Εμφάνιση 1-15 από 15
    Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Λοιπόν παιδιά,

θέλω τα φώτα σας για έναν νέο υπολογιστή. Δυστυχώς δύσκολες οι εποχές και ο φίλος μου μπορεί να διαθέσει μόνο μέχρι 600 ευρώ. Λέω ΜΟΝΟ μέχρι 600 ευρώ γιατί ξέρω ότι για αυτά που θα σας πω, είναι λίγα. Εγώ του έχω εξηγήσει ότι σε αυτά τα λεφτά δεν έχουμε και πολλές επιλογές, οπότε να μην περιμένει και πολλά πράγματα.

Λοιπόν, καταρχήν θα χρειαστούμε τα προφανή,

κουτί - τα προφανή, να είναι ευρύχωρο και τα λοιπά

μητρική και επεξεργαστή - δεν έχω να πω κάτι το ιδιαίτερο εδώ, μπορούμε να πάμε είτε σε amd είτε σε intel

RAM - ας πούμε 8GB, καλά είναι

σκληρό δίσκο - υποθέτω ότι δεν θα βάλουμε ssd, οπότε προς το παρόν ας μείνουμε μόνο με έναν μηχανικό hdd, ο οποίος θα έχει και το λειτουργικό σύστημα (οπότε όχι green;), να είναι και ευρύχωρος. Θα τον ρωτήσω αύριο και αν δεν τον ενδιαφέρει και τόσο η χωρητικότητα, ίσως μπορούμε να πάρουμε έναν μικρό ssd και έναν μεσαίας χωρητικότητας (500 ή 1000GB) hdd, αλλά προς το παρόν ας μείνουμε μόνο σε hdd.

κάρτα γραφικών - τον ενδιαφέρει αρκετά να παίζει παιχνίδια οπότε θα χρειαστούμε μια καλή (όσο μπορύμε τέλος πάντων μέσα στο όριο των 600 ευρώ)

τροφοδοτικό

οθόνη - ΝΑΙ, και οθόνη, ας μείνουμε στις 22 ίντσες

πληκτρολόγιο, ποντίκι, dvdrecorder και ηχεία - απλά πράγματα, δεν θέλουμε κάτι το ιδιαίτερο

λειτουργικό σύστημα πιθανώς να μπούνε Windows 7 από τον "θείο".

Επειδής ο φίλος δεν είναι και τόσο "φίλος" με τις Online αγορές, ας μείνουμε αρχικά σε τοπικά καταστήματα, εδώ στην περιοχή μου έχουμε e-shop.gr, Multirama και You (ίσως θέλει να κάνει διακανονισμό και δεν θέλει να μπλέκει με κάρτες οπότε θα πρέπει να μιλήσει με το κατάστημα για να κανονίσουνε πως θα γίνει η διαδικασία). Επίσης αν υπάρχει κάποιο άλλο αξιόπιστο κατάστημα (έχω ακούσει για το visionstudio, είναι καλό;), μπορούμε να δούμε και από αλλού. Κατά προτίμηση να είναι όλα τα εξαρτήματα (εκτός από την οθόνη που μπορούνε να την συνδέσουμε εμείς εκ των υστέρων) από το ίδιο κατάστημα για να κάνουν και την συναρμολόγηση.

Παιδιά ξέρω ότι μόνο και μόνο από την οθόνη, από τα 600 ευρώ θα πέσουμε πολύ χαμηλά, αλλά ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτά τα χρήματα.

Αυτά προς το παρόν, ακούω προτάσεις και συμβουλές.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goku : 27-08-13 στις 22:28.
    My adslgr.com account password is the last 7 digits of π. No hackers so far.
    Hello, I'm Death. You may be familiar with my Blue Screen.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ
    Path Level
    Fastpath
    Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι καλύτερο από αυτό, με ξεχωριστή κάρτα...Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Capture.PNG 
Εμφανίσεις:  42 
Μέγεθος:  181,8 KB 
ID: 127874

Διευκρίνησέ μας αν γίνεται ποια παιχνίδια θέλει να παίζει μήπως και καλύπτεται για την ώρα με μια ενσωματωμένη, και να προσθέσει αργότερα μια άλλη αν θέλει. Φεύγουμε πολύ off-budget και ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν είναι και ότι καλύτερο... Βέβαια σου έβαλα μια αρκετά δυνατή κάρτα, και μια 21.5' οθόνη, με IPS πανελ!
    Lian Li o11 Dynamic Black || AMD Ryzen 3700X || Asus TUF Gaming x570 Plus || Trident Z Neo 32GB 3600c16 || Asus ROG Strix 5700XT OC || Samsung 970 EVO Plus 500GB || Corsair 3 120gb || WD Red 3TB/WD Blue 1TB || Corsair RM650x || AOC CQ32G1 || AOC I2757FH || XSPC Raystorm D5 EX360 || Thermaltake Pure Plus 12

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ObiGoSu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι καλύτερο από αυτό, με ξεχωριστή κάρτα...Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Capture.PNG 
Εμφανίσεις:  42 
Μέγεθος:  181,8 KB 
ID: 127874

Διευκρίνησέ μας αν γίνεται ποια παιχνίδια θέλει να παίζει μήπως και καλύπτεται για την ώρα με μια ενσωματωμένη, και να προσθέσει αργότερα μια άλλη αν θέλει. Φεύγουμε πολύ off-budget και ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν είναι και ότι καλύτερο... Βέβαια σου έβαλα μια αρκετά δυνατή κάρτα, και μια 21.5' οθόνη, με IPS πανελ!
    Δεν το κόβω να καλύπτεται με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, αλλά θα τον ρωτήσω. Με τροφοδοτικό στα 450w είμαστε εντάξει; Έχει αρκετή ισχύ για να σηκώσει το υπόλοιπο μηχάνημα; Θα του πω για την νέα τιμή και ίσως μείνουμε σε αυτή την σύνθεση εκτός αν προκύψει κάτι καλύτερο.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ
    Path Level
    Fastpath
    Τα 450W πιστεύω πως είναι αρκετά για το όλο σύστημα!
    Το ξέρω πως φεύγουμε off-budget αλλά με μια καλή κάρτα γραφικών, αφού έχει απαιτήσεις για να παίζει παιχνίδια, δεν γίνεται... Τουλάχιστον με αυτά που γνωρίζω εγώ!
    Μπορείς αν θες να περιμένεις λίγο ακόμα , μήπως κάποιος άλλος συμφορουμίτης δώσει κάποια καλύτερη λύση

Αυτό που θα σου πρότεινα πάντως , και θα το συνιστούσα, είναι αν γίνεται να πας σε αυτόν τον επεξεργαστή! Είναι πιο καινούργιας γενιάς, και με καλύτερες επιδόσεις!Το ξέρω πως έχουμε φύγει πολύ εκτός budget,αλλά τα αξίζει τα λεφτά του!

Edit: Η κάρτα τραβάει μαξιμουμ 110W. Οπότε είσαι καλά με τα 450!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ObiGoSu : 27-08-13 στις 22:47.
    Lian Li o11 Dynamic Black || AMD Ryzen 3700X || Asus TUF Gaming x570 Plus || Trident Z Neo 32GB 3600c16 || Asus ROG Strix 5700XT OC || Samsung 970 EVO Plus 500GB || Corsair 3 120gb || WD Red 3TB/WD Blue 1TB || Corsair RM650x || AOC CQ32G1 || AOC I2757FH || XSPC Raystorm D5 EX360 || Thermaltake Pure Plus 12

Περιοχή
    Rotterdam-Περιστέρι-Στο δρόμο...
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    Χαμηλή
    ISP
    Όποιος τύχει
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Mε αυτό το budget και με απαιτήσεις για gaming, δουλειά δεν γίνεται. Χαντακώνονται αναγκαστικά πολλά εξαρτήματα και το σύστημα θα είναι για τα μπάζα από την αρχή.
    Οι λύσεις που βλέπω είναι δύο: ή θα βρει μιά μεταχειρισμένη οθόνη, έστω και crt με 20-30 ευρώ και την αντικαθιστά όταν έχει χρήματα, ή βρίσκει μιά μεταχειρισμένη ΑΤΙ 4850 (έχει ακόμα ζουμί για μή απαιτητικό gamer) με 20-30 ευρώ και την αντικαθιστά στην πρώτη ευκαιρία.

Έτσι θα μπορέσει να πάρει ένα αξιοπρεπές σετ μητρικής-επεξεργαστή-τροφοδοτικού, να κάνει δηλαδή επιλογές που θα μπορούν να υποστηρίζουν σταθερότητα και αξιοπρεπές gaming για την επόμενη τετραετία. Αλλιώς θα χρειαστεί να τα πετάξει όλα πακέτο και μάλιστα πολύ σύντομα...

Εγώ θα επέλεγα να βρώ μιά παλιά οθόνη, πολύς κόσμος τις χαρίζει-πετάει, και με τα 600 ευρώ να πάρω όλα τα υπόλοιπα.

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BigBlack Εμφάνιση μηνυμάτων
    [...]Αλλιώς θα χρειαστεί να τα πετάξει όλα πακέτο και μάλιστα πολύ σύντομα...[...]
    Τι εννοείς ότι θα αναγκαστεί να το πετάξει; Μπορεί να του παρουσιάσει κάποιο ελάττωμα; Ή ότι μπορεί να μην του κάνει για την δουλειά που θέλει οπότε θα το "πετάξει" γιατί θα του είναι άχρηστο; Να σημειώσω ότι τώρα έχει έναν φορητό υπολογιστή, τουλάχιστον τετραετίας, και από όσο ξέρω σε αυτόν παίζει μια χαρά τα παιχνίδια που θέλει.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ
    Path Level
    Fastpath
    Εννοεί πως δεν θα είναι επαρκές μετά από λίγο καιρό για να κάνει τη δουλειά του...
    Πιστεύω πως ίσως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις έναν επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά και μόλις μαζέψει κάποια λεφτά να βάλεις και μια κάρτα γραφικών και να φυσάς!

Περιοχή
    Νότια Φινλανδία
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17640/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Asus DSL-N17U
    SNR / Attn
    1.0(dB) / 20.2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Aκριβώς, όπως τα λέει ο BigBlack.
    Με ~ 450-470 € για κουτί, gaming δεν γίνεται.
    Ή το ξεχνάει, ή παίρνει κονσόλα.
    Runtime Erro
    Τον Ken Lee, τον ξέρετε ;
    Με τη βοήθεια του θεού, λεφτά υπάρχουν.

Περιοχή
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    Χαμηλή
    ISP
    Όποιος τύχει
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goku Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι εννοείς ότι θα αναγκαστεί να το πετάξει; Μπορεί να του παρουσιάσει κάποιο ελάττωμα; Ή ότι μπορεί να μην του κάνει για την δουλειά που θέλει οπότε θα το "πετάξει" γιατί θα του είναι άχρηστο; Να σημειώσω ότι τώρα έχει έναν φορητό υπολογιστή, τουλάχιστον τετραετίας, και από όσο ξέρω σε αυτόν παίζει μια χαρά τα παιχνίδια που θέλει.
    Δεν θα του κάνει για τη δουλειά του. Για παράδειγμα, η μητρική που αναγκάζεται να προτείνει ο φίλος ObiGoSu βασίζεται σ'ένα πανάρχαιο chipset, του 2007! Ο επεξεργαστής οριακά μόνο είναι επαρκής για σύγχρονα, πόσο μάλλον αυριανά παιχνίδια σε μεγάλες αναλύσεις.

Αν τώρα παίζει Pro βέβαια, του φτάνει και μιά ενσωματωμένη vga, οπότε πάλι σε λάθος κατεύθυνση στρέφεται η έρευνά σου όπως το θέτεις. Γι'αυτό, πες μας καλύτερα ποιά παιχνίδια παίζει και ποιά θα ήθελε να παίζει, για να δούμε πού θα εστιάσουμε.

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εντάξει, δεν είναι και φανατικός gamer, δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει να παίξει τα τελευταία παιχνίδια σε φουλ γραφικά. Εξάλου εγώ του έχω εξηγηθεί ότι σε αυτά τα λεφτά δεν θα βρει κάτι αξιοπρεπές, οπότε είναι στην λογική του τι θα κάνει, εγώ θα του προτείνω ένα σύστημα σε λεφτά που ζήτησε. Επαναλαμβάνω, δεν είναι φανατικός gamer. Όταν μιλήσω μαζί του θα τον ρωτήσω τι παιχνίδια παίζει συγκεκριμένα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Ε τότε πες τ καλυτερα να μεινει ως εχει, να μαζεψει αλλα 100-150 Ευρω τουλαχιστον για να παρει εναν αξιοπρεπη υπολογιστη, και δεν θα τ μετανιωσει...

Περιοχή
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    Χαμηλή
    ISP
    Όποιος τύχει
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Εντάξει, δεν είναι και φανατικός gamer, δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει να παίξει τα τελευταία παιχνίδια σε φουλ γραφικά. Εξάλου εγώ του έχω εξηγηθεί ότι σε αυτά τα λεφτά δεν θα βρει κάτι αξιοπρεπές, οπότε είναι στην λογική του τι θα κάνει, εγώ θα του προτείνω ένα σύστημα σε λεφτά που ζήτησε. Επαναλαμβάνω, δεν είναι φανατικός gamer. Όταν μιλήσω μαζί του θα τον ρωτήσω τι παιχνίδια παίζει συγκεκριμένα.
    Οπότε κάνεις αλλαγή επιλογής, από ξεχωριστό επεξεργαστή-κάρτα γραφικών σε APU της AMD, πχ:
    AMD A10-6800K 4.1 GHz

και σε μιά καλή μητρική για τον επεξεργαστή αυτόν:
    Asrock FM2A85X Extreme4

Καθώς επίσης και σε ένα ισχυρότερο και συνολικά καλύτερο τροφοδοτικό:
    XFX Power Supply 550W

Με το υπόλοιπο σύστημα που σου προτείνει ο ObiGoSu θα φτάσεις περίπου τα 620 ευρώ και τα πράγματα θα είναι σημαντικά καλύτερα, απ'όλες τις απόψεις.

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BigBlack Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπότε κάνεις αλλαγή επιλογής, από ξεχωριστό επεξεργαστή-κάρτα γραφικών σε APU της AMD, πχ:
    AMD A10-6800K 4.1 GHz

και σε μιά καλή μητρική για τον επεξεργαστή αυτόν:
    Asrock FM2A85X Extreme4

Καθώς επίσης και σε ένα ισχυρότερο και συνολικά καλύτερο τροφοδοτικό:
    XFX Power Supply 550W

Με το υπόλοιπο σύστημα που σου προτείνει ο ObiGoSu θα φτάσεις περίπου τα 620 ευρώ και τα πράγματα θα είναι σημαντικά καλύτερα, απ'όλες τις απόψεις.
    Θα το έχω υπόψιν μου, θα τον ρωτήσω όταν τον βρω τι παιχνίδια παίζει συγκεκριμένα. Αν μας κάνει το πολύ πολύ του λέω να το κάνουμε έτσι και αν θέλει να μαζέψει χρήματα και μετά από κάποιους μήνες να αγοράσει και μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Δηλαδή αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι τι παιχνίδια παίζει.

Περιοχή
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    Χαμηλή
    ISP
    Όποιος τύχει
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Aν του φτάνει το λάπτοπ 4ετίας, το συγκεκριμένο συστηματάκι θα τον ενθουσιάσει!

Downloads
    2
    Uploads
    0
    AMD ATHLON II X4 750K (74€)

ASROCK FM2A75 PRO4 M (61€)

G.SKILL 8GB DDR3 1600Mhz (64€)

W.D. CAVIAR BLUE 500GB SATA III (53€)

SAMSUNG 22X DVD-RW (15€)

XFX HD7850 1GB DDR5 (138€)

SHARKOON VAYA VALUE USB III (40€)

THERMALTAKE 530WATT (46€)
    ---------------------------------
    ΣΥΝΟΛΟ : 480€

Αυτό είναι το καλύτερο για gaming με μικρό κόστος !

Μπορείς για αρχή να κόψεις 4GB RAM και να πας σε HD7870 κάρτα γραφικών !!!
    AMD Threadripper 1920X 12Core/24 Threads, Gigabyte X399 Designare EX, G. Skill 32Gb DDR4 3200Mhz, Samsung 970 EVO 500Gb, Crucial M4 256Gb SSD, 2x Toshiba 3Tb A300, Enermax Galaxy 850Watt, Lg Br-rw, Coolermaster Storm Stryker, Samsung T27A300, Samsung T27C350, Benq W1070 1080P/3D Projector, Sharkoon Shark GK15, Logitech X-230, Enermax Liquidtech 280, Sapphire Nitro R9 390X 8Gb DDR5 (αναμένεται) .

Παρόμοια Θέματα

1. Αγορά αξιόπιστου λαπτοπ για χρήση γραφείου μέχρι 600 ευρώ
    Από johnthegeeks στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-06-13, 13:10
  2. καρτα γραφικων εως 150 ευρω
    Από xriskrik στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-02-13, 20:27
  3. Αγορά τηλεόρασης 40''-42'' μέχρι 600 ευρώ
    Από pareisaktos στο φόρουμ DVB-T, Tηλεοράσεις, IPTV
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-12, 19:14
  4. Πρόβλημα με οθόνη ή κάρτα γραφικών!!!
    Από vasilis_kar στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-12-12, 20:06
  5. Καρτα γραφικων μεχρι 300 ευρω
    Από vyronk στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-12, 14:08

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας