Καλημερα στη κοινοτητα. Οπως βλεπετε στο προφιλ μου η γραμμη μου ειναι χαλια με υψηλο θορυβο και χαμηλεσ ταχυτητες. Εχθες με πηραν απο την Wind και μου ειπαν οτι τους δινει το συστημα οτι θα πιανω 11,5-12mbps ειναι δυνατον? Αξιζει να κανω την αλλαγη? Η hol με εχει κουρασει και οσες φορες εχω πει να μου αλαξουν Βρονχο μου στελνουν τεχνικο να κοιταει τη γραμμη... Θα ηθελα να ρωτησω το φορουμ αν υπαρχει καποιος αλλος που εχει Ιντερνετ/Τηλ. Wind στην περιοχη μου (Ρεντης) και τι ταχυτητες εχει.
Ευχαριστω
Εμφάνιση 1-15 από 40
-
30-04-13, 10:01 Σκεψη για μεταβαση σε WIND #1
-
30-04-13, 10:31 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #2
Αν είσαι στα 3Mbps και σου υπόσχονται 12Mbps με την ίδια γραμμή, μην το πιστεύεις. Ισως μπορείς να πάς λίγω παραπάνω από τα 3Mbps με 49db attenuation, θεωρητικά, αλλά όχι αυτά που σου λένε. Με την αλλαγή παρόχου ούτε γραμμή θα αλλάξεις, ούτε ο θόρυβος θα μειωθεί.
Επίσης, σχετικά με το ε΄ρωτημ,ά σου για στατιστικά άλλων στην περιοχή σου: ο τρόπος που το προσδιορίζεις (Ρέντης) παραείναι ευρύς για να έχει νόημα, για να είναι ενδεικτικά τα οποιαδήποτε νούμερα θα πρέεπι κάποιος να παίρνει από το ίδιο Kv, ή έστω κάποιο πολύ κοντινό, και να έχεικαι περίπου ίδια απόσταση από το Kv. Και πάλι, θα είναι απλά ενδεικτικά, μόνο όσον αφορά το attenuation. Οσον αφορά το θόρυβο, συγκρίσιμος μπορείς να είσαι μόνο με κάποιον στο ίδιο κτίριο, ή έστω στο διπλανό, το πολύ, γιατί παίζει πρωτεύοντα ρόλο η όδευση του βρόχου και η κατάσταση του καλωδίου (ηλικία, ματίσεις κλπ) οπότε πρακτικά μόνο αν είσαι στην ίδια πλεξούδα έχει νόημα.
-
30-04-13, 13:08 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #3
Ειναι απο εταιρεια τηλεπωλησεων και πολυ απλα σου λενε ψεματα για να πουλησουν το πακετο.Αν σε ενδιαφερει η αλλαγη στην wind κανε την αιτηση απο το site τους ή καλυτερα πηγαινε σε ενα καταστημα να ενημερωθεις.Πανω απο 4 δεν το βλεπω να πας μιας και εισαι μακρια απο το αστικο κεντρο.
Eπιτελους VDSL
-
30-04-13, 13:13 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #4
Ευχαριστω για την απαντηση Πιο συγκεκριμενα ειμαι πισω απο την Infoquest στον Κηφισσο. Το θεμα ειναι οτι γραμμες της Hol περνανε κυριολεκτικα στα 100 μετρα απο την εισοδο του σπιτιου κ ειμαι και πολυ κοντα στην Vodafone αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι τρεχει. Το "κουτι" ειναι στα 300 μετρα και γωνια Κηφισσου και Μπιχακη αλλα το "κεντρο" ειναι της Νικαιας (ΝΙΚΑ) το οποιο ειναι 3χλμ. Ειχα και παλαιοτερα λογαριασμο εδω τον οποιον εχω ξεχασει και τοτε ειχα ΟΝ στην οποια κλειδωνα στα 1,4-1,7 και σαφως με την HOL ειδα μια (εστω και μικρη) διαφορα. Το θεμα ειναι αφου οι γραμμες υπαρχουν γιατι ειναι τοσο χαλια η συνδεση? Απο οσο θυμαμαι στην γειτονια καλωδια και τα κουτια που φευγουν οι γραμμες (μαλλιστα ειναι στον δικο μου τοιχο :Ρ ) αλλαχτηκανε πριν 3 χρονια. και αλλο ενα θεμα ειναι οτι κυριολεκτικα ο Ρεντης περνει απο 3 Κεντρα, 1 στη θηβων, 1 Νικαια και του Φαληρου στην Πειραιως. Απο το κουτι μεχρι μεσα υπαρχει 1 και μοναδικη πριζα και το καλωδιο ειναι αλλαγμενο απο εμενα προσωπικα.
-
30-04-13, 13:28 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #5
Τα καλώδια των παρόχων στους δρόμους (οπτικές ίνες, για να ακριβολογούμε) συνδέουν αποκλειστικά Αστικά Κέντρα (και ενδεχόμενα μεγάλους εταιρικούς πελάτες, το οποίο δεν σε αφορά). Ο οικιακός συνδρομητής παίρνει γραμμή από κάποιο ΑΚ, με τη μεσολάβηση (εκτός αν είναι πολύ κοντά στο ΑΚ) ενός Kv. Επομένως, και έξω από την πόρτα σου να περνάει η οπτική ίνα του παρόχου, εσύ πάλι από το ΑΚ θα πάρεις γραμμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απόσταση.
