Την καλησπέρα μου.
Καταρχάς έχω καιρό να γράψω μέσα στο φορουμ μιας και τα τρεχάματα στην πραγματική ζωή έγιναν πολύ μεγάλα.
Σήμερα όμως θα κάτσω να σας γράψω αρκετά γιατί η υπομονή μου τελείωσε και πριν λίγο έκλεισα το τηλέφωνο του δικηγόρου μου.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Από το 2003 μέχρι και σήμερα μένω στα Σεπόλια. Λόγω δουλειάς χρησιμοποιώ το ίντερνετ σε βαθμό υπερθετικό και με αυξημένες απαιτήσεις από τον μέσο χρήστη ιντερνετ στην Ελλάδα.
Εν γνώση μου λοιπόν ξεκίνησα συμβόλαιο adsl σε fastpath προφιλ, αγόρασα Draytek Vigor 2710n και τράβηξα και απευθείας γραμμή με shielded ftp από τον κατανεμητή που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας. Επίσης διάλεξα OTE connx παρά τα κερατιάτικα πάγια γιατί ήθελα ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΑΡΙΣΤΑ ping, ΜΗΔΕΝΙΚΟ packet loss, και γενικά ότι καλύτερο μπορούσα να έχω στο έως 24 ASYNCHRONOUS DSL μπορεί να μου προσφέρει η υποδομή της περιοχής.
Τα στατιστικά μου λοιπόν το 2010 ήταν Line Attenuation 31 και 9snr στα 17.200/1024, επαναλαμβάνω σε FASTPATH!
μπορείτε να δείτε το ιστορικό εδώ
http://www.adslgr.com/forum/threads/...4%CE%B1/page11
δείτε τις τελευταίες 2σελίδες για να καταλάβετε
Πέρασαν λοιπόν 2χρόνια ΑΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Φεύγω φαντάρος το 2012 και προφανώς σταματάω το 24άρι ADSL.....Η ΓΡΑΜΜΗ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΕ ΠΟΤΕ γιατί υπάρχει κι άλλο άτομο που ήθελε την τηλεφωνία.
Επιστρέφω 1χρόνο μετά και κάνω νέο συμβόλαιο connx24...ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΚΛΠ.
Πάμε λοιπόν στο ζουμί
Μάρτη του 2012 η γραμμή κλειδώνει στα 15.500 σε FASTPATH ξανά.....λέω δε πειράζει...λογικό να έχασα λιγάκι μιας και μπορεί να αυξήθηκαν οι συνδρομητές και το crosstalk στο ΚΑΦΑΟ της γειτονιάς.
Και εκεί που πάω να συμφιλιωθώ με την ιδέα αρχίζουν οι αποσυνδέσεις.
3-5 αποσυνδέσεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και να έχω αρχίσει γαϊτανάκι με το βλαβοληπτικό του ΟΤΕ.
Έμαθα τους τεχνικούς με τα μικρά τους ονόματα, πίναμε και καφέ πάνω από το ΚΑΦΑΟ σε δοκιμές σε τέρμα απομακρυσμένη ρεκλέτα, δοκιμάσαμε 2 διαφορετικά κεντρικά, 2 διαφορετικά απερχόμενα, αλλάξαμε 2κάρτες στο DSLAM....το αποτέλεσμα το ίδιο.
σε άκυρες ώρες την ημέρα έβαζε θόρυβο η γραμμή και όσα router και να δοκίμαζα κανένα δε κράταγε συγχρονισμό. Με κλείδωσαν δοκιμαστικά στα 8mbps (μην ξεχνάτε οτι η απόσταση από το DSLAM είναι σταθερή αφού μένω στο ίδιο σπίτι πάλι 1.6χλμ από το DSLAM)
όπου ακόμα και στα 8 είχα αποσυνδέσεις.
Έχουν λιώσει τα παιδιά του τεχνικού τμήματος να βρούμε λύση και κάποια στιγμή λέω ως εδώ. Τα παλικάρια τσάμπα τα τραβάω κάθε 3μέρες και το πρόβλημα όπως μου είπανε είναι στο κεντρικό από το DSLAM Κολωνού.
