Πήρε το αυτί μου ότι ο ΟΤΕ σκοπεύει να εγκαταστήσει τουλάχιστον 4 νέους BBRAS σε Πάτρα, Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη με τη Λάρισα να ακολουθεί σύντομα.
Έχει ακούσει κανείς τίποτε;
Τι πιστεύετε ότι θα γίνει με τους ISPs που θα πρέπει να σπάσουν τις συνδέσεις τους ή/και να δημιουργήσουν νέες;
Εμφάνιση 1-15 από 34
Θέμα: Νέοι BBRAS από οτε;
-
20-07-04, 11:23 Νέοι BBRAS από ΟΤΕ; #1
-
20-07-04, 12:10 #2
Αν με τo "σπάσουν" εννοείς downgrade, θα το κάνουν, αν πρέπει αυτοί ξέρουν.
Πάντως όσο θα αυξάνονται οι BBRAS θα ξεχωρίζουν και τα σοβαρά δίκτυα από τις μούφες, καθώς επίσης και θα μεταφέρθει περισσότερη ευθύνη για την ποιότητα των υπηρεσιών από τον ΟΤΕ στους ISPs.Πάμε καλά?
-
20-07-04, 12:27 #3
Εννοώ ότι π.χ. στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να πάρουν 2 συνδέσεις ΟΞΥΑ για να συνδεθούν στους 2 BBRAS.
Αυτό όμως σημαίνει αυξημένα κόστη γι αυτούς (που ποιος θα τα πληρώσει
Πάντως η ερώτηση παραμένει: Ισχύει ή είναι ράδιο-αρβύλα;
-
20-07-04, 12:34 #4
Με την δουλειά αυτή, ο πΟΤΕ, απελευθερώνει ένα μέρος από το backbone του από τις ADSL συνδέσεις. Λυπάμαι που το λέω άλλα αφενός άργησε να το κάνει, αφετέρου, το θεωρώ λ λο. Ίσως χρειάζεται ένα ακόμα στη Β.Ελλάδα, και ένα στην Ήπειρο-Θεσσαλία, για καλύτερη αποκέντρωση, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει.....
Στα δικά μας τώρα (μάλλον στις τσέπες μας τώρα)
Αυτό θα επιφέρει μια μικρή μείωση στο κόστος της ΑDSL, από την μεριά του πΟΤΕ,
και ταυτόχρονα μια μικρή άυξηση στο κομμάτι του ISP.
Πολλοί θα πουν, δώρον άδωρο, ότι γλυτώσουμε από τον πΟΤΕ θα τα πάρει ο ISP.
Δεν θα είναι όμως έτσι. Στους ISP υπάρχει ανταγωνισμός, και στο τέλος πάλι ο καταναλωτής θα ωφεληθεί.
Επιπλέον, ο ISP δεν εγγυάται bandwidth, συνεπώς μπορεί να ρίξει το κόστος του.
Εύχομαι να γίνει γρήγορα, γιατί οι τιμές του ADSL είναι λιγάκι υψηλές για την τσέπη μου. ΖΗΤΩ συνολικό κόστος χωρίς ογκο / χρονο -χρέωση κάτω από 30€ (και όχι 60 που είναι τώρα)
....
Μήπως ζητάω πολλά ?
-
20-07-04, 12:35 #5
Όντως το έχω ακούσει και εγώ, ότι θα γίνει σύντομα, αλλά πόσοι και που δεν ξέρω, καθώς επίσης και δεν τον κόβω ότι είναι ράδιο αρβύλα. Η πυγή μου πάντως είναι πολύ έμπιστη αλλά επειδή έχω διαβάσει πολλά στο φόρουμ που διαψεύτικαν παταγωδώς, δεν εγγυούμαι τίποτα.
Πάμε καλά?
-
20-07-04, 12:40 #6
Απο τον ΟΤΕ μπορούμε να έχουμε μια πιο επίσημη ενημέρωση ?
20-07-04, 12:46 #7
@thama... Ούτε ο ΟΤΕ εγγυάται bandwidth συν το ότι δε μας έχει συνηθίσει σε μειώσεις τιμών. Το να λέμε ότι οι ISPs δε θα αυξήσουν το κόστος λόγω ανταγωνισμού πιθανά είναι σωστό, πλην όμως αυτό θα είναι στην καλύτερη περίπτωση
[katastrofologos]Άρα μήπως τελικά θα έχουμε τη διεθνή πρωτοτυπία να αυξήσουμε τις τιμές;;;[/katastrofologos]
Επίσης, αναφέρεται μαζί με τη Λάρισα και η Καβάλα ώς σημείο εγκατάστασης BBRAS.
