Διαχειρίζομαι ένα .com site το οποίο φιλοξενείται αυτή τη στιγμή σε κάποια υπηρεσία που δεν είμαι ικανοποιημένος, και θέλω να το μεταφέρω αλλού. Αυτό σημαίνει αγορά hosting, και μεταφορά του ονόματος. Έχω 2 ερωτήσεις:
Εύκολη: Τι πρέπει να κάνω για τη μεταφορά του ονόματος; Απλά αλλάζω τους DNS servers και τέλος; Τα δικαιώματα του ονόματος πρέπει με κάποιο τρόπο να μεταφερθούν, ή είναι αυτόματα στο όνομά μου, παρόλο που αγοράστηκε μέσω της εταιρείας που κάνει host αυτή τη στιγμή τη σελίδα;
Δύσκολη: Που να μεταφερθώ; Θέλω κάτι φτηνό (ή, ακόμα καλύτερα, δωρεάν) ΧΩΡΙΣ διαφημίσεις. Η σελίδα έχει δυναμικό περιεχόμενο μέσω javascript, αλλά αν υποστηρίζεται php/mysql ακόμα καλύτερα, για μελλοντικές αλλαγές. Δεν με ενδιαφέρουν τρελά νούμερα bandwith/storage.
Ευχαριστώ!
Εμφάνιση 1-15 από 15
-
09-11-13, 01:08 Μεταφορά .com website σε άλλο server #1
-
09-11-13, 01:49 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #2
Το όνομα είναι δικό σου μέχρι να λήξει, οπότε και μπορείς να το ανανεώσεις. Για τη μεταφορά, λογικά αρκεί να αλλάξεις τους DNS servers. Για προσδιόρισε το φτηνό (π.χ. για ένα μόνο site, shared hosting με πολύ ικανοποιητικά resources σε καλά ονόματα του χώρου στην Ελλάδα κυμαίνεται στα 50-60 ευρώ ετησίως, τα οποία προσωπικά τα θεωρώ πάρα πολύ καλά... έχει και πιο φτηνά, με περισσότερους περιορισμούς).
-
09-11-13, 01:59 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #3
Φτηνό = λιγότερο από 50-60 το χρόνο, και δεν με ενδιαφέρει να είναι στην Ελλάδα. Βασικά, θα προτιμούσα να μην είναι
-
10-11-13, 01:39 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #4
Όπως σου έγραψα και πριν, υπάρχουν και πιο φθηνά (ξεκινάνε από 2 ευρώ νομίζω το μήνα). Από εκεί και πέρα, google is your friend
-
10-11-13, 02:06 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #5
google is not my friend. Προσωπικές εμπειρίες ζητάω, όχι το πρώτο αποτέλεσμα στην αναζήτηση web hosting free
-
10-11-13, 02:12 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #6
Προσωπικές εμπειρίες φτηνότερες από 2 ευρώ το μήνα δεν νομίζω πως υπάρχουν, ή αν υπάρχουν δεν νομίζω πως θα έχουν σημαντικές διαφορές από ότι το... googling :P
ΥΓ. Δεν μίλησες για free στην αρχή πάντως (ή δεν το κατάλαβα εγώ).
- - - Updated - - -
EDIT:
Α όντως είχες πει και για δωρεάν, τώρα το είδα. Προσωπικά δωρεάν δεν μπορώ να σου προτείνω καμία, γιατί τις θεωρώ όλες επίφοβες. Εγώ για free testing και μόνο χρησιμοποιώ την bplaced.net.
-
10-11-13, 02:28 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #7
Από τα επί πληρωμή ποια προτείνεις;
-
10-11-13, 02:39 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #8
Για μια σελίδα απλώς τσίμπα αυτό και θα σαι μια χαρά.
€38.28 (το Economy) για ένα χρόνο με cPanel ξέρω γω.. Στη ξεφτίλα.
Κάνε και transfer το domain εκεί να τα χεις μαζεμένα σε 1 λογαριασμό.
-
10-11-13, 03:07 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #9
Δεν γνωρίζω τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου.
Από Ελλάδα, π.χ. οι dnhost, pointer, cretaforce θεωρούνται όλες top-notch αλλά από ότι καταλαβαίνω είναι εκτός προϋπολογισμού σου (τα φτηνότερα πακέτα τους κυμαίνονται από 50 έως 70 ευρώ ετησίως, μαζί με το ΦΠΑ). Από ξένες, δεν γνωρίζω (δεν έχω χρησιμοποιήσει).
