Καλημέρα.. Λίγα λόγια για τι ιστορικό:
Μέχρι και πρίν δύο εβδομάδες ήμουν σε 6αρι προφίλ στη ΗΟL και συγχρόνιζα στα 6.144 σταθερά και χωρίς αποσυνδέσεις για περίπου 8 και πλέον μήνες. Ξαφνικά παρουσίασε θόρυβο η γραμμή μου (παράσιτα) και δεν μπορούσα να δεχθώ εισερχόμενες κλήσεις στο σταθερό ενώ εγώ μπορούσα να κάνω εξερχόμενες κλήσεις. Δηλώνω βλάβη στη HOL, βρίσκεται τελικά το πρόβλημα στον ΟΤΕ. Μετά από 1,5 εβδομάδα (αθάνατο κράτος), φτιάχνεται η βλάβη αφού άλλαξαν όλο το ζεύγος καλωδίων από τον κατανεμητή μου (κολώνα ΟΤΕ΅έξω από το σπίτι μου) μέχρι το ΚΑΦΑΟ γιατί είχε πρόβλημα. Επίσης παράλληλα κάνω και μία αναβάθμιση του προγράμματος σε 24αρι προφίλ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ και μετά άρχισαν τα όργανα...... Συγχρονισμός 3.300!!! παρακαλώ και αποσυνδέσεις. Το δηλώνω στο τεχνικό τμήμα της HOL και έρχεται ένας τεχνικός και μετρά τη σύνδεση ακριβώς έξω από το σπίτι μου στο χαλύβδινο κουτί του ΟΤΕ και τη βρίσκει να έρχεται 7.860!!. Ωραία λέω, σχετικά αποδεκτή. Μπαίνουμε μέσα στι σπίτι, συχρονίζουμε, αλλάζουμε σπλιτερ, ρουτερ, βγάζουμε τηλέφωνο, η ταχύτητα γύρω στα 5.000. Τι μπορεί να συμβαίνει? Γιατί μπορεί να χάνω τόση ταχύτητα από έξω προς το σπίτι μου? Υποψία ότι μπορεί να έφταιγε και το ρούτερ, άλλαξα και τώρα είμαι σταθερός στα 5.000, πάλι χαμηλότερα από ότι έρχεται έξω.
Το σπίτι μου είναι καινούριο 1 έτους, η καλωδίωση καινούρια, υπάρχει μόνο μία ένωση από το καλώδιο που έρχεται από την κολώνα του ΟΤΕ με το καλώδιο τηλεφώνου του σπιτιού μου. Μέχρι και ζεύγος καλωδίων άλλαξα μόνος μου μήπως έχουν οξειδωθεί, αλλα τίποτα ( τα καλώδια είναι τύπου PET για έξω και UTP τηλεφώνου μου σημαίνει ότι έχω 4 ζεύγη για δοκιμή).
Καμία ιδέά γιατί έχω απώλεια ταχύτητας 2.000 και πλέον ή μήπως έπεσα στην περίπτωση προβληματικών καλωδίων στο σπίτι μου? Αλλά και πάλι στο 6αρι προφίλ γιατί δεν είχα θέμα και ήμουν κλειδωμένος παραπάνω από ότι είμαι τώρα??
Τέλος το line attenuation ήταν από πριν και είναι και τώρα στα 42db και ρουτερ έχω το speddtouch tg585v7 της Thomson.
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.![]()
Εμφάνιση 1-14 από 14
-
29-06-13, 10:33 Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #1
-
29-06-13, 18:00 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #2
αφου ειχες τοσο μεγαλο attenuation καλυτερα να το αφηνες στο 6αρι προφιλ που ειχες και 6 σταθερα.
και εγω εκανα προσφατα αλλαγη πακετου απο 6 σε 24 και την πρωτη εβδομαδα ειχα αποσυνδεσεις πολλες,
τωρα εχει κανα 2-3 μερες που ειναι σταθερο....μηπως πρεπει να περιμενεις λιγο για να ''στρωσει'' η γραμμη.???
το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να τους πεις να σου μειωσουν το snr στο 9 μπας και ανεβει λιγο.
καλη τυχη
-
29-06-13, 20:27 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #3
δεν μπορούσα να ξέρω ότι θα έχω χειρότερη ταχύτητα.. ούτως η άλλως το έκανα και γιατί είχε περισσότερο χρόνο για σταθερά (dp lite --> ευέλικτο 300). Και εγώ είχα αποσυνδέσεις τώρα έστρωσε κάπως στα 5.300 και βλέπω ότι κλειδώνει καλύτερα με το thomson παρά με το net faster (4.700).
Snr δοκίμασα στα 9 αλλά δεν είδα διαφορά και η αποσύνδεση πήγαινε σύννεφο..
¨Οπως το είπες καλή τύχη γιατί μόνο αυτό βλέπω μας έμεινε...
-
06-07-13, 10:33 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #4
Μάλλον βλέπω ότι επειδή ο ΟΤΕ μου άλλαξε ζεύγος καλωδίων λόγω βλάβης ίσως έπεσα σε περίεργα καινούρια καλώδια και ο συγχρονισμός μου είναι σχετικά χαμηλά... γύρω στα 4.400. Κρίμα γιατί με το προηγούμενο ζεύγος ακόμα και με το πρόβλημα θορύβου που είχε και όσο να το φτιάξουν ( συνέπεσε παράλληλα και η αλλαγή πακέτου σε 24αρα) είδα ταχύτητες γύρω στα 7000-7500. Και όπως καταλαβαίνω σιγά μην ασχοληθεί πλέον ο ΟΤΕ με τη γραμμή αφού κουτσα στραβα δουλεύει όπως και μου ειπαν απο την HOL. Α ρε Ελλαδάρα με τα ωραία σου...
- - - Updated - - -
Ρε παιδιά μία διευκρίνιση και αν ισχύει παρότι χρόνια έχω adsl θα θέλω μετά καρπαζιές:
Απο την κεντρική γραμμή που έρχεται του οτέ στην αποθήκη έχω συνδέσει πάνω ένα splitter το οποίο δίνει σήμα στο modem router που είναι εκεί και σε μία γραμμή τηλεφώνου στην άλλη του έξοδο. Εγώ τόσο καιρό είχα στην έξοδο του τηλεφώνου συνδεδεμένο και φίλτρο!!.Σημείωση ότι έχω μόνο μία γραμμή τηλεφώνου αυτή. Έφαγα μία φλασιά σήμερα και εβγαλα το φίλτρο και αμέσως συγχρόνισα 2.000 παραπάνω δηλαδή στα 6.500!! Μήπως τελικά στην έξοδο του splitter για το τηλέφωνο δεν χρειάζεται φίλτρο? Θα το παρακολυθήσω και θα δω..
-
06-07-13, 13:02 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #5
συγνώμη, ο τεχνικος της Hol το ειδε αυτο? γιατι εαν ναι, μαλλον αλλος θελει .. καρπαζιες και οχι εσυ.
Φυσικα και δεν χρειαζεται προσθετο φιλτρο πανω στην εξοδο Phone του σπλιτερ , έχει φιλτρο το σπλιτερ απο μονο του.
-
06-07-13, 17:13 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #6
Και όμως δεν ήταν από αυτό κλείδωσα για καμιά ώρα στα 6500 και μετα παλι στα 4400. Η hol επιμένει ότι φταίει η καλωδίωση του σπιτιού μου (αδύνατον έχω ένα καλώδιο που έρχεται τύπου utp και έχω αλλάξει και τα τέσσερα ζεύγη καλωδίων χωρίς αποτέλεσμα- καλώδιο ενός έτους σε νεόδμητη οικοδομή). Επισης το ρουτερ μία δείχνει το μέγιστο bandwitch της γραμμής στα 7500 και μια στα 5500 γιαυτο έρχονται και οι αντίστοιχες ταχύτητες παραπάνω.
