Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 40
    Περιοχή
    ΡΕΝΤΗΣ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    3037/686
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΝΙΚΑΙΑ
    SNR / Attn
    8db(dB) / 49db(dB)
    Path Level
    Interleaved
    ADSL
    Καλημερα στη κοινοτητα. Οπως βλεπετε στο προφιλ μου η γραμμη μου ειναι χαλια με υψηλο θορυβο και χαμηλεσ ταχυτητες. Εχθες με πηραν απο την Wind και μου ειπαν οτι τους δινει το συστημα οτι θα πιανω 11,5-12mbps ειναι δυνατον? Αξιζει να κανω την αλλαγη? Η hol με εχει κουρασει και οσες φορες εχω πει να μου αλαξουν Βρονχο μου στελνουν τεχνικο να κοιταει τη γραμμη... Θα ηθελα να ρωτησω το φορουμ αν υπαρχει καποιος αλλος που εχει Ιντερνετ/Τηλ. Wind στην περιοχη μου (Ρεντης) και τι ταχυτητες εχει.
    Ευχαριστω

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Αν είσαι στα 3Mbps και σου υπόσχονται 12Mbps με την ίδια γραμμή, μην το πιστεύεις. Ισως μπορείς να πάς λίγω παραπάνω από τα 3Mbps με 49db attenuation, θεωρητικά, αλλά όχι αυτά που σου λένε. Με την αλλαγή παρόχου ούτε γραμμή θα αλλάξεις, ούτε ο θόρυβος θα μειωθεί.
    Επίσης, σχετικά με το ε΄ρωτημ,ά σου για στατιστικά άλλων στην περιοχή σου: ο τρόπος που το προσδιορίζεις (Ρέντης) παραείναι ευρύς για να έχει νόημα, για να είναι ενδεικτικά τα οποιαδήποτε νούμερα θα πρέεπι κάποιος να παίρνει από το ίδιο Kv, ή έστω κάποιο πολύ κοντινό, και να έχεικαι περίπου ίδια απόσταση από το Kv. Και πάλι, θα είναι απλά ενδεικτικά, μόνο όσον αφορά το attenuation. Οσον αφορά το θόρυβο, συγκρίσιμος μπορείς να είσαι μόνο με κάποιον στο ίδιο κτίριο, ή έστω στο διπλανό, το πολύ, γιατί παίζει πρωτεύοντα ρόλο η όδευση του βρόχου και η κατάσταση του καλωδίου (ηλικία, ματίσεις κλπ) οπότε πρακτικά μόνο αν είσαι στην ίδια πλεξούδα έχει νόημα.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    51
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    Vodafone
    Router
    Speedport Smart 4 Telekom
    Ειναι απο εταιρεια τηλεπωλησεων και πολυ απλα σου λενε ψεματα για να πουλησουν το πακετο.Αν σε ενδιαφερει η αλλαγη στην wind κανε την αιτηση απο το site τους ή καλυτερα πηγαινε σε ενα καταστημα να ενημερωθεις.Πανω απο 4 δεν το βλεπω να πας μιας και εισαι μακρια απο το αστικο κεντρο.
    Eπιτελους VDSL

Περιοχή
    ΡΕΝΤΗΣ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    3037/686
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΝΙΚΑΙΑ
    SNR / Attn
    8db(dB) / 49db(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ευχαριστω για την απαντηση Πιο συγκεκριμενα ειμαι πισω απο την Infoquest στον Κηφισσο. Το θεμα ειναι οτι γραμμες της Hol περνανε κυριολεκτικα στα 100 μετρα απο την εισοδο του σπιτιου κ ειμαι και πολυ κοντα στην Vodafone αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι τρεχει. Το "κουτι" ειναι στα 300 μετρα και γωνια Κηφισσου και Μπιχακη αλλα το "κεντρο" ειναι της Νικαιας (ΝΙΚΑ) το οποιο ειναι 3χλμ. Ειχα και παλαιοτερα λογαριασμο εδω τον οποιον εχω ξεχασει και τοτε ειχα ΟΝ στην οποια κλειδωνα στα 1,4-1,7 και σαφως με την HOL ειδα μια (εστω και μικρη) διαφορα. Το θεμα ειναι αφου οι γραμμες υπαρχουν γιατι ειναι τοσο χαλια η συνδεση? Απο οσο θυμαμαι στην γειτονια καλωδια και τα κουτια που φευγουν οι γραμμες (μαλλιστα ειναι στον δικο μου τοιχο :Ρ ) αλλαχτηκανε πριν 3 χρονια. και αλλο ενα θεμα ειναι οτι κυριολεκτικα ο Ρεντης περνει απο 3 Κεντρα, 1 στη θηβων, 1 Νικαια και του Φαληρου στην Πειραιως. Απο το κουτι μεχρι μεσα υπαρχει 1 και μοναδικη πριζα και το καλωδιο ειναι αλλαγμενο απο εμενα προσωπικα.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Τα καλώδια των παρόχων στους δρόμους (οπτικές ίνες, για να ακριβολογούμε) συνδέουν αποκλειστικά Αστικά Κέντρα (και ενδεχόμενα μεγάλους εταιρικούς πελάτες, το οποίο δεν σε αφορά). Ο οικιακός συνδρομητής παίρνει γραμμή από κάποιο ΑΚ, με τη μεσολάβηση (εκτός αν είναι πολύ κοντά στο ΑΚ) ενός Kv. Επομένως, και έξω από την πόρτα σου να περνάει η οπτική ίνα του παρόχου, εσύ πάλι από το ΑΚ θα πάρεις γραμμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απόσταση.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Wind
    εγώ με wind στη νίκαια δεν είμαι καλά πάντως, στα 5 είμαι, αν και όπως διαβάζω δεν αποτελεί ένδειξη για την ταχύτητα που θα έχεις εσύ. Γενικά από όσα έχω διαβάσει, δεν βλέπω πολλούς να βελτιώνονται με αλλαγή παρόχου, πλην εξαιρέσεων. Το μεγάλο πρόβλημα από όσα έχω καταλάβει είναι η απόσταση απτο ΑΚ, η κατάσταση των καλωδίων από εκεί ως το σπίτι σου, τα οποία είναι προεγκατεστημένα από τον ΟΤΕ και όλοι από εκεί θα περάσουν και λόγω ηλικίας, συνήθως έχουν σημαντική επίπτωση στη γραμμή.
    κόψε μια οπτική ίνα και θα είσαι κομπλέ

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    95/11 Mbps
    ISP
    Vodafone
    SNR / Attn
    10.3(dB) / 16.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xatzikiriakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γενικά από όσα έχω διαβάσει, δεν βλέπω πολλούς να βελτιώνονται με αλλαγή παρόχου, πλην εξαιρέσεων. Το μεγάλο πρόβλημα από όσα έχω καταλάβει είναι η απόσταση απτο ΑΚ, η κατάσταση των καλωδίων από εκεί ως το σπίτι σου, τα οποία είναι προεγκατεστημένα από τον ΟΤΕ και όλοι από εκεί θα περάσουν και λόγω ηλικίας, συνήθως έχουν σημαντική επίπτωση στη γραμμή.
    Ακριβώς έτσι. Η μόνη περίπτωση να έχεις σημαντική διαφορά αλλάζοντας πάροχο είναι αν προϋπάρχει πρόβλημα (πλην της κατάστασης του βρόχου) με το οποίο ο προηγούμενος πάροχος δεν ασχολείται, και αποφασίζει να ασχοληθει ο νέος.

Περιοχή
    Χαλανδρι.
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    206/20
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Forthnet - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Nokia
    SNR / Attn
    9(dB) / 4(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Φιλε μου δες το και αλλιως,με την γραμμη που εχεις(οπου δεν μπορουν να γινουν θαυματα) πηγαινε στον φθηνοτερο παροχο.Επισης η wind εχει snr 6 οποτε λογικα θα κλειδωσεις και ψηλοτερα,νομιζω οτι η Hol εχει 12.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/100 Mbps
    ISP
    INALAN
    Router
    FRITZ!Box 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mephisto Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φιλε μου δες το και αλλιως,με την γραμμη που εχεις(οπου δεν μπορουν να γινουν θαυματα) πηγαινε στον φθηνοτερο παροχο.Επισης η wind εχει snr 6 οποτε λογικα θα κλειδωσεις και ψηλοτερα,νομιζω οτι η Hol εχει 12.
    Η Wind έχει default snr 9dB και όχι 6. Παρ'όλα κατόπιν αίτησης το ρίχνουν στο 6 αν θέλουμε χωρίς να κάνουν πολύ τους δύσκολους.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Η Wind είναι το ίδιο χάλια όσο και η hol...δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη ούτε με αυτούς;Γιατί δεν κοιταζεις να πας σε μία καλύτερη εταιρία πιο αξιόπιστη απο την στιγμή που έχεις και πρόβλημα;

Περιοχή
    Χαλανδρι.
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    206/20
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Forthnet - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Nokia
    SNR / Attn
    9(dB) / 4(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από theopan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η Wind έχει default snr 9dB και όχι 6. Παρ'όλα κατόπιν αίτησης το ρίχνουν στο 6 αν θέλουμε χωρίς να κάνουν πολύ τους δύσκολους.
    ναι αυτο εννοούσα...

Περιοχή
    Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Path Level
    Interleaved
    Την προηγούμενη εβδομάδα το γύρισα σε wind.Είχα On 8άρα και μου κλείδωσε 8 και η wind με 15 snr. Καλά που έχω modem το Netgear 2200v3 και το κατέβασα σε 4 το snr και ανέβηκε η ταχύτητα 12,2.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    η hol και o οτε δίνουν 9 και δεν θέλουν να το κατεβάζουν, η forthnet διάβασα σε άλλο thread, δίνει 6 και προφανώς αν θες το ανεβάζεις, αλλά παρότι με πιο μικρό ανεβαίνει η ταχύτητα, πρέπει να έχεις καλή γραμμή για να μην έχεις αποσυνδέσεις, διαφορετικά ζητάς να στο ανεβάσουν, αν δεν έχεις επιλογή μέσω ρούτερ όπως ο esertas και φαντάζομαι ότι με τα προβλήματα της γραμμης σου δεν θα παίζει με 6αρι.
    δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει η περίπτωση η γραμμή σου να είναι τέλεια και να μην αποσυνδέεσαι με 6αρι και να μην πιάνεις ταχύτητα μόνο λόγω απόστασης, χωρίς αυτό να επηρεάζει την σταθερότητα, δεν γνωρίζω αν γίνεται αυτό γενικά, αν ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει με την ευκαιρία

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/10240
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    TP-Link Archer VR900
    Φίλε Μάνο, εγώ μένω ψηλά στο Ρέντη και πέρνω τηλέφωνο από κεραμεικό που είναι επίσης 4-5 χιλόμετρα με αποτέλεσμα να πιάνει η γραμμή μου 4 mbps. Πρόσφατα άλλαξα από forthnet σε wind χωρίς καμιά απολύτως διαφορά στα στατιστικά της γραμμής. Αν αλλάξεις το router μπορεί να πάει λίγο κάτω, λίγο πάνω. Σε αυτές τις περιπτώσεις και όπως είναι η οικονομική κατάσταση και καθώς θα πάρει χρόνια η μετάβαση στο vdsl που ίσως λύσει το θέμα, διάλεξε απλά ένα φθηνό πάροχο.
    Όταν έκανα την αίτηση για wind, με πήρε φυσικά και η forthnet για να μου κάνει αντιπροσφορά πάνω κάτω στα ίδια. Το φοβερό επιχείρημα φυσικά ήταν μεταξύ άλλων, αν αλλάξετε πάροχο ρισκάρετε να πέσει η ταχύτητά σας. Αντίστοιχο δούλεμα από την ανάποδη δηλαδή.
    Μόλις λήξει η προσφορά του χρόνου με βλέπω να αλλάζω πάλι πάροχο (ή να κάνω αίτηση τέλος πάντων) γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν να ρίξουν λίγο τις τιμές.

Περιοχή
    Ν. Ηράκλειο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Wind
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από libero1899 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η Wind είναι το ίδιο χάλια όσο και η hol...δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη ούτε με αυτούς;Γιατί δεν κοιταζεις να πας σε μία καλύτερη εταιρία πιο αξιόπιστη απο την στιγμή που έχεις και πρόβλημα;
    Η Wind είναι η μια από τις τρεις εταιρίες που θα επιβιώσει από τη λαίλαπα της κρίσης και εσύ λες ότι έχει θέματα αξιοπιστίας; Να το λέγαμε για την ON ή τη Cyta να το καταλάβω... Anyway, όσα έχει αναφέρει ο nyannaco είναι απολύτως σωστά, παρόλα αυτά φίλε ManosR7 δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις με Wind, εφόσον και από οικονομικής πλευράς μόνο να το δεις, πάλι κερδισμένος θα είσαι.

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Ερώτηση για Μετάβαση σε Wind
    Από WebChief στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-03-14, 14:29
  2. Μετάβαση από ΟΤΕ σε WIND.Αξίζει;
    Από tarantules9 στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-13, 16:53
  3. Απο Cosmote σε Wind
    Από Takis_Kal στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή Τηλεφωνία
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-12-12, 13:06
  4. απορια για μεταβαση σε σελιδα