - Μεσαιωνικοί (αργότερα δηλαδή) μοναχοί στη Δύση

  Και μη μου πει κανείς ότι αγιογραφίες και ύμνοι συνιστούν πολιτισμό, που όλα είναι ίδια και ασχολούνται με την ίδια θεματολογία συνέχεια.

  Αυτοί ήταν στο άλλο άκρο του Da Vinci. Μόνο ένα φωτοστέφανο ήξεραν να φτιάχνουν και να σφάζονται για τις εικόνες (εικονομαχία) και για τις διάφορες αιρέσεις.

  Ενώ ο Da Vinci ήταν μεταξύ άλλων καταρχήν:

  - Μηχανολόγος Μηχανικός
  - Πολιτικός Μηχανικός
  - Ναυπηγός Μηχανικός

  και μετά:

  - Ζωγράφος
  - Γλύπτης κλπ.
  Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

 7. #7
  Το avatar του μέλους xxxxx
  xxxxx Guest
  Υπάρχει ένα πρόβλημα σε εμάς του Έλληνες:

  Οι δεξιοί βλέπουν τα πράγματα λες και οι Έλληνες
  είναι τέλειοι σε όλα και πως δεν κάνουν ποτέ λάθος.

  Οι αριστεροί όμως έχουν μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ κομματική
  νοοτροπία που τους κάνει να αψηφούν το ελληνικό στοιχείο
  μήπως και κατα λάθος αποκαλεστούν "φασίστες".

  Και μην ακούω ότι ο Μεταξάς ήταν φασίστας σας παρακαλώ.
  Όποιος το λέει δεν ξέρει ιστορία (δεν εννοώ την ιστορία
  του σχολείου σας...). Ο Μεταξάς με μία λέξη ("ΟΧΙ"),
  χτύπησε το φασισμό όσο τίποτα, αρνούμενος να υποκύψει στα
  φασιστικά θελήματα των δυνάμεων του άξονα. Οι λέξεις
  φασίστας, "χουντικός" κλπ. είναι ταμπέλες που δεν εκυπηρετούν
  τίποτα. Ο Μεταξάς δεν ίδρυσε το ΙΚΑ; Ίδρυμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ασφαλίσεων.

  Αν μπορούσαμε να συνδυάσουμε την αγωνιστικότητα των
  αριστερών με την ΕΘΝΟΠΡΕΠΕΙΑ των δεξιών να είστε σίγουροι
  ότι θα πηγαίναμε πολύ μπροστά. Όλοι σας πρέπει να καταλάβετε
  ότι πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν μπορούμε να τα
  ισοπεδώνουμε όλα.

  Δεν σας πειράζει το σχέδιο Ανάν που πουλά την Κύπρο;

  Δεν σας πειράζει που πιλότοι-ήρωες σκοτώνονται κάνοντας
  ασκήσεις το πως να διώχνουν τα τουρκικά falcon;

  Δεν σας πειράζει που δεν έχουμε την εθνική τόλμη να αντλήσουμε
  τα πετρέλαια που βρίσκονται ως φυσικός πλούτος στην επικράτειά μας;

  Δεν σας πειράζει που ΜΟΝΟ σε μας οι Αμερικανοί εφαρμόζουν μεθόδους
  βιομετρίας (δακτυλικά αποτυπώματα, ίριδα κλπ.);

  Η παγκοσμιοποίηση μπορεί να φαντάζει ως ακίνδυνος και έυκολος δρόμος
  σε σχέση με την τήρηση μια εθνικής πολιτικής. Όπως όμως σε κάθε πράγμα
  στη ζωή, έτσι κι εδώ: ο δύσκολος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα, ο δύσβατος
  δρόμος που απαιτεί θυσίες είναι ο δρόμος που απαιτεί της συνέπειας προς
  τα εθνικά ιδεώδη. Και να είστε σίγουροι ότι αυτός ο δρόμος είναι ο σωστός.

 8. #8
  Το avatar του μέλους tilemahos
  tilemahos Guest
  Καλημέρα σε όλους αυτο είναι το φαξ του EURO200 4351 21 799 20 40(γιατί mail δεν βρήκα) και μαμήστε τους.
  Νομίζω ότι είναι ένα βήμα και αυτό.
  καλημέρα και πάλι,και καλή δουλειά σε όλους.

 9. #9
  Εγγραφή
  02-11-2003
  Περιοχή
  Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
  Ηλικία
  49
  Μηνύματα
  56.427
  Downloads
  64
  Uploads
  73
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  102400/10240
  ISP
  Vodafone
  Path Level
  Fastpath
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Οι δεξιοί βλέπουν τα πράγματα λες και οι Έλληνες
  είναι τέλειοι σε όλα και πως δεν κάνουν ποτέ λάθος.
  Σωστό. Όλη αυτή η βρωμο-φάρα, δεξιοί, χουντικοί, βασιλικοί.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Οι αριστεροί όμως έχουν μια ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ κομματική
  νοοτροπία που τους κάνει να αψηφούν το ελληνικό στοιχείο
  μήπως και κατα λάθος αποκαλεστούν "φασίστες".
  Όχι οι αριστεροί γενικά. Οι ΚΚΕέδες και οι ΚΝίτες μόνο. Οι Εμπρόσωφ δηλαδή.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Και μην ακούω ότι ο Μεταξάς ήταν φασίστας σας παρακαλώ.
  Όποιος το λέει δεν ξέρει ιστορία (δεν εννοώ την ιστορία
  του σχολείου σας...). Ο Μεταξάς με μία λέξη ("ΟΧΙ"),
  χτύπησε το φασισμό όσο τίποτα, αρνούμενος να υποκύψει στα
  φασιστικά θελήματα των δυνάμεων του άξονα.
  Φασίστας και χουνταίος ήτανε. Απλά δεν τον έπαιρνε να μην πει ΟΧΙ.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Οι λέξεις
  φασίστας, "χουντικός" κλπ. είναι ταμπέλες που δεν εκυπηρετούν
  τίποτα.
  Κι όμως υπάρχουν. Καί μέσα στην σημερινή Δεξιά κυβέρνηση, καί σε πόστα στην τοπική αυτοδιοίκηση της Δεξιάς.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Ο Μεταξάς δεν ίδρυσε το ΙΚΑ; Ίδρυμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ασφαλίσεων.
  Ε καί; Και η χούντα των συνταγματαρχαίων, έκανε κάποια έργα. Αυτό τί σημαίνει; Να επιδιώξουμε να παλινοστηθεί;

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Αν μπορούσαμε να συνδυάσουμε την αγωνιστικότητα των
  αριστερών με την ΕΘΝΟΠΡΕΠΕΙΑ των δεξιών να είστε σίγουροι
  ότι θα πηγαίναμε πολύ μπροστά.
  Εθνοπρέπεια είναι να είσαι χαφιές της Γκεστάπο;

  Εθνοπρέπεια είναι οι πράξεις του Βρακά;

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Όλοι σας πρέπει να καταλάβετε
  ότι πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν μπορούμε να τα
  ισοπεδώνουμε όλα.
  Πάνω απ' όλα οφείλουμε να είμαστε σωστοί άνθρωποι με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και να ζούμε αρμονικά με τους γειτονικούς μας λαούς.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Δεν σας πειράζει το σχέδιο Ανάν που πουλά την Κύπρο;
  Γι' αυτό έλεγα όχι σε αυτό.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Δεν σας πειράζει που πιλότοι-ήρωες σκοτώνονται κάνοντας
  ασκήσεις το πως να διώχνουν τα τουρκικά falcon;
  Και εμείς κάνουμε σκόπιμες παραβιάσεις, άλλο αν δεν τα γράφουν αυτά οι εφημερίδες. Αποτελεί πολλή καλή τακτική για ρεαλιστική και δωρεάν εκπαίδευση των πιλότων και των 2 χωρών.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Δεν σας πειράζει που δεν έχουμε την εθνική τόλμη να αντλήσουμε
  τα πετρέλαια που βρίσκονται ως φυσικός πλούτος στην επικράτειά μας;
  Ναι.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Δεν σας πειράζει που ΜΟΝΟ σε μας οι Αμερικανοί εφαρμόζουν μεθόδους
  βιομετρίας (δακτυλικά αποτυπώματα, ίριδα κλπ.);
  Ναι.

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xxxxx
  Η παγκοσμιοποίηση μπορεί να φαντάζει ως ακίνδυνος και έυκολος δρόμος
  σε σχέση με την τήρηση μια εθνικής πολιτικής. Όπως όμως σε κάθε πράγμα
  στη ζωή, έτσι κι εδώ: ο δύσκολος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα, ο δύσβατος
  δρόμος που απαιτεί θυσίες είναι ο δρόμος που απαιτεί της συνέπειας προς
  τα εθνικά ιδεώδη. Και να είστε σίγουροι ότι αυτός ο δρόμος είναι ο σωστός.
  Έχεις ακούσει μία λέξη και χωρίς να ξέρεις τί σημαίνει την πιπιλάς συνέχεια.

  Η παγκοσμιοποίηση είναι:

  - αναπόφευκτη
  - χρήσιμη εάν αξιοποιηθεί σωστά

  Παγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει όπως νομίζεις, να αφήσουμε να μας κατακτήσουν, ή να χάσουμε π.χ. τη γλώσσα μας. Η multicultural φύση του πλανήτη, είναι κάτι το πολύ καλό, και πρέπει να διαφυλαχθεί.

  Αλλά κάποια προβλήματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, κυρίως περιβαλλοντικά (όζον, υδάτινοι πόροι, δασικές εκτάσεις κλπ.) πρέπει να αντιμετωπιστούν globally από τις κυβερνήσεις των κρατών γιατί η φύση όταν εκδικείται, δεν γνωρίζει σύνορα ή λαούς ή ιδεολογίες.
  Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

 10. #10
  Εγγραφή
  02-02-2003
  Μηνύματα
  1.291
  Downloads
  28
  Uploads
  0
  Ταχύτητα
  35.000 / 35.000
  ISP
  Nova UNLIMITED 4G
  Router
  Archer MR600 v3
  WAntilles¨:

  - Μακεδόνες -> Θράκες, Ιλλύριοι κλπ.

  - Σπαρτιάτες -> Δωριείς

  - Αθηναίοι -> Ίωνες

  Τώρα, ο καθένας από τους παραπάνω, από ποιά χρονική στιγμή και μετά μπορούν να θεωρηθούν έλληνες, σηκώνει πολύ συζήτηση και απαιτεί πολύ διάβασμα και γνώση. Το σίγουρο είναι ότι από τα γεωμετρικά χρόνια και μετά, Σπαρτιάτες και Αθηναίοι μπορούν να θεωρηθούν έλληνες. Για την ιστορία των βορειότερων φύλων, γνωρίζω ελάχιστα για αυτήν την περίοδο.  Φιλαρακο WAntilles θα σε διορθωσω διοτι ολισθαινεις σε σφαλματα... :?

  Οποιο αρχαιο ιστορικο η φιλοσοφο και αν διαβασεις αναφερονται για τους Ελληνες συνολικα σαν ομογενες ΕΘΝΟΣ και οχι σαν φυλες (με την εννοια του κατι ξεχωριστου). Ο Ομηρος αναφερεται στο Ελληνικο Πελασγικο Εθνος χαρακτηριζοντας ολους τους Ελληνες ομαιμους.Δεν ειναι τυχαιο αυτό.Αρχαια κειμενα του Ιπποκρατη και ακομη παλιοτερα , του Ορφεα ,επιβαιβαιωνουν αυτη την αδιαρικτη σχεση μεταξυ των Ελληνων και γενετικα .Υπαρχουν παμπολες πηγες στις οποιες μπορεις να βρεις την αληθεια...

 11. #11
  Εγγραφή
  02-02-2003
  Μηνύματα
  1.291
  Downloads
  28
  Uploads
  0
  Ταχύτητα
  35.000 / 35.000
  ISP
  Nova UNLIMITED 4G
  Router
  Archer MR600 v3
  WAntilles
  Η παγκοσμιοποίηση είναι:

  - αναπόφευκτη
  - χρήσιμη εάν αξιοποιηθεί σωστά

  Παγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει όπως νομίζεις, να αφήσουμε να μας κατακτήσουν, ή να χάσουμε π.χ. τη γλώσσα μας. Η multicultural φύση του πλανήτη, είναι κάτι το πολύ καλό, και πρέπει να διαφυλαχθεί.

  Η παγκοσμιοποιηση οπως την θελουν καποιοι ειναι καταδικασιμη και μια επικειμενη αποτυχια........ επισης δεν ειναι καθολου χρησιμη....
  Χρησιμη θα ηταν η Οικουμενοποιηση...

 12. #12
  Εγγραφή
  02-11-2003
  Περιοχή
  Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
  Ηλικία
  49
  Μηνύματα
  56.427
  Downloads
  64
  Uploads
  73
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  102400/10240
  ISP
  Vodafone
  Path Level
  Fastpath
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από LewnDoS
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles

  - Μακεδόνες -> Θράκες, Ιλλύριοι κλπ.

  - Σπαρτιάτες -> Δωριείς

  - Αθηναίοι -> Ίωνες

  Τώρα, ο καθένας από τους παραπάνω, από ποιά χρονική στιγμή και μετά μπορούν να θεωρηθούν έλληνες, σηκώνει πολύ συζήτηση και απαιτεί πολύ διάβασμα και γνώση. Το σίγουρο είναι ότι από τα γεωμετρικά χρόνια και μετά, Σπαρτιάτες και Αθηναίοι μπορούν να θεωρηθούν έλληνες. Για την ιστορία των βορειότερων φύλων, γνωρίζω ελάχιστα για αυτήν την περίοδο.


  Φιλαρακο WAntilles θα σε διορθωσω διοτι ολισθαινεις σε σφαλματα... :?

  Οποιο αρχαιο ιστορικο η φιλοσοφο και αν διαβασεις αναφερονται για τους Ελληνες συνολικα σαν ομογενες ΕΘΝΟΣ και οχι σαν φυλες (με την εννοια του κατι ξεχωριστου). Ο Ομηρος αναφερεται στο Ελληνικο Πελασγικο Εθνος χαρακτηριζοντας ολους τους Ελληνες ομαιμους.Δεν ειναι τυχαιο αυτό.Αρχαια κειμενα του Ιπποκρατη και ακομη παλιοτερα , του Ορφεα ,επιβαιβαιωνουν αυτη την αδιαρικτη σχεση μεταξυ των Ελληνων και γενετικα .Υπαρχουν παμπολες πηγες στις οποιες μπορεις να βρεις την αληθεια...
  Μα εξαρχής είπα ότι γνωρίζω πολύ λίγα για ιστορία από γεωμετρικά χρόνια και πιο παλιά.

  Αλλά:

  1. Γιατί λες το Ελληνικό Πελασγικό έθνος; Αυτομάτως υπονοείς ότι οι μή Πελασγοί δεν ήταν έλληνες άρα αντιφάσκεις με όσα λες παραπάνω.

  2. Ο Ιπποκράτης είναι πολύ μεταγενέστερος (ας με διορθώσει κάποιος) έζησε τα ελληνιστικά χρόνια.
  Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

 13. #13
  Εγγραφή
  02-11-2003
  Περιοχή
  Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
  Ηλικία
  49
  Μηνύματα
  56.427
  Downloads
  64
  Uploads
  73
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  102400/10240
  ISP
  Vodafone
  Path Level
  Fastpath
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από LewnDoS
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles
  WAntilles
  Η παγκοσμιοποίηση είναι:

  - αναπόφευκτη
  - χρήσιμη εάν αξιοποιηθεί σωστά

  Παγκοσμιοποίηση δεν σημαίνει όπως νομίζεις, να αφήσουμε να μας κατακτήσουν, ή να χάσουμε π.χ. τη γλώσσα μας. Η multicultural φύση του πλανήτη, είναι κάτι το πολύ καλό, και πρέπει να διαφυλαχθεί.
  Η παγκοσμιοποιηση οπως την θελουν καποιοι ειναι καταδικασιμη και μια επικειμενη αποτυχια........ επισης δεν ειναι καθολου χρησιμη....
  Χρησιμη θα ηταν η Οικουμενοποιηση...
  Για το ίδιο πράγμα μιλάμε -> globalization.

  Σαφώς και δεν είπα να γίνει όπως την θέλουν κάποιοι. Να γίνει σωστά και με σωστούς στόχους.
  Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

 14. #14
  Εγγραφή
  02-02-2003
  Μηνύματα
  1.291
  Downloads
  28
  Uploads
  0
  Ταχύτητα
  35.000 / 35.000
  ISP
  Nova UNLIMITED 4G
  Router
  Archer MR600 v3
  για το Πελασγικο προτιμω να μην σου πω αλλα να ψαξεις...
  αν διαβασεις ομηρο θα κατραλαβεις καλητερα τι σου λεω...
  περα απο τους δωριεις,ιωνες,λελεγες,κουρητες και παει λεγοντας, ολοι ηταν πελασγοι.
  Βεβαια αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω θα μου πει οτι και οι πελασγοι ηταν κατι αντιστοιχο με αυτους... αλλα θα τον παραπεμψω και παλι στο Ομηρο καθως και σε πολλους αλλους...

  Για την οικουμενοποιηση σου προτεινω να ψαξεις και να κανεις αναλυση των δυο λεξεων... πιστεψε με ειναι διαφορετικες... η μαλλον μη με πιστευεις , ψαξε...

 15. #15
  Εγγραφή
  02-02-2003
  Μηνύματα
  1.291
  Downloads
  28
  Uploads
  0
  Ταχύτητα
  35.000 / 35.000
  ISP
  Nova UNLIMITED 4G
  Router
  Archer MR600 v3
  λεγοντας ολοι ειναι πελασγοι φυσικα αναφερομαι στα διαφορα ελληνικα φυλα, και οχι σε ολους τους ανθρωπους...

  γαμωτο καποτε υπηρχε ενα ερασιτεχνικο καπως καλουτσικο site αλλα το εχουνε κατεβασει.... www.ancientgr.com

Σελ. 1 από 147 12361121 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Asus Eee 900 και ελληνικη γλωσσα
  Από Άρης13 στο φόρουμ Windows
  Μηνύματα: 2
  Τελευταίο Μήνυμα: 11-07-08, 13:21
 2. ελληνικη γλωσσα και speech recognition
  Από gantzinis στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμού
  Μηνύματα: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 16-06-08, 14:48
 3. Vista και Ελληνικη γλωσσα Help.......
  Από kostast1 στο φόρουμ Windows
  Μηνύματα: 8
  Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-07, 16:09

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
 •  
 • Τα BB code είναι σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
 • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
 • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας