Σελ. 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση 16-26 από 26
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Αυτό με τα ονόματα δεν το πολυκαταλαβαίνω....
    Και με το firefox υπήρξε πρόβλημα και στο debian που ειναι αυστηροί σε κάτι τέτοια, αλλαξαν το ονομα σε iceweasel και έβγαλαν όλα τα λογότυπα firefox (το mozilla foundation που ειναι ο κύριος του firefox, έκανε τα ονόματα trade marks οπότε παραβιάστηκαν κάποιοι κανόνες), παρόμοια κατάσταση έγινε και με την Mysql που κατοχύρωσε το ονομα ώς trade-mark.
    Επίσης προσοχή με τις άδειες, τυπικά ότι βασίζεται σε GPL είναι και αυτό GPL, ενω ότι είναι LGPL μπορεί να εκμεταλλευτεί ελεύθερα, ακομα και αν τροποποιηθεί να γίνει "κλειστό" πρόγραμμα.

Περιοχή
    EU
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    1 κόμμα κάτι
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WandereR Εμφάνιση μηνυμάτων
    μα το license της λαζαρ(αν δεν κανω λάθος) οριζε οτι είναι δωρεαν μόνο για μη εμπορική χρήση
    Δεν καταλαβαίνω γιατί μπερδεύεστε

Η licence αφορά την περίπτωση που θα φτιάξεις πρόγραμμα το οποίο χρειάζεται την MySql για την λειτουργία του. Π.χ. φτιάχνω εγώ διευθυνσιογράφο και καταχωρώ τα data σε MySql, επομένως ο πελάτης θα πρέπει να εγκαταστήσει την βάση, προκειμένου να λειτουργήσει το πρόγραμμα το οποίο αγόρασε από εμένα. Εκεί λέει η MySql "θέλω κι εγώ μπάρμπα", καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζουμε εδώ αυτό.

Η περίπτωση MySqlFront είναι καρμπόν η περίπτωση των wxWindows, για όσους έχουν υπ' όψιν. Η ονομασία είναι Trademark και με βάση το συνθετικό 'MySql' στο όνομα του προϊόντος τούς μήνυσαν.

Περιοχή
    Περιστέρι
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/640
    ISP
    Vivodi
    ok, εχεις δικιο

Αλλά απο την άλλη δεν είναι και εκπληξη οτι μια εταιρεία ζητάει χρήματα για τη χρήση επωνυμίας τρειντμαρκεντ προοιόντων της.

Θεωρώ οτι άμα το μετονόμαζαν σε Front/Frontend for MySQL δεν θα είχαν πρόβλημα.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Δεν νομίζω ότι ζητάνε χρήματα για το όνομα. Απλά για την αναφορά του ονόματος χρειάζεται ιδιαίτερη μνία (ότι η ταδε οναμασία ειναι πνευματική ιδιοκτησία του ταδε) και φυσικά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ονομασία αυτή για δικά σου δημιουργήματα (εδω μάλλον σκοντάφτει το θέμα).
    Βεβαια ακόμα και απαιτηση για ιδιαίτερη μνία του trademark δημιουργεί πρόβλημα στο χωρο του ανοιχτού λογισμικού. Για φανταστείτε όλα τα project να εκαναν χρήση trademark τι θα γινόταν. Θα κυκλοφορούσε για παράδειγμα κουτί suse-linux που θα έπρεπε να αναγράφει στην συσκευασία ότι περιλαμβάνει τα παρακάτω.... που το καθένα είναι trademark του ταδε...., ούτε εφημερίδα δεν θα έφτανε να αναφερθούν όλοι.

Περιοχή
    EU
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    1 κόμμα κάτι
    slammer, στον χώρο των business, το brand έχει απόλυτη σημασία και ενίοτε αξία. Πόσες φορές πωλείται μόνον ένα όνομα για απίστευτα ποσά. Πόσο σημαντικό είναι το όνομα Windows, τη στιγμή μάλιστα που είναι ταυτισμένο με την παραθυρική λειτουργία, για σκέψου. Πόσο σημαντικό είναι το όνομα λίνουξ, που όλο και ψυθιρίζεται σε αντίθεση με το unix; Μπορείς να πείσεις αυτούς που σκέφτονται να βάλουν λίνουξ να δοκιμάσουν BSD;

Εάν, για κάποιο λόγο, απαγορευόταν στην Microsoft να το χρησιμοποιήσει ξανά στο μέλλον, θα πάθαινε αφάνταστη ζημιά, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Slammer Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν νομίζω ότι ζητάνε χρήματα για το όνομα.
    Όντως, δεν ζήτησαν χρηματα. Απαίτησαν (αυτή είναι η σωστή λέξη) να μην χρησιμοποιηθεί.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WandereR Εμφάνιση μηνυμάτων

Θεωρώ οτι άμα το μετονόμαζαν σε Front/Frontend for MySQL δεν θα είχαν πρόβλημα.
    Η μετονομασία για ένα καταξιωμένο προϊόν ισοδυναμεί με εμπορικό θανατο. Στο κάτω-κάτω, όπως έγραψα και πιο πάνω, το όνομα αγόρασαν.

Όταν αλλάξεις όνομα οι περισσότεροι "πιστοί" (πελάτες) σε χάνουν. Γνωρίζω περιπτώσεις που αυτό συνέβη και μάλιστα από ηλιθιοτητα του επιχειρηματία και όχι εξαναγκασμό από τρίτους.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hedgehog : 18-01-07 στις 11:03. Αιτία: Συγχώνευση 2 μηνυμάτων

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Σωστά lazar, το όνομα όντως μπορεί να έχει πολύ μεγάλη αξία και το εξήγησες επαρκώς
    Άρα βρισκόμαστε στο εξής φαινόμενο, να έχουμε λογισμικό ανοιχτού κώδικα με trademark στο όνομα Ο δημιουργός έχει κάθε δικαίωμα να διαθέσει το προϊόν του με όποια άδεια κρίνει, πόσο μάλλον όταν το διαθέτει δωρεάν και το μόνο που ζητάει από εμάς είναι να σεβαστούμε κάποια δικαιώματά του

Downloads
    40
    Uploads
    1
    Ταχύτητα
    300M/30M
    ISP
    ΟΤΕ FTTH
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    ZTE H1600
    SNR / Attn
    -(dB) / -(dB)
    Άλλο η ονομασία ενός προϊόντος και άλλο η άδεια χρήσης του, μην τα μπερδεύετε αυτά τα δύο. Ειδικά στον χώρο του ανοικτού και ελεύθερου λογισμικού όλη η αξία είναι η ονομασία του προϊόντος άσχετα αν το δίνουν δωρεάν.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα φανταστείτε ότι εγώ έχω ένα μικρό φούρνο και φτιάχνω πολύ νόστιμους λουκουμάδες, τους οποίους επειδή τυγχάνει να έχω πολλά λεφτά τους δίνω τζάμπα και όλο αυτό το κάνω από χόμπι.

Οι λουκουμάδες είναι τόσο ωραίοι που αρέσουν πολύ στον κόσμο και όλοι έχουν μάθει πια για τους "λουκουμάδες του κυρ. Γιάννη" πόσο νόστιμοι είναι και ότι είναι και τζάμπα! Εμένα μου αρέσει αυτό, που με έχει μάθει ο κόσμος και συνεχίζω να το κάνω για την δόξα (και έχει ανέβει η αξία μου στα μάτια του κόσμου).

Αν τώρα κάποιος άλλος βγει και φτιάξει και αυτός λουκουμάδες και τους ονομάζει "λουκουμάδες του κυρ. Γιάννη" χωρίς εγώ να το γνωρίζω και χωρίς να του έχω δώσει άδεια, θα με πειράξει πολύ ειδικά αν ο άλλος τους πουλάει και βγάζει κέρδος από πάνω.

Φυσικά και θα του κάνω μήνυση και φυσικά απαιτώ να μην χρησιμοποιεί την ονομασία του προϊόντος μου με τίποτα! Τι σχέση έχει αν εγώ τους λουκουμάδες μου τους δίνω τζάμπα ή όχι, αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ονομασία μου!

Άλλο λοιπόν η άδεια χρήσης του προϊόντος και άλλο η ονομασία (το trademark) του.

Περιοχή
    EU
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    1 κόμμα κάτι
    Ναι, αλλά δεν του έκανες μήνυση τόσα χρόνια κυρ-Γιάννη. Τον άφηνες να πουλά λουκουμάδες με το όνομα σου. Τώρα που έγιναν διάσημοι οι λουκουμάδες σου, βγαίνεις και του λες "ωπ, μεγάλε, από πού κι ως πού κυρ-Γιάννης κι εσύ;" Μήπως, λέω εγώ τώρα, σε συνεφερε να πουλά και αυτός σαν Γιάννης τόσον καιρό; Θάταν βλακεία να τον κυνηγήσεις τότε εδώ που τα λέμε.

(η αλήθεια είναι ότι δεν πουλούσε και αυτός λουκουμάδες, δηλ. βάση δεδομένων. Ζάχαρη έφτιαχνε και την έλεγε Κυργιαννοζάχαρη άχνη).

Ωραίο γλυκό οι λουκουμάδες, btw. Πού είναι το μαγαζί σου;

Περιοχή
    Ηλιούπολη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    14000/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    TG585 v8
    SNR / Attn
    8(dB) / 28.5(dB)
    Για να συνεχίσω λίγο την σκέψη του Νεκτάριου...
    Έστω ότι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε δωρεάν τους λουκουμάδες μας με την ονομασία "Λουκουμάδες του κυρ. Γιάννη". Έρχεται λοιπόν ένας κύριος και ανοίγει δίπλα σε εμάς ένα μαγαζί που πουλάει χαρτοπετσέτες και το ονομάζει "Χαρτοπετσέτες για τους λουκουμάδες του κυρ. Γιάννη". Ε δεν είναι λογικό να μας ενοχλήσει αφού αυτός πουλάει μια υπηρεσία που στηρίζεται σε εμάς; Αν αλλάξει το όνομα ή αποφασίσει να δίνει και αυτός δωρεάν τις χαρτοπετσέτες τότε πιστεύω πως θα είναι καλύτερα.

Τέσπα με έπιασε λιγούρα με τέτοια συζήτηση.
    The less u know, the more u believe...

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    USR 9108
    Εκτός αυτών που ήδη ειπώθηκαν, η χρήση ενός γνωστού ονόματος σε ένα τρίτο software μπερδεύει πολύ κόσμο στο support.

Δλδ ναι, mysql. Αλλά αν πάω εγώ και γράψω ένα πρόγραμμα και το ονομάσω MySQL Imba Manager, τότε αν γίνει γνωστό είναι πολύ πιθανό να τρέξουν πολλοί και να ενοχλούν το support team της mysql αντί το δικό μου. Αυτοί τι φταίνει;

Το παραπάνω δεν είναι υποθετικό σενάριο, γίνεται πολύ συχνά.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ HOL Full
    Ταχύτητα
    18000/1024
    Router
    Φριντζ 7140
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lazar Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το θετικό απ όλη την ιστορία είναι ότι βγήκε το HeidiSql

http://www.heidisql.com/

το οποίο είναι Open source, έχει καλύτερο interface (σαν του παλαιού του 2.5), αλλά υποστηρίζει και την MySql 5.

Σελ. 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. Σκουντής: Μήπως είναι καιρός να πάρει δρόμο?
    Από thakaran στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-08, 15:19
  2. Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-01-04, 18:02

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •