Αναβάθμισα την adsl σε vdsl 30 από την otenet και εγκατέστησα το ZTE 931VII router που μου δώσανε. Η ταχύτητα dl/ul (πλ. Αμερικής) είναι ικανοποιητική αλλά παρατήρησα ότι αυξήθηκε αρκετά ο χρόνος απόκρισης των sites , δηλαδή ο χρόνος μέχρι να αρχίσουν να φορτώνουν οι σελίδες. Έχω την υποψία ότι η otenet βάζει τις vdsl συνδέσεις πίσω από κάποιο δικό της proxy αλλά το κρατάει κάπως μυστικό.
Επειδή χρειάζομαι gigabit ethernet πόρτες θέλω να αγοράσω δικό μου vdsl modem router. Μετά από αρκετό διάβασμα στα forum και στα μπλόγκια κατέληξα στα εξής δύο
* AVM FRITZ!Box 3390
* Draytek Vigor 2760Vn (Annex A)
Ειδικά για το Draytek (για otenet) εχώ διαβάσει καλά λόγια αν μπει το τελευταίο firmware αλλά και ιστορίες φρίκης με συνεχόμενα reboot και χαμηλούς συγχρονισμούς. Σας παρακαλώ από τη πείρα σας πιο από τα δύο (ή πιο άλλο) με συμβουλεύετε να πάρω.
Ευχαριστώ.
Εμφάνιση 1-5 από 5
Θέμα: vdsl modem για otenet
-
21-11-13, 16:54 vdsl modem για otenet #1
-
21-11-13, 20:53 Απάντηση: vdsl modem για otenet #2
Έχω στήσει το ZTE 931 VII με το Draytek Vigor 2820, 2830n. Γενικά με το Draytek έχω αρκετές καλές εμπειρίες. Το έχω στήσει με αυτό το configuration (ZTE + VIGOR) που ζητάς σε άλλα δύο σημεία χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, στο ένα το έχω στήσει σαν LAN to LAN με Cisco ASA5510.
Στα άλλα σημεία το έστησα για να έχω απλή VPN πρόσβαση.
Θα σου το συνιστούσα. Το AVM δεν το γνωρίζω οπότε δεν μπορώ να σου πω.
-
21-11-13, 23:38 Απάντηση: vdsl modem για otenet #3
Γιατί δεν αγοράζεις ένα router σκέτο και να κρατήσεις το υπάρχον σα modem μόνο ?
Ilias
-
22-11-13, 12:41 Απάντηση: vdsl modem για otenet #4
Πάρε gigabit switch, πιο φθηνά και δεν υπάρχει λόγος να βάλεις 2ο router. Ορίζεις τα βασικά από το router (πχ DHCP, forwarding ) και τα υπόλοιπα τα κάνει το switch
-
22-11-13, 13:06 Απάντηση: vdsl modem για otenet #5
οκ μπορεί έτσι να είναι καλύτερα
Παρόμοια Θέματα
-
VDSL modem σε bridge mode για συνδεση ιδιωτικου ρουτερ
Από paparen στο φόρουμ Nova VDSLΜηνύματα: 32Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-17, 20:56 -
vdsl modem bridge mode
Από bloodram στο φόρουμ VDSLΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-14, 14:58 -
NETGEAR DGND 3800B VDSL Modem Router για γραμμη isdn
Από incisiv στο φόρουμ ΠροσφοράΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 20-06-13, 12:37 -
[Netgear] Cyta Vdsl Modem + Netgear wirless modem under one network
Από Zanat0s στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-13, 10:33 -
VDSL MODEM/RΟUTER διαφορετικο απο που δινουν οι ΙSP
Από villasg στο φόρουμ VDSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 21-12-12, 14:56
Bookmarks