-
30-04-13, 13:44 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #6
εγώ με wind στη νίκαια δεν είμαι καλά πάντως, στα 5 είμαι, αν και όπως διαβάζω δεν αποτελεί ένδειξη για την ταχύτητα που θα έχεις εσύ. Γενικά από όσα έχω διαβάσει, δεν βλέπω πολλούς να βελτιώνονται με αλλαγή παρόχου, πλην εξαιρέσεων. Το μεγάλο πρόβλημα από όσα έχω καταλάβει είναι η απόσταση απτο ΑΚ, η κατάσταση των καλωδίων από εκεί ως το σπίτι σου, τα οποία είναι προεγκατεστημένα από τον ΟΤΕ και όλοι από εκεί θα περάσουν και λόγω ηλικίας, συνήθως έχουν σημαντική επίπτωση στη γραμμή.
κόψε μια οπτική ίνα και θα είσαι κομπλέ
-
30-04-13, 13:56 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #7
-
01-05-13, 09:15 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #8
Φιλε μου δες το και αλλιως,με την γραμμη που εχεις(οπου δεν μπορουν να γινουν θαυματα) πηγαινε στον φθηνοτερο παροχο.Επισης η wind εχει snr 6 οποτε λογικα θα κλειδωσεις και ψηλοτερα,νομιζω οτι η Hol εχει 12.
-
01-05-13, 14:47 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #9
-
01-05-13, 14:47 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #10
Η Wind είναι το ίδιο χάλια όσο και η hol...δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη ούτε με αυτούς;Γιατί δεν κοιταζεις να πας σε μία καλύτερη εταιρία πιο αξιόπιστη απο την στιγμή που έχεις και πρόβλημα;
-
01-05-13, 16:58 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #11
-
01-05-13, 17:55 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #12
Την προηγούμενη εβδομάδα το γύρισα σε wind.Είχα On 8άρα και μου κλείδωσε 8 και η wind με 15 snr. Καλά που έχω modem το Netgear 2200v3 και το κατέβασα σε 4 το snr και ανέβηκε η ταχύτητα 12,2.
-
02-05-13, 11:27 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #13
η hol και o οτε δίνουν 9 και δεν θέλουν να το κατεβάζουν, η forthnet διάβασα σε άλλο thread, δίνει 6 και προφανώς αν θες το ανεβάζεις, αλλά παρότι με πιο μικρό ανεβαίνει η ταχύτητα, πρέπει να έχεις καλή γραμμή για να μην έχεις αποσυνδέσεις, διαφορετικά ζητάς να στο ανεβάσουν, αν δεν έχεις επιλογή μέσω ρούτερ όπως ο esertas και φαντάζομαι ότι με τα προβλήματα της γραμμης σου δεν θα παίζει με 6αρι.
δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει η περίπτωση η γραμμή σου να είναι τέλεια και να μην αποσυνδέεσαι με 6αρι και να μην πιάνεις ταχύτητα μόνο λόγω απόστασης, χωρίς αυτό να επηρεάζει την σταθερότητα, δεν γνωρίζω αν γίνεται αυτό γενικά, αν ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει με την ευκαιρία
-
03-05-13, 20:30 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #14
Φίλε Μάνο, εγώ μένω ψηλά στο Ρέντη και πέρνω τηλέφωνο από κεραμεικό που είναι επίσης 4-5 χιλόμετρα με αποτέλεσμα να πιάνει η γραμμή μου 4 mbps. Πρόσφατα άλλαξα από forthnet σε wind χωρίς καμιά απολύτως διαφορά στα στατιστικά της γραμμής. Αν αλλάξεις το router μπορεί να πάει λίγο κάτω, λίγο πάνω. Σε αυτές τις περιπτώσεις και όπως είναι η οικονομική κατάσταση και καθώς θα πάρει χρόνια η μετάβαση στο vdsl που ίσως λύσει το θέμα, διάλεξε απλά ένα φθηνό πάροχο.
Όταν έκανα την αίτηση για wind, με πήρε φυσικά και η forthnet για να μου κάνει αντιπροσφορά πάνω κάτω στα ίδια. Το φοβερό επιχείρημα φυσικά ήταν μεταξύ άλλων, αν αλλάξετε πάροχο ρισκάρετε να πέσει η ταχύτητά σας. Αντίστοιχο δούλεμα από την ανάποδη δηλαδή.
Μόλις λήξει η προσφορά του χρόνου με βλέπω να αλλάζω πάλι πάροχο (ή να κάνω αίτηση τέλος πάντων) γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνουν να ρίξουν λίγο τις τιμές.
-
05-05-13, 14:10 Απάντηση: Σκεψη για μεταβαση σε WIND #15
Η Wind είναι η μια από τις τρεις εταιρίες που θα επιβιώσει από τη λαίλαπα της κρίσης και εσύ λες ότι έχει θέματα αξιοπιστίας; Να το λέγαμε για την ON ή τη Cyta να το καταλάβω... Anyway, όσα έχει αναφέρει ο nyannaco είναι απολύτως σωστά, παρόλα αυτά φίλε ManosR7 δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις με Wind, εφόσον και από οικονομικής πλευράς μόνο να το δεις, πάλι κερδισμένος θα είσαι.
Παρόμοια Θέματα
-
Ερώτηση για Μετάβαση σε Wind
Από WebChief στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 18-03-14, 14:29 -
Μετάβαση από ΟΤΕ σε WIND.Αξίζει;
Από tarantules9 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-13, 16:53 -
Απο Cosmote σε Wind
Από Takis_Kal στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 10-12-12, 13:06 -
απορια για μεταβαση σε σελιδα
Από Micka στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 08-12-12, 04:15 -
Αύξηση attenuation μετά την μετάβαση σε Cyta
Από GD_19 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-12, 22:15
Bookmarks