Πάω λοιπόν μια πρώτη επίσκεψη στον υπεύθυνο τεχνικού τμήματος Καρόλου και του εξηγώ την κατάσταση. Μου λέει το γνωρίζω και θα δω τι μπορώ να κάνω. Δώσε μου 1μήνα.
Περνάει 1μήνας τίποτα.....Ξανά επίσκεψη στο τμήμα της περιοχής (Αυτή τη φορά μεταφέρθηκε από Καρόλου στο κεντρικότερο στην 3ης Σεπτεμβρίου)
Μιλάω ξανά με τον υπεύθυνο τι θα γίνει....Ούτε λίγο ούτε πολύ μου λέει δεν υπάρχει κονδύλι να σκάψουν όλα τα Σεπόλια να εντοπίσουν το πρόβλημα.
Μετά από 10μήνες υπομονής και να το πάω με το καλό, δεν άντεξα άλλο. Συμπλήρωσα καταγγελία στην ΕΕΤΤ
Στις 10μέρες από την καταγγελία είχα τηλέφωνο από τα κεντρικά στο μέγαρο του ΟΤΕ.
και η απάντησή τους?
Λυπούμαστε κύριε η υποδομή της περιοχής σας δεν σηκώνει κάτι καλύτερο από 2άρα γραμμή.
Σήμερα λοιπόν μίλησα με τον δικηγόρο μου. Ξεκινάω νομικές διαδικασίες αποζημίωσης που 1χρόνο τώρα τα Σεπόλια είναι γκέτο κατώτερου Θεού και δε βρίσκεται λύση.
Θα μαζέψω υπογραφές από τους γείτονες που επίσης έχουν προβλήματα αλλά επειδή δεν κατέχουν το πράγμα με την τεχνολογία κάποιος πρέπει να το αναλάβει.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο να διαβάσετε όλα τα παραπάνω και συγγνώμη αν σας κούρασα.
Επίσης ευχαριστώ τα παλικάρια τεχνικούς του ΟΤΕ στα εξωτερικά συνεργεία που μου έκαναν οτι πέρναγε από το χέρι τους για να βρούμε άκρη.
Στο Ελλαδιστάν όμως αν δεν είσαι κάποιο σημαντικό πρόσωπο δεν έχεις στον ήλιο μοίρα. Αν ήμουν υπουργός ή κάνας διάσημος όμως, την ίδια μέρα θα είχαν σκάψει για να φτιαχτεί το ρημάδι το κεντρικό καλώδιο.
Αυτά και θα συνεχίσω να σας ενημερώνω τις επόμενες ημέρες.
Η καταγγελία στην ΕΕΤΤ, η έγγραφη απάντηση του ΟΤΕ και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο χρειαστεί είναι στη διάθεση της Δ.Ο. του adslgr.
![]()
Εμφάνιση 1-15 από 31
-
09-05-13, 15:29 Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #1
-
09-05-13, 16:25 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #2
καλά είσαι εγώ με καλύτερα στατιστικά πάνω από 14.000 δεν είδα ποτέ να κλειδώνει το ρουτερ και πάντα είχα αποσυνδέσεις τι και να το κυνήγησα αποτέλεσμα δεν είδα και αποφάσισα ότι και με αυτά που έχω καλά είμαι γιατί σίγουρα θα υπάρχει κάποιος χειρότερα από εμένα...άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε καλό δυστυχώς δύσκολα θα δούμε και ειδικά σε τέτοιες άσχημες εποχές
-
09-05-13, 16:47 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #3
Δυστυχώς η υπηρεσία ADSL δεν είναι καθολική ούτε και μπορει ο ΟΤΕ να σου εγγυειθεί κάτι καλύτερο. Σκέψου οτι κάπου στην περιοχή αυτά τα χρόνια κάπου εγκαταστάθηκε "κάτι" που όταν εκπέμπει γ@μ@ει το καλώδιο στο θόρυβο άντε να βρεί ο ΟΤΕ που είναι αυτό το "κάτι". άρα τι μένει να γίνει? Να αλλάξει ο ΟΤΕ το δύκτιο χαλκού? -Το άλλο με τον Τοτό???- να αντικαταστήσει τμήματα με οπτικό? -Το κάνει όπου βάζει VHDSL, προσοχή το οπτικό τελειώνει συνήθως 100-200 μέτρα από σπίτι σου -.
Τι μπορείς εσύ να κάνεις?
Να διεκδικήσεις κάποια αποζημείωση? Δύσκολο έως αδύνατο αφού ο ΟΤΕ σε βοήθησε όσο μπορούσε, δεν είχατε δε -δεν υπάρχει στο ADSL- SLA για ποιότητα υπηρεσίας γραμμής.
Να πας σε άλλο πάροχο? Λαχείο για το ποιο ζεύγος να σου κάτσει, μάλλον το ίδιο θα σου αφήσουν - και μετά μπαλάκι μεταξύ ΔΥΟ παρόχων -η γραμμή πάντα ανοίκει σε ΟΤΕ-.
Να πας σε μισθωμένη? Θέλει ψάξιμο, ισως να βρείς σε καλή τιμή λόγο περιοχής από forthnet (με μικροκυματικό) η με Αττικές (οπτικο--> HDSL copper-->G.713).... αλλά έχω χάσει επάφή με τιμές διετίας.
Τρίτο να δεις τι παίζει από VHDSL σε περιοχή σου, μήπως και σου κάτσει.
Ο δικηγόρος αλήθεια τι σου είπε?
-
09-05-13, 16:59 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #4
Θα συμφωνήσω με τον φίλο πιο πάνω. Προφανώς πρόκειται για κάποια παρεμβολή ( μπορεί αν είναι οτιδήποτε από κλιματιστικό μέχρι και ασανσερ ). Ο ΟΤΕ ότι μπορούσε να κάνει το έκανε, η adsl σαν υπηρεσία δεν έχει κάποιο SLA και σε Επαγγελματικό πακέτο να ήσουνα το SLA της adsl δεν αναφέρεται σε 2-3-4 αποσυγχρονισμούς την ημέρα. Οπότε, και δικαστικά να κινηθείς δυστυχώς δεν θα κερδίσεις τίποτα.
-
09-05-13, 17:03 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #5
-
09-05-13, 17:10 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #6
Δεν θα δικαιωθείς. Ο δικηγόρος θα πάρει τα χρήματα του, θα οδηγησει την υποθεση εκει που μπορει να την οδηγησει, μετα θα εμπλακεί ο νομικος συμβουλος του ΟΤΕ που θα εξηγησει οτι εχεις υπογραψει συμβολαιο για παροχη μιας υπηρεσιας της οποιας η απόδοση δεν είναι εγγυημενη, θα σου εξηγησει πώς λειτουργει η τεχνολογια, θα αναγνωρισει την αδυναμια απο πλευρας του, αλλα θα σου πει οτι δεν δυναται να σκαψει για να λυσει το προβλημα ενος συνδρομητη και θα ληξει εκει το θεμα. Ασε που θα σε κατεβασει και στα 2mbps για να μην πληρωνεις περισσοτερα για κατι που δεν παιρνεις. Αυτη ειναι η παγια τακτική ΟΤΕ στην αντιμετωπιση προβληματων που περιγραφεις.
-
09-05-13, 17:15 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #7
παιδιά ξέρω πολύ καλά οτι δε μπορώ στο asynchronous να έχω σταθερή κατάσταση....δε γίνεται όμως και βάση υποδομής 1.6χλμ από το αστικό κέντρο να πρέπει να πάω σε 2άρα γιατί αυτοί είναι ανίκανοι να εντοπίσουν τη βλάβη ή γιατί δεν έχουν το κονδύλι να σκάψουν....εδώ 2χρόνια σήκωνα 18 ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ!
εντάξει...να πάρω 15....να πάρω 12 στην τελική...ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙΣ!
δε με νοιάζει αν είναι παρεμβολή από ασανσέρ, αν είναι το αμαξοστάσιο του μετρό στα 50μέτρα από το ΚΑΦΑΟ της γειτονιάς....
με νοιάζει που η υποδομή άντεχε 18άρα γραμμή και τώρα ακόμα και με δοκιμές στα 8...ΠΕΦΤΕΙ χωρίς να φταίει το crosstalk της γειτονιάς σε ώρες αιχμής....
