Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 26
    Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Έφτιαξα μια ROM για το Pipo Max S2, κυρίως για να προσωπική χρήση αλλά νομίζω πως θα είναι χρήσιμη και σε άλλους.

Ουσιαστικά πρόκειται για την stock Αγγλική ROM (Pipo-S2-20121123-DS803H) με μικρά tweaks.

Αλλαγές
    • Το data partition πήγε στα 2.5GiB από το default 1GiB. Αυτό είναι για δύο λόγους. Αφενός για να μπορούμε να βάλουμε περισσότερες εφαρμογές, αφετέρου γιατί στο /data partition δεν σώζονται μόνο τα apk αλλά και τα data των εφαρμογών και όσο πιο γεμάτο είναι ένα partition σε ένα flash δίσκο, τόσο πιο αργό είναι.
    • Η ROM είναι rooted και χρησιμοποιεί το πιο σύγχρονο και open source Superuser.
    • Άλλαξα τον default launcher που δεν υποστήριζε σωστή περιστροφή με τον πιο πρόσφατο Nova Launcher.
    • Πρόσθεσα το τελευταίο Titanium Backup.
    • Άλλαξα το read ahead της κάρτας μνήμης στα 1024KiB από τα 128KiB. Παρόλο που δεν υπάρχει συνολικά καλύτερη ρύθμιση, νομίζω πως έτσι θα αποφύγουμε τις τεράστιες καθυστερήσεις του Chrome όταν προσπαθεί να φορτώσει μια σελίδα από την cache του (πολύ συχνό πρόβλημα).
    • Άλλαξα το default io_scheduler σε deadline που μου φαίνεται πως δίνει καλύτερη απόκριση.
    • Άλλαξα το default notification ringtone σε κάτι που δεν προκαλεί καρδιακά επεισόδια.
    • Πρόσθεσα υποστήριξη για κανονικό OTG. Το tablet ενώ έχει κανονική usb θύρα, υποστηρίζει συσκευές μόνο σε επίπεδο λειτουργικού και όχι σε επίπεδο εφαρμογών. Πχ δεν μπορείτε να κάνετε tethering μιας φωτογραφικής με το DSLRController με το default firmware. Μάλλον η Pipo το απενεργοποίησε γιατί δεν λειτουργεί πάντα. Ωστόσο λειτουργεί πάντα μετά από reboot και για εμένα είναι αρκετό προς το παρόν.
    • Αφαίρεσα μερικές άχρηστες εφαρμογές και widget.
    • Πρόσθεσα υποστήριξη για cifs (smb).

Το φλασάρετε κλασσικά με το RKBatchTool. Στο πρώτο boot θα αργήσει λιγάκι μέχρι να φορτώσει το launcher.

Pipo-S2-20121123-DS803H-mrsaccess-v1.40
    Part1: http://hotfile.com/dl/197646869/8962...part1.rar.html
    Part2: http://hotfile.com/dl/197645382/0492...part2.rar.html

Disclaimer: Αν σας μείνει στο χέρι, δεν φέρω καμιά ευθύνη.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mrsaccess : 10-03-13 στις 02:50. Αιτία: update
    Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
    δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ευχαριστούμε!

Downloads
    18
    Uploads
    0
    ISP
    Inalan
    μια ROM για το pipo S1 μπορεις να ετοιμασεις; ε φανταστικέ μοντερεντορα;
    "Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"

Ζ.Λορεντζάτος,
    COLLECTANEA

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Δυστυχώς όχι. Δεν έχω χρόνο και δεν με συγκινεί το άθλημα. Απλά πήρα το ταμπλετάκι, το βρήκα λίγο προβληματικό από τη μαμά του και είπα να διορθώσω ό,τι με ενοχλεί. Ούτε σκοπεύω να βγάλω updates ή κάτι, εκτός και αν δώσει η Pipo Android 4.2.

Αν κάποιος όμως θέλει να ασχοληθεί ή θέλει κάποιο συγκεκριμένο feature, μπορώ να δώσω οδηγίες για να το κάνει μόνος του.
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

Downloads
    18
    Uploads
    0
    ISP
    Inalan
    ειναι κατι δύσκολο; χρειαζονται εξειδικευμενες γνώσεις ή γίνεται και με καποιον τυφλοσούρτη;
    "Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"

Ζ.Λορεντζάτος,
    COLLECTANEA

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Αν έχεις κάνει root το tablet, τα tweaks είναι σχετικά εύκολα, σχεδόν τυφλοσούρτη.
    Το να τα βάλεις όμως σε μια νέα ROM είναι πιο advanced. Δεν είναι δύσκολο αλλά απαιτεί εξοικείωση με το command line του linux.

Downloads
    18
    Uploads
    0
    ISP
    Inalan
    χμ βασικα θα ήθελα να αυξησω το μέγεθος του data partition.
    Κυκλοφορούν διάφορες ρομ, αλλα αφενός δεν μπορώ να διασταυρώσω την φερεγγυότητα των δημιουργών τους πράγμα που μου δημιουργεί νευρικότητα για την ασφάλεια των δεδομένων μου, αφετερου για κάποιο λόγο εμφανίζουν κατα διαστήματα μια αργή ανταπόκριση (lag)

Ζ.Λορεντζάτος,
    COLLECTANEA

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Αυτό είναι από τα πιο δύσκολα μάλλον tweak γιατί πρέπει να το φλασάρεις. Δεν είναι όμως πολύ δύσκολο.

Πρέπει να κατεβάσεις την ROM σου (πχ από το site της Pipo) και μετά να ακολουθήσεις τα βήματα του παρακάτω βίντεο: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=s6UJXonCr50

Συνοπτικά, τρέχεις ένα εργαλείο που αποσυμπιέζει την ROM, κάνεις edit ένα text αρχείο για να αλλάξεις το μέγεθος του partition (το δείχνει αναλυτικά στο βίντεο), ξανατρέχεις το εργαλείο για να συμπιέσει την ROM και τέλος την φλασάρεις.

Downloads
    18
    Uploads
    0
    ISP
    Inalan
    χμ ενδιαφέρον,
    νομιζεις οτι στέκει η εξης διαδικασία:
    Βαζω τη τελευταία επίσημη ρομ
    Τη ρουταρω
    Πετάω τις εφαρμογές που δεν θέλω και εγκαθιστώ αυτές που θέλω.
    Back up την ROM με το ClockworkMod ROM Manager
    Ακολουθω τη διαδικασία του βιντεο για να αυξήσω το μεγεθος του παρτισιον.

Και εχω τη ρομ που θέλω;

Ζ.Λορεντζάτος,
    COLLECTANEA

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Όχι, δεν νομίζω πως θα δουλέψει αυτό. Η μέθοδος αυτή είναι για ROM που φλασάρονται με το επίσημο εργαλείο της Pipo.

Αν φλασάρεις την επίσημη ROM ή γενικά με το εργαλείο της Pipo, λογικά θα σου σβήσει το ClockworkMod recovery.

Για να φτιάξεις δική σου ROM, κανονικά θα άνοιγες το αρχείο system.img, ένα από τα αρχεία που δημιουργούνται όταν αποσυμπιέζεις τη ROM.
    Για να βγάλεις εφαρμογές είναι εύκολο, καθώς σβήνεις τα apk τους. Για να βάλεις, είναι σχετικά εύκολο γιατί μερικές φορές τα βάζεις και δεν δουλεύουν, αλλά γενικά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Για οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να παίξεις με τα δικαιώματα, ώστε να είσαι σίγουρος πως θα τρέχει.

Downloads
    18
    Uploads
    0
    ISP
    Inalan
    μαλιστα, ευχαριστώ για την απάντηση!

Ζ.Λορεντζάτος,
    COLLECTANEA

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2048/512
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
    θα εχουμε μήπως και καλύτερή υποστήριξη σε παιχνίδια της gameloft? επειδή πολλά δεν παίζουν..

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Ούτε εγώ παίζω. :-P

Υπάρχουν άλλες 2 custom rom πάντως, η decontaminate και η tnt αν θυμάμαι καλά, που βελτιώνουν και οι δυο την υποστήριξη για gameloft. ;-)

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2048/512
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mrsaccess Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ούτε εγώ παίζω. :-P

Υπάρχουν άλλες 2 custom rom πάντως, η decontaminate και η tnt αν θυμάμαι καλά, που βελτιώνουν και οι δυο την υποστήριξη για gameloft. ;-)
    εχεις εύκαιρο κανένα λινκ??? ευχαριστώ!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Την ΤΝΤ θα τη βρεις εδώ.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. PiPO MAX M9 RK3188
    Από amoyda στο φόρουμ Android
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-03-13, 00:16
  2. HTC ONE V Custom Rom