@Πέτρος: Κι η δική μου είναι έμπιστη, γι αυτό και έφτιαξα το νήμα
-
20-07-04, 13:01 #8
Ψαροκωστούλα αγάπη μου...............
Ελπίζω πάντα στο καλύτερο, και περιμένω το χειρότερο.
Γιατί στην ελλάδα ζούμε.
Ο καταστροφολόγος ελπίζω να φανεί ψευτης
-
20-07-04, 13:12 #9
Μακάρι να γίνει ρε παιδιά, και να μειώσει ο Οτε το κόστος του έτσι, αλλά ΚΑΙ την τιμή του.
Ακόμα και αν δεν δούμε άμεσα αποτελέσματα , θα δούμε μέσο του ανταγωνισμού.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα μπουν πολλοί νέοι χρήστες, με μικρά πακέτα dsl, αλλά και ογκοχρέωση-χρονοχρέωση.
Φανταστείτε πχ να ρίξει ο Οτε το μηνιαίο ΠάγιοDSL σε επίπεδα μιας μηνιαίας συνδρομής ISDN64 !!! (17-18 ευρώ)
Και να βγει ένας ISP να δώσει dsl384 με χρονοχρέωση σαν το φτηνό ΕΠΑΚ (1 ευρώ για 5 ώρες δηλαδή -10 ευρώ για 50)
ΠΟΙΟ ΚΟΡΟΙΔΟ θα παραμείνει στην ISDN64 μετά? να μην πω ότι θα φύγουν και οι περισσότεροι με pstn συνδρομή , και μετά ο ανταγωνισμός στο dsl θα κάνει θαύματα.
-
20-07-04, 13:51 #10
Αρχικό μήνυμα από blizard
-
20-07-04, 14:25 #11
Αρχικό μήνυμα από blizard
Γιατί τότε ο κάθε "βλάχος" (και θα σπεύσουν χιλιάδες από αυτούς - όπως με τα κινητά που γίνανε μόδα), που ούτε καν ξέρει πώς ανοίγει το PC, θα καταναλώνει 384kbps bandwidth από τον ISP καί τα DSLAMs. Και εμείς οι υπόλοιποι που χρυσοπληρώνουμε flat-rate από bandwidth θα πάρουμε τα 3 μας.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-07-04, 14:33 #12
Μα τι λες τώρα????
Αφού θα χρυσοπληρώνει 10 ευρώ για 50 ώρες πχ στον ISP(τιμή ΕΠΑΚ)... και απλά θα σερφάρει ή θα παίρνει email και θα ξεχνάει να κάνει logoff. (Τέτοιους δεν θέλουμε?) .
Και στον Οτε, θα δίνει όσα και εμείς, αλλά σιγά μην ξέρει να τα αξιοποιήσει ο βλάχος.
Θα μας βολέψει γιατί θα έχει περισσότερα έσοδα ο ΟΤΕ και λιγότερους havy users, οπότε θα περισσεύει bandwith πάντα από εκεί.
-
20-07-04, 14:46 Re: Νέοι BBRAS από ΟΤΕ; #13
Αρχικό μήνυμα από yiapap
Αρχικό μήνυμα από yiapap
-
20-07-04, 14:55 #14ΟΚΣΥΑ
Μηπως μας βρίζεις?<? while (!$success) { $try++; } ?>
-
20-07-04, 14:56 Re: Νέοι BBRAS από ΟΤΕ; #15
Αρχικό μήνυμα από chatasos
Είχα αμφιβολία για την ορθογραφία και το έψαξα στο ADSLgr... Λέω, κάπου το είχαμε ξαναγράψει...
Ψάχνω με Ι, με Υ, μέχρι και με ΕΙ...
Μετά σκέφτηκα ότι θα ήταν ένα καλό έρισμα για κάποιον (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε χαλάμε), για να απαντήσει.
Αλήθεια λέω, κόλπο ήταν
Τίποτε ποιο συγκεκριμένο για ημνίες ξέρεις, ή είναι στα θαθαθα σαν τις 7500 πόρτες που μπήκανε τον Ιούνιο;
Παρόμοια Θέματα
-
Νεοι drivers απο την nvidia
Από immortal1979 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 32Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-06, 18:40 -
Πως είναι η ADSL γραμμή σας μετά την "αναβάθμιση" του BBRAS από τον οτε?
Από Lefh στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-05, 16:13 -
Νεοι drivers απο την nvidia 71.89
Από lionheart-20 στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 17-04-05, 14:31 -
Νέοι Drivers από Nvidia
Από ZORO στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 15-03-05, 17:43 -
Νέοι 4ψήφιοι από τον ΟΤΕ
Από Crosstalk στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-02, 13:37
Bookmarks