Οποιοδήποτε modem/router που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά και υποστηρίζει VDSL θα δουλέψει στην Forthnet, αρκεί να εισάγεις το σωστό VLAN ID (1102 αν είσαι από αστικό κέντρο και 835 αν είσαι από καμπίνα) και το username και password που θα σου δώσουν. Η μόνη περίπτωση να μην παίξει κάτι, είναι να έχεις VoIP τηλεφωνία (μόνο στα επαγγελματικά πακέτα στην περίπτωση της Forthnet) όπου και εκεί υπάρχουν διάφορες λύσεις.
Εμφάνιση 286-293 από 293
-
19-09-16, 21:47 Απάντηση: TG589vn v3 από forthnet VDSL 50 #286
-
19-09-16, 21:55 Απάντηση: TG589vn v3 από forthnet VDSL 50 #287
Ευχαριστώ για την απάντηση. Πριν μερικες μέρες όταν επισκέφθηκα το κατάστημα της Forthnet (Σέρρες) και είδε τα στοιχεία, μου είπε πως φυσικά υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου και μου ειπε μάλιστα ότι παίρνω από καφαο. Θα το τσεκάρω παλι όμως όταν έρθει εκείνη η ώρα. Μάλλον από βδομάδα θα τελειώνω μ' αυτό. Κρατάω τα νούμερα που μου έδωσες πάντως.
Σε κάτι τέτοιο προσανατολίζομαι....
http://www.e-shop.gr/tp-link-archer-...r-p-PER.612687
Εχω το TP Link Archer D5 και είμαι ευχαριστημένος.
Σ' ευχαριστώ κατι πάλι!!
-
19-09-16, 22:09 Απάντηση: TG589vn v3 από forthnet VDSL 50 #288
Πρόσεξε μην έχεις πέσει στην περίπτωση που η Forthnet δείχνει εικονικά διαθεσιμότητα... Πριν προχωρήσεις σε αίτηση έλεγξε πρώτα από το site του ΟΤΕ βάση της διεύθυνσής σου αν δίνει εκείνος. Το modem/router λογικά θα είναι μια χαρά. Ρώτα όμως και την γνώμη του συμφορουμίτη μας babis3g
-
19-09-16, 22:21 Απάντηση: TG589vn v3 από forthnet VDSL 50 #289
Σύμφωνα με το site του οτε που μπήκα μόλις τώρα και έδωσα τα στοιχεία μου στην πολη περιοχή οδο και αριθμό μου λέει ότι είναι διαθέσιμο το vdsl.
Mε βάση τον αριθμό τηλεφώνου δεν μπορώ να κάνω αναζήτηση γιατι δεν ανήκω στο δίκτυο του οτε. Σε κάθε περίπτωση θα το σιγουρέψω όμως.
Ευχαριστώ!
-
20-09-16, 11:43 Απάντηση: TG589vn v3 από forthnet VDSL 50 #290
κατ' αρχης αν εχεις 15-20 αποσυνδεσεις νομιζω οποιο modem και να παρεις δεν θα βοηθησει
υπαρχει μια περιπτωση Αν βρεις με τι dsl chipset παιζει το dslam του παροχου και να παρεις αναλογο modem (συμαβτο ας το ονομασω>) .. ομως και με αυτο μπορει να εχεις παλι θεμα ... αν ειναι οι αποσυνδεσεις 15, να γινουν 7-8 ...
ΑΝ εισαι σε ιδιοκτητο χωρο forthnet τοτε μαλλον θα εισαι σε infoneon/lantiq και το tp link vr600 δεν θα θα βοηθησει στην περιπτωση σου, ειδικα αν εχεις απο τον παροχο κανα technicolor
ΑΝ εισαι σε καμπινα οτε τοτε ισως βοηθησει, αλλα και παλι αν εχεις technicolor ειναι το ιδιο dsl chipset σαν το vr600
Eρωτηση ... το vlan id στην γραμμη σου ειναι το 1102 η το 835?
Ποιο modem εχεις απο τον παροχο?
