Σελ. 31 από 398 ΠρώτηΠρώτη ... 1121262930313233364151 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 451-465 από 5957
    Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από del_ahmettt Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να ρωτήσω και εγώ κάτι, μιας που δεν εχω και μεγαλη εμπειρία με τις δημοπρασίες του ebay

Εστω ότι παίρνω μερος σε δυο δημοπρασίες από τον ίδιο πωλητή που λήγουν ταυτόχρονα και κοστιζουν Χ και Υ € αντίστοιχα.

Τα εξοδα αποστολής για κάθε αντικείμενο γραφει οτι ειναι ας πούμε 6 €

Αν κερδίσω και τις δυο πρεπει:

α) Να πληρωσω τα εξοδα αποστολής κανονικά και για τίς δύο, δηλαδή Χ+Υ+6€+6€ (και ο πωλητής να τσεπώσει τα 6€)

β) Μήπως πρεπει να επικοινωνήσω με τον πωλητή πριν ληξουν οι δημοπρασιες να τον ρωτησω για "combined shipping cost" . (Τα αντικειμενα ειναι πολυ μικρα και ελαφρια οποτε δεν τίθεται θεμα αυξησης των εξοδων αποστολής)

Τί συνηθίζεται σε αναλογες περιπτώσεις;
    Το β)

Περιοχή
    ἐν Πάτραις
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    6Mbps / 950kbps
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ
    Router
    Netfaster IAD
    SNR / Attn
    13(dB) / 33.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ariadgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το β)
    Thanks!

Το avatar του μέλους george.pamak
    george.pamak Guest
    Παιδια θα ηθελα και εγω να κανω μια ερωτηση.
    Αγορασα πριν απο λιγο απο το ebay κατι που κοστιζε 10 ευρω και πληρωσα μεσω paypal.
    Στο paypal εχω δωσει τα στοιχεια της χρεωστικης μου απ'οπου θα τραβηχτει το ποσο.
    Θελω να ρωτησω λοιπον αν εκτος απο τα 10 ευρω χρεωθω και τιποτα περισσοτερο λογω συναλλαγης με το εξωτερικο.Για παραδειγμα οταν βρισκομουν εξωτερικο και τραβουσα λεφτα απο Ελλαδα με την ιδια καρτα χρεωνομουν ανεξαρτητως του μεγεθους της αναληψης +5 ευρω για καθε αναληψη.Μηπως συμβαινει κατι παρομοιο και εδω?

Περιοχή
    Χαριλάου
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbps/100Mbps
    ISP
    COSMOTE Fiber
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ
    Router
    Fritzbox 5530 Fiber
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από george.pamak Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αγορασα πριν απο λιγο απο το ebay κατι που κοστιζε 10 ευρω και πληρωσα μεσω paypal.
    Στο paypal εχω δωσει τα στοιχεια της χρεωστικης μου απ'οπου θα τραβηχτει το ποσο.
    Θελω να ρωτησω λοιπον αν εκτος απο τα 10 ευρω χρεωθω και τιποτα περισσοτερο λογω συναλλαγης με το εξωτερικο.Για παραδειγμα οταν βρισκομουν εξωτερικο και τραβουσα λεφτα απο Ελλαδα με την ιδια καρτα χρεωνομουν ανεξαρτητως του μεγεθους της αναληψης +5 ευρω για καθε αναληψη.Μηπως συμβαινει κατι παρομοιο και εδω?
    Όχι δε χρεώνεσαι κάτι εξτρά.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από george.pamak Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν ψωνίζεις κάτι σε συνάλλαγμα να υπολογίζεις 2,5% χρέωση για την εναλλαγή. Πχ αν κάτι κάνει τώρα 10 δολάρια, εσύ δεν θα χρεωθείς 7.88 ευρώ αλλά 8,07.

Περιοχή
    Χαριλάου
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbps/100Mbps
    ISP
    COSMOTE Fiber
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ
    Router
    Fritzbox 5530 Fiber
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SantoPtol Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν ψωνίζεις κάτι σε συνάλλαγμα να υπολογίζεις 2,5% χρέωση για την εναλλαγή. Πχ αν κάτι κάνει τώρα 10 δολάρια, εσύ δεν θα χρεωθείς 7.88 ευρώ αλλά 8,07.
    Αυτό που λες είναι το κέρδος της τράπεζας/εταιρείας που σου πουλάει το συνάλλαγμα. Άλλη η τιμή αγοράς και άλλη η τιμή πώλησης. Δεν φαίνεται πουθενά αυτό το 2,5% που λες. Συγκρίνοντας την τιμή που αγοράζεις σε δολλάριο πχ. από το Paypal με τις τρέχουσες τιμές από www.xe.com είναι ίδια.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone - Nova
    DSLAM
    Wind - ΝΙΚΑΙΑ
    Router
    Vodafone Power Station
    Δεν είναι 2,5%, είναι 1,25% ή εκεί κοντά, ανάλογα την τράπεζα και την κάρτα, και χρεώνεται μόνο αν η συναλλαγή γίνει 'εκτός ευρωζώνης', ή ίσως και σε άλλο νόμισμα από το Ευρώ. Δεν μιλάμε για ψαλίδα αγοράς-πώλησης, αλλά για χρέωση που φαίνεται ξεκάθαρα στο λογαριασμό της κάρτας.

george.pamak, αυτό που αναφέρεις ως παράδειγμα είναι άλλη εντελώς χρέωση και αφορά cash advance. Την πληρώνεις και Ελλάδα αν τραβήξεις από την κάρτα, αλλά αν τραβήξεις από το εξωτερικό έχεις αυτήν τη χρέωση (που ποικίλλει σημαντικά από τράπεζα σε τράπεζα) συν το 1,25%.
    hnesne

Περιοχή
    Χαριλάου
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbps/100Mbps
    ISP
    COSMOTE Fiber
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ
    Router
    Fritzbox 5530 Fiber
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είναι 2,5%, είναι 1,25% ή εκεί κοντά, ανάλογα την τράπεζα και την κάρτα, και χρεώνεται μόνο αν η συναλλαγή γίνει 'εκτός ευρωζώνης', ή ίσως και σε άλλο νόμισμα από το Ευρώ. Δεν μιλάμε για ψαλίδα αγοράς-πώλησης, αλλά για χρέωση που φαίνεται ξεκάθαρα στο λογαριασμό της κάρτας.

george.pamak, αυτό που αναφέρεις ως παράδειγμα είναι άλλη εντελώς χρέωση και αφορά cash advance. Την πληρώνεις και Ελλάδα αν τραβήξεις από την κάρτα, αλλά αν τραβήξεις από το εξωτερικό έχεις αυτήν τη χρέωση (που ποικίλλει σημαντικά από τράπεζα σε τράπεζα) συν το 1,25%.
    Έχω αγοράσει μέσω ebay από Χονγκ Κονγκ, από Κίνα, από Αμερική, από Αυστραλία, ΠΟΤΕ δεν μου κράτησαν έξτρα αυτό που λέτε.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Dimitris_80 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω αγοράσει μέσω ebay από Χονγκ Κονγκ, από Κίνα, από Αμερική, από Αυστραλία, ΠΟΤΕ δεν μου κράτησαν έξτρα αυτό που λέτε.
    Εξαρτάται από το αν η πιστωτική σου κάρτα έχει προμήθεια για συναλλαγές σε νόμισμα εκτός του ευρώ.
    Αν οι χρεώσεις που αναφέρεις έγιναν στην κάρτα σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, προφανώς η τράπεζά σου δεν χρεώνει τέτοια προμήθεια για τα άλλα νομίσματα.

Περιοχή
    Χαριλάου
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbps/100Mbps
    ISP
    COSMOTE Fiber
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ
    Router
    Fritzbox 5530 Fiber
    Εξαρτάται από το αν η πιστωτική σου κάρτα έχει προμήθεια για συναλλαγές σε νόμισμα εκτός του ευρώ.
    Αν οι χρεώσεις που αναφέρεις έγιναν στην κάρτα σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, προφανώς η τράπεζά σου δεν χρεώνει τέτοια προμήθεια για τα άλλα νομίσματα.
    Κάρτα wincard Πειραιώς και μια παλιά που έχω University Πειραιώς. Δεν έχει γίνει ποτέ δέσμευση προμήθειας σε αγορές μου.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    11858/1023
    ISP
    2 TEE και 1 CONN-X
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΙΓΑΛΕΩ
    Router
    zyxel 660Η-61,TG585v7
    SNR / Attn
    9,5(dB) / 32(dB)
    εγώ πάλι εχω αλφα μπανκ, κάρτες, μια βιζα και μια αμερικαν εξπρες, οταν ψωνιζω με δολάρια, απο αμερική, η βιζα κραταει κατι ψιλά, δεν εχω υπολογισει ποσο ειναι κανα ευρώ περιπου, ενω η αμερικαν εξπρες δεν κραταει τιποτα. και τις δυο τις χρησιμοποιω μεσω paypal.

Περιοχή
    ἐν Πάτραις
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    6Mbps / 950kbps
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ
    Router
    Netfaster IAD
    SNR / Attn
    13(dB) / 33.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zeta Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγώ πάλι εχω αλφα μπανκ, κάρτες, μια βιζα και μια αμερικαν εξπρες, οταν ψωνιζω με δολάρια, απο αμερική, η βιζα κραταει κατι ψιλά, δεν εχω υπολογισει ποσο ειναι κανα ευρώ περιπου, ενω η αμερικαν εξπρες δεν κραταει τιποτα. και τις δυο τις χρησιμοποιω μεσω paypal.
    Aυτή η προμήθεια, που αναφέρετε και πιο πάνω υπάρχει πράγματι όταν η πληρωμή γίνεται μέσω Paypal;
    Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Απο το Paypal δεν αγοράζεις συνάλλαγμα; Το Paypal παίρνει από την τράπεζα σε , άρα γιατί η προμήθεια;

Είναι πολλές φορές που εχω αγοράσει κάτι σε £ αμέσως αφου εχω δεί την επίσημη ισοτιμία στη σελίδα του Paypal και όμως οταν πάω και κοιταω το υπόλοιπο στην κάρτα, μου βγαίνει ενα μικρό κοστος παραπάνω απ' ότι υπολόγιζα.

Έχω προπληρωμένη Κύπρου, οπότε δεν υπαρχει statement να δω τί ακριβώς γίνεται.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    11858/1023
    ISP
    2 TEE και 1 CONN-X
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΙΓΑΛΕΩ
    Router
    zyxel 660Η-61,TG585v7
    SNR / Attn
    9,5(dB) / 32(dB)
    όντως απο το Paypal αγοράζεις συνάλλαγμα, άρα δεν θα επρεπε να υπαρχει προμηθεια.
    δεν το εχω ψαξει πάντως, αν και θα επρεπε.
    επειδή όμως το Paypal ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος συναλλαγών, δε νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία
    για μένα τουλάχιστον. Αρκεί πληροφοριακά να μάθουμε. Θα δω τι λενε στην ιστοσελίδα τους, κατι θα λένε δεν μπορεί.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από del_ahmettt Εμφάνιση μηνυμάτων
    Aυτή η προμήθεια, που αναφέρετε και πιο πάνω υπάρχει πράγματι όταν η πληρωμή γίνεται μέσω Paypal;
    Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Απο το Paypal δεν αγοράζεις συνάλλαγμα; Το Paypal παίρνει από την τράπεζα σε , άρα γιατί η προμήθεια;

Είναι πολλές φορές που εχω αγοράσει κάτι σε £ αμέσως αφου εχω δεί την επίσημη ισοτιμία στη σελίδα του Paypal και όμως οταν πάω και κοιταω το υπόλοιπο στην κάρτα, μου βγαίνει ενα μικρό κοστος παραπάνω απ' ότι υπολόγιζα.

Έχω προπληρωμένη Κύπρου, οπότε δεν υπαρχει statement να δω τί ακριβώς γίνεται.
    Αν η μετατροπή συναλλάγματος γίνεται από το paypal, και η χρεώση στην κάρτα είναι σε ευρώ, κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει καμία επιβάρυνση στην κάρτα.

Περιοχή
    ἐν Πάτραις
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    6Mbps / 950kbps
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ
    Router
    Netfaster IAD
    SNR / Attn
    13(dB) / 33.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zeta Εμφάνιση μηνυμάτων
    όντως απο το Paypal αγοράζεις συνάλλαγμα, άρα δεν θα επρεπε να υπαρχει προμηθεια.
    δεν το εχω ψαξει πάντως, αν και θα επρεπε.
    επειδή όμως το Paypal ειναι ο πιο ασφαλής τρόπος συναλλαγών, δε νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία
    για μένα τουλάχιστον. Αρκεί πληροφοριακά να μάθουμε. Θα δω τι λενε στην ιστοσελίδα τους, κατι θα λένε δεν μπορεί.
    Ούτε για μένα εχει σημασία, απλώς το ειχα προσέξει από την αρχή αυτό και μιας που το εφερε η συζήτηση, να μας λυθεί η απορία...

Αν η μετατροπή συναλλάγματος γίνεται από το paypal, και η χρεώση στην κάρτα είναι σε ευρώ, κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει καμία επιβάρυνση στην κάρτα.
    Παλιοτερα θυμάμαι ότι ειχα διαβασει κάπου που έλεγε ότι μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου στο Paypal, υπάρχει μια επιλογη για το αν θες να αγοραζεις συναλλαγμα από την τράπεζα σου ή από το Paypal.

Εχω κανενα χρόνο λογαριασμό, αυτή την επιλογή δεν τη βρηκα ποτε, άρα υπέθεσα οτι η μετατροπή γινεται αποκλειστικά βάση Paypal...

Σελ. 31 από 398 ΠρώτηΠρώτη ... 1121262930313233364151 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Online αγορές & εκτελωνισμός (δεν παραγγέλνουμε με courier εκτός Ε.Ε.)
    Από Deimos στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-25, 14:20
  2. PRB: Πώς κάνουμε EJECT το CD εκτός OsX;
    Από YiannisM στο φόρουμ Apple Hardware και Software
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-08, 16:32
  3. Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΜΕ DELIVERY!
    Από k_koulos στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-08, 18:44
  4. Δεν εχω αλλη υπομονη
    Από vgeorgeg7 στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-07, 22:22

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας