Αποφάσισα ύστερα από 6 χρόνια να ξανακάνω μία "οργανωμένη" και αντικειμενική "επίσκεψη" στο desktop που λέγεται KDE, για να δω και από πρώτο χέρι πού ακριβώς βρίσκεται. Επίσης και για να αφοπλίσω κάποιους κακεντρεχείς από κάποια δήθεν "επιχειρήματα".
Ένα "πρώιμο" desktop που (σχεδόν) κατάφερα να το φέρω στα μέτρα μου είναι αυτό (χωρίς το wallpaper του):
![]()
Λέω "σχεδόν", γιατί παρουσιάζει ως desktop κάποιες θεμελιώδεις εγγενείς αδυναμίες και ελλείψεις.
Δίπλα από αυτό έχω ένα πλήρες Gnome Desktop (χωρίς το wallpaper του) με το οποίο άμεσα συγκρίνεται.
Στο παρόν post, θα καλύψω πρώτα τα "καλά" και μετά τα "άσχημα", ή μάλλον πρώτα τα καλύτερα και μετά τα χειρότερα, γιατί φυσικά γίνεται σύγκριση με το Gnome.
Για να ξαναπρολάβω δε κάποιους κακεντρεχείς, εάν τα χειρότερα καταστούν τουλάχιστο εφάμιλλα, δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα να αλλάξω desktop.
Α. Ας δούμε πρώτα τα κατά τη γνώμη μου καλύτερα:
1. File Manager
----> Ναι γενικά ο Konqueror είναι πολύ καλύτερος σαν File Manager, παρά το ότι είναι βαρύτερος.
----> Και φαίνεται να μην τραβάει ζόρι σε directories με πολλά αρχεία -> σε nfs gigabit share με 5.5 χιλ. αρχεία (από την άλλη πλευρά ήταν υλοποιημένα σε XFS και δίσκο SATA-1 7.200 rpm 8MB buffer), την πρώτη φορά έκανε να το διαβάσει 10 δευτ.
----> Αν και δεν έπαιξα πολύ με αυτά, φαίνεται να έχει ένα αρκετά καλό interface για file associations.
----> Ένα ενοχλητικό bug που έχει είναι ότι εάν τα toolbar του έχουν τέτοια διαμόρφωση που βγαίνουν πέρα από το αριστερό άκρο της οθόνης (π.χ. Text Under Icons) ΔΕΝ βγαίνει το "ειδικό" βελάκι στην άκρη για να δείξει σε dropdown menu όσα δεν χωράνε. Έτσι αναγκάζομαι και τον έχω σε "Icons Only".
----> Να τονίσω ότι όλα τα παραπάνω αφορούν το κομμάτι του File Manager. Σαν Web Browser δεν πρόκειται να τον αγγίξω ποτέ.
2. Panel
----> Περισσότερο παραμετροποιήσιμο από το Gnome Panel.
----> Μ' άρεσε πολύ το QuickLauncher Applet γιατί επιτρέπει 2 σειρές μικρότερων εικονιδίων (όπως και στα Windows)
----> Επίσης μ' άρεσε καλύτερα το Window Button List γιατί επιτρέπει καί αυτό 2 σειρές κουμπιών (όπως και στα Windows)
3. Terminal
----> Επιτέλους θυμάται το 80x25 και δεν επιμένει όπως του Gnome στα 80x24.
4. GTK2 applications
----> Σωστή και native απεικόνισή τους με Clearlooks theme. Υπάρχουν κάποια απειροελάχιστα control drawing glitches, τα οποία όμως παραβλέπονται.
Β. Ας δούμε τώρα τα κατά τη γνώμη μου χειρότερα:
1. Πληθώρα ασαφών επιλογών
----> Σε πάμπολλα dialog boxes υπάρχουν ταυτόχρονα καί πάρα πολλές επιλογές, καί ταυτόχρονα ασαφώς διατυπωμένες. Εάν εγώ χάνω την ώρα μου σε κάθε dialog box να πηγαίνω 3 και 4 φορές στο "ερωτηματηκάκι" του help, τότε το χάσαμε το παιχνίδι. Έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε στην ώρα μας.
2. Αλληλοαναιρούμενες επιλογές
----> Και σαν να μην έφτανε το παραπάνω, σε πολλές περιπτώσεις έχουμε διαδοχικά tabs όπου ενέργειες σε επόμενα αναιρούν ενέργειες σε προηγούμενα χωρίς φυσικά να ενημερώνεται καθόλου και πουθενά ο χρήστης. Και ενώ έχει κάνει ωραία και καλά τις επιλογές του ο χρήστης, εάν μυρίσει τα νύχια του και ξαναπάει στα προηγούμενα tabs θα δει επιλογές άλλ' αντ' άλλων σε σχέση με αυτές που είχε επιλέξει προηγουμένως
3. Βάρος:
----> Ο χρόνος έναρξης των εφαρμογών και η συμπεριφορά τους είναι όχι τρομερά, αλλά είναι σαφώς ορατό και αισθητό, μεγαλύτερος και βαρύτερη αντίστοιχα. Τα πάντα είναι λίγο πιο sluggish. Ο δίσκος διαβάζει αισθητά περισσότερο. Και εντάξει, στο παρόν σύστημα όλα διαβάζονται και γίνονται accessed από Ράπτορες. Εάν είχαμε όμως "κοινούς-θνητούς" δίσκους; Τότε προφανώς η διαφορά αίσθησης στη βαρύτητα του συστήματος θα ήταν μεγαλύτερη.
4. Πληκτρολόγιο, εναλλαγή αυτού με Ctrl+Shift, και ένδειξη αυτού:
----> Το γνωστό χρόνιο πρόβλημα. Για να γράψω το παρόν, ξαναέκανα login σε Gnome. Εδώ ακριβώς μάλιστα έχουμε και το τρανταχτότερο παράδειγμα προς αποφυγή για GUI όπου έχουμε τον χειρότερο μακράν συνδυασμό των Β1 και Β2. Πραγματικά δεν τολμώ να μπω εκεί μέσα και να κάνω κλικ οπουδήποτε. Δεν έχω καμμιά όρεξη να σαβουρευθεί ανεπιστρεπτί όλο το configuration του desktop και να πρέπει μετά να αλλάζω χρήστη από την αρχή.
5. Panel Applets
----> Τεράστια έλλειψη βασικότατων - θεμελιωδών - απαραίτητων Panel Applets:
Τί βασικότατα δεν υπάρχουν ή δεν είναι καθόλου λειτουργικά:
- Εικονίδιο Gnome System Monitor
Θέλω να έχω εικονίδιο CPU Usage επακριβώς όπως το έχω στο Gnome το οποίο είναι επακριβώς ίδιο με του Task Manager των Windows
- kSensors
Γιατί δεν έχει tooltips το kSensors; Κάτι που είναι αυτονόητο δηλαδή. Θα πρέπει να θυμάμαι απέξω τα 3 διαφορετικά χρώματα που όρισα;
- CPU Frequency Scaling Monitor
Έχουμε προηγμένες multi-core CPU με πολλά επίπεδα CPU thermal throttling. Έχω το δικαίωμα να βλέπω real-time στο panel το status τους;
- Gnome Hardware Monitor
Αναντικατάστατο, διότι δείχνει σε ένα εικονιδιάκι στο Panel, με 7 διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης, μία ή πολλαπλές ενδείξεις από θερμοκρασίες μέχρι network throuput. Γιατί δεν μπορώ να το έχω καί στο KDE αυτό;
- Gnome Network Monitor
Είναι επακριβώς ίδιο με των Windows. Γιατί δεν μπορώ να το έχω καί στο KDE αυτό;
- Gnome Volume Applet
Είναι επακριβώς ίδιο με των Windows. Γιατί δεν μπορώ να το έχω καί στο KDE αυτό;
- KWeather applet
Ύπερ-σπασμένο. Είτε επιλέξω Αθήνα είτε Ελευσίνα, λέει δεν υπάρχουν αυτές οι τοποθεσίες. Γιατί κύριοι; (το Gnome Weather Applet λειτουργεί άψογα χωρίς καμμία παρέμβαση)
- Και φυσικά Keyboard Layout Applet που να λειτουργεί σωστά και να δίνει ένδειξη (με Ctrl+Shift)
Δηλαδή το Panel είναι τόσο κουτσουρεμένο και λειψό που δεν έχω τις παρακάτω βασικότατες ενδείξεις συστήματος:
- CPU usage
- Tooltips στις θερμοκρασίες
- CPU thermal throttling
- Network throughput
- Network status
- Volume control
- Keyboard layout status
6. Font Rendering
----> Αισθητά χειρότερο και κουραστικότερο από του Gnome. Και για να σας προλάβω, το TFT anti-aliasing είναι ενεργοποιημένο στο φουλ (όπως και στο Gnome), και τα χρησιμοποιούμενα truetype unicode fonts είναι τα ίδια με το Gnome (της Microsoft).
7. GTK2 menubar του OpenOffice
----> Το πρόβλημα υπάρχει καί στο Gnome (προφανώς καί εγγενές του OO) αλλά λόγω και του 6, εδώ πραγματικά δεν βλέπονται.
8. Terminal
----> Γιατί κυριολεκτικά σέρνεται το scrolling των fonts στο Terminal; Κυριολεκτικά βλέπω γραμμή-γραμμή. Και δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με το Gnome. Το ίδιο truetype font έχω επιλεγμένο (Lucida Console 18άρι), και όλες οι 2D & 3D επιταχύνσεις της κάρτας γραφικών λειτουργούν κανονικά. Τί συμβαίνει με το επιληπτικό Terminal ΟΕΟ;
Τί συμβαίνει λοιπόν με τα 6, 7 και 8; Τόσο χειρότερο είναι το font rendering path του KDE από του Gnome;
9. KDE System Guard
----> Δύσχρηστο, superfluous και μή παραμετροποιήσιμο. Στο Gnome System Monitor έχουν αντιγράψει ακριβώς τον Windows Task Manager και καλά κάνανε.
10. Text editors
----> Τρεις, επικαλυπτόμενοι και superfluous, και κανένας τους να μην έχει tabs όπως ο Gedit και ο Ultraedit. Γιατί;
Για SMP συμπεριφορά, αποκρισιμότητα, κατανάλωση μνήμης κλπ. δεν έχω δεδομένα για να γράψω σχετικά, αφού όλα τα σχετικά applets και monitors είτε δεν υπάρχουν καθόλου είτε είναι μή λειτουργικά. Πώς να συλλέξω λοιπόν στοιχεία;
Εμφάνιση 1-15 από 292
-
08-02-07, 18:40 KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WAntilles : 09-02-07 στις 01:35.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
08-02-07, 19:04 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #2
απο τι ειδα εχεις βαλει στα εικονιδια το crystal svg θα σου προτεινα το Noia kde ειναι πολυ πιο καλαισθητο
-
08-02-07, 19:11 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #3
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
Για το CPU freq δες αυτό
Welcome! Αντε και με macosx
-
08-02-07, 19:37 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #4
Εδώ συμβαίνει το αντίθετο (σε Debian και Ubuntu). Σοβαρά. Και μάλιστα με διαφορά υπέρ του KDE.
http://www.adslgr.com/forum/showpost...2&postcount=16
Τσέκαρε μόνο ότι στο Greek Extended έχεις ενεργοποιήσει και το Latin Layout
Έχει πέσει (κλείσει; ) ο server που έδινε τα στατιστικά. Λογικά στο επόμενο upgrade του kweather θα συμπεριλάβουν τον νέο server στο ΕΛ.Β.
Η λύση προς το παρόν:
http://www.adslgr.com/forum/showpost...1&postcount=22
Εδώ δεν μπορώ να ξέρω γιατί έχω turned off το aa στα fonts για να τα βλέπω όπως στα 2003/XP Κλπ με tahoma font παντού.
Άθλιο πρόβλημα του OO το οποίο εδώ και πολλές εκδόσεις περίμενα να λύσουν αλλά @@. Μέχρι να το φτιάξουν KOffice (γιατί αν το δεις με το aa off απλά θα φρίξεις).
Αυτό όντως το έχω κι εγώ. Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό;
Χρησιμοποίησε τον Gnome System Monitor & Gedit τότε. Κι εγώ αυτό κάνω.
Άστο να τρέχει το KDE πάντως μερικές μέρες ακόμα να το δεις καλά και που ξέρεις, μπορεί να σε κερδίσει.
-
08-02-07, 19:38 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #5
Βαρυτερος σε καμια των περιπτωσεων απο τον Nautilus. Μα σε καμια. Οταν παταω να ανοιξει ο konqueror, ακομα και encoding ταινιας να κανω και emerge world, ο konqueror εχει ανοιξει σε λιγοτερο απο δευτερολεπτο, και εχει εμφανισει τα αρχεια πολυ γρηγοροτερα απο οτι σε αντιστοιχη περιπτωση θα εκανε ο nautilus.
Η διαφορα εδω με τον nautilus ειναι οτι την πρωτη φορα θα αργησει να τα διαβασει, αλλα μετα η συμπεριφορα του θα ειναι υποδειγματικη και δεν θα lagαρει. Εχω directory με 1100 subdirectories και συνολο γυρω στα 46000 αρχεια, και δεν εχω κανενα glitch.
Πολυ κακως κατα την γνωμη μου. Θα ξεχασεις τι θα πει καταναλωση μνημης και sluggish συμπεριφορα. Ακομα και αν εχεις 40 tabs ανοιχτα απλα δεν θα εχεις κανενα προβλημα, σε αντιθεση με τον firefox που μετα απο καμια ωρα θα χτυπαει κοκκινα.
Προσωπικα απεχθανομαι και το konsole και το gnome terminal και χρησιμοποιω xterm.
Δωσε παραδειγματα.
Διαφωνω καθετα. Σε τι συστημα το δοκιμασες? Gentoo η Debian? Εγω οσες φορες εχω παει να βαλω Gnome για να το δοκιμασω, εχω καταληξει να το απεγκαταστησω πληρως ( παρα το compile time ) γιατι απλα δεν μπορω να δουλεψω. Γινονται ολα σε διπλασιο χρονο. Με τι επιλογες εχτισες το kde? ( εαν το εβαλες στο Gentoo )
Εγω εχω κοινους θνητους δισκους και εχω 19 μερες uptime και δεν θυμαμαι ποτε εκανα logout τελευταια φορα, και απλα το desktop πεταει και θα συνεχισει να πεταει. Δεν μπορω να δεχτω οτι ειναι πιο sluggish.
Το Kde δεν ηταν αυτο που σαβουρωνε το desktop και μετα χρειαζοταν να αλλαξεις χρηστη... Να μη σου θυμισω τον χαμο με τα .ICEauthority files που ειχαν προβλημα στο gnome και κατι αλλα τραγελαφικα τα οποια δεν ηξερες απο που σου ερχονταν. Η λυση ειναι γνωστη για τον συνδυασμο που θελεις, αλλα αρνεισαι να την χρησιμοποιησεις. Δικο σου προβλημα, δεν καταλογιζεται σε καμια περιπτωση στο KDE αυτο.
To KDE δοκιμαζεις
Και εγω θελω τον opteron αλλα ακομα να φανει.
Προσωπικα χρησιμοποιω το gkrellm και μεχρι τωρα ειναι αναντικαταστατο για αυτα που θελω. Δεν εχω γνωμη σε αυτο.
Ανοιξε τον ksysguard και απολαυσε το integration και το customization που σου προσφερει το KDE. Το προσθετεις και στο Panel αν θες και με drag n drop προσθετεις οτιδηποτε θες.
Knemo. Αν και αυτο το Gnome τελικα εχει πολλα περισσοτερα κοινα με τα Windows παρα απο το KDE. Το αφηνω ασχολιαστο.
Kmix... Οποιος ψαχνει βρισκει, το να περιμενεις να βρεις τα ιδια πραγματα με windows αναιρει αυτο που λεμε ολοι, ακομα και εσυ, στους νεους χρηστες : να ξεχασουν τις τακτικες των Windows. Μην κανεις σαν παιδακι ζητωντας ακριβως τα πραγματα που εχεις στα Windows, επειδη συνηθισες σε ενα DE στο οποιο βαριουνται να κανουν κατι innovative.
Μια χαρα μου δουλευει. Ισως σου λειπει κατι.
Η λυση ειναι γνωστη εχουμε χιλιοπει, εσυ τον χαβα σου. Ajax πλεον δεν υπαρχει, την καταναλωση μνημης την καναμε γαργαρα για δευτερη φορα, τωρα στεκεσαι σε αυτο. Επιλογη σου.
Εμενα εκτος απο το cpu thermal throttling ( επειδη δεν υποστηριζεται απο τον επεξεργαστη μου ) ολα δουλευουν αψογα εδω και παρα πολυ καιρο. Μια χαρα ειναι το panel.
Τί συμβαίνει λοιπόν με τα 6, 7 και 8; Τόσο χειρότερο είναι το font rendering path του KDE από του Gnome;
Εδω πραγματικα πρεπει να κανεις πλακα
Superfluous δεν ειναι, γιατι προσφερει επιλογες που στο Gnome δεν θα δεις ποτε. Επιλογες, οχι μη-επιλογες επειδη "δεν σου χρειαζονται". Δες το screenshot που εβαλα και σκεψου αν οντως δεν ειναι παραμετροποιησιμο. Μπορεις ακομα να σωσεις τα templates με ο,τι σενσορες/επιλογες εχεις βαλει να σου δειχνει. Μπορεις επισης να το δουλευεις με local daemon για να τα βλεπεις απο κονσολα. Ας μην συνεχισω..
Υπαρχουν, απλα δεν ξερεις ακομα πως να τα λειτουργησεις, λογικο ειναι. Μην λες ομως πως δεν υπαρχουν και δεν παραμετροποιουνται γιατι και λαθος κανεις, και εκτιθεσαι χωρις λογο.
EDIT
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EvilHawk : 25-06-07 στις 21:11.
-
08-02-07, 19:44 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #6
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
Για να βάλεις tabs στην kate:
Settings>Configure Kate>plugins και τσεκάρεις το Kate Tab Bar Extension
-
08-02-07, 19:47 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #7
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
WAntilles, λίγη υπομονή καθώς δεν μπορώ να απαντήσω όλα τα ερωτήματά σου με τη μία.
Αν θες ρίξε μια ματιά στο KDE tips'n'tricks στην υπογραφή μου. Είναι μεγάλο αλλά απαντά σε αρκετά ερωτήματά σου και σου μαθαίνει πολλά κόλπα.
Μερικά γρήγορα:
Control+Shift
Κάνε τις ρυθμίσεις που βλέπεις εδώ. Είναι τυπικές ρυθμίσεις για να προσθέσεις τα Ελληνικά.
Για το shortcut τρέξε την εντολή ως χρήστης:
Κώδικας:sed -ie 's/Switch to Next Keyboard Layout=.*/Switch to Next Keyboard Layout=default(Ctrl+Shift_L);Ctrl+Shift_R/' ~/.kde/share/config/kdeglobals
Ταχύτητα εκκίνησης εφαρμογών
Πηγαίνε στο Control Center -> Appearance & Themes -> Launch Feedback
Ορίσε ως Busy Cursor τον Passive Busy Cursor.
Βάλε τα 2 timeouts στο 0.
KWeather
Πολύ πρόσφατα οι δύο σταθμοί σαν να σταμάτησαν να λειτουργούν (ή άλλαξαν πρωτόκολλο). Λύση: άνοιξε το Kweather στο tray κανονικά και μετά τρέξε σε μια κονσόλα ως χρήστης:
Κώδικας:dcop KWeatherService WeatherService addStation LGAV
Volume Control
Τρέξε το Kmix. Μια φορά αρκεί, μετά θα το θυμάται και θα ξεκινά μαζί με το KDE.
Να θυμάσαι γενικότερα πως όλο το KDE έχει session saver.
Font Rendering
Το terminal (Konsole εννοείς; ) δεν είναι όπως το περιγράφεις στο scrolling. Δεν ξέρω τι φταίει αλλά κάτι σίγουρα φταίει.
Για το antialiasing παίξε στο Control Center -> Appearance & Themes -> Fonts.
Επίσης η menubar του OOo δεν μου παρουσιάζει πρόβλημα.
Εγκατέστησε το gtk-engines-qt. Μόλις το βάλεις μπορείς να πας στο Control Center -> Appearance & Themes -> GTK Styles and Fonts και να επιλέξεις οι GTK εφαρμογές να χρησιμοποιούν το KDE στυλ σου. Καλύτερη imho από τη λύση του clearlooks.
Network Monitor
Παίξε με το KNemo (έχει και πολύ καλά statistics) ή με το Kbandwidth.
Αλληλοαναιρούμενες επιλογές
Αν κατάλαβα καλά δεν πατάς Apply πριν φύγεις από ένα μενού του Control Center. Το KDE αν δεν πατήσεις Apply ξεχνά τις ρυθμίσεις που έκανες καθώς αυτά που βλέπεις είναι Control Center Modules και όχι μια ενιαία εφαρμογή. Αυτό είναι ενοχλητικό αλλά επιτρέπει στο Control Center να επεκτείνεται με νέα modules (πχ με ένα gentoo runlevel editor).
Αυτά προς το παρών, κοίταξέ τα λίγο θες και συνεχίζουμε αργότερα.Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
08-02-07, 19:52 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #8
-
08-02-07, 20:18 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #9
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
Kαι όμως υπάρχει σε unofficial repos.
-
08-02-07, 20:30 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #10
Λοιπόν εντάξει με τον καιρό και με το πληκτρολόγιο με Ctrl+Shift και ένδειξη.
Και για τα 2 χρειάστηκαν χοντρο-χακιές από κονσόλα του mrsaccess.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
08-02-07, 20:37 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #11
-
08-02-07, 21:01 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #12
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Με το χέρι στην καρδιά, στο Gnome ποτέ δεν έχει χρειαστεί να κάνεις κάτι από κονσόλα; Μιλάω γενικά για όλες τις εκδόσεις του Gnome, γιατί πχ το Kweather δούλευε τόσα χρόνια χωρίς πρόβλημα και πριν 2 βδομάδες σταμάτησε να λειτουργεί.
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
08-02-07, 21:21 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #13
Προσωπικά για να διορθώσω κάτι που δεν λειτουργεί σωστά στο Gnome, ποτέ!
Γενικά δεν έχω κάτι με το kde, αλλά ενοχλεί την αισθητική μου. Πάρα πολλά άχρηστα για μένα προγράματα και επιλογές. Γενικά το νοιώθω αρκετά bloated, αλλά εντάξει γούστα είναι αυτά.
Όταν βγει το kde 4, θα του ρίξω σίγουρα μια ματιά ελπίζω να αξίζει ο κόπος....Eternal Legend...
-
08-02-07, 21:31 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #14
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Φταίω τώρα αν πω πως τα προβλήματα του Gnome δεν λύνονται ούτε από κονσόλα;
Πάντως το ένα δεν ήταν πρόβλημα του KDE, απλά ο WAntilles ήθελε να παρακάμψει μια επιλογή των KDE devs.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mrsaccess : 08-02-07 στις 21:31.
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
-
08-02-07, 21:49 Απάντηση: KDE 3.5.x - Από τη σκοπιά του Gnome 2.1.x χρήστη... #15
Αυτό είναι πρόβλημα του dbus/hal!
Επιλογή το λέμε τώρα; Όσα δεν φτάνει η αλεπού......Eternal Legend...
Παρόμοια Θέματα
-
Gnome vs Kde
Από gkimonas στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 2709Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-10, 22:36 -
Eye Candy από GNOME ή Xfce σε KDE
Από sdn στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-06, 21:18 -
Απο kde -> gnome
Από loopg στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-06, 18:54 -
Ubuntu Linux - Από τη σκοπιά του Gentoo χρήστη (και όχι μόνο)
Από WAntilles στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 19-08-05, 03:35 -
Σκόπια: Η πρώτη κλήση κινητού από τη θυγατρική του οτε
Από PhoiNiX στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 17-05-03, 04:33
Bookmarks