Γενικώς φθηνότερες δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, οπότε δεν μπορώ να προτείνω κάτι.
Αυτό που μετράει περισσότερο από όλα όμως κατά τη προσωπική μου γνώμη & εμπειρία δεν είναι τα χαρακτηριστικά, αλλά το after-sales service & support (επειδή σε χαρακτηριστικά οι περισσότερες εταιρείες κυμαίνονται πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα).
-
10-11-13, 03:13 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #10
Εδώ θα διαφωνήσω.
Άλλο πράγμα οι εταιρίες παροχής φιλοξενίας που έχουν τα δικά τους datacenter (όπως πχ η GoDaddy που έδωσα παραπάνω) κι άλλο οι μεταπωλητές που αν κάτσει πρόβλημα πρέπει να μιλήσουν με το datacenter και το datacenter να λύσει το πρόβλημα.
Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει το 24ωρο support.
-
10-11-13, 03:16 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #11
-
10-11-13, 03:20 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #12
Γι αυτούς εδώ έχω ακούσει επίσης καλά λόγια και είναι εντός προυπολογισμού : http://www.bluehost.com/
-
10-11-13, 03:34 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #13
Η GoDaddy είναι πολύ γνωστή εταιρεία (με τρελό traffic). Απλώς δεν την έχω χρησιμοποιήσει οπότε δεν μπορώ να την προτείνω. Για τα data-centers, για τις εταιρείες που πρότεινα δεν γνωρίζω πόσα data centers είναι δικά τους και πόσα ξένα, αλλά αφενός δεν έχω βιώσει και δεν έχω ακούσει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα data centers τους και αφετέρου αφού κάνουν reselling υποθέτω θα έχουν και δικά τους.
Για το support συμφωνώ, το ανέφερα κι εγώ.
- - - Updated - - -
Εννοούσα σε τεχνικό υπόβαθρο. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για πολύ απλό στατικό site, χωρίς πολύ κίνηση και με πολύ λίγους πόρους μάλλον δεν χρειάζεσαι ούτε καν php, πόσο μάλλον MySql, κλπ. Τέτοιο π.χ. η pointer σου δίνει δωρεάν (και μάλιστα με php, plesk, email, backups, κλπ, κλπ: http://www.pointer.gr/el/special-hos...s/free-hosting ... δεν το έχω χρησιμοποιήσει όμως ποτέ, οπότε δεν μπορώ να στο προτείνω... εκεί έχω χρησιμοποιήσει Bronze πακέτα με CPanel και είμαι πλήρως ικανοποιημένος).
-
10-11-13, 03:52 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #14
To site είναι σχεδόν στατικό. Αυτά που θέλω να κάνω δυναμικά, αν και είναι πιο εύκολο να γίνουν με php, μπορώ να τα κάνω και με javascript. MySQL δεν χρειάζομαι αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί στο μέλλον. Προτιμώ ΜΑΚΡΑΝ linux hosting.
-
10-11-13, 04:00 Απάντηση: Μεταφορά .com website σε άλλο server #15
Οπότε αν έχεις το χρονικό περιθώριο, δες το free πακέτο της pointer, που σου είπα παραπάνω (σου δίνουν 60 μέρες εγγύηση). Λογικά ή σε linux ή σε freebsd unix θα είναι. Από ότι βλέπω σου δίνει και php, και cgi και fast cgi
Επειδή βλέπω στο προφίλ σου πως είσαι Νέα Υόρκη όμως, ίσως σου είναι πρόβλημα που τα data-centers τους είναι σε OTE και CYTA (Κύπρο), αλλά νομίζω έχουν και cloud data centers. Όπως και να έχει, μπορείς να τους ρωτήσεις (έχουν live chat). Πρόσεξε και τον χώρο που είναι (μόλις) 150Mb.
Παρόμοια Θέματα
-
Μουσική αντί για τόνο κλήσης κατά την μεταφορά κλήσης σε άλλο εσωτερικό
Από dimangelid στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-15, 20:07 -
Μεταφορά σε άλλο δίκτυο - Επιστροφή μέρους του παγίου.
Από satcur στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 02-02-14, 14:31 -
Μεταφορά γραμμής σε άλλο διαμέρισμα
Από raidenfreeman στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 03-05-13, 01:22 -
Μεταφορά συστήματος σε άλλο δίσκο
Από wnet στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 02-04-13, 23:59 -
Μεταφορα Ιντερνετ ΚΑΙ σε αλλο διαμερισμα πολυκατοικιας!
Από fcuk στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 15-02-13, 01:48
Bookmarks