-
20-09-16, 18:37 Απάντηση: TG589vn v3 από forthnet VDSL 50 #291
Καλησπέρα,
Θα βγουμε λίγο εκτός θέματος αλλά οκ... Πριν 15 μερες περίπου είχα αυτές τις αποσυνδέσεις που αναφέρω πιο πάνω και οι οποίες διορθώθηκαν αφού μίλησα μαζί τους... Τις τελευταίες 3-4 διαπίστωσα μεγάλη πτώση στην ταχύτητα και μιλησα χθες πάλι μαζί τους. Να πω εδω ότι είμαι πολλά χρόνια στη Forthnet και δεν είχα καθολου προβλήματα ούτε με αποσυνδέσεις ούτε με την ταχύτητα και στο σπίτι έχουμε ουκ ολίγους υπολογιστές tablet και κινητά. Αυτός ήταν και ο λόγος που με κάνει να προχωρήσω σε vdsl μαζί τους. Απλά χθες όσο ήμασταν στην επικοινωνία και κάναμε επανεκκινήσεις το router και αποσυνδέσεις το σταθερό για να δει τι φταίει αναφέρθηκε για το vdsl κατά πόσο είναι καλύτερο σε σχέση με το adsl (εννοώ απο ταχύτητα αλλά και σταθερότητα) και στη συζήτηση του ανέφερα αν είναι καλό να δουλέψω με το δικό τους ή να προχωρήσω στην αγορά κάποιου καλύτερου... Και εκεί μου ανέφερε ότι το δικό μας δουλεύει καλά και τα άλλα δεν δουλεύουν καν !!! Γι' αυτό και έθεσα το πρώτο ερώτημα εδώ.
Στο θέμα των αποσυνδέσεων τωρα.... μου ανέφερε ότι μετά απο πολύ καιρό παρατηρείται "μπούκωμα" στη γραμμή κ.λπ. το οποίο διορθώθηκε τώρα. Η ταχύτητα επανήλθε κοντά στα 18 όπου ήταν και πριν και αποσυνδέσεις δεν έχω καθόλου.
Αν δε προχωρήσω σε vdsl μου είπε ότι "ξεκινάμε από λευκή κόλλα χαρτί", τυχόν προβλήματα τέτοιου είδους με adsl δεν υφίστανται στο vdsl.
Θέλω modem router καλό με την έννοια ότι παίρνουν 2 pc 1 imac ένας αποκωδικοποιητής και μερικά tablet και 2-3 κινητά θέλω με κεραίες λόγω διαμόρφωσης χώρου (αν και ίσως προβώ και στην αγορά power line) όπως επίσης και 2 θύρες usb για να συνδέσω 2 σκληρούς δίσκους πάνω για μοίρασμα αρχείων.
Από βδομάδα θα προχωρήσω στην αναβάθμιση σε vdsl και ίσως να μείνω λίγο καιρό με το δικό τους και μετά να προβώ στην αγορά κάποιου...
Ευχαριστώ για την απάντηση και συγγνώμη για το μακροσκελές και για το λίγο... off topic...
-
20-09-16, 20:22 Απάντηση: TG589vn v3 από forthnet VDSL 50 #292
ααα οκ, τοτε προχωρα σε αγορα σε οτι νομιζεις το καλυτερο (αν το κανεις στο μελλον) εχουμε section με τετοια θεματα οταν εισαι ετοιμος για αλλη αγορα αν δεν σε καλυψει αυτο που θα σου δωσει ο παροχος (για να μην βγαινουμε off topic) ... αν και θα σου δωσει ο παροχος δικο του στην καινουρια συνδεση με vdsl ... εγω νομιζα οτι ηδη εχεις ακομα αποσυνδεσεις και ηθελες αγορα modem με μονο κριτηριο τη σταθεροτητα γραμμης ... οποτε θεωρησε ακυρη την παρεμβαση μου, μαλλον καταλαβα λαθος
-
28-09-16, 23:36 Απάντηση: TG589vn v3 από forthnet VDSL 50 #293
Παρόμοια Θέματα
-
OTE: Παροχή ADSL υπηρεσιών μέσα από το VDSL δίκτυο με σταδιακή μεταφορά των πελατών Conn-x
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 439Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-15, 14:58 -
Τηλεφωνο απο forthnet vdsl?
Από paparen στο φόρουμ Nova VDSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-13, 12:42 -
FORTHNET VDSL FAST PATH ??
Από xrpana στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-13, 17:13 -
50Mbit VDSL Speedtest απο Forthnet
Από eso στο φόρουμ VDSLΜηνύματα: 41Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-13, 14:06 -
εντυπώσεις από Cyta Vdsl
Από nexus31 στο φόρουμ VDSLΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 30-10-12, 17:40
Bookmarks