οπότε να βρουν το ρημάδι το μπάλωμα! γιος υπουργού να ήμουνα χθες θα είχε σκαφτεί όλη η περιοχή για να περάσουν οπτικές ίνες...μόνο να πληρώνουμε σε αυτή τη χώρα και να μην παίρνουμε ούτε τα αυτονόητα!
-
09-05-13, 18:46 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #8
Καλα νομιζω οτι υπερβαλλεις!
και σε αυτη την περιπτωση ο γιος του υπουργου θα βολευοτανε και με τα δυο. Εκτος κι αν πληρωνε να του περασουν οπτικη ινα παντού!! Χαχα
-
09-05-13, 18:51 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #9
τέλος πάντων....το τελευταίο που θέλω πλέον να κάνω είναι να χαθώ στο rage ενός θέματος στο adslgr που δε θα βγάλει πουθενά.
περιμένω ενυπόγραφη την απάντηση της ΕΕΤΤ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσω με τα υπόλοιπα που ανέφερα παραπάνω.
-
16-05-13, 16:44 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #10
δεν γίνεται να διορθώνει όλα τα προβλήματα ο οτε άμεσα, εδώ σωλήνες νερού σπάνε και τρέχει το νερό απ' το δίκτυο και κάνουν καιρό να βρουν την βλάβη, που είναι και πιο εύκολο. Ούτε έχει την οικονομική ευχέρεια να ανακατασκευάσει το υπάρχον δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να ανεβάσει τις τιμές πράγμα που θα δυσχέραινε την κατάσταση για τους καταναλωτές.
-
16-05-13, 17:25 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #11
τι άμεσα ρε φίλε. προς θεού δεν είμαι παράλογος άνθρωπος.....το πρόβλημα με το κεντρικό καλώδιο είναι από πέρυσι! 1χρόνο ολόκληρο γνωστό...και έκανα υπομονή 1χρόνο για να φτάσω εδώ που έφτασα.
-
23-05-13, 20:55 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #12
Από την στιγμή που έχουν έρθει συνεργεία τόσες φορές και σε έχουν αλλάξει ζευγάρια, κάρτες κτλ, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο διότι η ADSL δεν είναι εγγυημένη υπηρεσία. Έχει παρθεί απόφαση για VDSL και τα κονδύλια έχουν πέσει εκεί . Είναι πολιτική της εταιρίας και αν π.χ μπεί φέτος εκεί το VDSL (με καφάου σε κάθε τετράγωνο παρά τετράγωνο , τότε θα μειωθούν οι βλάβες του ΟΤΕ κατά 80% στη περιοχή σου . Επομένως δεν θα ξοδέψουν όχι κάτι χιλιάδες ευρώ σε εργολάβους για σκάψιμο και αντικατάσταση τμήματος του παλαιού δικτύου χαλκού , όταν ένας ή και δέκα συνδρομητές έχουν το πρόβλημά σου (μακροπρόθεσμα). Δεν θεωρεί όχι ο ΟΤΕ αλλά οποιαδήποτε εταιρία Κύρια Βλάβη δικτύου το σύμπτωμα που αναφέρεις , αλλά μεμονωμένο . Συνήθως έχουν κάποιο Policy π.χ 50 repeated faults τον μήνα or more και αυτό ονομάζεται Buisness case. Η πάγια τακτική όλων των παρόχων είναι να αλλάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις τα Profil της γραμμής , έτσι ανεβαίνει τεχνητά το SNR κάμποσα db και η βουτιά που κάνει δεν φτάνει στον αποσυγχρονισμό της γραμμής σου. Κοστίζει λιγότερο και στην πίτα των πολλών συνδρομητών το 90% δεν κάνει κανένα παράπονο, ούτε καν το αντιλαμβάνεται .
Κατόπιν αν συνεχιστούν οι αποσυνδέσεις στέλνουν τα συνεργεία , εφόσον κάνουν και αυτά ότι μπορούν , παραθέτουν πόρισμα αδυναμίας υποστήριξης του εμπορικού πακέτου που έχεις και σου προσφέρουν υποβιβασμό ή κατάργηση υπηρεσίας.
Σου εξηγώ πως δουλεύουν όλοι οι ISP , όχι μόνο ο ΟΤΕ , και γενικότερα όλες οι εταιρίες . Υπάρχει δε η κάλυψη από τα συμβόλαια που έχεις υπογράψει εσύ και ο καθένας μας . Εγγυημένη υπηρεσία δεν είναι οποιαδήποτε xDSL τεχνολογία. Από περιέργεια τώρα, αν έχεις λάβει μετρήσεις, τι τιμές SNR έχεις - σου έχουν πει ; οι γείτονές σου δεν έχουν προβλήματα και αυτοί ; Τα παιδιά των συνεργείων όταν σου μέτραγαν τα ζευγάρια είχαν καθόλου εκείνη τη στιγμή αποσυγχρονισμούς ; Δοκίμασαν 2Mbit προφίλ για να δεις δοκιμαστικά αν θα έχεις αποσυνδέσεις ;
Αν όντως έχεις πληρώσει δικηγόρο κτλ έκανες λάθος , δεν διάβασες το συμβόλαιό σου. Και επειδή αναφέρεις fastpath υποθέτω ότι παίζεις παιχνίδια (ή έχεις κάποια εφαρμογή που απαιτεί χαμηλότερο latency) . Αποσυγχρονισμούς έχεις ακόμα και με πολλά λάθη στη γραμμή , όχι μονάχα από πτώση / βουτιά του SNR . Σε δοκίμασαν στα 12Μ Interleave ή στο πρότειναν και το αρνήθηκες ;
Από αυτά που έγραψες , κατάλαβα ότι έχει όλη η περιοχή πρόβλημα και αυτό αν όντως ισχύει , είναι περίεργο που δεν έχει παραπονεθεί άλλος φίλος παλαιότερα στο forum. Όπως π.χ με άλλες περιοχές , Τούμπα Συμπρωτεύουσας , Καλαμάκι - Αθήνα κτλ.
Οι αναφορές των τεχνικών προς τα σένα, ανέφεραν δηλαδή πρόβλημα στο κύριο δίκτυο του ΟΤΕ στη περιοχή ; στο απερχόμενο; Στην εσωτερική καλωδίωση του κτίσματος δεν έχεις σκεφτεί αν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί το πρόβλημα; (π.χ Τροφοδοτικό για τα θυροτηλέφωνα ή το Inverter του ανελκυστήρα αν δεν έχει πιστοποίηση)
-
24-05-13, 00:27 Re: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #13
μου θυμίζει όταν πέρσυ Ιούνιο μου είπαν πόσες φορές τεχνικοί του ΟΤΕ πως έχει δοθεί εντολή σε εργολάβο να έρθει να αλλάξει το εναέριο και να βάλει νέα κολώνα ώστε να μην διανύει τόσα μέτρα χωρίς υποστήριξη...
...ακόμα να τον δούμε
-
24-05-13, 01:52 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #14
βρε παιδια, οκ καταλαβαινω, αλλα τι ονομα θεματος ειναι αυτο, περιοχες ενος κατωτερου θεου?!
Μην υπερβάλλετε σε τετοιο βαθμο! Επειδη το DSL αποσυγχρονιζει καθε τοσο? διακωμωδείς μονος σου το προβλημα!
-
24-05-13, 12:59 Απάντηση: Περιοχές ενός κατώτερου Θεού #15
Παρόμοια Θέματα
-
Το Cern ανακοινώνει την ύπαρξη του «σωματιδίου του Θεού»
Από EvilHawk στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 207Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-13, 20:26 -
Δημιουργία οικιακού δικτύου ενός pc με winxp και ενός labtop με win7 τα οποία συνδέονται μέσω Powerline
Από vagser στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-13, 22:25 -
Περιοχές της Ελλάδας με vdsl
Από makfil στο φόρουμ VDSLΜηνύματα: 34Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-13, 23:32 -
Cosmote: αύξηση της κίνησης data σε απομακρυσμένες περιοχές, Digital exit poll μέσω 3G
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 20-06-12, 18:55 -
Επιστήμονες δημιουργούν επανεγγράψιμη μνήμη ενός bit μέσα στο DNA
Από nnn στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 28-05-12, 23:35
Bookmarks