-
09-07-13, 17:13 Re: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #7
To φίλτρο όμως μην το αφήσεις από τη στιγμή που έχεις ήδη το splitter.
-
10-07-13, 09:15 Απάντηση: Re: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #8
Οχι βέβαια το έχω βγάλει και το ίδιο βιολί συνεχίζεται κάνω ρεστσρτ το ρουτερ και ανεβαίνω στα 5500 για καμια ώρα και μετά κάνει μία αποσύνδεση και πεφτει πάλι στα 4.000. Και η HOL λέει πως η γραμμή είναι μια χαρά κτλ κτλ
-
12-07-13, 14:50 Απάντηση: Re: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #9
Παιδιά από ότι κατάλαβα μάλλον το ζεύγος καλωδίων που μου άλλαξε ο ΟΤΕ είναι προβληματικά γιαυτό και συχρονίζω με 4.000. Κρίμα γιατί με τα προηγούμενα ήμουν κοντά στα 7.000 και από ότι καταλαβαίνω δεν προκειται κανείς να ασχοληθεί με την περιπτωση μου γιατί είμαι μες στα λεγόμενα "επιτρεπτά" όρια. Η μόνη λύση πλέον είναι να σταματήσω να είμαι ευγενικός και να μιλήσω στην τεχνική υποστήριξη με πιο επιθετικό ύφος μήπως πετύχω κάτι..
-
12-07-13, 16:31 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #10
Και αυτό που θα καταφέρεις στην καλύτερη αν μιλήσεις πιο επιθετικά στην τεχνική υποστήριξη είναι να ξαναστείλει ΟΤΕ και να σου πει πως είσαι εντάξει. Μιλάμε για κέρδος...
Βλέπεις πως τα πράγματα με τα ζεύγη δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ίσως θα πρέπει να αποδεχθείς την κατάσταση στην προκειμένη περίπτωση.Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας!
-
12-07-13, 20:13 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #11
Αυτό βλέπω και εγώ τελικά πρέπει να το πάρω απόφαση.... Υπάρχει περίπτωση με κάποιο άλλο ρούτερ να κερδίσω έστω και λίγο σε ταχύτητα κανα 2000 παραπάνω ξερω γω ίσα ίσα για να τα βγάζουν πέρα τα δύο pc που συνδέονται γιατί είναι δύσκολο αμα κάνει ο ένας κάτι ο άλλος να δεί ακόμα και ένα βίντεο, κανα ρουτεράκι να παίξω και με τις ρυθμίσεις snr κτλ...
Ακούστε κουλό τώρα. Εκανα επανεκίνηση στο royter της HOL netfaster iad 2 και από εκεί που ήταν κλειδωμένο στα 4.500 πήγε στα 7.000 και έχει μείνει εκεί για τέσσερις ώρες τώρα!!! Μιλάμε κατόρθωμα ε? Για το ρουτεράκι που γράφω παραπάνω ξέρεις κανείς τίποτα?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drivth : 13-07-13 στις 18:26.
-
14-07-13, 00:30 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #12
Ρεε παιδιά θα τρελαθούμε στο τέλος δεν εξηγείται αλλιώς. Εκεί που ειμαι κλειδωμένος στα 6800 οταν συνδεεται ο φορητός υπολογιστής ασύρματα πέφτει η συνδεση παλι στα 4500. Το περίεργο είναι ότι κοιτάω το sn margin και το βλέπω στο 1,5 db !! Είναι δυνατόν? ? Όσο δουλεύω με τον σταθερό υπολογιστή ολα ειναι οκ συγχρονιζω ψηλά.το δοκίμασα πολλές φορές και πάντα το ίδιο συμβαίνει. Τι στο καλό συμβαίνει πια??
Πιο ειδικά : Ακούω μουσική online στον σταθερό υπολογιστή μέσω ethernet συνδεδεμένος. Είμαι κλειδωμένος στις 7.000. Την στιγμή που ανοίγω το laptop και συνδέεται με wi fi στιγμιαία κόβεται η μουσική στον σταθερό και πέφτει η σύνδεση. Κοιτάω τα στατιστικά και βλέπω πάλι το snr στα 4db!! Εννοείται πως μόνο μετά από restart στο ρούτερ έχω πάλι σύνδεση και μαντέψτε : στα 4.200!! Με άλλες ασύρματες συσκευές δεν έχω θέμα, παίζουν κανονικά και δεν μου κόβουν την σύνδεση. Εχω δοκιμάσει και με ρουτερ thomson th585v7 και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Τώρα που σας μιλάω έχω 4.200 σύνδεση και snr 13db. Τι σπαζοκεφαλιά είναι αυτή τώρα? Help guys!!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drivth : 14-07-13 στις 11:29.
-
15-07-13, 13:48 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #13
Λοιπον παιδια ενα update της καταστασης μου : Πήγα σήμερα και αγόρασα από το πλαίσιο το netgear dgn2200v4 το οποίο έχει τις κεραίες ενσωματωμένες. Αμέσως κλείδωσα στα 6.000 και μόλις σύνδεσα τον φορητό το snr έπεσε στα 3.8 db η σύνδεση κρατάει μια χαρά τώρα που σας γράφω είναι στα 4.8 db και είμαι online εδώ και 4 ώρες χωρίς αποσύνδεση!! Φαίνεται ωραίο μηχάνημα και βλέπω διαφορά στο σερφάρισμα και στα βιντεο. Βέβαια πήρα ξανά στη hol και ζήτησα να ελέγξουν την γραμμή μου και είπαν θα στείλουν εκ νέου τον ΟΤΕ για μέτρηση για να δούμε..
Επισης σκεφτομαι να μπω στη διαδικασια να πειραξω το snr αλλα ποσο να το κατεβασω κατω από 4?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drivth : 15-07-13 στις 13:54.
-
20-07-13, 22:42 Απάντηση: Απώλεια ταχύτητας απο την κολώνα του ΟΤΕ στο σπιτι μου.. #14
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Πάρε να δηλώσεις τη βλάβη στη HOL και μετά κάνε καταγγελία στην ΕΕΤΤ, αναγράφοντας πως το πρόβλημα βρίσκεται στην αλλαγή της καλωδίωσης του ΟΤΕ.
Ίσως να ιδρώσει λίγο το αυτί τους. Σε καμία περίπτωση μην αποδεχτείς αυτό που θα σου λένε (ότι μέχρι τόσο φτάνεις, άστο να πάει στο διάολο), αλλά δε χρειάζεσαι να χαλιέσαι με φωνές και νεύρα.
Κάθε φορά που θα σε παίρνουν, ζήτα να έρθει συνεργείο, ζήτα συνδιαστικό ραντεβού με τον ΟΤΕ, κάνε αναφορά στην καταγγελία που θα κάνεις κτλ.- Albert Einstein: “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.”
-Terry Pratchett:“An education was a bit like a communicable sexual disease. It made you unsuitable for a lot of jobs and then you had the urge to pass it on.”
Παρόμοια Θέματα
-
Σχόλια στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την πρόταση του ΟΤΕ για τη βέλτιστη παροχή του Χονδρικού Προϊόντος ΕΜΑ
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 11-06-13, 21:38 -
Διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με την πρόταση του ΟΤΕ για τη βέλτιστη παροχή του χονδρικού προϊόντος ΕΜΑ
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-13, 17:27 -
προβλημα με την γραμμη του οτε
Από bravelover στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-13, 17:56 -
Αποτελέσματα διαβούλευσης αναφορικά με την πρόταση του ΟΤΕ σχετικά με τις υπηρεσίες χονδρικής VPU
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 19-11-12, 22:38
Bookmarks